αυτόματη συμπλήρωση κωδικού πρόσβασης

Πως να διορθώσετε την αυτόματη συμπλήρωση κωδικού πρόσβασης που δεν λειτουργεί στο Android

Η αυτόματη συμπλήρωση κωδικού πρόσβασης είναι μια προσεγμένη λειτουργία στο Android που σας επιτρέπει να συνδέεστε στις αγαπημένες σας εφαρμογές και ιστότοπους με ένα μόνο πάτημα. Ενώ έχει οριστεί ως Google Password Manager από προεπιλογή, μπορείτε να το αλλάξετε σε 1Password, LastPass ή σε οποιονδήποτε από τους προτιμώμενους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης τρίτου μέρους. Φυσικά, το Android που δεν συμπληρώνει αυτόματα τα email και τους κωδικούς πρόσβασης μπορεί να βλάψει την εμπειρία σας. Ακολουθούν οι κορυφαίοι τρόποι για να διορθώσετε την αυτόματη συμπλήρωση κωδικού πρόσβασης που δεν λειτουργεί σε Android.

Μπορείτε πάντα να κατευθυνθείτε στον διαχειριστή κωδικών πρόσβασης και να εισαγάγετε τα στοιχεία σύνδεσης με μη αυτόματο τρόπο. Αλλά είναι χρονοβόρο και δεν είναι βολικό, ειδικά αν χρειάζεται να συνδεθείτε σε μια χούφτα εφαρμογές. Αντίθετα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα παρακάτω κόλπα για να αντιμετωπίσετε το Android που δεν συμπληρώνει αυτόματα τους κωδικούς πρόσβασης στις εφαρμογές.

Το VPN είναι πλέον απαραίτητο, προτείνουμε το ATLASVPN

Το καλύτερο Android TV απο ευρωπαική αποθήκη ( Κωδικός Κουπονιού 10% έκπτωση mecoolbestandroid ) MECOOL KM2 Plus TV Box

Πώς να δημιουργήσετε έναν κωδικό πρόσβασης για τον Λογαριασμό σας Google

1. Ενεργοποιήστε το Google Password Manager

Προτού εξερευνήσουμε προηγμένα κόλπα, φροντίστε να ενεργοποιήσετε το Google Password Manager στο Android. Είναι η προεπιλεγμένη υπηρεσία για την αποθήκευση και τον συγχρονισμό των στοιχείων σύνδεσής σας στις συσκευές σας. Δείτε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε το Google Password Manager στις Ρυθμίσεις Android.

Βήμα 1: Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις στο Android και κάντε κύλιση στην επιλογή Κωδικοί πρόσβασης και λογαριασμοί.

Βήμα 2: Ενεργοποιήστε την εναλλαγή κάτω από Πρόσθετοι πάροχοι.

Η επιλογή ενεργοποιεί τις υπηρεσίες Google Password Manager, Google Pay και Google Wallet στο τηλέφωνό σας. Από εδώ και στο εξής, το Android θα πρέπει να αποθηκεύει τις καταχωρίσεις σύνδεσης στο Google Password Manager και να προσφέρει μια επιλογή αυτόματης συμπλήρωσης των διαπιστευτήριών σας σε συμβατές εφαρμογές.

2. Επιλέξτε το Preferred Password Manager

Το Google Password Manager είναι στην καλύτερη περίπτωση βασικό. Ορισμένοι χρήστες Android προτιμούν α επιλογή τρίτου μέρους όπως 1Password, LastPass, Dashlane ή Enpass. Εάν είστε μεταξύ αυτών, φροντίστε να το ορίσετε ως προεπιλογή στις Ρυθμίσεις Android.

Βήμα 1: Μεταβείτε στην ενότητα Κωδικοί πρόσβασης και λογαριασμοί στις Ρυθμίσεις Android.

Βήμα 2: Ανοίξτε Κωδικούς πρόσβασης, κωδικούς πρόσβασης και υπηρεσίες δεδομένων.

Βήμα 3: Πατήστε το κουμπί επιλογής δίπλα στο πρόγραμμα διαχείρισης κωδικών πρόσβασης.

Η αυτόματη συμπλήρωση κωδικού πρόσβασης δεν λειτουργεί στο Android 4

Επιβεβαιώστε την απόφασή σας από ένα αναδυόμενο παράθυρο και είστε έτοιμοι.

3. Φροντίστε να δημιουργήσετε καταχωρήσεις

Η αυτόματη συμπλήρωση κωδικού πρόσβασης λειτουργεί μόνο όταν έχετε δημιουργήσει μια καταχώρηση στη διαχείριση κωδικών πρόσβασης από την αρχή. Όταν προσθέτετε μια νέα καταχώριση με μη αυτόματο τρόπο, φροντίστε να προσθέσετε το σωστό όνομα εφαρμογής ή υπηρεσίας. Θα πρέπει να αποφύγετε να χρησιμοποιείτε ψευδώνυμα ως τίτλο καταχώρισης σε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης.

4. Ο προγραμματιστής έχει απενεργοποιήσει την αυτόματη συμπλήρωση

Ενώ οι περισσότερες εφαρμογές Android υποστηρίζουν αυτόματη συμπλήρωση κωδικού πρόσβασης, ορισμένοι προγραμματιστές παραλείπουν τη λειτουργία για λόγους απορρήτου. Εάν μια συγκεκριμένη εφαρμογή Android δεν εμφανίζει επιλογή αυτόματης συμπλήρωσης στοιχείων σύνδεσης, ανοίξτε τη διαχείριση κωδικών πρόσβασης, αναζητήστε μια καταχώριση και αντιγράψτε τις σχετικές λεπτομέρειες.

5. Βγείτε από τις εφαρμογές Beta

Χρησιμοποιείτε μια έκδοση beta μιας εφαρμογής; Οι προγραμματιστές μπορούν να απενεργοποιήσουν την αυτόματη συμπλήρωση κωδικού πρόσβασης σε εφαρμογές beta. Για να ελέγξετε το ίδιο, θα πρέπει να κατευθυνθείτε στο Play Store και να μεταβείτε στο μενού πληροφοριών της εφαρμογής.

Μπορείτε να βγείτε από το πρόγραμμα beta από το ίδιο μενού και να περιμένετε να γίνει διαθέσιμη η σταθερή έκδοση. Η αυτόματη συμπλήρωση κωδικού πρόσβασης θα πρέπει να λειτουργεί όπως αναμένεται μόλις επιστρέψετε στη σταθερή έκδοση.

Η αυτόματη συμπλήρωση κωδικού πρόσβασης δεν λειτουργεί στο Android 5

6. Ενεργοποιήστε την αυτόματη συμπλήρωση σε εφαρμογές τρίτων

Εάν χρησιμοποιείτε διαχειριστή κωδικών πρόσβασης τρίτου μέρους στο Android, ενεργοποιήστε την επιλογή αυτόματης συμπλήρωσης στις Ρυθμίσεις.

Σημείωση: Τα βήματα για την ενεργοποίηση της αυτόματης συμπλήρωσης σε εφαρμογές τρίτων διαφέρουν από τη μία εφαρμογή στην άλλη. Θα χρησιμοποιήσουμε το 1Password ως παράδειγμα εδώ.

Εφαρμογές όπως το 1Password δεν επιτρέπουν τη λήψη στιγμιότυπων οθόνης στο Android. Θα πρέπει να βασιστείτε σε οδηγίες για να κάνετε αλλαγές.

Βήμα 1: Ανοίξτε το 1Password στο Android. Πατήστε στην εικόνα του προφίλ σας στο επάνω μέρος και ανοίξτε τις Ρυθμίσεις.

Βήμα 2: Επιλέξτε Αυτόματη συμπλήρωση. Ενεργοποιήστε την επιλογή από το παρακάτω μενού.

7. Αναγκαστική διακοπή και εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης στο Password Manager

Μπορείτε να διακόψετε αναγκαστικά μια εφαρμογή διαχείρισης κωδικών πρόσβασης και ακόμη και να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη για να απολαύσετε μια ομαλή διαδικασία αυτόματης συμπλήρωσης.

Βήμα 1: Πατήστε παρατεταμένα σε μια εφαρμογή διαχείρισης κωδικών πρόσβασης και ανοίξτε το μενού πληροφοριών. Πατήστε Αναγκαστική διακοπή.

Βήμα 2: Μεταβείτε στο Storage and cache και επιλέξτε Clear cache.

8. Ενημερώστε το Preferred Password Manager

Μια παλιά εφαρμογή διαχείρισης κωδικών πρόσβασης μπορεί να είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο οι κωδικοί πρόσβασής σας δεν συμπληρώνονται αυτόματα. Θα πρέπει να κατευθυνθείτε στο Play Store και να εγκαταστήσετε την πιο πρόσφατη ενημέρωση εφαρμογής.

9. Ενημερώστε το Android

Μπορείτε να ενημερώσετε το τηλέφωνό σας Android στην πιο πρόσφατη έκδοση και να δοκιμάσετε την αυτόματη συμπλήρωση κωδικών πρόσβασης χωρίς προβλήματα.

Βήμα 1: Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις στο Android και κάντε κύλιση στο Σύστημα.

Βήμα 2: Πατήστε Ενημέρωση συστήματος και εγκαταστήστε την πιο πρόσφατη έκδοση.

Συνδεθείτε σε εφαρμογές και ιστότοπους χωρίς ταλαιπωρία

Τα κλειδιά πρόσβασης έχουν γίνει ο προτιμώμενος τρόπος αντικατάστασης κωδικών πρόσβασης σε μεγάλες εφαρμογές και υπηρεσίες. Μπορείς χρησιμοποιήστε κωδικούς πρόσβασης για το Google, Microsoft, Apple και άλλες σημαντικές υπηρεσίες και συνδεθείτε στον λογαριασμό σας απρόσκοπτα. Ποιο κόλπο λειτούργησε για εσάς; Μοιραστείτε τα ευρήματά σας στα σχόλια παρακάτω.

Διαβάστε επίσης :Τι συμβαίνει με τους κωδικούς πρόσβασής σας όταν διαγράφετε την εφαρμογή Password Manager

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *