Πώς να αποκτήσετε την εφαρμογή Gmail για Windows

Θέλατε ποτέ να έχετε μια εφαρμογή Gmail στη συσκευή σας Windows; Δεν είσαι μόνος. Αλλά το Gmail, όπως και στην εφαρμογή ιστού που γνωρίζετε και αγαπάτε, δεν διαθέτει εγγενή έκδοση για υπολογιστές για Windows. Ωστόσο, έχουμε μια λύση. Αυτό το άρθρο θα σας καθοδηγήσει για το πώς να αποκτήσετε γρήγορα την εφαρμογή Gmail για Windows.

Αν και το Gmail δεν προσφέρει επίσημη εφαρμογή για επιτραπέζιους υπολογιστές για Windows, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις Προοδευτικές Εφαρμογές Ιστού (PWA) για να δημιουργήσετε μια αυτόνομη εμπειρία Gmail που έχει αίσθηση και λειτουργεί σαν εγγενής εφαρμογή. Το PWA είναι ένας ιστότοπος που συμπεριφέρεται σαν εφαρμογή για κινητά. Συνδυάζει την ευκολία της πρόσβασης στο διαδίκτυο με τις λειτουργίες ενός εγγενούς προγράμματος.

Με την εφαρμογή PWA Gmail, μπορείτε να εκκινήσετε το Gmail απευθείας από την επιφάνεια εργασίας, τη γραμμή εργασιών ή το μενού Έναρξη, ξεχωριστά από το πρόγραμμα περιήγησής σας. Επιπλέον, μπορείτε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιφάνειας εργασίας για νέα email και, το πιο σημαντικό, να απεγκαταστήσετε την εφαρμογή PWA όταν δεν τη χρειάζεστε πλέον.

Ας ξεκινήσουμε με το πιο δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης, το Google Chrome.

Οι κορυφαίες 6 επιδιορθώσεις για “Κάτι πήγε στραβά” στο Gmail

Μέθοδος 1: Μετατρέψτε το Gmail σε εφαρμογή επιφάνειας εργασίας χρησιμοποιώντας το Chrome

Βήμα 1: Εκκινήστε το Google Chrome, μεταβείτε στον ιστότοπο του Gmail και συνδεθείτε με τα διαπιστευτήριά σας.

Βήμα 2: Μόλις φορτώσει τα εισερχόμενά σας στο Gmail, κάντε κλικ στο εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης Chrome.

κάντε κλικ στο εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες

Βήμα 3: Από το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε «Αποθήκευση και κοινή χρήση» και επιλέξτε Δημιουργία συντόμευσης.

επιλέξτε την επιλογή Δημιουργία συντόμευσης

Βήμα 4: Στο αναδυόμενο παράθυρο, δώστε του ένα όνομα (π.χ.: Gmail), επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στο “Άνοιγμα ως παράθυρο” και κάντε κλικ στο Δημιουργία.

κάντε κλικ στο Δημιουργία

Αυτό είναι. Η εγγενής εφαρμογή Gmail για Windows είναι τώρα έτοιμη για χρήση. Για εκκίνηση, πατήστε το πλήκτρο Windows στο πληκτρολόγιό σας, πληκτρολογήστε το όνομα (π.χ. Gmail) και κάντε κλικ στο Άνοιγμα. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να καρφιτσώσετε την εφαρμογή Gmail στη γραμμή εργασιών σας.

πληκτρολογήστε Gmail

Μέθοδος 2: Δημιουργήστε ένα πρόγραμμα-πελάτη Gmail στα Windows χρησιμοποιώντας τον Microsoft Edge

Αν και τα βήματα για την προσθήκη μιας συντόμευσης του Gmail σε έναν επιτραπέζιο υπολογιστή χρησιμοποιώντας το Edge είναι παρόμοια με αυτά του Chrome, υπάρχει μια μικρή διαφορά στις επιλογές. Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες.

Βήμα 1: Εκκινήστε τον Microsoft Edge, μεταβείτε στον ιστότοπο του Gmail και συνδεθείτε με τα διαπιστευτήριά σας.

Βήμα 2: Μόλις φορτώσει τα εισερχόμενά σας στο Gmail, κάντε κλικ στο εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης Edge.

κάντε κλικ στο εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία

Βήμα 3: Από το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε Εφαρμογές και επιλέξτε “Εγκατάσταση αυτού του ιστότοπου ως εφαρμογής”.

επιλέξτε

Βήμα 4: Στο αναδυόμενο παράθυρο, ονομάστε τη νέα εφαρμογή (π.χ.: Gmail) και κάντε κλικ στην Εγκατάσταση.

Σημείωση: Μπορείτε να αντικαταστήσετε το εικονίδιο του Gmail με ένα προσαρμοσμένο εικονίδιο κάνοντας κλικ στην επιλογή Επεξεργασία και επιλέγοντας ένα αρχείο εικονιδίου ICO ή PNG.

κάντε κλικ στην επιλογή Εγκατάσταση

Με αυτό, ο Microsoft Edge έχει δημιουργήσει και εγκαταστήσει την εφαρμογή Gmail στην επιφάνεια εργασίας σας. Για εκκίνηση, πατήστε το πλήκτρο Windows στο πληκτρολόγιό σας, πληκτρολογήστε το όνομα (π.χ. Gmail) και κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

Τι γίνεται αν θέλετε να διαγράψετε ή να απεγκαταστήσετε την εφαρμογή για υπολογιστές Gmail από τα Windows σας; Συνέχισε να διαβάζεις.

Πώς να απεγκαταστήσετε την εφαρμογή Gmail για Windows

Δεδομένου ότι το PWA του Gmail λειτουργεί όπως κάθε άλλη εφαρμογή, η κατάργηση του Gmail ως επιτραπέζιου υπολογιστή στα Windows είναι παρόμοια απεγκατάσταση οποιασδήποτε εφαρμογής από τα Windows. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Βήμα 1: Πατήστε το πλήκτρο Windows στο πληκτρολόγιό σας, πληκτρολογήστε Gmailκαι κάντε κλικ στην επιλογή “Εκτέλεση ως διαχειριστής”.

πληκτρολογήστε Gmail

Βήμα 2: Μόλις εκκινήσετε, κάντε κλικ στο εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες στην επάνω γραμμή.

κάντε κλικ στο εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες

Βήμα 3: Από το μενού, επιλέξτε Κατάργηση εγκατάστασης του Gmail.

επιλέξτε Κατάργηση εγκατάστασης του Gmail

Βήμα 4: Στο αναδυόμενο μενού, επιλέξτε Κατάργηση.

επιλέξτε Κατάργηση

Ορίστε. Έχετε απεγκαταστήσει με επιτυχία την εφαρμογή Gmail από τον υπολογιστή σας με Windows. Εάν έχετε οποιεσδήποτε απορίες, ανατρέξτε στην ενότητα Συχνές ερωτήσεις παρακάτω.

Συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με τη λήψη του Gmail ως εφαρμογής επιφάνειας εργασίας

1. Υπάρχουν πλεονεκτήματα από τη χρήση του Gmail ως επιτραπέζιου υπολογιστή και όχι σε πρόγραμμα περιήγησης ιστού;

Ναι, η χρήση του Gmail ως εφαρμογής για υπολογιστές μπορεί να προσφέρει μια πιο βελτιωμένη εμπειρία και μπορείτε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις χωρίς να διατηρείτε το πρόγραμμα περιήγησης ανοιχτό. Επιπλέον, οι εφαρμογές για επιτραπέζιους υπολογιστές προσφέρουν πρόσθετες λειτουργίες όπως πρόσβαση εκτός σύνδεσης.

2. Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Gmail με το Microsoft Outlook;

Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Microsoft Outlook για να διαχειριστείτε τον λογαριασμό σας στο Gmail. Ρυθμίστε το λογαριασμό σας στο Gmail στο Outlook επιλέγοντας Αρχείο και, στη συνέχεια, Προσθήκη λογαριασμού και ακολουθήστε τις οδηγίες για να διαμορφώσετε τον λογαριασμό σας στο Gmail.

Windows Gmail Client

Τώρα που ξέρετε πώς να αποκτήσετε την εφαρμογή Gmail για Windows, μπορείτε να προσαρμόσετε τις ειδοποιήσεις, να έχετε πρόσβαση εκτός σύνδεσης και να διαχειρίζεστε πολλούς λογαριασμούς απρόσκοπτα. Ήρθε η ώρα να εγκαταλείψετε τις καρτέλες του προγράμματος περιήγησης και να αποδεχτείτε την άνεση μιας αποκλειστικής εμπειρίας Gmail—στυλ Windows! Μπορεί επίσης να θέλετε να διαβάσετε πώς να εισάγετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Yahoo στο Gmail.

Διαβάστε επίσης :Το Gmail δεν αποστέλλει ειδοποιήσεις:

Σφάλμα στο Gmail;Πως να τις διορθώσεις

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *