Πως να διορθώσετε ορισμένους ιστότοπους που δεν φορτώνονται σε Mac

Πως να διορθώσετε ορισμένους ιστότοπους που δεν φορτώνονται σε Mac

Μετά την ενόχληση των iPhone και iPad, το ζήτημα της μη φόρτωσης ορισμένων ιστότοπων έχει απασχολήσει και το MacBook. Είτε πρόκειται για το παλιό καλό Safari είτε για το Google Chrome, οι χρήστες Mac έχουν επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος των ιστότοπων που αποκλείονται από την πρόσβαση. Μην ανησυχείτε, όμως. υπάρχουν απλές διορθώσεις όταν το Mac σας δεν φορτώνει αυτούς τους ιστότοπους.

Από τις σημαντικές ανάγκες που σχετίζονται με την εργασία μέχρι τις απαιτήσεις ψυχαγωγίας, και οι δύο καλύπτονται από πολυάριθμους ιστότοπους στο Mac σας. Για παράδειγμα, στο GuidingTech, ορκιζόμαστε στο WordPress. Φυσικά, χρειαζόμαστε έναν εξαιρετικό κύλινδρο του X για λίγο τσάι ενδιάμεσα στη δουλειά. Φανταστείτε αν αυτοί οι ιστότοποι σταμάτησαν να φορτώνουν στο Mac σας. Εφιάλτης, όχι; Απλώς διαβάστε για να μάθετε πώς μπορείτε να τα επιλύσετε.

Διαβάστε επίσης : Οι 10 πειραματικές λειτουργίες του Safari για χρήση στο iPhone ή το Mac σας

1. Επανεκκινήστε το Mac σας

Υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το Mac σας; Ξεκινήστε το κυνήγι λύσεων με μια απλή επανεκκίνηση. Εάν το Google Chrome ή το Safari δεν φορτώνουν σελίδες στο Mac σας, επανεκκινήστε τη συσκευή και δείτε αν αλλάξει η κατάσταση. Η επανεκκίνηση βοηθά στην καλύτερη απόδοση και σταθερότητα του Mac σας. Για επανεκκίνηση, πατήστε το λογότυπο της Apple στην επάνω αριστερή γωνία και επιλέξτε Επανεκκίνηση.

Κάντε επανεκκίνηση του Mac σας

2. Ενημερώστε το macOS

Ένας ενημερωμένος Mac είναι ένας Mac χωρίς σφάλματα. Οι ενημερώσεις βοηθούν στην επίτευξη ενός διπλού στόχου. Το ένα είναι να αφαιρέσετε σφάλματα λογισμικού. Δύο, για να ενημερώσετε την ασφάλεια. Εάν το Mac σας δεν φορτώνει συγκεκριμένους ιστότοπους, δείτε εάν το Mac σας είναι ενημερωμένο. Για πολλούς χρήστες, η ενημέρωση βοήθησε στη φόρτωση των ιστότοπων στους Mac τους. Δείτε πώς να το κάνετε:

Βήμα 1: Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις συστήματος στο Mac σας. Στη συνέχεια, κατευθυνθείτε στα Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού.

Γενική ενημέρωση λογισμικού

Βήμα 2: Εάν μια ενημέρωση εκκρεμεί, κάντε κλικ στο Ενημέρωση τώρα.

Ενημέρωση λογισμικού Mac

3. Δοκιμάστε το Διαφορετικό Δίκτυο

Υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το ίντερνετ σας; Όταν το Mac σας δεν φορτώνει ιστότοπους, μπορεί να οφείλεται σε ασταθή ή αδύναμη σύνδεση στο διαδίκτυο. Εάν ένα συγκεκριμένο δίκτυο προκαλεί προβλήματα, σας συμβουλεύουμε να δοκιμάσετε ένα διαφορετικό δίκτυο. Εναλλακτικά, ελέγξτε την ταχύτητα του διαδικτύου σας. Εάν δεν είναι αρκετά καλό, επικοινωνήστε με τον πάροχο υπηρεσιών σας.

4. Ξεχάστε το Δίκτυο και επανασυνδεθείτε

Εάν ξεχάσετε ένα δίκτυο, η συσκευή σας δεν μπορεί να επανασυνδεθεί αυτόματα με το συγκεκριμένο δίκτυο. Όταν υπάρχουν αναταράξεις σχετικά με ένα δίκτυο, προσπαθήστε να ξεχάσετε αυτό το δίκτυο. Μόλις τελειώσετε, συνδεθείτε ξανά στο δίκτυο που προτιμάτε. Αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να εμποδίσει το Mac σας να αποκλείει ιστότοπους. Δείτε πώς μπορείτε να ξεχάσετε ένα δίκτυο στο Mac σας.

Βήμα 1: Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις συστήματος στο Mac σας. Μεταβείτε στο Wi-Fi > επιλέξτε Λεπτομέρειες του Wi-Fi στο οποίο είστε συνδεδεμένοι.

Πατήστε Ρυθμίσεις Wi Fi

Βήμα 2: Πατήστε Ξεχάστε αυτό το δίκτυο για να ξεχάσετε το δίκτυο.

Επιλέξτε Ξεχάστε αυτό το δίκτυο

Βήμα 3: Τώρα, μεταβείτε στην καρτέλα Wi-Fi, αναζητήστε το συγκεκριμένο δίκτυο και εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης για επανασύνδεση.

Σημειώστε ότι αυτό έχει βοήθησε χρήστες του Διαδικτύου απαλλαγείτε από το Google Chrome και το Safari που δεν φορτώνουν ορισμένους ιστότοπους στο Mac τους.

5. Διαγράψτε το αρχείο Plist για το Safari

Τα αρχεία λίστας ή λίστας ιδιοτήτων σε Mac σάς επιτρέπουν να αποθηκεύετε προτιμήσεις. Αυτά τα αρχεία προσφέρουν ταχύτερη εμπειρία χρήστη. Ωστόσο, εάν συσσωρευτούν, θα μπορούσε να είναι μια οπισθοδρόμηση. Πως? Λοιπόν, η συσσώρευση αυτών των αρχείων plist μπορεί να επιβραδύνει μια εφαρμογή. Επομένως, εάν το Safari σας δεν φορτώνει ορισμένες σελίδες, σας συμβουλεύουμε να διαγράψετε αρχεία plist για την εφαρμογή Safari.

Μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα για να διαγράψετε αρχεία plist για το Safari στο Mac σας.

Βήμα 1: Ανοίξτε το Finder και πατήστε Μετάβαση στη γραμμή μενού.

Βήμα 2: Τώρα, πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Option στο πληκτρολόγιό σας. Θα δείτε τη Βιβλιοθήκη στο αναπτυσσόμενο μενού. Κάντε κλικ σε αυτό.

Βιβλιοθήκη Mac

Βήμα 3: Στη λίστα των εφαρμογών, κάντε κύλιση και πατήστε στο Safari.

Πατήστε Safari

Βήμα 3: Προσδιορίστε εάν το Mac σας έχει ένα αρχείο με το όνομα “com.apple.Safari.plist”. Εάν ναι, διαγράψτε το αρχείο.

6. Εκκαθαρίστε την προσωρινή μνήμη για το Chrome

Εάν το Chrome σας δεν φορτώνει συγκεκριμένες σελίδες ή ιστότοπους, ήρθε η ώρα να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη για την εφαρμογή. Η προσωρινή μνήμη αποθηκεύει ορισμένες πληροφορίες, επιτρέποντας στις σελίδες να φορτώνουν πιο γρήγορα. Ωστόσο, η υπερβολική συσσώρευση προσωρινής μνήμης επιβραδύνει τη φόρτωση των ιστοσελίδων.

Επομένως, εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη φόρτωση ιστοτόπων στο Mac σας, η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης του Chrome μπορεί να βοηθήσει. Δείτε πώς να το κάνετε.

Βήμα 1: Ανοίξτε μια καρτέλα στο Google Chrome. Πατήστε στις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία > Ρυθμίσεις.

Ρυθμίσεις Google Chrome

Βήμα 2: Επιλέξτε Απόρρητο και ασφάλεια στα αριστερά > Διαγραφή δεδομένων περιήγησης στα δεξιά.

Εκκαθάριση ιστορικού περιήγησης

Βήμα 3: Στο αναδυόμενο παράθυρο που εμφανίζεται, επιλέξτε Όλη η ώρα στην περιοχή Χρονικό εύρος. Επιπλέον, επιλέξτε το πλαίσιο για «Εικόνες και αρχεία στην κρυφή μνήμη» και επιλέξτε Εκκαθάριση δεδομένων.

Αποθηκευμένα αρχεία εικόνων

Τα παραπάνω βήματα θα πρέπει να διαγράψουν τυχόν δεδομένα ή εικόνες που έχουν αποθηκευτεί προσωρινά από το Google Chrome.

7. Επανεγκαταστήστε το Google Chrome

Αυτή η επιδιόρθωση απευθύνεται σε χρήστες των οποίων το Mac φορτώνει σελίδες στο Safari ή σε άλλες ιστοσελίδες, αλλά αποτυγχάνει να φορτώσει αυτούς τους ιστότοπους στο Google Chrome. Προτείνουμε να απεγκαταστήσετε και να επανεγκαταστήσετε την εφαρμογή Google Chrome στο Mac σας. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να το κάνετε.

Βήμα 1: Ανοίξτε το Finder στο Mac σας και μεταβείτε στις Εφαρμογές. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε δεξί κλικ στο Google Chrome.

Εφαρμογές Finder Mac

Βήμα 2: Στο αναδυόμενο παράθυρο, επιλέξτε Μετακίνηση στον Κάδο.

Μετακίνηση στο Bin

Βήμα 3: Τώρα, εγκαταστήστε ξανά το Google Chrome χρησιμοποιώντας το παρακάτω κουμπί.

8. Απενεργοποιήστε το Limit IP Address Tracking

Ενώ η ιδέα ακούγεται λατινικά και ελληνικά, ο περιορισμός της παρακολούθησης διευθύνσεων IP κρύβει τη διεύθυνση IP σας. Με απλά λόγια, αυτή η δυνατότητα σας προστατεύει από την παρακολούθηση στο διαδίκτυο. Αν και είναι επωφελές από την άποψη της ιδιωτικής ζωής, αυτή η δυνατότητα περιορίζει τις ταχύτητες περιήγησης.

Επομένως, εάν το Mac σας δεν φορτώνει ιστότοπους, απενεργοποιήστε τη δυνατότητα παρακολούθησης ορίων διεύθυνσης IP. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε.

Βήμα 1: Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις συστήματος. Μεταβείτε στο Δίκτυο > Wi-Fi.

Μεταβείτε στο Δίκτυο

Βήμα 2: Κάτω από το Wi-Fi, επιλέξτε Λεπτομέρειες.

Επιλέξτε Λεπτομέρειες WiFi

Βήμα 3: Στο αναδυόμενο παράθυρο, απενεργοποιήστε την εναλλαγή για «Περιορισμός παρακολούθησης διεύθυνσης IP».

Καταργήστε την επιλογή Περιορισμός παρακολούθησης διευθύνσεων IP

Σημείωση: Αν και αυτή η επιδιόρθωση θα μπορούσε να σας βοηθήσει να φορτώνετε ιστοσελίδες πιο γρήγορα, δεν θα το συνιστούσαμε ως μόνιμο μέτρο. Θα μπορούσε να λειτουργήσει ως μια ενδιάμεση λύση στο υπό εξέταση πρόβλημα. Ωστόσο, μακροπρόθεσμα, θα μπορούσατε να εκθέσετε τη διεύθυνση IP σας σε παρακολούθηση. Επομένως, χρησιμοποιήστε το μόνο εάν έχετε απόλυτη ανάγκη να φορτώσετε τις σελίδες. Διαφορετικά, δοκιμάστε άλλες επιδιορθώσεις.

9. Αλλάξτε τον διακομιστή DNS

Η αλλαγή του διακομιστή DNS είναι μια εξαιρετική λύση για το πρόβλημα μη φόρτωσης ιστοσελίδων στο Mac, ανά αρκετούς χρήστες. Δείτε πώς μπορείτε να αλλάξετε το DNS στο Mac σας.

Βήμα 1: Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις συστήματος. Μεταβείτε στο Δίκτυο > Wi-Fi.

Μεταβείτε στο Δίκτυο

Βήμα 2: Κάτω από το Wi-Fi, επιλέξτε Λεπτομέρειες.

Επιλέξτε Λεπτομέρειες WiFi

Βήμα 3: Στο αναδυόμενο παράθυρο, επιλέξτε DNS στο αριστερό παράθυρο. Στη συνέχεια, πατήστε στο σύμβολο συν. Κάντε το 1.1.1.1 ως DNS σας.

Σημείωση: Το 1.1.1.1 είναι το CloudFlare DNS. Είναι δημοσίως διαθέσιμο, ασφαλές και γρήγορο.

Αλλαγή διακομιστή DNS

Fast Not Furious

Είστε έξαλλοι επειδή το Mac σας δεν θα φορτώσει ορισμένους ιστότοπους; Ακολουθήστε τις διορθώσεις μας για να έχετε μια ομαλή εμπειρία ιστού. Είτε είστε ομάδα Safari είτε Chrome, όλοι χρειαζόμαστε το X για τσάι ή το YouTube για να ξεπεράσουμε αυτά τα χασμουρητά στις ώρες εργασίας. Ελπίζουμε λοιπόν ότι αυτό το άρθρο σας βοήθησε να σταματήσετε το Mac από το να μπλοκάρει τις αγαπημένες σας ιστοσελίδες.

Διαβάστε επίσης :Πώς να διαγράψετε ή να απενεργοποιήσετε τοποθεσίες που επισκέπτεστε συχνά στο Safari

Πώς να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το Google Chrome στο Mac σας

Πώς να αφαιρέσετε το “Συχνές επισκέψεις” στο Safari

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *