Λογισμικά παρακολούθησης θερμοκρασίας των Windows

Κορυφαία 8 Λογισμικά παρακολούθησης και ελέγχου θερμοκρασίας των Windows

Η υπερθέρμανση είναι μια κοινή αιτία σφαλμάτων σε υπολογιστές με Windows. Ένας εύκολος τρόπος για να αποφύγετε το ίδιο είναι να παρακολουθείτε και να ελέγχετε τη θερμοκρασία στον υπολογιστή σας. Για να το κάνετε αυτό, ίσως έχετε σκεφτεί να εγκαταστήσετε το καλύτερο λογισμικό παρακολούθησης και ελέγχου θερμοκρασίας των Windows στην αγορά.

Ωστόσο, υπάρχει μια διάχυτη λίστα αυτών των εργαλείων και η επιλογή ενός από το άλλο μπορεί να είναι τρομακτική. Λοιπόν, μην ανησυχείτε – έχουμε κάνει όλη την απαραίτητη έρευνα για εσάς. Αυτός ο οδηγός σας παρουσιάζει τα καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης θερμοκρασίας για τις συσκευές σας Windows. Πάμε.

Διαβάστε επίσης: Πώς να επανεγκαταστήσετε τα Windows 10 ή 11 χωρίς να χάσετε αρχεία

1. SpeedFan – Βαθμολογία 5 Αστέρων

Εργαλείο SpeedFan

Το SpeedFan είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα παρακολούθησης συστήματος για υπολογιστές με Windows. Θα διαβάσει τις θερμοκρασίες, τις ταχύτητες ανεμιστήρα και τις τάσεις των εξαρτημάτων του υπολογιστή σας. Μας αρέσει γιατί η διεπαφή είναι διαισθητική. Παίρνετε καρτέλες στο επάνω μέρος που σας επιτρέπουν να πλοηγηθείτε εύκολα σε όλες τις λειτουργίες του.

Το SpeedFan παρακολουθεί τις θερμοκρασίες από πολλές πηγές. Εάν το διαμορφώσετε σωστά, το SpeedFan προσαρμόζει τις ταχύτητες του ανεμιστήρα ανάλογα με τις θερμοκρασίες του συστήματος. Το λογισμικό μπορεί να εμφανίζει μεταβλητές συστήματος ως ενδείξεις στο δίσκο συστήματος και σε μορφή γραφημάτων.

Επιπλέον, λαμβάνετε μετρήσεις σε πραγματικό χρόνο για τη μητρική πλακέτα, τη CPU, τους σκληρούς δίσκους και ορισμένες κάρτες γραφικών.

Αυτό που μας αρέσει

 • Ακριβής έλεγχος ανεμιστήρα για να διασφαλιστεί ότι οι θερμοκρασίες παραμένουν εντός των ορίων για overclocking
 • Ελαφρύ και δεν καταναλώνει πόρους
 • Δωρεάν και συμβατό με μια ποικιλία υλικού
 • Προσφέρει λεπτομερή παρακολούθηση και διαγράμματα

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Απότομη καμπύλη εκμάθησης στη ρύθμιση των στοιχείων ελέγχου ανεμιστήρα
 • Δεν διαθέτει προηγμένα χαρακτηριστικά αυτοματισμού

Κατεβάστε

2. MSI Afterburner – Βαθμολογία 5 Αστέρων

Μετακαυστήρας MSI

Το MSI Afterburner έχει γίνει δημοφιλής στους παίκτες και παρόλο που το σχεδίασε η MSI, είναι συμβατό με μια υγιή σειρά καρτών γραφικών από άλλους προμηθευτές.

Όπως πολλά άλλα εργαλεία που εξερευνούμε, παρακολουθεί την ταχύτητα του ανεμιστήρα, τη θερμοκρασία και τις ταχύτητες ρολογιού της GPU. Εκτιμούμε την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο, μια δυνατότητα που διασφαλίζει ότι μπορείτε να μειώσετε τον φόρτο εργασίας σας για να διατηρήσετε τον υπολογιστή σας σταθερό και δροσερό όταν χρειάζεται.

Με το MSI Afterburner, μπορείτε να διαμορφώσετε πολλαπλά προφίλ overclocking και ανεμιστήρα και μπορείτε εύκολα να αλλάξετε επιλογές για διαφορετικά σενάρια. Θα το βρείτε μια εξαιρετική επιλογή αν σκοπεύετε να εγγράψετε και βίντεο. Σας επιτρέπει να ορίσετε ένα προτιμώμενο bitrate, ποιότητα εγγραφής και ρυθμό καρέ.

Ένα χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει είναι η ενσωμάτωσή του με τον RivaTuner Statistics Server. Χρησιμοποιώντας αυτό το συνοδευτικό λογισμικό, έχετε πιο στιβαρή παρακολούθηση με την ελευθερία να ρυθμίσετε την οθόνη επί της οθόνης (OSD). Αυτή η οθόνη επικαλύπτει ζωτικής σημασίας μετρήσεις στην οθόνη παιχνιδιών σας, παρέχοντας κρίσιμες πληροφορίες.

Αυτό που μας αρέσει

 • Προσφέρει εξαιρετικές δυνατότητες παρακολούθησης overclocking
 • Παρακολουθεί μια ολοκληρωμένη λίστα μετρήσεων GPU
 • Προσαρμόσιμη εμφάνιση επί της οθόνης
 • Προσφέρει προεπιλογές φιλικές προς τους αρχάριους

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Τα προηγμένα χαρακτηριστικά του απαιτούν κάποιες τεχνικές γνώσεις για χρήση
 • Ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά είναι βελτιστοποιημένα μόνο για υλικό MSI

Κατεβάστε

3. HWiNFO – Βαθμολογία 5 Αστέρων

HWinfo

Εάν θέλετε ένα εργαλείο που ξεπερνά την επιφάνεια για να προσφέρει ολοκληρωμένη παρακολούθηση υλικού υπολογιστή, θα πρέπει να εξετάσετε το HWiNFO.

Προσφέρει περίπλοκες πληροφορίες για τη μητρική πλακέτα, τη μνήμη RAM, την κάρτα γραφικών, την αποθήκευση, τη CPU και τις συνδεδεμένες περιφερειακές συσκευές σας. Αυτό το λογισμικό παρακολούθησης και ελέγχου θερμοκρασίας των Windows εμφανίζει επίσης μετρήσεις τάσης σε πραγματικό χρόνο, ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε την απόδοση και την υγεία του υπολογιστή σας.

Ένα χαρακτηριστικό που τραβάει τα βλέμματα είναι το ισχυρό φιλτράρισμα, το οποίο σας επιτρέπει να προβάλλετε πληροφορίες με βάση συγκεκριμένες κατηγορίες, στοιχεία ή λέξεις-κλειδιά. Θα μπορείτε να εστιάσετε σε λεπτομέρειες από ένα μεγάλο σύνολο δεδομένων.

Διαθέτει επίσης την πιο περίπλοκη δομή αναφοράς, επιτρέποντάς σας να εξάγετε πληροφορίες συστήματος με τη μορφή κειμένου και HTML και μπορεί επίσης να ενσωματωθεί με άλλα εργαλεία παρακολούθησης.

Είναι δωρεάν, ανοιχτού κώδικα και έχει μια από τις πιο ενεργές κοινότητες χρηστών και ανάπτυξης. Αυτό σας παρέχει πολλαπλούς διαδικτυακούς πόρους και τεκμηρίωση για να κατανοήσετε τυχόν πληροφορίες που εμφανίζονται. Τέλος, είναι μια φορητή εφαρμογή και δεν θα απαιτούσε εγκατάσταση όπως πολλές άλλες επιλογές.

Αυτό που μας αρέσει

 • Πολύ λεπτομερείς πληροφορίες υλικού
 • Παρακολούθηση ζωτικής σημασίας δεδομένων αισθητήρων σε πραγματικό χρόνο
 • Επεξεργασμένα χαρακτηριστικά αναφοράς
 • Είναι δωρεάν για μη εμπορική χρήση

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Η μαζική εισροή πληροφοριών μπορεί να είναι συντριπτική
 • Απαιτεί μια πληρωμένη έκδοση για προηγμένες λειτουργίες

Κατεβάστε

4. HWMonitor – Βαθμολογία 4,5 Αστέρων

HWMonitor

Το HWMonitor αναπτύχθηκε από την CPUID και είναι δωρεάν και ελαφρύ. Σε αντίθεση με το SpeedFan, το οποίο εστιάζει βαθιά στην παρακολούθηση του ανεμιστήρα και της θερμοκρασίας, το HWMonitor είναι πιο ευέλικτο και καλύπτει διάφορες πτυχές της υγείας του υπολογιστή.

Αυτό το λογισμικό θα παρέχει αναγνώσεις σε πραγματικό χρόνο για CPU, κάρτες γραφικών, μητρικές πλακέτες και σκληρούς δίσκους. Οι χρήστες για πρώτη φορά θα το λατρέψουν λόγω του ενιαίου παραθύρου και της απλής διεπαφής χρήστη.

Παρόλο που φαίνεται να έχει μια απογυμνωμένη διεπαφή, επιτρέπει ορισμένες εύχρηστες επιλογές προσαρμογής. Για παράδειγμα, μπορείτε να αποκρύψετε συγκεκριμένους αισθητήρες, να ενημερώσετε τη διάταξη και ακόμη και να διαμορφώσετε ειδοποιήσεις για τις ζωτικής σημασίας μετρήσεις σας. Διαθέτει επίσης μια πληρωμένη έκδοση, το HWMonitor PRO, η οποία προσφέρει δημιουργία γραφημάτων, απομακρυσμένη παρακολούθηση και προσαρμόσιμη λειτουργία ετικέτας αισθητήρα. Ωστόσο, πρέπει να σημειώσετε ότι αυτό το εργαλείο θα παρακολουθεί μόνο. δεν προσφέρει κανέναν έλεγχο στο υλικό.

Αυτό που μας αρέσει

 • Το εργαλείο είναι δωρεάν και εύκολο στη χρήση
 • Παρακολουθεί τις τάσεις, τις θερμοκρασίες και την ταχύτητα του ανεμιστήρα
 • Είναι ελαφρύ και δεν απαιτεί πόρους
 • Η δυνατότητα εξαγωγής δεδομένων καθιστά δυνατή την παρακολούθηση των τάσεων

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Έρχεται με περιορισμένους ελέγχους και επιλογές προσαρμογής
 • Μπορεί να μην είναι συμβατό με ένα ευρύ φάσμα υλικού

Κατεβάστε

5. Speccy – Βαθμολογία 4,5 Αστέρων

Speccy

Το Speccy είναι, πολύ πιθανόν, το πιο ισχυρό λογισμικό παρακολούθησης και ελέγχου θερμοκρασίας των Windows σε αυτήν τη λίστα. Το βοηθητικό πρόγραμμα έχει και έναν άλλο άσο στο μανίκι του. Για το σκοπό αυτό, εάν θέλετε να εξερευνήσετε τι υπάρχει μέσα στον υπολογιστή σας, δείτε μια σύντομη επισκόπηση ή προχωρήστε περισσότερο σε κάθε στοιχείο του υλικού του υπολογιστή σας για να σας βοηθήσει να λάβετε καλά ενημερωμένες αποφάσεις σχετικά με αναβαθμίσεις και αγορές, το Speccy είναι το εργαλείο για εσάς.

Μπορείτε να εντοπίσετε εύκολα προβλήματα προτού προκύψουν, αποκτώντας πρόσβαση σε θερμοκρασίες στοιχείων σε πραγματικό χρόνο. Με το Speccy, μπορείτε να μοιραστείτε γρήγορα τα ευρήματα σάρωσης αποθηκεύοντάς τα ως αρχείο κειμένου, XML ή στιγμιότυπου. Αυτό είναι χρήσιμο για να επαληθεύσετε ότι οι προδιαγραφές του νέου σας υπολογιστή ταιριάζουν με αυτές του παλιού σας ή εάν η τεχνική υποστήριξη χρειάζεται να εντοπίσει ένα πρόβλημα με το μηχάνημά σας.

Παρόλο που είναι πλούσιο σε χαρακτηριστικά, είναι καλά σχεδιασμένο έτσι ώστε η πλοήγηση να είναι διαισθητική και να εντοπίζονται εύκολα όλα τα στοιχεία.

Αυτό που μας αρέσει

 • Προσφέρει λεπτομερείς πληροφορίες υλικού δωρεάν
 • Η διεπαφή χρήστη είναι καθαρή και διαισθητική
 • Τα στιγμιότυπα κάνουν την αποθήκευση σαρώσεων παιχνιδάκι
 • Μπορείτε να εκτελέσετε το εργαλείο από μια μονάδα USB

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Δεν προσφέρει σημεία αναφοράς απόδοσης
 • Δεν υπάρχει επικάλυψη επιφάνειας εργασίας

Κατεβάστε

6. Θερμοκρασία πυρήνα – Βαθμολογία 4,5 αστέρων

Εργαλείο Core Temp

Πολλά εργαλεία δείχνουν τη μέση θερμοκρασία της CPU. Η θερμοκρασία πυρήνα διαφέρει στο ότι δείχνει τη θερμοκρασία για μεμονωμένους πυρήνες του επεξεργαστή σας. Αυτό το εργαλείο αξιοποιεί τους ψηφιακούς θερμικούς αισθητήρες (DTS) που είναι ενσωματωμένοι στους περισσότερους σύγχρονους επεξεργαστές για να παρέχουν ακριβέστερες και υψηλότερης ανάλυσης μετρήσεις θερμοκρασίας.

Θα λάβετε βασικές λειτουργίες όπως τα περισσότερα άλλα λογισμικά παρακολούθησης και ελέγχου θερμοκρασίας των Windows. Ωστόσο, κάνει τη λειτουργικότητα ένα βήμα μπροστά, επιτρέποντας την ενσωμάτωση plug-in. Με αυτόν τον τρόπο, οι προγραμματιστές μπορούν να προσθέσουν πρόσθετες δυνατότητες.

Χρησιμοποιώντας το Core Temp, θα απολαύσετε ευρεία συμβατότητα. Αυτό περιλαμβάνει λειτουργικότητα με μεγάλες μάρκες επεξεργαστών όπως η Intel, η AMD και η VIA.

Αυτό που μας αρέσει

 • Λειτουργεί ομαλά με μικρή επίδραση στην απόδοση του συστήματος
 • Εμφανίζει δεδομένα με κατανοητές οπτικές ενδείξεις
 • Προσφέρει λεπτομερείς λεπτομέρειες, ειδικά για υπολογιστές πολλαπλών πυρήνων
 • Επιτρέπει την προσαρμογή για βελτιωμένη χρήση

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Σχετικά, προσφέρει περιορισμένο έλεγχο ανεμιστήρα
 • Είναι επιλεκτικό από διαμορφώσεις υλικού

Κατεβάστε

7. Θερμόμετρο CPU – Βαθμολογία 4 Αστέρων

Θερμόμετρο CPU

Το CPU Thermometer είναι ένα ακόμη δωρεάν και ανοιχτού κώδικα οθόνη παρακολούθησης θερμοκρασίας CPU που είναι μια εξαιρετική επιλογή για την παρακολούθηση της θερμοκρασίας της CPU του υπολογιστή σας σε πραγματικό χρόνο. Εκτελείται στο παρασκήνιο από προεπιλογή και ξεκινά με τον υπολογιστή σας, εμφανίζοντας ζωτικής σημασίας δεδομένα ως εικονίδιο δίσκου επιφάνειας εργασίας.

Δεν εμφανίζει λεπτομερή παρακολούθηση υλικού όπως μερικά από τα άλλα εργαλεία που έχουμε συζητήσει. Ωστόσο, όπως το Core Temp, εμφανίζει τιμές θερμοκρασίας για μεμονωμένους πυρήνες του επεξεργαστή σας. Έχετε επιλογές για να προσαρμόσετε τις ενδείξεις θερμοκρασίας σε βαθμούς Κελσίου ή Φαρενάιτ.

Μπορείτε να επωφεληθείτε από συγκεκριμένους ερεθισμούς. Έτσι, για παράδειγμα, όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν πάνω από ορισμένα όρια, μπορεί να λάβετε ένα προειδοποιητικό μήνυμα ή μπορεί να τερματίσει ή να επανεκκινήσει τον υπολογιστή ως μηχανισμό προστασίας. Αν και είναι βασικό εργαλείο, είναι πολύ αποτελεσματικό για την εμφάνιση θερμοκρασίας.

Αυτό που μας αρέσει

 • Προσφέρει μια απλή, απλή διεπαφή
 • Παρέχει άμεση και σε πραγματικό χρόνο πρόσβαση στη θερμοκρασία της CPU
 • Προσφέρει προσαρμόσιμες ειδοποιήσεις
 • Ελαφρύ και δεν απαιτεί πόρους

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Τα χαρακτηριστικά δεν είναι τόσο προηγμένα όσο κάποια άλλα εργαλεία
 • Δεν υπάρχει έλεγχος θαυμαστών ή ιστορικά δεδομένα

Κατεβάστε

8. Ανοίξτε την οθόνη υλικού – Βαθμολογία 4 αστέρων

Ανοίξτε την οθόνη υλικού

Αυτή η εφαρμογή είναι ένα άλλο εξαιρετικό λογισμικό παρακολούθησης και ελέγχου θερμοκρασίας των Windows. Είναι δωρεάν και ανοιχτού κώδικα και μπορεί να παρακολουθεί τις ταχύτητες ανεμιστήρα συσκευών Windows, το φορτίο, τις τάσεις και τις ταχύτητες ρολογιού.

Πέρα από την παρακολούθηση, είναι ένα εύχρηστο λογισμικό αντιμετώπισης προβλημάτων. Αυτό συμβαίνει επειδή μπορείτε να καταγράψετε δεδομένα αισθητήρα σε αρχεία. Ως εκ τούτου, μπορείτε να προσδιορίσετε μοτίβα, να αναλύσετε τάσεις και να αντιμετωπίσετε πιθανά ζητήματα.

Η ευελιξία προσαρμογής του σημαίνει επίσης ότι μπορείτε να επιλέξετε ποιοι αισθητήρες θα εμφανίζονται και να αλλάξετε διάταξη, εξαλείφοντας την ακαταστασία και απλοποιώντας την παρακολούθηση. Μπορείτε επίσης να ορίσετε ειδοποιήσεις για διαφορετικά όρια.

Αυτό το λογισμικό υποστηρίζει τα περισσότερα τσιπ παρακολούθησης υλικού σε σύγχρονες μητρικές πλακέτες, συμπεριλαμβανομένων των επεξεργαστών AMD και Intel. Επιπλέον, μπορεί να εμφανίσει τις θερμοκρασίες του σκληρού δίσκου SMART και αυτές των καρτών βίντεο ATI και Nvidia. Μας αρέσει αυτό το λογισμικό επειδή μπορεί να εμφανίζει τιμές παρακολούθησης στην κύρια οθόνη της εφαρμογής, στο δίσκο συστήματος ή μέσω ενός προσαρμόσιμου gadget για επιτραπέζιους υπολογιστές.

Αυτό που μας αρέσει

 • Εκτεταμένη παρακολούθηση σε ένα ευρύ φάσμα αισθητήρων
 • Έχει μια ισχυρή κοινότητα ανάπτυξης
 • Διαθέτει προσαρμόσιμη διεπαφή
 • Είναι ελαφρύ και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φορητή εφαρμογή

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Μπορεί να απαιτούνται τεχνικές γνώσεις για τη χρήση προηγμένων λειτουργιών
 • Απαιτεί χειροκίνητη παρακολούθηση

Κατεβάστε

Κατά την επιλογή ενός εργαλείου παρακολούθησης θερμοκρασίας, υπάρχουν μερικοί παράγοντες που μπορεί να θέλετε να λάβετε υπόψη. Στην κορυφή της λίστας βρίσκονται οι εξής:

Ευκολία χρήσης και συμβατότητα

Θέλετε να είστε σίγουροι ότι το εργαλείο είναι φιλικό προς το χρήστη. Ενώ εμφανίζονται όλα τα απαραίτητα δεδομένα, η διεπαφή δεν πρέπει να είναι πολύ γεμάτη. Θα πρέπει να είναι διαισθητικό για κάποιον που το δοκιμάζει για πρώτη φορά.

Επιπλέον, θα θέλετε ένα εργαλείο που λειτουργεί καλά με την έκδοση των Windows που διαθέτετε. Για παράδειγμα, ορισμένα παλαιότερα εργαλεία παρακολούθησης δεν έχουν ενημερώσεις εδώ και χρόνια και ενδέχεται να μην είναι αποτελεσματικά στο λειτουργικό σύστημα Windows 11.

Λειτουργικότητα

Το κύριο χαρακτηριστικό που απαιτείται είναι η παρακολούθηση της θερμοκρασίας, αλλά πολλά εργαλεία προσφέρουν πρόσθετες λειτουργίες, καθιστώντας τα ευέλικτα βοηθητικά προγράμματα.

Η οπτικοποίηση δεδομένων πρέπει να είναι σαφής και εύκολα κατανοητή, και μπορείτε επίσης να εξετάσετε ένα εργαλείο που παρέχει ειδοποιήσεις, ώστε να έχετε επίγνωση σε πραγματικό χρόνο για τις αλλαγές θερμοκρασίας.

Απαιτήσεις πόρων

Τα περισσότερα εργαλεία παρακολούθησης θα λειτουργούν καλά χωρίς αξιοσημείωτη χρήση πόρων. Ωστόσο, σε έναν πιο αργό ή παλαιότερο υπολογιστή, θα χρειαστείτε ένα εργαλείο παρακολούθησης που είναι ελαφρύ και δεν απαιτεί πόρους.

Πάρτε τον έλεγχο των ρυθμίσεων ανεμιστήρα και θερμοκρασίας

Εάν έχετε διαβάσει ως εδώ, θα πρέπει να είστε εξοπλισμένοι με το καλύτερο λογισμικό παρακολούθησης και ελέγχου θερμοκρασίας των Windows. Τώρα, μπορείτε να αναλάβετε τις ρυθμίσεις του ανεμιστήρα και της θερμοκρασίας σας σε έναν υπολογιστή με Windows.

Πρόταση του techvortex – Καλύτερο VPN ποιότητας-τιμής

Διαβάστε επίσης: Οι καλύτερες εφαρμογές καιρού για Windows 10 & 11

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *