Πώς να αλλάξετε τον τύπο αρχείου (επέκταση) στο iPhone

Πώς να αλλάξετε τον τύπο αρχείου (επέκταση) στο iPhone

Όποια αρχεία και αν έχετε αυτήν τη στιγμή στο iPhone σας, όλα έχουν μια επέκταση συνδεδεμένη σε αυτά. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε ποια εφαρμογή θα χρησιμοποιήσετε κατά το άνοιγμα του εν λόγω αρχείου. Τι γίνεται όμως αν δεν έχετε διαθέσιμη συνοδευτική εφαρμογή; Μπορείτε να αλλάξετε τον τύπο αρχείου (επέκταση) στο iPhone σας; Ας ανακαλύψουμε.

Όταν αλλάζετε τον τύπο αρχείου (επέκταση) στο iPhone σας, βεβαιωθείτε ότι η τροποποιημένη επέκταση είναι συμβατή και παρόμοια με τον τύπο αρχείου που αναφέρεται προηγουμένως. Επιπλέον, οποιαδήποτε επέκταση χρησιμοποιείτε πρέπει να είναι σε συμβατή μορφή iOS. Διαφορετικά, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε προβλήματα κατά το άνοιγμα του αρχείου με τη νέα επέκταση. Σε αυτή τη σημείωση, ας ξεκινήσουμε.

Διαβάστε επίσης :Κορυφαίοι 7 τρόποι για να διορθώσετε το σφάλμα “Σφάλμα ανοίγματος αρχείου για εγγραφή” στα Windows

Πώς να επιλύσετε ένα σφάλμα “Σφάλμα ανοίγματος αρχείου για εγγραφή” των Windows

Πώς να δείτε την επέκταση τρεχόντων αρχείων στο iPhone

Πριν αλλάξετε την επέκταση αρχείου στο iPhone σας, ας δούμε την τρέχουσα επέκταση αρχείου. Με βάση αυτό, μπορείτε να αποφασίσετε τις αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τύπο αρχείου. Ενώ μπορείτε να το κάνετε αυτό για οποιονδήποτε φάκελο, θα χρησιμοποιήσουμε τα αρχεία που είναι αποθηκευμένα αυτήν τη στιγμή στο iPhone για επίδειξη. Δείτε πώς να το κάνετε.

Βήμα 1: Ανοίξτε την εφαρμογή Αρχεία στο iPhone σας. Στη συνέχεια, από τις επιλογές μενού, πατήστε Αναζήτηση.

Βήμα 2: Εδώ, πατήστε στο On My iPhone για να δείτε όλα τα αρχεία που βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στον αποθηκευτικό χώρο του iPhone σας.

Βήμα 3: Πατήστε στον σχετικό φάκελο.

Ανοίξτε τον Φάκελο

Βήμα 4: Τώρα, πατήστε παρατεταμένα το αρχείο του οποίου η επέκταση θέλετε να δείτε.

Βήμα 5: Πατήστε Λήψη πληροφοριών.

Άνοιγμα λεπτομερειών αρχείου

Βήμα 6: Εδώ, ελέγξτε την επέκταση. Στη συνέχεια, πατήστε Τέλος για να κλείσετε το παράθυρο πληροφοριών αρχείου.

Ελέγξτε τον τύπο αρχείου

Αν και θα εμφανιστεί μόνο η επέκταση για το επιλεγμένο αρχείο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μενού ρυθμίσεων για να προβάλετε τις επεκτάσεις για όλα τα αρχεία που είναι αποθηκευμένα στην εφαρμογή Αρχεία στο iPhone σας. Αυτό θα σας γλιτώσει από την ταλαιπωρία να βλέπετε χειροκίνητα κάθε επέκταση αρχείου, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι είναι ορατή όταν την αλλάζετε. Να πώς.

Ενεργοποιήστε την επέκταση πάντα να εμφανίζεται

Βήμα 1: Στον σχετικό φάκελο, πατήστε το εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία.

Βήμα 2: Στη συνέχεια, πατήστε στο View Options.

Βήμα 3: Τώρα, πατήστε Εμφάνιση όλων των επεκτάσεων.

Εμφάνιση όλων των επεκτάσεων αρχείων

Πώς να αλλάξετε την επέκταση αρχείου στο iPhone

Τώρα που γνωρίζουμε την τρέχουσα επέκταση για το επιλεγμένο αρχείο, ας δούμε πώς να την αλλάξετε στο iPhone σας. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να το κάνετε.

Βήμα 1: Στο iPhone σας, ανοίξτε την εφαρμογή Αρχεία. Στη συνέχεια, πατήστε Αναζήτηση.

Βήμα 2: Εδώ, ανοίξτε τον σχετικό προορισμό του αρχείου.

Βήμα 3: Πατήστε στο φάκελο που περιέχει το αρχείο.

Ανοίξτε τον Φάκελο

Βήμα 4: Τώρα, μεταβείτε στο όνομα του αρχείου και πατήστε παρατεταμένα. Αυτό θα πρέπει να ανοίξει τις επιλογές επεξεργασίας.

Υπόδειξη: Μπορείτε επίσης να πατήσετε παρατεταμένα το αρχείο και να πατήσετε Μετονομασία για να ανοίξετε τις επιλογές επεξεργασίας για το επιλεγμένο αρχείο.

Βήμα 5: Εδώ, επιλέξτε χειροκίνητα την επέκταση αρχείου. Ή, εάν θέλετε να μετονομάσετε εξ ολοκλήρου το αρχείο, επιλέξτε ολόκληρο το όνομα αρχείου μαζί με την επέκταση αρχείου.

Επιλέξτε όνομα αρχείου

Βήμα 6: Τώρα, εάν απαιτείται, αλλάξτε το όνομα του αρχείου και προσθέστε τη σχετική νέα επέκταση μετά από αυτό.

Παράδειγμα: Το New File.docx αλλάζει σε NewFile.doc. Ή το Photo.jpg αλλάζει σε Photo.png.

Βήμα 7: Μόλις γίνουν οι αλλαγές, πατήστε Τέλος.

Βήμα 8: Όταν σας ζητηθεί, πατήστε στην επιλογή Χρήση.

Αλλαγή επέκτασης αρχείου

Αυτό θα διασφαλίσει ότι το αρχείο χρησιμοποιεί τη νέα επέκταση και θα απορρίψει την προηγούμενη. Μπορείτε να επαναλάβετε αυτά τα βήματα για να αλλάξετε τον τύπο αρχείου φωτογραφίας ή οποιονδήποτε άλλο τύπο αρχείου στο iPhone σας.

Υπόδειξη: Ελέγξτε τον οδηγό μας για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη μετατροπή φωτογραφιών iPhone σε JPG.

Τι να κάνετε εάν το αρχείο iPhone δεν ανοίγει ή ο τύπος αρχείου δεν αλλάζει

Ενώ η αλλαγή της επέκτασης αρχείου είναι σχετικά εύκολη, μπορεί να υπάρχουν φορές που αυτό μπορεί να προκαλέσει το άνοιγμα του αρχείου ή να παρουσιάσει προβλήματα κατά το άνοιγμα στο iPhone σας. Αυτό θα κάνει το αρχείο να μην είναι προσβάσιμο. Ακολουθούν 4 τρόποι για να επιλύσετε αυτό το ζήτημα.

1. Ελέγξτε ξανά τη νέα επέκταση αρχείου

Όπως αναφέρθηκε, η επέκταση αρχείου πρέπει να είναι συμβατή με την προηγούμενη. Αυτό σημαίνει ότι η αλλαγή μιας επέκτασης αρχείου .jpg σε, για παράδειγμα, .mkv ή .pdf θα καταστήσει το αρχείο άχρηστο. Επομένως, εάν πρόκειται για αρχείο φωτογραφιών, χρησιμοποιήστε συμβατές επεκτάσεις αρχείων φωτογραφιών όπως JPEG, PNG, κ.λπ. Εάν είναι αρχείο βίντεο, χρησιμοποιήστε AVI, MOV, MKV κ.λπ.

2. Μετονομάστε την επέκταση τύπου αρχείου

Εάν η αλλαγή στη νέα επέκταση αρχείου προκαλεί σπάσιμο του αρχείου κατά το άνοιγμα, μετονομάστε το χρησιμοποιώντας τα προαναφερθέντα βήματα και επαναφέρετέ το στην αρχική επέκταση αρχείου. Αυτό μπορεί επίσης να λειτουργήσει εάν δεν μπορείτε να αλλάξετε τον τύπο αρχείου.

3. Επανεκκινήστε τη συσκευή σας

Μπορεί να προκύψουν προσωρινές δυσλειτουργίες κατά την αλλαγή του τύπου αρχείου, με αποτέλεσμα να μην ανοίγει μόλις γίνει η αλλαγή ή να μην αλλάξει εξαρχής. Για να το διορθώσετε, απενεργοποιήστε το iPhone σας και ενεργοποιήστε το ξανά. Μόλις επανεκκινηθούν όλες οι λειτουργίες της συσκευής, ελέγξτε ξανά για να δείτε εάν το πρόβλημα έχει επιλυθεί. Να πώς.

Βήμα 1: Απενεργοποιήστε το iPhone σας ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

  • Για iPhone SE 1ης γενιάς, 5s, 5c και 5: Πατήστε παρατεταμένα το επάνω κουμπί.
  • Για iPhone SE 2ης γενιάς και μετά, 7 και 8: Πατήστε παρατεταμένα το πλευρικό κουμπί.
  • Για iPhone X και παραπάνω: Πατήστε παρατεταμένα τα κουμπιά λειτουργίας και τυχόν κουμπιά έντασης ταυτόχρονα.

Βήμα 2: Κρατήστε και σύρετε το ρυθμιστικό μέχρι το τέλος. Περιμένετε μέχρι η οθόνη του iPhone σας να γίνει κενή.

Απενεργοποιήστε το iPhone

Βήμα 3: Στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί λειτουργίας μέχρι να εμφανιστεί το λογότυπο της Apple.

Αφήστε το κουμπί και περιμένετε να ολοκληρωθεί η ενεργοποίηση του iPhone σας. Μόλις τελειώσετε, ανοίξτε τη σχετική θέση αρχείου και δοκιμάστε να ανοίξετε το αρχείο ή να μετονομάσετε ξανά την επέκταση αρχείου.

4. Χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή τρίτου μέρους

Εάν δεν μπορείτε να αλλάξετε με επιτυχία την επέκταση αρχείου ή να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Αρχεία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιεσδήποτε άλλες εφαρμογές διαχείρισης αρχείων τρίτου μέρους, όπως Αρχείο Αρχείων. Μόλις ανοίξετε το σχετικό αρχείο στην εφαρμογή, αλλάξτε τον τύπο επέκτασης αρχείου ανάλογα. Οι αλλαγές θα πρέπει να αντικατοπτρίζονται και στο iPhone σας.

Υπόδειξη: Μπορείτε επίσης να ελέγξετε τη λίστα των εφαρμογών διαχείρισης αρχείων για το iPhone και το iPad σας.

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με την αλλαγή της επέκτασης αρχείου στο iPhone

1. Μπορείτε να αλλάξετε τον τύπο αρχείου χωρίς να προβάλετε την επέκταση αρχείου στο iPhone σας;

Συνήθως, η προβολή του αρχείου εμφανίζει μόνο το όνομα του αρχείου αλλά όχι την επέκταση αρχείου. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει πρώτα να εμφανίσετε την επέκταση αρχείου στην εφαρμογή Αρχεία και, στη συνέχεια, να προχωρήσετε στην αλλαγή της επέκτασης αρχείου στο iPhone σας.

2. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαδικτυακές εφαρμογές μετατροπέα για να αλλάξετε τον τύπο αρχείου στο iPhone;

Ναι, μπορείτε να μετατρέψετε το αρχείο ξεχωριστά χρησιμοποιώντας διαδικτυακές εφαρμογές μετατροπέα. Αυτό θα αλλάξει αυτόματα την επέκταση αρχείου. Ωστόσο, για να το κάνετε αυτό, ενδέχεται να χρειαστεί να ανεβάσετε το αρχείο σε αυτήν την εφαρμογή τρίτου μέρους, η οποία μπορεί να μην είναι ιδανική για ορισμένα αρχεία που περιέχουν ευαίσθητες πληροφορίες.

3. Υπάρχει κάποια καθορισμένη μορφή για την αλλαγή του τύπου αρχείου στο iPhone;

Αν και δεν υπάρχει καθορισμένη μορφή, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ονομάζετε σωστά τη νέα επέκταση. Για παράδειγμα, η ονομασία ενός αρχείου .jpg ως αρχείου .jps θα προκαλέσει σφάλμα και δεν θα ανοίξει. Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι η νέα επέκταση είναι σύμφωνη με την προηγούμενη.

Αλλαγή επεκτάσεων αρχείων

Η διαδικασία προβολής και ανοίγματος αρχείων είναι απλή σε ένα iPhone. Έτσι, εάν θέλετε να αποκρύψετε οποιοδήποτε αρχείο σε κοινή θέα, μπορείτε να αλλάξετε τον τύπο αρχείου (επέκταση) στο iPhone σας. Με αυτόν τον τρόπο, το αρχείο δεν θα ανοίξει ή δεν θα εμφανίζεται όταν αναζητάτε μια συγκεκριμένη μορφή αρχείου ή επέκταση.

Διαβάστε επίσης :Πώς να αντιγράψετε μια διαδρομή αρχείου σε Mac

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *