Πώς να χρησιμοποιήσετε δύο διαφορετικές μηχανές αναζήτησης στο Safari

Πώς να χρησιμοποιήσετε δύο διαφορετικές μηχανές αναζήτησης στο Safari

Φανταστείτε να χρησιμοποιείτε δύο διαφορετικές μηχανές αναζήτησης ταυτόχρονα στο Safari σε iPhone, iPad ή Mac. Είναι σαν να έχετε διπλάσια δύναμη για να βρείτε ακριβώς αυτό που ψάχνετε στο διαδίκτυο. Έτσι, είτε αναζητάτε πληροφορίες, είτε θέλετε περισσότερο απόρρητο ή αγαπάτε την εξερεύνηση στον ιστό, ετοιμαστείτε να αυξήσετε τις αναζητήσεις σας στο Safari. Θα σας δείξουμε πώς να χρησιμοποιείτε δύο διαφορετικές μηχανές αναζήτησης στο Safari σε iPhone iPad και Mac.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε διαφορετικές μηχανές αναζήτησης

Η αναζήτηση Google είναι η προεπιλεγμένη επιλογή στο Safari. Ωστόσο, η Google έχει αντιμετωπίσει κριτική για τις πρακτικές συλλογής δεδομένων της και αρκετοί χρήστες είναι ανήσυχοι. Ωστόσο, οι υπηρεσίες της Google έχουν ριζώσει βαθιά στην καθημερινότητά μας. Επομένως, η μετάβαση σε μια διαφορετική μηχανή αναζήτησης είναι πρόκληση.

Η χρήση δύο μηχανών αναζήτησης στο πρόγραμμα περιήγησής σας μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε την ταλαιπωρία της συνεχούς εναλλαγής μεταξύ τους. Επιπλέον, υπάρχουν αρκετοί επιτακτικοί λόγοι για να εξερευνήσετε εναλλακτικές μηχανές αναζήτησης.

Πώς να διαγράψετε αυτόματα το Ιστορικό τοποθεσίας Google από το Android

Πώς να ορίσετε μια μηχανή προσαρμοσμένης αναζήτησης ως προεπιλογή στο Chrome

1. Διαφορετικά Αποτελέσματα: Κάθε μηχανή αναζήτησης έχει τον μοναδικό τρόπο εύρεσης πληροφοριών. Χρησιμοποιώντας δύο μηχανές αναζήτησης, μπορείτε να διευρύνετε την αναζήτησή σας και να αποκτήσετε διαφορετικά αποτελέσματα.

2. Προστασία απορρήτου: Οι ανησυχίες σχετικά με την online παρακολούθηση είναι κοινές μεταξύ των ατόμων. Η χρήση διαφορετικών μηχανών αναζήτησης διασκορπίζει το ιστορικό αναζήτησής σας, παρέχοντας ένα πρόσθετο επίπεδο προστασίας του απορρήτου.

3. Αποκλειστικά χαρακτηριστικά: Κάθε μηχανή αναζήτησης προσφέρει το δικό της σύνολο εντυπωσιακών λειτουργιών και μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο όλα αυτά τα ωραία κόλπα για να απολαύσετε μια ξεχωριστή εμπειρία αναζήτησης.

4. Αποφυγή μεροληψίας: Οι μηχανές αναζήτησης εμφανίζουν μερικές φορές αποτελέσματα με βάση την αντίληψή τους για τις προτιμήσεις μας. Χρησιμοποιώντας διαφορετικές μηχανές αναζήτησης, μπορείτε να αποκτήσετε μια αμερόληπτη και ολοκληρωμένη οπτική για διάφορα θέματα.

Υπόδειξη: Δείτε πώς μπορείτε να αλλάξετε την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο iPhone ή το Android σας.

Χρησιμοποιήστε δύο διαφορετικές μηχανές αναζήτησης στο Safari σε iPhone και iPad

Το iPhone και το iPad έχουν πολύ παρόμοια διεπαφή χρήστη. Η διαδικασία για τη χρήση δύο διαφορετικών μηχανών αναζήτησης στο Safari είναι πανομοιότυπη και στις δύο συσκευές. Θα χρησιμοποιήσουμε στιγμιότυπα οθόνης από το iPhone για να δείξουμε τη διαδικασία.

1. Ανοιξε το Εφαρμογή ρυθμίσεων και επιλέξτε Σαφάρι. Απενεργοποιήστε την εναλλαγή δίπλα στο Χρησιμοποιήστε επίσης σε ιδιωτική περιήγηση.

Ρυθμίσεις Safari

2. Μια νέα επιλογή του Ιδιωτική μηχανή αναζήτησης θα εμφανιστει. Πατήστε πάνω του και επιλέξτε τη μηχανή αναζήτησης της επιλογής σας για τη λειτουργία ιδιωτικής περιήγησής σας (κατάσταση ανώνυμης περιήγησης).

Επιλέξτε δεύτερη μηχανή αναζήτησης

3. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο διαφορετικές μηχανές αναζήτησης στο Safari σας όπως φαίνεται παρακάτω.

Παρουσίαση 2 μηχανών αναζήτησης σε πρόγραμμα περιήγησης

Χρησιμοποιήστε δύο διαφορετικές μηχανές αναζήτησης στο Safari σε Mac

Η προσθήκη δύο μηχανών αναζήτησης στο Safari απαιτεί μια ελαφρώς διαφορετική διαδικασία στο Mac. Δείτε πώς να το κάνετε.

1. Ανοιξε Σαφάρι στο Mac σας και κάντε κλικ στο Σαφάρι επιλογή στην επάνω αριστερή γωνία της γραμμής μενού.

Safari σε mac

2. Επιλέγω Ρυθμίσεις από το μενού περιβάλλοντος.

Ρυθμίσεις Safari σε mac

3. Καταργήστε την επιλογή του πλαισίου δίπλα Χρησιμοποιείται επίσης σε ιδιωτική περιήγηση.

Καταργήστε την επιλογή χρήσης και στην ιδιωτική περιήγηση

4. Θα δείτε την επιλογή να επιλέξετε άλλη μηχανή αναζήτησης για την ιδιωτική σας περιήγηση. Κάντε κλικ στο πλαίσιο δίπλα στο Ιδιωτική μηχανή αναζήτησης περιήγησης.

Κάντε κλικ για να επιλέξετε δεύτερη μηχανή αναζήτησης

5. Επιλέξτε τη μηχανή αναζήτησης που θα χρησιμοποιήσετε στην ιδιωτική λειτουργία στο Safari.

Επιλέξτε δεύτερη μηχανή αναζήτησης

Το καλύτερο και των δύο κόσμων

Πείτε αντίο στους περιορισμούς μιας μεμονωμένης μηχανής αναζήτησης και βουτήξτε σε έναν κόσμο διαφορετικών εμπειριών αναζήτησης. Με αυτό, μπορείτε να έχετε το καλύτερο και των δύο κόσμων. Εκτός από την ενσωμάτωση και τις υπηρεσίες της Google, μπορείτε πάντα να ανατρέχετε σε άλλες μηχανές αναζήτησης για ένα διαφορετικό σύνολο αποτελεσμάτων.

Εάν θέλετε να διατηρήσετε τα αποτελέσματά σας απόρρητα και να μην αλλάξουν ανάλογα με τη χρήση σας, ελέγξτε τις καλύτερες ιδιωτικές μηχανές αναζήτησης που δίνουν προτεραιότητα στο απόρρητό σας.

Διαβάστε επίσης:Πώς να αφαιρέσετε το “Συχνές επισκέψεις” στο Safari (iPhone και Mac)

 

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *