μεταγραφές σε Apple Podcast

Πώς να χρησιμοποιήσετε μεταγραφές σε Apple Podcast

Με την έκδοση iOS 17.4, τα Apple Podcasts ενημερώθηκαν με ένα νέο χαρακτηριστικό των μεταγραφών. Αυτές οι μεταγραφές παρέχουν μια προβολή πλήρους κειμένου για κάθε επεισόδιο, βελτιώνοντας την προσβασιμότητα. Τώρα μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο ενός επεισοδίου, να αναζητήσετε συγκεκριμένες λέξεις ή φράσεις μέσα στο επεισόδιο, ακόμα και να πατήσετε το κείμενο για να ξεκινήσετε την αναπαραγωγή του podcast από αυτό ακριβώς το σημείο. Καθώς αναπαράγεται το επεισόδιο, κάθε λέξη επισημαίνεται για να είναι εύκολη η παρακολούθηση. Ας εξερευνήσουμε πώς λειτουργούν οι μεταγραφές στα Apple Podcast.

Πώς να χρησιμοποιήσετε μεταγραφές σε Apple Podcast

Οι δημιουργοί podcast έχουν την επιλογή να προσθέτουν μεταγραφές στα podcast τους. Εάν επιλέξει να μην το κάνει, η Apple δημιουργεί αυτόματα μεταγραφές για τα podcast. Οι μεταγραφές στα Apple Podcast είναι διαθέσιμες στα Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά και Ισπανικά.

Όταν παίζετε ένα podcast στην εφαρμογή Apple Podcasts, στην οθόνη Now-Playing θα δείτε ένα στίχοι εικονίδιο (όπως ακριβώς στο Apple Music) στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις το πατήσετε, θα εμφανιστεί η μεταγραφή του podcast.

Διαβάστε επίσης: Οι 5 καλύτερες επιδιορθώσεις για τις ειδοποιήσεις εφαρμογών Podcast που δεν λειτουργούν σε iPhone, iPad και Mac

Εικονίδιο στίχων στο Apple Podcast και μεταγραφή

Το podcast θα ακολουθήσει αυτόματα μαζί με τη μεταγραφή καθώς αναπαράγεται ο ήχος, επιτρέποντάς σας να διαβάζετε κατά την ακρόαση. Εάν πατήσετε σε οποιαδήποτε παράγραφο στη μεταγραφή, θα ξεκινήσει η αναπαραγωγή του ήχου σε αυτό το τμήμα της μεταγραφής.

Μπορείτε να δείτε τους δείκτες κεφαλαίων που αναφέρονται εδώ ως κεφαλίδες. Οι δημιουργοί μπορούν επίσης να προσθέσουν το όνομα του ομιλητή στη μεταγραφή.

Μπορείτε να πατήσετε το κουμπί Αναζήτηση στο κάτω μέρος για να αναζητήσετε λέξεις ή προτάσεις από το podcast στη μεταγραφή. Χρησιμοποιήστε τα βέλη για να ανεβείτε ή να κατεβείτε για να βρείτε τη λέξη που αναζητήσατε μέσω της μεταγραφής.

Επάνω δεξιά, μπορείτε να πατήσετε το τρεις οριζόντιες κουκκίδες (μενού κεφτεδάκια) και επιλέξτε Προβολή μεταγραφής. Θα εμφανιστεί ολόκληρη η μεταγραφή, επιτρέποντάς σας να τη διαβάσετε σαν ένα μεγάλο άρθρο.

Μπορείτε ακόμα να αναζητήσετε τη μεταγραφή χρησιμοποιώντας το μεγεθυντικό φακό εικονίδιο και επιλέξτε κείμενο ακριβώς όπως σε ένα κανονικό έγγραφο. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ενσωματωμένες λειτουργίες μετάφρασης iOS για να λάβετε μια μετάφραση του κειμένου απευθείας στο Apple Podcast.

Αντιγραφή μεταγραφής στα Apple Podcasts

Επαγγελματική συμβουλή: Αυτές είναι οι καλύτερες εφαρμογές για δημιουργία podcast στο iPhone.

Διαβάστε το Podcast

Με την εισαγωγή των μεταγραφών στα Apple Podcast, η προσβασιμότητα κάνει ένα σημαντικό άλμα προς τα εμπρός, διασφαλίζοντας ότι όλοι, ανεξάρτητα από την ικανότητα ακοής ή τις προτιμήσεις τους, μπορούν να ασχοληθούν με τα αγαπημένα τους podcast πιο ολοκληρωμένα.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *