Πώς αναζητώ τη διεύθυνση IP

Πώς αναζητώ τη διεύθυνση IP οποιασδήποτε συσκευής στο δίκτυό μου

Είναι εύκολο να βρείτε τις ιδιωτικές και δημόσιες διευθύνσεις IP οποιουδήποτε φορητού υπολογιστή με Windows, macOS και Linux ή τηλέφωνα και iPhone Android. Θα σας δείξω πώς να βρείτε ιδιωτικές και δημόσιες διευθύνσεις IP και διευθύνσεις MAC οποιασδήποτε συσκευής σε δίκτυο σε 2 λεπτά.

Βρείτε δημόσια διεύθυνση IP χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε συσκευή

Σε οποιαδήποτε συσκευή, ανοίξτε το Google και πληκτρολογήστε Η διεύθυνση IP μου. Η Αναζήτηση Google θα εμφανίσει τη δημόσια διεύθυνση IP σας στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Αν δεν θέλετε ο πάροχος σας να καταγράφει και να παρακολουθεί την δραστηριότητά σας το VPN ειναι μονόδρομος | VPN ATLAS με 1,54€

Διαβάστε επίσης : 3 τρόποι αναπαραγωγής τοπικών αρχείων MP3 στο iPhone

Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε έναν ιστότοπο όπως Τι είναι η διεύθυνση IP μου για να βρείτε τη δημόσια διεύθυνση IP που έχει εκχωρηθεί από τον πάροχο ISP σας.

Βρείτε ιδιωτικές διευθύνσεις IP σε Windows, macOS και Linux

Κατεβάστε Angry IP Scanner εάν χρησιμοποιείτε υπολογιστή με λειτουργικό σύστημα Windows, macOS ή Linux. Είναι μια εφαρμογή ανοιχτού κώδικα διαθέσιμη στο GitHub δωρεάν και θα βρει και θα παραθέσει τη διεύθυνση IP όλων των συσκευών στο δίκτυό σας.

Ανοίξτε την εφαρμογή μόλις εγκατασταθεί και κάντε κλικ στο Αρχή κουμπί για να ξεκινήσει η σάρωση. Θα χρειαστούν μερικά δευτερόλεπτα για να συμπληρωθούν τα πεδία. Εδώ είναι πώς φαίνεται.

  • Red dot – ανενεργές διευθύνσεις IP
  • Μπλε κουκκίδα – ενεργές διευθύνσεις IP
  • Πράσινη κουκκίδα – κύρια διεύθυνση IP

Άλλες λεπτομέρειες όπως όνομα κεντρικού υπολογιστή, εύρος IP, μάσκα δικτύου είναι ορατές και μπορούν να αλλάξουν. Κάντε κλικ στην υποκεφαλίδα IP για ταξινόμηση κατά ενεργές διευθύνσεις.

Οι διαχειριστές δικτύου μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια εντολή CMD/Terminal για να βρουν διευθύνσεις IP σε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα.

1. Ανοιξε CMD (Γραμμή εντολών) από Αρχικο ΜΕΝΟΥ με δικαιώματα διαχειριστή εάν χρησιμοποιείτε Windows και Τερματικό από Spotlight (CMD+Space) εάν χρησιμοποιείτε macOS.

2. Πληκτρολογήστε την παρακάτω εντολή.

arp -a

Μπορείτε επίσης να κάνετε λήψη δωρεάν λογισμικού από το App Store που ονομάζεται Σάρωση LAN. Αυτή η εφαρμογή θα παραθέτει τις διευθύνσεις IP που είναι συνδεδεμένες στο τοπικό δίκτυο με άλλες λεπτομέρειες όπως διευθύνσεις MAC, προμηθευτή κ.λπ.

LanScan_Results

Ubuntu/Linux

1. Κάντε δεξί κλικ οπουδήποτε στην επιφάνεια εργασίας και επιλέξτε Ανοίξτε στο Terminal ή κάντε κλικ στο Δραστηριότητες και αναζητήστε Τερματικό.

2. Πληκτρολογήστε την παρακάτω εντολή.

arp -v

Αυτό θα εμφανίσει όλες τις IP στο τοπικό σας δίκτυο με τις διευθύνσεις MAC τους. Οι IP παρατίθενται σε στρογγυλές αγκύλες ακολουθούμενες από τη διεύθυνση MAC.

Βρείτε ιδιωτικές διευθύνσεις IP σε Android και iOS

Κατεβάστε την εφαρμογή Fing στο δικό σας Android τηλέφωνο ή iPhone.

Αφού δώσετε τα απαραίτητα δικαιώματα, μεταβείτε στο Δείτε συσκευές για να δείτε μια λίστα με όλες τις συσκευές με τη διεύθυνση IP τους συνδεδεμένη στο δίκτυο. Πατήστε σε μια συγκεκριμένη συσκευή για να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες και ακόμη και να τη διαχειριστείτε.

Πρέπει να εγκαταστήσετε Εφαρμογή επιτραπέζιου υπολογιστή Fing για να ελέγξετε τις διευθύνσεις MAC των συσκευών στο δίκτυό σας, αλλά και αυτό είναι δωρεάν. Είναι διαθέσιμο τόσο για Windows όσο και για macOS, ωστόσο, πρέπει να συνδεθείτε χρησιμοποιώντας λογαριασμό Google, Facebook ή Apple. Από την εμπειρία μου, ήταν γρήγορο και πήρε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα.

Δείτε πώς φαίνεται η εφαρμογή επιφάνειας εργασίας όταν θέλετε να δείτε τη διεύθυνση IP και τη διεύθυνση MAC μιας μεμονωμένης συσκευής.

Χρησιμοποιήστε τη διεπαφή ιστού του δρομολογητή

Εάν έχετε πρόσβαση στη διεπαφή ιστού του δρομολογητή, μπορείτε να συνδεθείτε στην πύλη web για να ελέγξετε τη διεύθυνση IP.

Η διεύθυνση της διαδικτυακής πύλης, το όνομα χρήστη και ο κωδικός πρόσβασης εκτυπώνονται κυρίως πίσω από το δρομολογητή. Σε περίπτωση που δεν έχετε φυσική πρόσβαση στο δρομολογητή, η διεύθυνση URL της πύλης Ιστού είναι κυρίως η διεύθυνση πύλης του υπολογιστή. Για να το βρείτε, ανοίξτε το CMD και πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή.

ipconfig | findstr "Default Gateway"
findGatewayCommand_CMD

Το προεπιλεγμένο όνομα χρήστη και κωδικός πρόσβασης εξαρτώνται από τον κατασκευαστή του δρομολογητή, αλλά είναι κυρίως «διαχειριστής». Εάν αυτό δεν λειτουργήσει, επισκεφτείτε τον ιστότοπο του κατασκευαστή για να λάβετε τα προεπιλεγμένα διαπιστευτήρια ή διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο εύρεσης του ονόματος χρήστη και του κωδικού πρόσβασης του δρομολογητή.

Μόλις συνδεθείτε, αναζητήστε την επιλογή Wireless ή DHCP και μεταβείτε στη λίστα του πελάτη DHCP. Θα πρέπει να δείτε μια λίστα συσκευών που είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο με το όνομα πελάτη και τις διευθύνσεις MAC τους. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να αποκλείσετε συγκεκριμένες συσκευές από αυτήν τη διεπαφή.

Netgear_Router

Η εγκατάσταση οποιουδήποτε λογισμικού δεν είναι απαραίτητη, καθώς μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο δρομολογητή από οποιαδήποτε συσκευή. Ωστόσο, ένα μειονέκτημα είναι ότι πρέπει να γνωρίζετε τα διαπιστευτήρια σύνδεσης του δρομολογητή. Εάν βρίσκεστε σε περιβάλλον εργασίας, ενδέχεται να μην έχετε πρόσβαση σε αυτά τα στοιχεία σύνδεσης για να συνδεθείτε στη σελίδα διαχειριστή του δρομολογητή. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τις μεθόδους που αναφέρονται παραπάνω.

Κλείσιμο Λέξεις

Αφού βρείτε τη διεύθυνση IP των συσκευών στο δίκτυό σας, μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαμόρφωση του δικτύου σας ανάλογα. Μπορείτε να εκχωρήσετε Στατικές διευθύνσεις IP στη συσκευή σας, να διαμορφώσετε το SSH και να αποκτήσετε απομακρυσμένη πρόσβαση στον υπολογιστή σας.

Διαβάστε επίσης:Πως να διορθώσετε ορισμένους ιστότοπους που δεν φορτώνονται σε Mac

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *