Σφάλμα ανοίγματος αρχείου για εγγραφή

Κορυφαίοι 7 τρόποι για να διορθώσετε το σφάλμα “Σφάλμα ανοίγματος αρχείου για εγγραφή” στα Windows

Εάν προσπαθείτε να εγκαταστήσετε ή να ανοίξετε μια εφαρμογή και δείτε το μήνυμα “Σφάλμα ανοίγματος αρχείου για εγγραφή“, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Αυτό το σφάλμα θα σας σταματήσει να παρακολουθείτε—δεν μπορείτε να προχωρήσετε μέχρι να διορθωθεί το πρόβλημα.

Αυτό το μήνυμα συνήθως προκαλείται από λανθασμένα δικαιώματα αρχείων, αλλά αυτή δεν είναι η μόνη αιτία. Μπορεί να φταίνε κατεστραμμένα αρχεία εγκατάστασης, υπάρχουσες (και εκτελούμενες) εφαρμογές, ρυθμίσεις λογαριασμού χρήστη και πολλά άλλα.

Ευτυχώς, υπάρχουν ορισμένα βήματα που μπορείτε να δοκιμάσετε για να επιλύσετε το πρόβλημα. Αν θέλετε να διορθώσετε το σφάλμα “σφάλμα ανοίγματος αρχείου για εγγραφή” στα Windows, ακολουθήστε αυτά τα βήματα.

1. Τερματίστε την εφαρμογή στη Διαχείριση εργασιών

Για τους περισσότερους χρήστες, υπάρχει ένα προφανές πρόβλημα που προκαλεί το σφάλμα ανοίγματος του αρχείου για σφάλμα εγγραφής — μια ανοιχτή εφαρμογή. Εάν προσπαθείτε να ενημερώσετε μια υπάρχουσα εφαρμογή, για παράδειγμα, αλλά αυτή η εφαρμογή εκτελείται, δεν μπορεί να εγκατασταθεί μόνη της καθώς τα αρχεία εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται, προκαλώντας το σφάλμα.

Για να διορθώσετε αυτό το ζήτημα, θα πρέπει να κλείσετε την εφαρμογή και να διακόψετε τυχόν σχετικές διαδικασίες χρησιμοποιώντας τη Διαχείριση εργασιών. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε αυτά τα βήματα.

 1. Κάντε δεξί κλικ στο μενού Έναρξη ή στη γραμμή εργασιών και επιλέξτε Διαχειριστής εργασιών.
 1. Στο Διαχειριστής εργασιών παράθυρο, αναζητήστε το όνομα της εφαρμογής της εφαρμογής που προσπαθείτε να εγκαταστήσετε ή οποιεσδήποτε σχετικές διαδικασίες σε αυτήν Διαδικασίες αυτί. Για παράδειγμα, εάν προσπαθείτε να εγκαταστήσετε το VLC Media Player, αναζητήστε vlc.exe ή οποιεσδήποτε άλλες διαδικασίες που ξεκινούν με vlc.
 2. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε διαδικασία και επιλέξτε Τέλος εργασίας από το μενού.
 1. Εάν σας ζητηθεί, πατήστε Ναί για επιβεβαίωση του τερματισμού.

Μόλις σταματήσουν οι εφαρμογές, δοκιμάστε ξανά το πρόγραμμα εγκατάστασης για να δείτε εάν το πρόβλημα έχει επιλυθεί.

2. Εκτελέστε το Αρχείο Εγκαταστάτη με δικαιώματα διαχειριστή

Τα δικαιώματα αρχείων μπορεί μερικές φορές να προκαλέσουν προβλήματα με την εγκατάσταση εφαρμογών. Εάν χρησιμοποιείτε έναν τυπικό λογαριασμό χρήστη στον υπολογιστή σας, για παράδειγμα, μπορεί να χρειαστεί να εκτελέσετε ένα αρχείο εγκατάστασης με δικαιώματα διαχειριστή για να του δώσετε την απαραίτητη άδεια για να εγκατασταθεί (και να έχει πρόσβαση ή να αντικαταστήσει τυχόν υπάρχοντα αρχεία).

Αυτό θα δώσει στο πρόγραμμα εγκατάστασης πλήρη πρόσβαση για εγγραφή σε οποιοδήποτε αρχείο ή φάκελο στο σύστημά σας. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε αυτά τα βήματα.

 1. Εντοπίστε το αρχείο εγκατάστασης του προγράμματος στην Εξερεύνηση αρχείων.
 2. Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο και επιλέξτε το Εκτελέστε ως διαχειριστής επιλογή.
 1. Όταν σας ζητηθεί, επιλέξτε Ναί στο Ελεγχος λογαριασμού χρήστη αναδυόμενο παράθυρο. Εναλλακτικά, εάν χρησιμοποιείτε έναν βασικό λογαριασμό χρήστη, μπορεί να σας ζητηθεί να εισαγάγετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας εδώ.

Το αρχείο θα ανοίξει με δικαιώματα διαχειριστή—συνεχίστε με τη διαδικασία εγκατάστασης ως συνήθως σε αυτό το σημείο.

3. Αλλάξτε έναν τυπικό λογαριασμό χρήστη σε Διαχειριστής

Ένας τυπικός λογαριασμός χρήστη δεν θα πρέπει να έχει τα απαραίτητα δικαιώματα για την πραγματοποίηση αλλαγών στο σύστημα, που περιλαμβάνει την εγκατάσταση εφαρμογών. Εάν διαπιστώσετε ότι δεν μπορείτε να εκτελέσετε το πρόγραμμα εγκατάστασης της εφαρμογής ως διαχειριστής, θα χρειαστεί να αλλάξετε τον τύπο λογαριασμού χρήστη από τυπικό λογαριασμό σε διαχειριστή.

Ένας λογαριασμός διαχειριστή θα σας δώσει τον πλήρη έλεγχο του υπολογιστή σας, επιτρέποντάς σας να εγκαταστήσετε οποιαδήποτε εφαρμογή χωρίς περιορισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε τον παλαιότερο Πίνακα Ελέγχου στα Windows 11. Για να αλλάξετε τον τύπο του λογαριασμού χρήστη σας, ακολουθήστε αυτά τα βήματα.

 1. Ανοίξτε το μενού Έναρξη, αναζητήστε Πίνακας Ελέγχουκαι επιλέξτε την κορυφή (Ταιριάζει καλύτερα) αποτέλεσμα.
 1. Στο Πίνακας Ελέγχου μενού, επιλέξτε Αλλαγή τύπου λογαριασμού σύμφωνα με το Λογαριασμοί χρηστών Ενότητα.
 1. Επιλέξτε τον λογαριασμό χρήστη σας και πατήστε Αλλάξτε τον τύπο λογαριασμού.
 1. Από τις επιλογές, επιλέξτε Διαχειριστής. Εάν αυτό είναι γκριζαρισμένο, δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να κάνετε την αλλαγή—θα χρειαστεί να μεταβείτε σε άλλο λογαριασμό χρήστη και να προσπαθήσετε ξανά.
 2. Τύπος Αλλαγή τύπου λογαριασμού για να επιβεβαιώσετε την αλλαγή και, στη συνέχεια, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.
 1. Μόλις κάνετε επανεκκίνηση, συνδεθείτε ξανά στον λογαριασμό χρήστη σας. Θα πρέπει τώρα να έχει αυξημένα δικαιώματα διαχειριστή, επιτρέποντάς σας να ξεκινήσετε ξανά το πρόγραμμα εγκατάστασης.

4. Αλλάξτε τη θέση εγκατάστασης ή τη μονάδα δίσκου

Μια άλλη πιθανή λύση είναι να αλλάξετε τη μονάδα δίσκου εγκατάστασης για την εφαρμογή που προσπαθείτε να εγκαταστήσετε. Μπορεί να εξαντλείται ο χώρος στο δίσκο στην κύρια μονάδα δίσκου C: ή μπορεί να προτιμάτε να εκφορτώνετε ορισμένες εφαρμογές σε έναν δεύτερο σκληρό δίσκο ή διαμέρισμα.

Για να το κάνετε αυτό, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει Ξεφυλλίζω (ή παρόμοια) κατά τη διαδικασία εγκατάστασης της εφαρμογής σας. Θα χρειαστεί να επιλέξετε τη νέα τοποθεσία εγκατάστασης, βεβαιώνοντας ότι βρίσκεται σε διαφορετική μονάδα δίσκου. Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι βρίσκεται σε διαφορετική τοποθεσία από οποιεσδήποτε υπάρχουσες εφαρμογές.

Αφού το κάνετε αυτό, προχωρήστε στην εγκατάσταση κανονικά. Εάν η εγκατάσταση ολοκληρωθεί με επιτυχία, καταφέρατε να παρακάμψετε το σφάλμα.

5. Εκτελέστε το πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων συμβατότητας για το αρχείο εγκατάστασης

Εάν η εφαρμογή που προσπαθείτε να εγκαταστήσετε είναι παλαιότερη, μπορεί να διαπιστώσετε ότι προβλήματα συμβατότητας μεταξύ του αρχείου εγκατάστασης και της τρέχουσας έκδοσης των Windows εμποδίζουν την επιτυχία της εγκατάστασης. Εάν συμβαίνει αυτό, μπορείτε να εκτελέσετε το Αντιμετώπιση προβλημάτων συμβατότητας εργαλείο για να προσπαθήσετε να διορθώσετε το πρόβλημα.

Το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων θα εντοπίσει αυτόματα προβλήματα συμβατότητας μεταξύ του αρχείου και του υπολογιστή σας. Εάν μπορεί να τα επιλύσει (για παράδειγμα, εκτελώντας το αρχείο σε λειτουργία συμβατότητας), θα το κάνει αυτόματα για εσάς.

Για να εκτελέσετε την Αντιμετώπιση προβλημάτων συμβατότητας, ακολουθήστε αυτά τα βήματα.

 1. Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο εγκατάστασης στην Εξερεύνηση αρχείων και επιλέξτε Ιδιότητες.
 1. Στο Ιδιότητες παράθυρο, επιλέξτε το Συμβατότητα καρτέλα και πατήστε το Εκτελέστε το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων συμβατότητας επιλογή.
 1. Το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων θα αρχίσει αυτόματα να αναζητά προτεινόμενες ρυθμίσεις. Αν βρει, πατήστε Δοκιμάστε το πρόγραμμα για να ελέγξετε ότι λειτουργεί.
 1. Εάν λειτουργεί, πατήστε Επόμενο.
 2. Επιλέγω Ναι, αποθηκεύστε αυτές τις ρυθμίσεις για αυτό το πρόγραμμα.
 3. Διαφορετικά, επιλέξτε Όχι, δοκιμάστε ξανά χρησιμοποιώντας διαφορετικές ρυθμίσεις να βρει άλλη λύση ή Όχι, αναφέρετε το πρόγραμμα στη Microsoft και ελέγξτε online για λύση αντι αυτου.
 1. Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε μια προσαρμοσμένη ρύθμιση συμβατότητας χρησιμοποιώντας το Λειτουργία συμβατότητας και Ρυθμίσεις επιλογές στο Ιδιότητες παράθυρο.
 2. Εάν έχετε εφαρμόσει τις νέες ρυθμίσεις, φροντίστε να πατήσετε Εντάξει στο Ιδιότητες κουτί για να τα σώσετε.

6. Δοκιμάστε ένα διαφορετικό αρχείο εγκατάστασης

Αν και μπορεί να είναι ασυνήθιστο, ίσως χρειαστεί να εξετάσετε το ενδεχόμενο να δοκιμάσετε ένα νέο αντίγραφο του αρχείου εγκατάστασης. Εάν το αρχείο έχει καταστραφεί ή λείπει ένα κρίσιμο μέρος της διαδικασίας εγκατάστασης, η εγκατάσταση θα αποτύχει.

Για να διορθώσετε αυτό το ζήτημα, θα πρέπει να δοκιμάσετε να κάνετε λήψη ενός νεότερου αντιγράφου του αρχείου από μια αξιόπιστη πηγή. Θα πρέπει να δοκιμάσετε αρχικά τον ιστότοπο ενός κατασκευαστή ή προγραμματιστή, καθώς η λήψη αρχείων από λιγότερο αξιόπιστους ιστότοπους θα μπορούσε να θέσει τον υπολογιστή σας σε κίνδυνο από μόλυνση από κακόβουλο λογισμικό.

Μόλις έχετε το αρχείο, διαγράψτε το πρωτότυπο από τον υπολογιστή σας κάνοντας δεξί κλικ στο File Explorer και επιλέγοντας Διαγράφω. Στη συνέχεια, μπορείτε να εκτελέσετε το νέο αρχείο, κανονικά, για να δείτε εάν επιλύει το πρόβλημα.

Θυμηθείτε να το εκτελέσετε ως διαχειριστής χρησιμοποιώντας τα βήματα που περιγράψαμε παραπάνω εάν αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα.

7. Καταργήστε παλαιότερες εκδόσεις της εφαρμογής

Εάν προσπαθείτε να ενημερώσετε μη αυτόματα μια παλαιότερη εφαρμογή, ίσως χρειαστεί να εξετάσετε το ενδεχόμενο απεγκατάστασης της παλαιότερης έκδοσης πρώτα. Αυτές οι παλαιότερες εφαρμογές ενδέχεται να διαθέτουν τις δικές τους προστασίες αρχείων για να σας εμποδίσουν να τις αντικαταστήσετε—το λογισμικό προστασίας από ιούς είναι ένα συνηθισμένο παράδειγμα.

Για να απεγκαταστήσετε παλαιότερες εφαρμογές, ακολουθήστε αυτά τα βήματα.

 1. Κάντε δεξί κλικ στο μενού Έναρξη και επιλέξτε Ρυθμίσεις.
 1. Επιλέγω Εφαρμογές > Εγκατεστημένες εφαρμογές στο Ρυθμίσεις μενού.
 1. Εντοπίστε την παλαιότερη έκδοση της εφαρμογής ή χρησιμοποιήστε τη γραμμή αναζήτησης για να περιορίσετε την αναζήτηση. Μόλις το εντοπίσετε, πατήστε το εικονίδιο μενού με τρεις κουκκίδες δίπλα του και μετά πατήστε Απεγκατάσταση.
 1. Θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε την επιλογή σας—πατήστε Απεγκατάσταση να συνεχίσει.
 1. Εάν η εφαρμογή έχει περαιτέρω ρυθμίσεις ή επιλογές κατάργησης, ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να ολοκληρώσετε αυτήν τη διαδικασία.

Μόλις καταργηθεί η εφαρμογή, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και δοκιμάστε ξανά το νεότερο αρχείο εγκατάστασης για να δείτε εάν το πρόβλημα έχει επιλυθεί.

Επιτυχής εγκατάσταση εφαρμογών στα Windows 11

Το σφάλμα “σφάλμα ανοίγματος αρχείου για εγγραφή” στα Windows δεν είναι συνηθισμένο, αλλά αν το αντιμετωπίσετε, τα παραπάνω βήματα θα σας βοηθήσουν να διορθώσετε το πρόβλημα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει ότι δεν προσπαθείτε να αντικαταστήσετε τυχόν εφαρμογές που εκτελούνται και βεβαιωθείτε ότι ο λογαριασμός χρήστη σας έχει τα σωστά δικαιώματα για να κάνετε αλλαγές στο σύστημά σας.

Θέλετε να αφαιρέσετε μια εφαρμογή που εγκαταστήσατε από το Microsoft Store; Η διαδικασία για την απεγκατάσταση των εφαρμογών του Microsoft Store είναι λίγο διαφορετική—θα χρειαστεί να το κάνετε μέσω του μενού Ρυθμίσεις ή του ίδιου του Store.

Θέλετε να δοκιμάσετε μια συγκεκριμένη εφαρμογή για κινητά στον υπολογιστή σας; Μπορείτε να εγκαταστήσετε εφαρμογές Android στα Windows 11 για να σας επιτρέψει να κάνετε ακριβώς αυτό.

Πώς να διορθώσετε ένα σφάλμα caa70004 στο Microsoft Teams

Η εγγραφή οθόνης δεν λειτουργεί στο iPhone σας

Πόσο καιρό μπορείτε να κάνετε εγγραφή οθόνης στο iPhone

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *