σφάλμα στο TikTok

Οι κορυφαίες 7 επιδιορθώσεις για κάποιο σφάλμα στο TikTok

Φανταστείτε αυτό – κάνετε ένα τόσο απαραίτητο διάλειμμα από τη δουλειά και περιηγείστε στο TikTok. Προς μεγάλη απογοήτευσή σας, η εφαρμογή αρνείται να ανανεώσει τη ροή και αντ’ αυτού εκπέμπει ένα κρυπτικό σφάλμα “Κάτι πήγε στραβά, πατήστε για επανάληψη”. Λοιπόν, μην αφήσετε αυτό να χαλάσει τη διάθεσή σας. Αυτό το συγκεκριμένο σφάλμα συνήθως προκαλείται κατά τη φόρτωση ενός βίντεο, την προσπάθεια παρακολούθησης κάποιου ή τη σύνδεση στο λογαριασμό σας.

Αν και ο λόγος πίσω από αυτό μπορεί να είναι οτιδήποτε, από μια αναξιόπιστη σύνδεση στο Διαδίκτυο έως κατεστραμμένα δεδομένα προσωρινής μνήμης εφαρμογών, η επίλυση του προβλήματος δεν είναι πολύ δύσκολη. Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας καθοδηγήσουμε σε όλες τις πιθανές λύσεις για να διορθώσετε οριστικά το σφάλμα.

1. Ελέγξτε τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο

Μια αργή ή ασυνεπής σύνδεση στο διαδίκτυο είναι ένας συνηθισμένος λόγος για τον οποίο το TikTok ενδέχεται να μην φορτώσει και να εμφανίσει το σφάλμα “Κάτι πήγε στραβά”. Ως εκ τούτου, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αποκλείσετε προβλήματα με τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο. Μπορείτε να το κάνετε αυτό εκτελώντας μια δοκιμή ταχύτητας Διαδικτύου.

Εάν υπάρχει πρόβλημα με το διαδίκτυο, μεταβείτε σε άλλη σύνδεση δικτύου και δοκιμάστε ξανά.

Διαβάστε επίσης: Πώς να εγκαταστήσετε το TikTok στο Firestick

2. Κλείστε και ανοίξτε ξανά την εφαρμογή

Κατά καιρούς, προσωρινές δυσλειτουργίες με την εφαρμογή TikTok μπορεί να προκαλέσουν ασυνήθιστα σφάλματα. Εάν δεν είναι κάτι σημαντικό, το κλείσιμο της εφαρμογής TikTok και το ξανάνοιγμά της θα λύσει το πρόβλημά σας.

Εάν χρησιμοποιείτε Android, πατήστε παρατεταμένα το εικονίδιο της εφαρμογής TikTok και πατήστε το εικονίδιο πληροφοριών από το μενού που προκύπτει. Στη συνέχεια, πατήστε την επιλογή Αναγκαστική διακοπή στο κάτω μέρος.

Σε ένα iPhone, σύρετε προς τα πάνω από το κάτω μέρος της οθόνης για να αποκτήσετε πρόσβαση στο πρόγραμμα εναλλαγής εφαρμογών. Στη συνέχεια, σύρετε προς τα πάνω στην κάρτα TikTok για να κλείσετε την εφαρμογή.

Κλείστε το TikTok στο iPhone

Ανοίξτε ξανά την εφαρμογή TikTok και δείτε αν λειτουργεί καλά.

3. Ελέγξτε εάν το TikTok είναι εκτός λειτουργίας

Οι δυσλειτουργίες από την πλευρά του διακομιστή μπορούν επίσης να κάνουν την εφαρμογή TikTok να εμφανίζει επανειλημμένα το σφάλμα “Κάτι πήγε στραβά” στο Android ή το iPhone σας. Για να παρακάμψετε αυτήν τη δυνατότητα, μπορείτε να ελέγξετε την κατάσταση διακομιστή του TikTok σε έναν ιστότοπο όπως το Downdetector.

Κατάσταση Downdetector TikTok

Εάν οι διακομιστές είναι εκτός λειτουργίας, δεν έχετε άλλη επιλογή από το να περιμένετε να τους επαναφέρει το TikTok και να λειτουργήσει ξανά.

4. Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε το VPN

Όταν χρησιμοποιείτε μια σύνδεση VPN, η κυκλοφορία σας στο Διαδίκτυο δρομολογείται μέσω διαφορετικών διακομιστών. Αν και αυτό βοηθά στην προστασία του απορρήτου σας και επιτρέπει την πρόσβαση σε γεωγραφικά αποκλεισμένο περιεχόμενο, μπορεί επίσης να οδηγήσει σε προβλήματα. Για παράδειγμα, εάν συνδεθείτε σε διακομιστή VPN σε τοποθεσία όπου το TikTok δεν είναι διαθέσιμο, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε προβλήματα με τη χρήση της εφαρμογής. Για να αποφύγετε αυτό, είναι καλύτερο να απενεργοποιήσετε τη σύνδεσή σας VPN.

VPN στο τηλέφωνο

Από την άλλη πλευρά, εάν το TikTok έχει απαγορεύσει τη διεύθυνση IP σας λόγω παραβιάσεων ή ύποπτης δραστηριότητας, η χρήση μιας σύνδεσης VPN μπορεί να επαναφέρει την πρόσβασή σας στην εφαρμογή TikTok και να επιλύσει τυχόν σφάλματα.

5. Απενεργοποιήστε την επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων

Αντιμετωπίζετε το σφάλμα “Κάτι πήγε στραβά” όταν χρησιμοποιείτε το TikTok σε ένα πρόγραμμα περιήγησης; Αυτό θα μπορούσε να συμβεί εάν έχετε ενεργοποιημένη μια επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων. Δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε τυχόν επεκτάσεις αποκλεισμού διαφημίσεων στο πρόγραμμα περιήγησής σας και δείτε εάν αυτό λύνει το πρόβλημα.

Στο πρόγραμμα περιήγησής σας, πληκτρολογήστε chrome://extensions (Chrome) ή edge://extensions (Edge) στη γραμμή διευθύνσεων στο επάνω μέρος και πατήστε Enter. Στη συνέχεια, απενεργοποιήστε την εναλλαγή δίπλα στην επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων.

Απενεργοποιήστε το Ad Blocker στο Edge

Επανεκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησής σας μετά από αυτό και ελέγξτε εάν το TikTok φορτώνει καλά.

6. Εκκαθαρίστε την προσωρινή μνήμη εφαρμογών

Εφαρμογές όπως το TikTok τείνουν να συλλέγουν σημαντική ποσότητα προσωρινής μνήμης καθώς τις χρησιμοποιείτε. Το πρόβλημα παρουσιάζεται όταν αυτά τα δεδομένα καταστρέφονται, εμποδίζοντας την απόδοση της εφαρμογής. Σε τέτοιες περιπτώσεις, το TikTok θα μπορούσε να παρουσιάσει δυσλειτουργία στο Android ή το iPhone σας και να εμφανίσει το σφάλμα «Κάτι πήγε στραβά».

Ευτυχώς, το TikTok περιλαμβάνει μια επιλογή εκκαθάρισης της προσωρινής μνήμης στο μενού ρυθμίσεων εντός εφαρμογής. Δείτε πώς μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό.

Βήμα 1: Ανοίξτε την εφαρμογή TikTok και μεταβείτε στην καρτέλα Προφίλ.

Καρτέλα Προφίλ TikTok

Βήμα 2: Πατήστε το εικονίδιο μενού στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε Ρυθμίσεις και απόρρητο.

Βήμα 3: Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να επιλέξετε Ελευθέρωση χώρου και πατήστε το κουμπί Εκκαθάριση δίπλα στο Cache στο ακόλουθο μενού.

7. Ενημερώστε την εφαρμογή

Εάν η εφαρμογή TikTok εξακολουθεί να εμφανίζει το σφάλμα “Κάτι πήγε στραβά”, μπορείτε να δοκιμάσετε να την ενημερώσετε ως έσχατη λύση. Εάν το σφάλμα παρουσιάζεται λόγω σφάλματος ή παλιάς κατασκευής, αυτό θα βοηθήσει.

Μεταβείτε στο Play Store ή το App Store για να ενημερώσετε την εφαρμογή TikTok και, στη συνέχεια, δοκιμάστε να τη χρησιμοποιήσετε ξανά.

Συμπέρασμα

Όταν είστε έτοιμοι να χαλαρώσετε με μερικά αστεία βίντεο TikTok μετά από μια κουραστική μέρα, το να αντιμετωπίσετε σφάλματα όπως «Κάτι πήγε στραβά» μπορεί να είναι απογοητευτικό. Προτού σκεφτείτε να μεταβείτε σε Instagram Reels ή YouTube Shorts, δοκιμάστε τις συμβουλές που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο για να κάνετε το TikTok να λειτουργεί στο τηλέφωνο ή τον υπολογιστή σας.

Πρόταση του techvortex – Καλύτερο VPN ποιότητας-τιμής

Διαβάστε επίσης: Πώς να ξεμπλοκάρετε το TikTok στο σχολείο ή οπουδήποτε

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *