Πώς να διορθώσετε το σφάλμα Zoom "Η εγκατάσταση απέτυχε" σε Mac

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα Zoom “Η εγκατάσταση απέτυχε” σε Mac

Θα αντιμετωπίσετε ένα σφάλμα “Η εγκατάσταση απέτυχε” κατά την εγκατάσταση του Zoom από έναν λογαριασμό χρήστη χωρίς δικαιώματα διαχειριστή. Ο Mac σας ενδέχεται επίσης να αποτύχει να εγκαταστήσει το Zoom εάν η εφαρμογή MacOS Installer δεν έχει πλήρη πρόσβαση στο δίσκο.

Αν και το πρόβλημα είναι διαδεδομένο στο macOS Ventura 13, επηρεάζει επίσης συσκευές που εκτελούν άλλες εκδόσεις macOS. Οι διορθώσεις αντιμετώπισης προβλημάτων σε αυτό το σεμινάριο θα σας βοηθήσουν να εγκαταστήσετε το Zoom στο Mac σας χωρίς προβλήματα.

Παραχωρήστε στο macOS Installer πλήρη πρόσβαση στο δίσκο

Εάν επιτραπεί η πρόσβαση του προγράμματος εγκατάστασης macOS σε ολόκληρο τον δίσκο, τα αρχεία και τους φακέλους του Mac σας, θα επιλυθεί το σφάλμα εγκατάστασης του Zoom απέτυχε. Κλείστε το πρόγραμμα εγκατάστασης του Zoom και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

 1. Ανοιξε Ευρίσκων και πατήστε Εντολή + Βάρδια + σολ για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου “Μετάβαση στον φάκελο”. Εναλλακτικά, επιλέξτε Πηγαίνω στη γραμμή μενού και Μεταβείτε στο φάκελο.
 1. Επικόλληση /System/Library/CoreServices/Installer.app στο παράθυρο διαλόγου και πατήστε ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ.
 1. Εντοπίστε το Εγκαταστάτης εφαρμογή στο φάκελο CoreServices και σύρετέ το στο Εφαρμογές φάκελο στην πλαϊνή γραμμή.
 1. Στη συνέχεια, μεταβείτε στο Ρυθμίσεις συστήματος > Απόρρητο και ασφάλεια και επιλέξτε Πλήρης πρόσβαση στο δίσκο.
 1. Επίλεξε το Εικονίδιο συν (+). στην κάτω γωνία της λίστας εφαρμογών.
 1. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης του Mac σας (ή χρησιμοποιήστε το Touch ID) για να συνεχίσετε.
 1. Διπλό κλικ Εγκαταστάτης.
 1. Τέλος, ενεργοποιήστε την πλήρη πρόσβαση στο δίσκο για το πρόγραμμα εγκατάστασης και δοκιμάστε να εγκαταστήσετε ξανά την εφαρμογή Zoom.

Εγκατάσταση από το φάκελο “Εφαρμογές”.

Ορισμένοι χρήστες του Zoom αντιμετώπισαν το σφάλμα “Η εγκατάσταση απέτυχε” εκτελώντας το πρόγραμμα εγκατάστασης από το φάκελο “Εφαρμογές”. Μετακινήστε το αρχείο πακέτου Zoom στο φάκελο Applications (στο Finder) και κάντε διπλό κλικ σε αυτό για να εγκαταστήσετε την εφαρμογή.

Εγκαταστήστε το Zoom από έναν λογαριασμό διαχειριστή

Η εκτέλεση του προγράμματος εγκατάστασης του Zoom από έναν λογαριασμό χωρίς δικαιώματα διαχειριστή μπορεί να προκαλέσει το σφάλμα αποτυχίας εγκατάστασης.

Μεταβείτε σε λογαριασμό διαχειριστή εάν είστε συνδεδεμένοι ως επισκέπτης ή ως τυπικός χρήστης. Η εκχώρηση δικαιωμάτων διαχειριστή στον επηρεαζόμενο λογαριασμό/χρήστη είναι μια άλλη λύση.

Πώς να κάνετε έναν χρήστη διαχειριστή σε Mac

 1. Συνδεθείτε στον λογαριασμό διαχειριστή σας και κατευθυνθείτε προς Ρυθμίσεις συστήματος > Χρήστες & Ομάδα. Στη συνέχεια, πατήστε το Εικονίδιο πληροφοριών (i) δίπλα στον επηρεαζόμενο λογαριασμό/χρήστη.
 1. Ενεργοποιήστε Επιτρέψτε σε αυτόν τον χρήστη να διαχειρίζεται αυτόν τον υπολογιστή.
 1. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού διαχειριστή και επιλέξτε Ξεκλείδωμα.

Κάντε επανεκκίνηση του Mac σας για να εφαρμόσετε τις ρυθμίσεις διαχειριστή στον λογαριασμό χρήστη. Στη συνέχεια, συνδεθείτε στον λογαριασμό και ελέγξτε εάν μπορείτε να εγκαταστήσετε το Zoom.

Δοκιμάστε εναλλακτικές μεθόδους ενημέρωσης

Εάν έχετε εγκατεστημένο το Zoom στο Mac σας, εγκαταστήστε ενημερώσεις εντός εφαρμογής αντί να εκτελέσετε ένα νέο αρχείο πακέτου.

Εκκινήστε το Zoom, επιλέξτε το δικό σας εικονίδιο προφίλ/φωτογραφία στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε Ελεγχος για ενημερώσεις.

Εναλλακτικά, επιλέξτε zoom.us στη γραμμή μενού και επιλέξτε Ελεγχος για ενημερώσεις.

Να επιτρέπεται η πρόσβαση στο φάκελο “Λήψεις”.

Κατά την εγκατάσταση του Zoom, θα λάβετε ένα μήνυμα προτροπής να εκχωρήσετε πρόσβαση στον “Installer” στα αρχεία στο φάκελο “Λήψεις” του Mac σας. Η άρνηση πρόσβασης στο φάκελο θα διακόψει την εγκατάσταση.

Για να διορθώσετε το πρόβλημα, κλείστε και ανοίξτε ξανά το πρόγραμμα εγκατάστασης του Zoom και επιλέξτε Εντάξει στο αναδυόμενο παράθυρο πρόσβασης.

Επανεκκινήστε το Mac σας

Η επανεκκίνηση του Mac σας μπορεί να επιλύσει προσωρινές δυσλειτουργίες του συστήματος που προκαλούν την αποτυχία εγκατάστασης του Zoom. Κλείστε όλες τις ανοιχτές εφαρμογές πριν από την επανεκκίνηση για να αποφύγετε την απώλεια μη αποθηκευμένων αλλαγών ή δεδομένων.

Επίλεξε το εικονίδιο της Apple στη γραμμή μενού και επιλέξτε Επανεκκίνηση στο μενού της Apple.

Απεγκατάσταση και επανεγκατάσταση του Zoom

Λαμβάνετε το σφάλμα αποτυχίας εγκατάστασης κατά την εγκατάσταση μιας νεότερης έκδοσης Zoom στο Mac σας; Η απεγκατάσταση της παλιάς εφαρμογής πριν από την εγκατάσταση της πιο πρόσφατης έκδοσης ενδέχεται να επιλύσει το πρόβλημα.

Ανοίξτε το φάκελο Applications στο Finder, κάντε δεξί κλικ στο Zoom (zoom.us) και επιλέξτε Μετακίνηση στο Bin.

Εναλλακτικά, εκκίνηση Ανίπταμαι διαγωνίωςεπιλέξτε zoom.us στη γραμμή μενού και επιλέξτε Απεγκαταστήστε το Zoom.

Κατευθύνομαι προς Κέντρο λήψης του Zoom και κατεβάστε την πιο πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής τηλεδιάσκεψης για macOS.

Ενημερώστε το Mac σας

Οι παλιές εκδόσεις macOS ή οι εκδόσεις με λάθη μπορεί να προκαλέσουν σφάλματα εγκατάστασης Zoom. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το ζήτημα είναι διαδεδομένο σε συσκευές Mac που εκτελούν τις παλαιότερες εκδόσεις του macOS Ventura. Εγκαταστήστε την πιο πρόσφατη έκδοση macOS στο Mac σας και δοκιμάστε να εγκαταστήσετε ξανά το Zoom.

Αντίστροφα, υποβαθμίστε το λειτουργικό σύστημα του Mac σας εάν το σφάλμα “Η εγκατάσταση απέτυχε” ξεκίνησε μετά την εγκατάσταση μιας ενημέρωσης/αναβάθμισης macOS.

 1. Εάν ο Mac σας εκτελεί macOS Ventura ή νεότερη έκδοση, κατευθυνθείτε στο Ρυθμίσεις συστήματος > Γενικόςκαι επιλέξτε Αναβάθμιση λογισμικού.
 1. Επιλέγω Ενημέρωση τώρα ή Αναβάθμισε τώρα για να εγκαταστήσετε την πιο πρόσφατη έκδοση macOS στο Mac σας.

Παω σε Επιλογές συστήματος > Ενημερώσεις λογισμικού για να εγκαταστήσετε ενημερώσεις σε υπολογιστές Mac με MacOS Monterey ή παλαιότερες εκδόσεις.

Απενεργοποιήστε προσωρινά τις εφαρμογές ασφαλείας

Οι εφαρμογές ασφαλείας τρίτων μερικές φορές θέτουν σε καραντίνα τα αρχεία που λαμβάνονται από το πρόγραμμα εγκατάστασης του Zoom, παρεμποδίζοντας έτσι την εγκατάσταση του Zoom και προκαλώντας σφάλματα εγκατάστασης. Απενεργοποιήστε το πρόγραμμα προστασίας από ιούς, το τείχος προστασίας ή οποιοδήποτε λογισμικό ασφαλείας στο Mac σας και δοκιμάστε να εγκαταστήσετε ξανά το πρόγραμμα-πελάτη Zoom.

Χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα-πελάτη ιστού Zoom και επικοινωνήστε με την Υποστήριξη του Zoom εάν η αντιμετώπιση προβλημάτων δεν είναι επιτυχής.

Πώς να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος ζουμ 10002 στο Mac

Πώς να προσαρμόσετε τον δρομέα και το ποντίκι σε Mac

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *