Πώς να απενεργοποιήσετε το Predictive Text σε iPhone

Πώς να απενεργοποιήσετε το Predictive Text σε iPhone και Samsung Galaxy Phone

Η γρήγορη πληκτρολόγηση στο τηλέφωνό σας είναι δύσκολη. Τότε είναι που βοηθάει το προγνωστικό κείμενο. Είναι ένα χαρακτηριστικό που προτείνει λέξεις και φράσεις με βάση τη συμπεριφορά σας στην πληκτρολόγηση. Αν και ακούγεται αρκετά υποσχόμενο για να σας βοηθήσει να ανταποκριθείτε γρήγορα, δεν είναι πάντα ακριβές και συχνά αποσπά την προσοχή. Εάν πιστεύετε ότι σας εμποδίζει, δείτε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε το προγνωστικό κείμενο σε τηλέφωνα iPhone και Samsung Galaxy.

Τι συμβαίνει όταν απενεργοποιείτε το προγνωστικό κείμενο στο τηλέφωνο

Από προεπιλογή, η λειτουργία Predictive Text στο τηλέφωνό σας προορίζεται να σας βοηθήσει να πληκτρολογείτε γρήγορα τις λέξεις που χρησιμοποιείτε συχνά. Σε αντίθεση με το πώς θα υποθέτετε, το smartphone σας χρειάζεται πολύ χρόνο για να μάθει αυτές τις λέξεις, ειδικά όταν συνομιλείτε σε πολλές γλώσσες. Είναι βέβαιο ότι θα αποσπαστείτε από τις περίεργες προβλέψεις.

Ωστόσο, προτού μεταβείτε κατευθείαν στις ρυθμίσεις πληκτρολογίου και απενεργοποιήσετε το κείμενο πρόβλεψης, εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε υπόψη:

  • Χωρίς προτάσεις λέξεων: Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσετε μετά την απενεργοποίηση της πρόβλεψης είναι ότι δεν θα βλέπετε πλέον προτεινόμενες λέξεις ή διορθώσεις πάνω από το πληκτρολόγιο.
  • Χωρίς αυτόματη διόρθωση: Η δυνατότητα πρόβλεψης βοηθά επίσης στην αυτόματη διόρθωση λέξεων με ορθογραφικά λάθη. Εάν απενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία, θα χρειαστεί να διορθώσετε τυχόν λέξεις που έχουν ανορθογραφήσει με μη αυτόματο τρόπο.
  • Αργή ταχύτητα πληκτρολόγησης: Πολλοί χρήστες βασίζονται στη δυνατότητα πρόβλεψης κειμένου για ταχύτερη εμπειρία πληκτρολόγησης. Η απενεργοποίησή του θα μειώσει την ταχύτητα πληκτρολόγησης, ειδικά αν βασίζεστε σε αυτήν.

Απενεργοποιήστε το Predictive Text στο iPhone

Η απενεργοποίηση του προγνωστικού κειμένου στο iPhone είναι αρκετά απλή. Αυτό θα βοηθήσει επίσης στη μείωση της κατά λάθος πληκτρολόγησης ανεπιθύμητων λέξεων και θα αποκτήσει επιπλέον χώρο στη γραμμή για κείμενο στην οθόνη. Δείτε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε το Predictive Text σε iPhone με οποιαδήποτε έκδοση iOS.

Πλοηγηθείτε στο iPhone Ρυθμίσεις > Γενικά > Πληκτρολόγιο και απενεργοποιήστε την εναλλαγή δίπλα στο Προγνωστικό Κείμενο χαρακτηριστικό.

Απενεργοποιήστε το Predictive Text στο iPhone

Έτσι εμφανίζεται το πληκτρολόγιο iOS αφού απενεργοποιήσετε το προγνωστικό κείμενο στο iPhone.

Προγνωστικό κείμενο στο iPhone Ενεργοποίηση και Απενεργοποίηση

Απενεργοποιήστε το Predictive Text στο τηλέφωνο Samsung Galaxy

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε το προγνωστικό κείμενο σε ένα τηλέφωνο Samsung Galaxy χωρίς μεγάλη προσπάθεια. Απλώς πηγαίνετε στο Ρυθμίσεις > Γενική διαχείριση > Ρυθμίσεις πληκτρολογίου Samsung και μετά απενεργοποιήστε το Προγνωστικό κείμενο μεταβάλλω.

Απενεργοποιήστε το Predictive Text στο τηλέφωνο Samsung Galaxy

Το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης δείχνει το πληκτρολόγιο στο τηλέφωνο Samsung Galaxy με και χωρίς προγνωστικό κείμενο.

Προγνωστικό κείμενο ενεργοποίηση και απενεργοποίηση στο Samsung Galaxy

Διαβάστε επίσης: 17 καλύτερες ρυθμίσεις πληκτρολογίου Samsung που πρέπει να γνωρίζετε.

Απενεργοποιήστε το Predictive Text στα στοκ τηλέφωνα Android

Το Google Gboard είναι το προεπιλεγμένο πληκτρολόγιο σε πολλά απόθεμα τηλέφωνα Android. Υπάρχουν ορισμένοι χρήστες που επιλέγουν να αλλάξουν το προεπιλεγμένο πληκτρολόγιο σε Gboard. Εάν είστε ένας από αυτούς, δείτε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε το προγνωστικό κείμενο:

1. Πλοηγηθείτε στο Ρυθμίσεις > Σύστημα > Πληκτρολόγιο > Πληκτρολόγιο οθόνης και μετά επιλέξτε Gboard.

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις του Gboard

2. Μετά από αυτό, μεταβείτε στο Διόρθωση κειμένου ρύθμιση και στη συνέχεια απενεργοποιήστε το Εμφάνιση λωρίδας προτάσεων χαρακτηριστικό.

απενεργοποιήστε τη δυνατότητα Εμφάνιση λωρίδας προτάσεων

Το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης δείχνει το Gboard χωρίς προγνωστικό κείμενο.

Το Predictive Text ενεργοποιείται και απενεργοποιείται στο Gboard

Απενεργοποιήστε το Predictive Text

Η δυνατότητα πρόβλεψης κειμένου σε ένα τηλέφωνο μπορεί να είναι χρήσιμη με πολλούς τρόπους. Το πληκτρολόγιο του τηλεφώνου σας βασίζεται στη συμπεριφορά πληκτρολόγησης και στα μοτίβα χρήσης για να προτείνει ακριβείς λέξεις και φράσεις, κάτι που εγείρει ανησυχίες για το απόρρητο και χρειάζεται επίσης πολύ χρόνο για να είναι χρήσιμο. Ελπίζουμε ότι οι παραπάνω λύσεις θα σας βοηθήσουν να απενεργοποιήσετε το προγνωστικό κείμενο στο iPhone, στο τηλέφωνο Samsung Galaxy και σε άλλα τηλέφωνα Android.

Εκτός από το προγνωστικό κείμενο, μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε την αυτόματη διόρθωση σε iPhone ή Android για να αποφύγετε την αποστολή τυχόν μπερδεμένων ή ενοχλητικών λέξεων και φράσεων.

Διαβάστε επίσης:Πώς να εμφανίσετε τις ημερομηνίες ως ημέρες της εβδομάδας στο Microsoft Excel

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *