tvOS 17: Όλες οι νέες δυνατότητες

tvOS 17: Όλες οι νέες δυνατότητες

Το Apple TV βρίσκεται στο επίκεντρο αμέτρητων ρυθμίσεων οικιακής ψυχαγωγίας, επομένως η κυκλοφορία του tvOS 17 θα ενδιαφέρει πολλούς ανθρώπους.

Αυτή μπορεί να είναι μια από τις πιο σημαντικές ενημερώσεις του tvOS που μπορούμε να θυμηθούμε και υπάρχουν πολλές νέες δροσερές λειτουργίες που αξίζει να επισημανθούν, επομένως, αν είστε κάτοχος Apple TV, εδώ είναι οι βασικές αλλαγές που πρέπει να γνωρίζετε.

Η εφαρμογή FaceTime σε μεγάλη οθόνη

Ένα από τα βασικά νέα χαρακτηριστικά είναι η ενσωμάτωση του FaceTime. Αυτή η λειτουργία σάς επιτρέπει να πραγματοποιείτε και να λαμβάνετε βιντεοκλήσεις απευθείας στο Apple TV σας. Με τη βοήθεια της κάμερας Continuity (η οποία είναι διαθέσιμη στο Mac για λίγο), η μετάβαση των κλήσεων FaceTime από το iPhone ή το iPad στο Apple TV είναι απρόσκοπτη. Ξεκινώντας με τη δεύτερη γενιά Apple TV 4K, αυτή η δυνατότητα αναβαθμίζει την εμπειρία βιντεοκλήσης φέρνοντας τα αγαπημένα σας πρόσωπα στη μεγάλη οθόνη.

Κατά την εκκίνηση της εφαρμογής για πρώτη φορά, σας ζητά να αντιστοιχίσετε το iPhone που προτιμάτε, το οποίο στη συνέχεια λειτουργεί ως κάμερα και μικρόφωνο για τις κλήσεις FaceTime. Η λειτουργία Center Stage διασφαλίζει ότι όλοι στο δωμάτιο παραμένουν στο κάδρο κατά τη διάρκεια της κλήσης, κάνοντας την εμπειρία της μεγάλης οθόνης πιο ελκυστική.

(Πίστωση εικόνας: Apple)

Η κοινή χρήση εμπειριών έχει μεταφερθεί σε νέο επίπεδο με το SharePlay. Τώρα, ενώ βρίσκονται σε μια κλήση FaceTime, οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν ταινίες ή να ακούν μουσική μαζί, κάνοντας τα εικονικά hangout πιο ευχάριστα. Η ενημέρωση tvOS 17 φέρνει την εμπειρία FaceTime πιο κοντά σε μια πραγματική αλληλεπίδραση, κάνοντας τις αποστάσεις να φαίνονται μικρότερες σε αυτούς τους σύγχρονους καιρούς όπου εργαζόμαστε από το σπίτι και δεν βλέπουμε πλέον τόσο πολύ τις οικογένειές μας.

Επανασχεδιασμένο Κέντρο Ελέγχου

Το Κέντρο Ελέγχου έχει υποβληθεί σε ανανέωση, αποκτώντας πλέον μια νέα εμφάνιση με πρόσθετες καρτέλες για πιο απλή πλοήγηση. Είτε αλλάζετε την έξοδο ήχου στα AirPods ή το HomePod σας είτε αλλάζετε γρήγορα τις ρυθμίσεις, το νέο Κέντρο Ελέγχου τα κάνει όλα παιχνιδάκια

Εισάγεται επίσης η γρήγορη εναλλαγή προφίλ, διασφαλίζοντας ότι οι εκπομπές και οι προτάσεις σας που παρακολουθήσατε πρόσφατα θα είναι μόνο μια ματιά.

(Πίστωση εικόνας: Apple)

Το επανασχεδιασμένο Κέντρο Ελέγχου είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό λίφτινγκ. Φέρνει ένα επίπεδο λειτουργικότητας που κάνει την εμπειρία της Apple TV πιο ρευστή, κάτι που αποτελεί πρόβλημα εδώ και αρκετό καιρό.

Για παράδειγμα, το Κέντρο Ελέγχου παρέχει τώρα γρήγορη πρόσβαση στην κατάσταση του συστήματος και στα ενεργά προφίλ, διευκολύνοντας τη διαχείριση πολλών προφίλ χρηστών σε μία συσκευή Apple TV.

Επιπλέον, το Κέντρο Ελέγχου φιλοξενεί τώρα μια δυνατότητα εντοπισμού του Siri Remote σας χρησιμοποιώντας ένα iPhone με iOS 17, μια εύχρηστη προσθήκη για εκείνες τις στιγμές που το τηλεχειριστήριο φαίνεται να έχει εξαφανιστεί στον αέρα. Μικρά προσεγμένα χαρακτηριστικά όπως αυτά βελτιώνουν την εμπειρία χρήστη, καθιστώντας το tvOS 17 μια αξιοσημείωτη ενημέρωση.

Νέα προφύλαξη οθόνης

Ακριβώς όπως το macOS Sonoma, το tvOS 17 έχει νέες προφυλάξεις οθόνης. Τώρα μπορείτε να ορίσετε το Memories ως προφύλαξη οθόνης μαζί με τα μαγευτικά (και τα αγαπημένα του συγγραφέα σας) προφύλαξη οθόνης Aerial, τα οποία προσθέτουν μια πινελιά προσωπικής γοητείας στο Apple TV σας.

Οι νέες προφυλάξεις οθόνης στο tvOS 17 φέρνουν μια αίσθηση εξατομίκευσης στο Apple TV σας, κάνοντας την αρχική οθόνη πιο ζωντανή και αντανακλαστική των εμπειριών σας. Είτε προβάλλετε τις αγαπημένες σας αναμνήσεις είτε απολαμβάνετε τις γαλήνιες εναέριες προφυλάξεις οθόνης, το νέο tvOS προσθέτει μια προσωπική πινελιά στην τηλεοπτική σας εμπειρία.

Ενισχυμένος διάλογος

Η λειτουργία Enhance Dialogue είναι ένα όφελος για τους ηχοφίλους ή οποιονδήποτε δεν θέλει να χρησιμοποιεί υπότιτλους απλώς για να καταλάβει τι συμβαίνει. Εξασφαλίζει ότι οι διάλογοι σε ταινίες ή τηλεοπτικές εκπομπές παραμένουν ευκρινείς και καθαροί, διαχωρίζοντάς τους από τον θόρυβο του περιβάλλοντος, όταν ένα Apple TV 4K συνδυάζεται με ένα HomePod δεύτερης γενιάς.

Αυτή η δυνατότητα δεν αφορά μόνο την ενίσχυση των διαλόγων. πρόκειται για την παροχή μιας καθαρής εμπειρίας ήχου. Η μεταφορά του διαλόγου στο κεντρικό κανάλι διασφαλίζει ότι η αφήγηση παραμένει στην πρώτη γραμμή, ακόμη και σε σκηνές γεμάτες δράση με πολύ θόρυβο φόντου.

Νύχτες καραόκε με Apple Music Sing

Το Apple Music Sing φέρνει το καραόκε στο σαλόνι σας. Με στίχους στην οθόνη και δυνατότητα κάμερας, συμμετέχετε στην εκπομπή, όχι απλώς τραγουδάτε. Η ενσωμάτωση της κάμερας Continuity βελτιώνει περαιτέρω την εμπειρία καραόκε με εφέ βίντεο.

Εφαρμογές τηλεδιάσκεψης τρίτων

Το νέο tvOS θέτει τις βάσεις για εφαρμογές τηλεδιάσκεψης τρίτων. Με την υποστήριξη που υποσχέθηκε η Webex και το Zoom, οι εικονικές συναντήσεις στη μεγάλη οθόνη θα γίνουν σύντομα πραγματικότητα.

Τα API Continuity Camera επιτρέπουν στους προγραμματιστές να ενσωματώσουν την κάμερα και το μικρόφωνο iPhone ή iPad στην εφαρμογή TVOS τους, δίνοντας μια νέα διάσταση στην εικονική επικοινωνία.

Με την αυξανόμενη ανάγκη για απομακρυσμένη επικοινωνία, η δυνατότητα διεξαγωγής βιντεοδιασκέψεων στη μεγάλη οθόνη αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα. Παρέχει μια πιο ευρύχωρη οπτική πλατφόρμα, κάνοντας τις εικονικές συναντήσεις πιο ελκυστικές και λιγότερο επίπονες.

Η ενσωμάτωση των API της κάμερας Continuity ανοίγει έναν κόσμο δυνατοτήτων για τους προγραμματιστές. Δεν πρόκειται μόνο για τηλεδιάσκεψη. Πρόκειται για τη δημιουργία μιας εντελώς νέας σειράς εφαρμογών που μπορούν να αξιοποιήσουν την κάμερα και το μικρόφωνο του iPhone ή του iPad, επεκτείνοντας τη λειτουργικότητα του tvOS όπως ποτέ πριν. Ανυπομονούμε να δούμε τι είδους εφαρμογές θα χρησιμοποιούν τις νέες δυνατότητες της κάμερας.

Βελτιώσεις φυσικής κατάστασης

Το Apple Fitness+ είναι πλέον πιο ισχυρό με την εισαγωγή των προσαρμοσμένων σχεδίων και στοίβων. Αυτές οι δυνατότητες επιτρέπουν μια πιο προσαρμοσμένη εμπειρία προπόνησης, κάνοντας το ταξίδι γυμναστικής πιο εξατομικευμένο και συναρπαστικό και δουλεύοντας άψογα με άλλες συσκευές γυμναστικής της Apple, όπως το Apple Watch Ultra.

Η λειτουργία Custom Plans είναι ένα βήμα προς την εξατομίκευση του Apple Fitness+. Σας επιτρέπει να λαμβάνετε ένα προσαρμοσμένο πρόγραμμα προπόνησης ή διαλογισμού με βάση τις προτιμήσεις σας. Είτε πρόκειται για τον τύπο της προπόνησης, τη διάρκεια ή την ημέρα, το Custom Plans το έχει καλύψει.

Από την άλλη πλευρά, το Stacks επιτρέπει στους χρήστες να επιλέγουν πολλαπλές προπονήσεις και διαλογισμούς πλάτη με πλάτη, διευκολύνοντας τον προγραμματισμό και την παρακολούθηση της ρουτίνας γυμναστικής τους. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για όσους έχουν συγκεκριμένους στόχους φυσικής κατάστασης που θέλουν να διατηρήσουν ένα πειθαρχημένο πρόγραμμα.

Η λειτουργία Audio Focus που εισάγεται στο tvOS 17 επιτρέπει στους χρήστες να δώσουν προτεραιότητα στην ένταση της μουσικής ή τις φωνές των προπονητών ανάλογα με τις προτιμήσεις τους για να δημιουργήσουν ένα ευνοϊκό περιβάλλον για μια καλύτερη εμπειρία προπόνησης στην άνεση του σπιτιού τους.

Υποστήριξη VPN!

Ένα σημαντικό μειονέκτημα που είχε το tvOS από την αρχή είναι η έλλειψη εγγενούς VPN υποστήριξη. Αυτό ήταν πάντα μάλλον περίεργο αφού το iOS και το iPadOS έχουν εγγενή υποστήριξη VPN. Οι χρήστες που μπήκαν στη δημόσια beta του tvOS 17 συνειδητοποίησαν γρήγορα ότι περιλάμβανε υποστήριξη VPN. Τώρα που έχει παρέλθει η τελική ημερομηνία κυκλοφορίας, όλοι μπορούμε να απολαμβάνουμε τη λειτουργία VPN απευθείας στο ίδιο το Apple TV.

Πριν, ο μόνος τρόπος για να λειτουργήσει ένα VPN με ένα Apple TV ήταν να το εγκαταστήσετε σε επίπεδο δικτύου, όπως στον δρομολογητή σας. Ωστόσο, οι περισσότεροι οικιακόι δρομολογητές δεν υποστηρίζουν απευθείας εκτέλεση VPN, επομένως είτε θα πρέπει να αγοράσετε έναν ακριβό νέο δρομολογητή είτε θα πρέπει να εγκαταστήσετε προσαρμοσμένο υλικολογισμικό στον υπάρχοντα δρομολογητή σας.

Τη στιγμή της γραφής, η μόνη εφαρμογή VPN για το tvOS είναι Ροή VPN, αλλά ελπίζουμε με την πάροδο του χρόνου οι περισσότεροι από τους μεγάλους παίκτες στην αγορά VPN θα ρίξουν τα καπέλα τους στο ρινγκ. Θα πρέπει να μπορείτε να απολαμβάνετε περιεχόμενο ροής Netflix και Amazon από άλλες περιοχές χωρίς να χρειάζεται να αγοράσετε Android TV στο πλάι ή να λάβετε πιστοποιητικό μηχανικής δικτύου.

Εγκατάσταση του tvOS 17

Η εγκατάσταση του tvOS 17 είναι απλή. Πλοηγηθείτε στο Ρυθμίσεις > Γενικός > Σύστημα > Ενημερώσεις λογισμικού στο Apple TV σας και επιλέξτε Ενημέρωση λογισμικού.

Εάν υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση λογισμικού, θα δείτε μια επιλογή λήψης και εγκατάστασης του πιο πρόσφατου λειτουργικού συστήματος.

Η ενημέρωση tvOS 17 είναι διαθέσιμη και για τα μοντέλα Apple TV HD και Apple TV 4K. Ωστόσο, λειτουργίες όπως το FaceTime και το νέο Κέντρο Ελέγχου έχουν βελτιστοποιηθεί ρητά για τη δεύτερη γενιά Apple TV 4K και νεότερη έκδοση.

Ήρθε η ώρα για αναβάθμιση!

Το tvOS 17 είναι μια σημαντική αναβάθμιση που φέρνει πολλές δυνατότητες που βελτιώνουν την βασική εμπειρία της τηλεόρασης. Είτε παίρνετε κλήσεις FaceTime στη μεγάλη οθόνη, απολαμβάνετε μια βραδιά καραόκε με το Apple Music Sing είτε παραμένετε σε φόρμα με το Apple Fitness, το νέο tvOS 17 εμπλουτίζει την εμπειρία Apple TV, καθιστώντας το πιο ευέλικτο και αναπόσπαστο μέρος του οικοσυστήματος της Apple.

Διαβάστε επίσης:Το Pinterest μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλη επισκεψιμότητα στο ιστολόγιό σας

Η εγγραφή οθόνης δεν λειτουργεί στο iPhone σας;

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *