εφαρμογές ακουστικών βιβλίων

4 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές ακουστικών βιβλίων για iPhone και Android στα Αγγλικά

Τα βιβλία θεωρούνται συχνά σπουδαίοι σύντροφοι, αλλά είμαστε σίγουροι ότι πολλοί δυσκολεύονται να συγκεντρωθούν και να παραμείνουν αφοσιωμένοι ενώ διαβάζουν ένα. Ωστόσο, υπάρχει μια λύση του 21ου αιώνα για τα πάντα, και για τα βιβλία, είναι τα ηχητικά βιβλία. Μπορείτε να ακούσετε βιβλία ενώ ολοκληρώνετε δουλειές, γυμνάζεστε ή περπατάτε. Έτσι, εδώ είναι μερικές από τις καλύτερες δωρεάν εφαρμογές ακουστικών βιβλίων για iPhone και Android.

Ναι – το διαβάσατε σωστά, πολλές εφαρμογές σάς επιτρέπουν να ακούτε ηχητικά βιβλία δωρεάν. Ενώ το Audible της Amazon είναι η πιο δημοφιλής πλατφόρμα ακουστικών βιβλίων, μπορείτε να ακούσετε βιβλία μόνο εάν αγοράσετε μια συνδρομή. Με τις εφαρμογές στην παρακάτω λίστα, μπορείτε να ακούσετε ηχητικά βιβλία χωρίς συνδρομή.

Εν τω μεταξύ, κρατήστε υπό έλεγχο τις προσδοκίες σας – δεν μπορείτε να ακούσετε όλα τα πιο πρόσφατα βιβλία και δημοφιλείς τίτλους δωρεάν. Με αυτές τις εφαρμογές, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πολλά κλασικά βιβλία και βιβλία που ανεβαίνουν δωρεάν στο Διαδίκτυο και στον δημόσιο τομέα. Τούτου λεχθέντος, σίγουρα θα βρείτε μια καλή συλλογή από δωρεάν ηχητικά βιβλία. Ας ξεκινήσουμε.

1. Ηχητικά βιβλία LibriVox: Ακούστε δωρεάν 40.000 ηχητικά βιβλία πλήρους μήκους

Το LibriVox είναι μια από τις καλύτερες δωρεάν εναλλακτικές λύσεις για το Audible. Είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα που προσφέρει δωρεάν ηχητικά βιβλία δημόσιου τομέα. Βασίζεται σε εθελοντές που ηχογραφούν κεφάλαια βιβλίων που δεν καλύπτονται πλέον από πνευματικά δικαιώματα, καθιστώντας την κλασική λογοτεχνία προσβάσιμη σε όλους μέσω ηχογραφήσεων.

 

Αυτή η εφαρμογή είναι ουσιαστικά ένας πελάτης που σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στη βιβλιοθήκη LibriBox. Η διεπαφή χρήστη της εφαρμογής είναι ελάχιστη και εύκολη στη χρήση. Μπορείτε να περιηγηθείτε σε ηχητικά βιβλία κατά τίτλους, συγγραφείς και νέα βιβλία. Μπορείτε επίσης να συνδεθείτε στην εφαρμογή για να συγχρονίσετε τα ηχητικά βιβλία σας και την πρόοδο της ανάγνωσης.

Ενώ ακούτε ένα ηχητικό βιβλίο, μπορείτε να κάνετε αναπαραγωγή/παύση της αφήγησης, να προσθέσετε έναν σελιδοδείκτη, να μεταπηδήσετε προς τα εμπρός ή να επιστρέψετε 15 ή 30 δευτερόλεπτα και να αυξήσετε ή να μειώσετε την ταχύτητα αναπαραγωγής. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να τερματίσετε αυτόματα την αναπαραγωγή μετά από μια συγκεκριμένη περίοδο, μια δυνατότητα που θα σας βοηθήσει αν ακούτε ηχητικά βιβλία ενώ κοιμάστε.

Μπορείτε επίσης να κατεβάσετε βιβλία για ακρόαση εκτός σύνδεσης και να αποθηκεύσετε τα αγαπημένα σας βιβλία για γρήγορη πρόσβαση. Ωστόσο, όλες αυτές οι δωρεάν λειτουργίες βαρύνουν τις διαφημίσεις – οι οποίες δεν παρεμβαίνουν στην ακρόασή σας, αλλά βρίσκονται ανάμεσα στους τίτλους των ηχητικών βιβλίων και εμφανίζονται στο πρόγραμμα αναπαραγωγής ηχητικού βιβλίου. Μπορείτε να αγοράσετε την έκδοση premium για να αφαιρέσετε τις διαφημίσεις.

Πλεονεκτήματα

 • Απλό στη χρήση διεπαφή.
 • Κατεβάστε ηχητικά βιβλία για ακρόαση εκτός σύνδεσης.
 • Πολλές λεπτομέρειες σχετικά με το ηχητικό βιβλίο.
 • Η επιλογή φιλική προς την οικογένεια κρύβει περιεχόμενο NFSW.
 • Η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς εγγραφή.

Μειονεκτήματα

 • Το προεπιλεγμένο μέγεθος γραμματοσειράς στην εφαρμογή θα μπορούσε να είχε αυξηθεί.
 • Το μέγεθος των εικονιδίων ελέγχου αναπαραγωγής θα μπορούσε επίσης να έχει αυξηθεί.
 • Οι διαφημίσεις μπαίνουν κρυφά ανάμεσα στη λίστα των ηχητικών βιβλίων, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε τυχαία ανακατεύθυνση.
 • Δεν υπάρχει επιλογή φιλτραρίσματος βιβλίων ανά είδος.

Τιμή: Ελεύθερος; Έκδοση Pro: 0,49 $ το μήνα

2. Audiobooks Now: Μεγάλη συλλογή μυθιστορημάτων και μη λογοτεχνίας δωρεάν

Το Audiobooks Now είναι μια άλλη δωρεάν εφαρμογή όπου μπορείτε να ακούσετε μια πληθώρα ηχητικών βιβλίων δωρεάν στις συσκευές σας iPhone και Android. Η εφαρμογή περιέχει επίσης πολλά νέα και δημοφιλή ηχητικά βιβλία που απαιτούν αγορά. Επιπλέον, η εφαρμογή διαθέτει επίσης μια μεγάλη συλλογή από δωρεάν βιβλία μη λογοτεχνίας.

Μόλις επισκεφτείτε την ενότητα δωρεάν ηχητικά βιβλία, μπορείτε να αναζητήσετε βιβλία από διάφορα είδη ή να προβάλετε όλα τα ηχητικά βιβλία ταυτόχρονα. Θα πρέπει να αγοράσετε το δωρεάν ηχητικό βιβλίο για 0,00 $ και θα προστεθεί στη βιβλιοθήκη σας.

Ενώ ακούτε ένα βιβλίο, έχετε όλα τα απαραίτητα χειριστήρια αναπαραγωγής για να προσαρμόσετε την ταχύτητα αφήγησης ή να παραλείψετε/επιστρέφετε 30 δευτερόλεπτα και να μεταβείτε στο επόμενο κεφάλαιο του βιβλίου. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε έναν σελιδοδείκτη κατά την αφήγηση ενός κεφαλαίου. Συνολικά, μας αρέσει η εφαρμογή, χάρη στη συλλογή ηχητικών βιβλίων της. Εκτός από όλα τα δωρεάν κλασικά ηχητικά βιβλία στον δημόσιο τομέα, μπορείτε επίσης να ακούσετε νεότερα βιβλία από επερχόμενους συγγραφείς δωρεάν σε αυτήν την εφαρμογή.

Πλεονεκτήματα

 • Μεγάλη συλλογή από δωρεάν βιβλία μυθοπλασίας και μη.
 • Πολλές επιλογές για ταξινόμηση και φιλτράρισμα βιβλίων ανά είδος/κατηγορία.
 • Πολλά χειριστήρια αναπαραγωγής.
 • Λήψη βιβλίων για ακρόαση εκτός σύνδεσης.
 • Χωρίς διαφημίσεις.

Μειονεκτήματα

 • Η διεπαφή χρήστη μπορεί να βελτιωθεί.
 • Ο αριθμός των επιλογών και των κουμπιών μπορεί να είναι ακατάστατος.
 • Πρέπει να συνδεθείτε για να ακούσετε βιβλία.

Τιμή: Ελεύθερος; Έκδοση Pro: $19,99 και μετά (παρέχει συνδρομή για τα ηχητικά βιβλία επί πληρωμή)

3. Ελεύθερα ηχητικά βιβλία: Πάνω από 14.000 κλασικά βιβλία

Το Freed είναι μια άλλη εφαρμογή που λειτουργεί ως περιτύλιγμα για το LibriVox. Αυτή η εφαρμογή είναι διαθέσιμη μόνο σε συσκευές Android. Μπορείτε να ξεκινήσετε να ανακαλύπτετε το επόμενο αγαπημένο σας ηχητικό βιβλίο χρησιμοποιώντας την αναζήτηση κατηγορίας στην εφαρμογή. Η συλλογή ηχητικών βιβλίων αποτελείται κυρίως από κλασικά βιβλία που διατίθενται δωρεάν στο δημόσιο τομέα. Η διεπαφή αναπαραγωγής ηχητικού βιβλίου είναι η πλησιέστερη που μοιάζει με Audible μεταξύ όλων των άλλων εφαρμογών σε αυτήν τη λίστα.

Κατά την ακρόαση ενός ηχητικού βιβλίου, έχετε όλα τα απαραίτητα χειριστήρια για να χειριστείτε την αναπαραγωγή σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Η εφαρμογή διαθέτει επίσης μια καρτέλα ιστορικού που σας βοηθά να κοιτάξετε πίσω σε όλα τα βιβλία που έχετε ακούσει. Δυστυχώς, δεν υπάρχει τρόπος να αποθηκεύσετε όλα τα αγαπημένα σας βιβλία για εύκολη πρόσβαση. Ωστόσο, μπορείτε να κατεβάσετε ηχητικά βιβλία για ακρόαση εκτός σύνδεσης.

Πλεονεκτήματα

 • Καλύτερη διεπαφή αναπαραγωγής ηχητικού βιβλίου.
 • Πολλές επιλογές για τον έλεγχο της αναπαραγωγής, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής “Παράλειψη σιωπής” για αποτελεσματική αφήγηση.
 • Οι κατηγορίες ακουστικών βιβλίων διευκολύνουν την περιήγηση στη συλλογή.
 • Κατεβάστε ηχητικά βιβλία για ακρόαση εκτός σύνδεσης.

Μειονεκτήματα

 • Δεν υπάρχει καρτέλα “αγαπημένα” ή “αποθηκευμένα” για ταχύτερη πρόσβαση στα βιβλία σας.
 • Πάρα πολλές αναδυόμενες διαφημίσεις που καταλαμβάνουν ολόκληρο τον χώρο της οθόνης.
 • Μη διαισθητική διεπαφή χρήστη που συχνά μας μπερδεύει καθώς προσπαθούσαμε να πλοηγηθούμε εντός της εφαρμογής.

Τιμή: Ελεύθερος; Αγορά εντός εφαρμογής: 1,99 $ και μετά

4. Ηχητικά βιβλία: Ελαφριά εφαρμογή για δωρεάν ηχητικά βιβλία στο iPhone

Αυτή η εφαρμογή ακουστικών βιβλίων για iPhone – αυτοαποκαλείται «Audiobooks» και, όπως και το όνομα, η εφαρμογή είναι μια απλή, απλή και ελαφριά εφαρμογή που φτάνει κατευθείαν στο σημείο από την πρώτη φορά που την ανοίγετε. Η εφαρμογή θα εμφανίζει όλες τις κατηγορίες των δωρεάν ηχητικών βιβλίων. Το αγαπημένο μας μέρος είναι ότι μπορείτε να βρείτε βιβλία με βάση τη διάρκειά τους, τους αφηγητές και τα ηχητικά βιβλία που προστέθηκαν πρόσφατα στην εφαρμογή.

Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε ηχητικά βιβλία και να ανακαλύψετε βιβλία από τη δωρεάν και επί πληρωμή ενότητα “Plus Only”. Τα περισσότερα από τα δημοφιλή κλασικά είναι δωρεάν σε αυτήν την εφαρμογή. Το τμήμα αναπαραγωγής της εφαρμογής είναι καλά σχεδιασμένο και τα χειριστήρια χωρίζονται σε δύο ενότητες – το επάνω έχει τα βασικά στοιχεία ελέγχου και το κάτω μέρος έχει χειριστήρια που προσθέτουν μερικές βελτιώσεις στην αναπαραγωγή – όπως ένα χρονόμετρο ύπνου, λίστα κεφαλαίων , πληροφορίες βιβλίου και εναλλαγή για μετάβαση σε λειτουργία σκοτεινής/φωτεινής λειτουργίας.

Εάν χρησιμοποιείτε Wi-Fi, η λήψη των ηχητικών βιβλίων γίνεται από προεπιλογή εντός της εφαρμογής. Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τη “ροή ακουστικών βιβλίων” μόνο για μη αυτόματη λήψη ηχητικών βιβλίων. Συνολικά, είμαστε θαυμαστές της εφαρμογής και είναι σίγουρα μία από τις καλύτερες δωρεάν εφαρμογές ακουστικών βιβλίων για το iPhone.

Πλεονεκτήματα

 • Εξαιρετική διεπαφή χρήστη.
 • Μας αρέσει η επιλογή ταξινόμησης βιβλίων κατά διάρκεια.
 • Διάφορες επιλογές ελέγχου αναπαραγωγής.
 • Μπορείτε να κατεβάσετε ηχητικά βιβλία για ακρόαση εκτός σύνδεσης.

Μειονεκτήματα

 • Σε κάποιους μπορεί να μην αρέσει το μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
 • Κατά καιρούς, διαπιστώσαμε ότι η εφαρμογή δεν ανταποκρίνεται μέχρι την επανεκκίνηση.
 • Υπάρχουν διαφημίσεις, ωστόσο δεν παρεμποδίζουν την εμπειρία ακρόασης.

Τιμή: Ελεύθερος; Συνδρομή Plus; 7,99 $; Αφαίρεσε τις διαφημίσεις: 0,99 $

Απολαύστε ηχητικά βιβλία δωρεάν

Ελπίζουμε ότι αυτή η λίστα με τις καλύτερες δωρεάν εφαρμογές ακουστικών βιβλίων θα σας βοηθήσει να βρείτε μια δωρεάν εναλλακτική εφαρμογή για το Audible. Εάν σας αρέσει να ακούτε περιεχόμενο για πολλές ώρες, μπορείτε πάντα να ελέγχετε τα podcast και να τα ακούτε στις συσκευές iPhone και Android!

Διαβάστε επίσης :πως να κερδίσετε χρήματα με το Amazon

Πώς να διορθώσετε τα ακουστικά Mac που δεν λειτουργούν(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *