απενεργοποιήσετε τις επαληθευμένες από τη Microsoft εφαρμογές

Κορυφαίοι 4 τρόποι για να απενεργοποιήσετε τις επαληθευμένες από τη Microsoft εφαρμογές στα Windows 11

Η Microsoft έχει μια διαδικασία επαλήθευσης που χρησιμοποιεί για να προσδιορίσει τις εφαρμογές που είναι ασφαλείς να εκτελεστούν στο λειτουργικό της σύστημα. Οι εφαρμογές που περνούν τις παραμέτρους ασφάλειας της εταιρείας ονομάζονται εφαρμογές επαληθευμένες από τη Microsoft και είναι συνήθως ασφαλείς, σταθερές και συμβατές με το λειτουργικό σύστημα.

Τούτου λεχθέντος, για κάποιο λόγο, μπορεί να θέλετε να απενεργοποιήσετε εφαρμογές επαληθευμένες από τη Microsoft στα Windows 11. Εάν αυτός είναι ο στόχος σας, σας καθοδηγούμε σε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε, συμπεριλαμβανομένων των διάφορων τρόπων για να επιτρέπετε μη επαληθευμένες εφαρμογές.

Γιατί πρέπει να απενεργοποιήσετε τις επαληθευμένες εφαρμογές;

Ξεκινήσαμε λέγοντας ότι οι επαληθευμένες εφαρμογές είναι σταθερές, ασφαλείς και συμβατές με το λειτουργικό σύστημα. Λοιπόν, θα μπορούσαν να υπάρχουν λόγοι που δικαιολογούν την απενεργοποίηση της δυνατότητας επαληθευμένων εφαρμογών; Λοιπόν, υπάρχουν μερικά που μπορείτε να σημειώσετε.

Ένας συνηθισμένος λόγος είναι η πρόσβαση σε λειτουργίες που αφορούν συγκεκριμένες εφαρμογές που δεν μπορούν να αποκτηθούν σε εφαρμογές επαληθευμένες από τη Microsoft. Αυτά είναι συχνά χαρακτηριστικά εξειδικευμένα και μπορεί να καλύπτουν το επάγγελμά σας ή τα χόμπι σας.

Αν και οι επαληθευμένες εφαρμογές είναι εξαιρετικά συμβατές με τα Windows 11, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μη επαληθευμένες εφαρμογές για συγκεκριμένο υλικό τρίτων για να διασφαλίσετε την καλύτερη συμβατότητα. Θα μπορούσε να υπάρχει ένας άλλος λόγος για τον οποίο αναζητάτε μη επαληθευμένες εφαρμογές, ο οποίος είναι να εξερευνήσετε ευκαιρίες για προγραμματιστές.

Με την απενεργοποίηση της δυνατότητας επαλήθευσης, έχετε μεγαλύτερη ελευθερία να δημιουργείτε και να καινοτομείτε εκτός των ορίων που προσφέρει η επαλήθευση. Αυτό μπορεί να είναι εξαιρετικό για ταχύτερη ανάπτυξη και πειραματισμό.

Διαβάστε επίσης: Πώς να επαναφέρετε την προβολή του Outlook στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις

Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν απενεργοποιήσετε τις επαληθευμένες εφαρμογές της Microsoft στα Windows 11

Η δυνατότητα επαλήθευσης από τη Microsoft έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει τους χρήστες των Windows. Θα μπορούσατε να λάβετε την προειδοποίηση “η εφαρμογή που προσπαθείτε να εγκαταστήσετε δεν είναι εφαρμογή επαληθευμένη από τη Microsoft” για να σας κρατά σε εγρήγορση κατά τη λήψη ή την εγκατάσταση εφαρμογών εκτός του δικτύου ασφαλείας της εταιρείας. Εάν εξακολουθείτε να θέλετε να συνεχίσετε, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε.

  • Διατρέχετε αυξημένο κίνδυνο έκθεσης σε κακόβουλο λογισμικό και άλλα κακόβουλα εργαλεία.
  • Μπορεί να αντιμετωπίσετε πιο ακανόνιστη συμπεριφορά και αστάθεια εγκαθιστώντας μη επαληθευμένες εφαρμογές.
  • Θα μειωθεί η έλλειψη υποστήριξης από τη Microsoft για εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες εκτός του επαληθευμένου συμπλέγματος.

Για να ελαχιστοποιήσετε τους κινδύνους που συνδέονται με τη χρήση μη επαληθευμένων εφαρμογών, θα πρέπει να τις κατεβάζετε μόνο από προμηθευτές που εμπιστεύεστε ή γνωρίζετε. Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι το τείχος προστασίας σας είναι ενεργοποιημένο και το πρόγραμμα προστασίας από ιούς είναι ενημερωμένο.

Εάν πρέπει να συνεχίσετε, παρακάτω είναι οι καλύτεροι τρόποι για να απενεργοποιήσετε τις εφαρμογές επαληθευμένες από τη Microsoft στα Windows 11.

1. Ενημερώστε το από πού να λάβετε την εφαρμογή στην εφαρμογή Ρυθμίσεις

Η εφαρμογή Ρυθμίσεις στα Windows 11 προσφέρει υψηλό επίπεδο ελέγχου για το λειτουργικό σύστημα και τα στοιχεία ελέγχου εφαρμογών. Μπορείτε να ενημερώσετε την επιλογή “Επιλέξτε πού να λαμβάνετε εφαρμογές” για να εγκαταστήσετε μη επαληθευμένες εφαρμογές. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Βήμα 1: Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις πατώντας τα πλήκτρα Windows + I.

Βήμα 2: Κάντε κλικ στις Εφαρμογές στο αριστερό τμήμα του παραθύρου και, στη συνέχεια, στις Ρυθμίσεις εφαρμογών για προχωρημένους στα δεξιά.

Άνοιγμα ρυθμίσεων προηγμένων εφαρμογών

Βήμα 3: Ορίστε την τιμή “Επιλέξτε πού να λαμβάνετε εφαρμογές” σε Anywhere.

Ενημέρωση επιλέξτε πού θα λάβετε την αξία των εφαρμογών

2. Απενεργοποιήστε τις επαληθευμένες εφαρμογές της Microsoft με μικροαλλαγές στις τιμές μητρώου

Το μητρώο των Windows είναι μια ιεραρχική βάση δεδομένων των ρυθμίσεων και των ρυθμίσεων των Windows. Εάν χρησιμοποιείτε υπολογιστή με Windows 11 pro, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία εφαρμογών επαληθευμένων από τη Microsoft από τον Επεξεργαστή Μητρώου. Θυμηθείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του μητρώου σας πριν κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές.

Βήμα 1: Πατήστε Windows + R για να εκκινήσετε το παράθυρο διαλόγου Εκτέλεση.

Βήμα 2: Πληκτρολογήστε regedit και πατήστε Enter για να εκκινήσετε τον Επεξεργαστή Μητρώου.

Άνοιγμα του επεξεργαστή μητρώου

Βήμα 3: Πλοηγηθείτε στην παρακάτω διαδρομή:

Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer

Βήμα 4: Τέλος, κάντε διπλό κλικ στο AicEnabled στο δεξιό παράθυρο, αλλάξτε την τιμή σε Anywhere και κάντε κλικ στο OK.

Ενημέρωση της επιλογής AicEnabled

3. Απενεργοποιήστε τις Επαληθευμένες εφαρμογές της Microsoft από τη γραμμή εντολών

Η γραμμή εντολών, ή cmd.exe, είναι ένας διερμηνέας γραμμής εντολών των Windows που σας επιτρέπει να αλληλεπιδράτε με το λειτουργικό σύστημα χρησιμοποιώντας εντολές που βασίζονται σε κείμενο. Μπορείτε να εκτελέσετε συγκεκριμένες εντολές στο βοηθητικό πρόγραμμα Command Prompt για να επιτρέψετε μη επαληθευμένες εφαρμογές.

Βήμα 1: Πατήστε Windows + R για να εκκινήσετε το παράθυρο διαλόγου Εκτέλεση.

Βήμα 2: Πληκτρολογήστε cmd και πατήστε τα πλήκτρα Ctrl + Shift + Enter για να εκκινήσετε τη γραμμή εντολών με δικαιώματα διαχειριστή.

Ανοίξτε τη γραμμή εντολών 2

Βήμα 3: Πληκτρολογήστε την παρακάτω εντολή και πατήστε Enter.

reg add HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer /v AicEnabled /t REG_SZ /d Anywhere
Επιτρέπονται μη επαληθευμένες εφαρμογές μέσω της γραμμής εντολών

Βήμα 4: Τέλος, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.

4. Απενεργοποιήστε τις Επαληθευμένες εφαρμογές της Microsoft στο πρόγραμμα επεξεργασίας πολιτικής ομάδας

Μια άλλη μέθοδος που επιτρέπει στους χρήστες των Windows 11 pro να απενεργοποιήσουν τη δυνατότητα Επαληθευμένες εφαρμογές είναι μέσω του Επεξεργαστή Πολιτικής Ομάδας. Για όσους δεν γνωρίζουν, το GPE είναι ένα εργαλείο διαχείρισης των Windows για τη διαμόρφωση ρυθμίσεων σε πολλούς υπολογιστές. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Βήμα 1: Πατήστε Windows + R για να εκκινήσετε το παράθυρο διαλόγου Εκτέλεση.

Βήμα 2: Πληκτρολογήστε gpedit.msc και πατήστε Enter για να εκκινήσετε τον Επεξεργαστή Μητρώου.

Ανοίξτε τον Επεξεργαστή Ομάδας

Βήμα 3: Πλοηγηθείτε στην παρακάτω διαδρομή και στο δεξιό παράθυρο, κάντε κλικ στην επιλογή “Διαμόρφωση ελέγχου εγκατάστασης εφαρμογής”.

Computer Configuration / Administrative Templates / Windows Components / Windows Defender SmartScreen / Explorer
Διαμόρφωση επιλογής ελέγχου εγκατάστασης εφαρμογής στο GPEdit

Βήμα 4: Τέλος, κάντε κλικ στην επιλογή Απενεργοποιημένο και μετά κάντε κλικ στο OK.

Απενεργοποίηση ρύθμισης παραμέτρων ελέγχου εφαρμογής

Εξερεύνηση μη επαληθευμένων εφαρμογών στα Windows 11

Η εξερεύνηση μη επαληθευμένων εφαρμογών στους υπολογιστές σας με Windows μπορεί να είναι απελευθερωτική. Ως προγραμματιστής, μπορείτε να πειραματιστείτε με έναν εντελώς νέο κόσμο χαρακτηριστικών. Ωστόσο, πρέπει να είστε προσεκτικοί ώστε να μην θέσετε σε κίνδυνο την ασφάλεια του υπολογιστή σας. Οι λύσεις που έχουμε εξερευνήσει σε αυτόν τον οδηγό είναι οι καλύτερες επιλογές σας για τη χρήση μη επαληθευμένων εφαρμογών στον υπολογιστή σας.

Πρόταση του techvortex – Καλύτερο VPN ποιότητας-τιμής

Διαβάστε επίσης: Πώς να βρείτε τη διεύθυνση MAC στα Windows 11

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *