Το Google Now επιτρέπει στα μέλη της οικογένειας να μοιράζονται κωδικούς πρόσβασης στο Android: Πώς λειτουργεί

Το Google Now επιτρέπει στα μέλη της οικογένειας να μοιράζονται κωδικούς πρόσβασης στο Android: Πώς λειτουργεί

Κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης στο Google Password Manager

Χρειάστηκες ποτέ τον κωδικό πρόσβασης για τον λογαριασμό Amazon Prime του αδερφού σου στη μέση της νύχτας; Η νέα ενημέρωση Υπηρεσιών Play της Google εξαλείφει αυτές τις απογοητεύσεις αργά το βράδυ. Αυτή η ενημέρωση επιτρέπει στα μέλη του νοικοκυριού να μοιράζονται πρόσβαση σε υπηρεσίες όπως το Netflix, το Amazon και άλλα, μέσω του Google Password Manager.

Οι επίσημες σημειώσεις έκδοσης συστήματος της Google εξηγούν ότι όταν μοιράζεστε έναν κωδικό πρόσβασης, τα μέλη της οικογένειάς σας λαμβάνουν ένα αντίγραφο στο δικό τους Google Password Manager. Ωστόσο, αυτή η λειτουργία περιορίζεται σε μέλη της ίδιας ομάδας Οικογένειας Google και δεν μπορεί να επεκταθεί σε άλλους λογαριασμούς Google.

Η έρευνά μας επιβεβαιώνει ότι αυτή η δυνατότητα λειτουργεί όπως διαφημίζεται. Ωστόσο, όπως λέει το Android Authority προς το παρόν λειτουργεί μόνο σε κινητές συσκευές και δεν είναι ακόμη διαθέσιμο για το Chrome σε επιτραπέζιους υπολογιστές.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TechVortex⁩ στο Viber  

 PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε επίσης : Τι είναι η οικογενειακή συνδρομή YouTube Premium

Πως να διορθώσετε την αυτόματη συμπλήρωση κωδικού πρόσβασης που δεν λειτουργεί στο Android

Πώς να χρησιμοποιήσετε και ποιος είναι επιλέξιμος;

Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα, χρειάζεστε την έκδοση 24.20 των Υπηρεσιών Google Play Μαΐου 2024. Εάν δεν έχετε λάβει ακόμη την ενημέρωση, μην ανησυχείτε—κυκλοφορεί σε φάσεις και θα φτάσει σύντομα σε όλες τις κατάλληλες συσκευές. Εάν έχετε λάβει την έκδοση, δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα κοινής χρήσης κωδικού πρόσβασης:

Βήμα 1: Στη συσκευή σας Android, μεταβείτε στο Ρυθμίσεις και πλοηγηθείτε σε Κωδικοί πρόσβασης και λογαριασμοί.

Βήμα 2: Ανοιξε το Διαχειριστής κωδικών πρόσβασης και βρείτε την υπηρεσία για την οποία θέλετε να μοιραστείτε τον κωδικό πρόσβασης.

Σημείωση: Εάν η διεπαφή χρήστη του τηλεφώνου σας είναι διαφορετική, ανοίξτε το Google Password Manager αναζητώντας το.

Βήμα 3: Πατήστε το εικονίδιο κοινής χρήσης επιλέξτε το μέλος της οικογένειας με το οποίο θέλετε να μοιραστείτε τον κωδικό πρόσβασης.

Βήμα 4: Παρακέντηση Μερίδιο. Τώρα, ο κωδικός πρόσβασής σας μπορεί να έχει πρόσβαση από το μέλος της οικογένειάς σας.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε την κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης της Google στο Android;

1. Για κοινή χρήση κοινών κωδικών πρόσβασης όπως το Netflix

Εάν η οικογένειά σας χρησιμοποιεί κοινόχρηστους λογαριασμούς για υπηρεσίες όπως το Amazon Prime και το Netflix, αυτή η δυνατότητα εξαλείφει την ταλαιπωρία να ζητάτε συνεχώς διαπιστευτήρια σύνδεσης. Με έναν κοινόχρηστο κωδικό πρόσβασης, έως και έξι μέλη μιας ομάδας Οικογένειας Google μπορούν να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση σε αυτές τις υπηρεσίες, ακόμη και σε άβολες ώρες όπως αργά το βράδυ.

2. Πιο ασφαλής εναλλακτική λύση

Η κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης μέσω του Google Password Manager είναι πιο ασφαλής από τη χρήση εφαρμογών ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων, όπου μπορεί να είναι ευάλωτα στα αδιάκριτα βλέμματα. Κάθε μέλος της οικογένειας λαμβάνει ένα αντίγραφο στον δικό του διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, ενισχύοντας την ασφάλεια.

3. Γονείς που μοιράζονται τους κωδικούς πρόσβασης στα παιδιά

Για τους γονείς, αυτή η δυνατότητα απλοποιεί την κοινή χρήση πρόσβασης σε κωδικούς πρόσβασης για σχολικές υπηρεσίες και εργασίες με τα παιδιά τους. Διασφαλίζει ότι τόσο οι γονείς όσο και τα παιδιά γνωρίζουν ποιες υπηρεσίες είναι προσβάσιμες και διατηρεί την ασφάλεια.

Διαβάστε επίσης :

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *