Το WhatsApp δεν στέλνει κωδικό επαλήθευσης

Το WhatsApp δεν στέλνει κωδικό επαλήθευσης

Κατά τη ρύθμιση ενός νέου τηλεφώνου ή την επανεγκατάσταση του WhatsApp, θα λάβετε ένα OTP μέσω SMS ή WhatsApp για ρύθμιση. Αυτό γίνεται για την επαλήθευση του λογαριασμού σας και μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τον ίδιο λογαριασμό WhatsApp σε δύο τηλέφωνα. Εάν το WhatsApp δεν στέλνει τον κωδικό επαλήθευσης, δεν μπορείτε να συνδεθείτε στο WhatsApp και να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την εφαρμογή. Μην ανησυχείτε, θα σας βοηθήσουμε να διορθώσετε το WhatsApp που δεν στέλνει κωδικό επαλήθευσης σε iPhone και Android.

Γιατί το WhatsApp δεν στέλνει κωδικό επαλήθευσης

Δεν μπορείτε να συνεχίσετε με την ενεργοποίηση του WhatsApp κατά την εκ νέου ενεργοποίηση εάν δεν λάβετε τον κωδικό επαλήθευσης στο τηλέφωνό σας. Μπορεί να υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους αντιμετωπίζετε αυτό το ζήτημα. Εδώ είναι μερικοί λόγοι που θα σας βοηθήσουν να το λύσετε εύκολα.

  1. Ζητήματα δικτύου: Εάν το τηλέφωνό σας αντιμετωπίζει προβλήματα με τη σύνδεση κινητής τηλεφωνίας, ενδέχεται να μην λάβετε το SMS.
  2. Λανθασμένος αριθμός τηλεφώνου: Λανθασμένος αριθμός ή λάθος κωδικός χώρας δεν θα στείλει τον κωδικό επαλήθευσης στο τηλέφωνό σας.
  3. Ζητήθηκε κωδικός επαλήθευσης πολλές φορές: Εάν έχετε ζητήσει τον κωδικό επαλήθευσης πολλές φορές γρήγορα, το WhatsApp δεν θα σας στείλει κωδικούς επαλήθευσης για μερικές ώρες για την ασφάλεια του λογαριασμού σας. Ίσως χρειαστεί να περιμένετε και να προσπαθήσετε ξανά. Δεν χρειάζεται να διορθώσετε τίποτα σε μια τέτοια περίπτωση.

Διορθώστε το WhatsApp που δεν στέλνει τον κωδικό επαλήθευσης

Το WhatsApp θα στείλει τον κωδικό μέσω του WhatsApp εάν έχετε εγκαταστήσει την εφαρμογή στο παλιό σας τηλέφωνο. Επομένως, μην ελέγχετε απλώς τα μηνύματα SMS για τον κωδικό, αντίθετα ανοίξτε το παλιό σας τηλέφωνο, ξεκινήστε το WhatsApp και θα βρείτε τον κωδικό σε ένα αναδυόμενο παράθυρο.

1. Επαληθεύστε τον αριθμό τηλεφώνου και τον κωδικό χώρας

Η εισαγωγή λανθασμένου αριθμού τηλεφώνου ή κωδικού χώρας μπορεί να είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους το WhatsApp δεν στέλνει κωδικό επαλήθευσης. Για να το ελέγξετε στο Android, μπορείτε να δείτε τον αριθμό τηλεφώνου που εισαγάγατε ακριβώς στην κορυφή για επαλήθευση. Εάν έχετε εισαγάγει λάθος αριθμό, επιστρέψτε και εισαγάγετε τον σωστό αριθμό με κωδικό χώρας.

Τσεχικός αριθμός τηλεφώνου whatsapp

Στο iOS, δεν μπορείτε να ελέγξετε τον αριθμό όπως στο Android. Πρέπει να επιστρέψετε, να εισαγάγετε ξανά τον σωστό αριθμό και να δείτε εάν λαμβάνετε τον κωδικό επαλήθευσης.

επαληθεύστε τον αριθμό τηλεφώνου στο WhatsApp στο iPhone

2. Ζητήστε Νέο Κωδ

Εάν δεν λάβετε τον κωδικό επαλήθευσης ακόμη και μετά την παροχή του σωστού αριθμού, ζητήστε ξανά νέο κωδικό. Εάν το αίτημά σας για τον κωδικό δεν έχει φτάσει στον διακομιστή WhatsApp, η αποστολή ενός άλλου για νέο κωδικό μπορεί να λύσει το πρόβλημα. Ωστόσο, πρέπει να περιμένετε ένα λεπτό πριν δημιουργήσετε έναν νέο κωδικό.

Σε iPhone ή Android, πατήστε στο Χρειάζεστε βοήθεια για να λάβετε έναν κωδικό; και επιλέξτε το Ξαναστείλε τον κωδικό επιλογή για να στείλετε ξανά τον κωδικό στο WhatsApp.

Στείλτε ξανά τον κωδικό WhatsApp στο iPhone

Για να το στείλετε μέσω SMS, πατήστε στο Αποστολή SMS επιλογή. Εάν έχετε χρησιμοποιήσει Αποστολή SMS επιλογή πολλές φορές, θα γκριζάρει για μερικές ώρες. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να λάβετε τον κωδικό μέσω WhatsApp.

3. Ελέγξτε την εφαρμογή Messages με μη αυτόματο τρόπο

Εάν θέλετε να ελέγξετε τον κωδικό επαλήθευσης από την ειδοποίηση, ανοίξτε την εφαρμογή Μηνύματα και ελέγξτε μη αυτόματα για το μήνυμα OTP. Μπορεί να έχετε λάβει τον κωδικό επαλήθευσης, αλλά όχι την ειδοποίηση για αυτόν.

Δείτε πώς μπορείτε να διορθώσετε τις ειδοποιήσεις μηνυμάτων κειμένου που δεν λειτουργούν στο Android, εάν αυτό συμβαίνει συχνά.

4. Ελέγξτε τα ανεπιθύμητα μηνύματα

Εάν το smartphone σας έχει ενεργοποιημένο ένα φίλτρο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο κωδικός επαλήθευσης SMS από το WhatsApp να έχει φτάσει εκεί. Δεν θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για αυτά τα μηνύματα, ούτε θα εμφανίζονται στη ροή μηνυμάτων σας στην εφαρμογή Μηνύματα. Τόσο το iPhone όσο και το Android παρέχουν την επιλογή ελέγχου των ανεπιθύμητων μηνυμάτων σας.

Στο iPhone, ανοίξτε την εφαρμογή Μηνύματα και πατήστε στο Φίλτρα επιλογή στην επάνω αριστερή γωνία. Στη συνέχεια, επιλέξτε το Σκουπίδι επιλογή. Εδώ θα βρείτε όλα τα ανεπιθύμητα μηνύματα στο iPhone σας.

Ανεπιθύμητα μηνύματα στο iPhone

Σε τηλέφωνα Android, ανοίξτε την εφαρμογή Μηνύματα, πατήστε στο εικονίδιο προφίλ στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε το Ανεπιθύμητα και αποκλεισμένα επιλογή. Εδώ θα βρείτε όλα τα ανεπιθύμητα μηνύματα ή εάν η επαφή είναι αποκλεισμένη.

Ανεπιθύμητα μηνύματα στο Android

5. Δοκιμάστε την επαλήθευση κλήσης

Δοκιμάστε την επιλογή επαλήθευσης κλήσης εάν δεν μπορείτε να λάβετε το μήνυμα με όλες τις παραπάνω διορθώσεις. Αντί να στείλετε το OTP ως SMS, θα λάβετε το OTP μέσω κλήσης. Η μόνη διαφορά είναι ότι, θα χρειαστεί να ακούσετε το OTP μέσω της φωνητικής κλήσης και να το εισαγάγετε για να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας. Δείτε πώς μπορείτε να δοκιμάσετε την επαλήθευση κλήσης στο WhatsApp

Σε iPhone και Android, πατήστε στο Χρειάζεστε βοήθεια για να λάβετε έναν κωδικό; επιλογή και πατήστε στο Κάλεσέ με. Θα λάβετε ένα τηλεφώνημα από το WhatsApp. Ακούστε τον κωδικό και πληκτρολογήστε τον στο WhatsApp για επαλήθευση.

Κλήση επαλήθευσης WhatsApp στο iPhone

6. Ελέγξτε την κατάσταση διακομιστών WhatsApp

Εάν το WhatsApp δεν στέλνει τον κωδικό επαλήθευσης μέσω SMS ή κλήσης, τότε οι διακομιστές WhatsApp μπορεί να έχουν απενεργοποιηθεί ή να έχετε προβλήματα με το σήμα του παρόχου σας. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις Downdetector για να ελέγξετε εάν οι διακομιστές WhatsApp είναι εκτός λειτουργίας.

7. Ελέγξτε το σήμα φορέα στο τηλέφωνο

Εάν χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας, ενδέχεται να μην έχει επαρκή συνδεσιμότητα. Και αν χρησιμοποιείτε Wi-Fi, ελέγξτε την ισχύ του σήματος Wi-Fi. Σε περίπτωση που το πρόβλημα είναι με το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, συνδεθείτε σε ένα καλύτερο δίκτυο στο iPhone ή το Android σας.

iPhone

Ανοιξε το Εφαρμογή Ρυθμίσεις > Υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας > Επιλογή δικτύου και απενεργοποιήστε την εναλλαγή δίπλα Αυτόματο. Στη συνέχεια, επιλέξτε το σωστό σύμφωνα με τον μεταφορέα σας.

Android

Ανοιξε το Εφαρμογή ρυθμίσεων > Συνδέσεις > Δίκτυα κινητής τηλεφωνίας > Φορείς εκμετάλλευσης δικτύου και απενεργοποιήστε επιλέξτε αυτόματα. Στη συνέχεια, κάτω από τη λίστα των διαθέσιμων παρόχων, επιλέξτε τη σωστή ανάλογα με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας.

Χειριστές δικτύου στο Android

Αυτό θα επανασυνδεθεί στο δίκτυο και θα λύσει το πρόβλημα.

8. Εκκαθαρίστε την προσωρινή μνήμη και τα δεδομένα

Εάν καμία από τις παραπάνω επιλογές δεν λειτουργεί, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να θέσετε την εφαρμογή στην προεπιλεγμένη κατάσταση χωρίς να την εγκαταστήσετε ξανά. Εάν υπάρχει κάποιο σφάλμα ή η ρύθμιση που προκαλεί το πρόβλημα.

Μπορείτε να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη και τα δεδομένα της εφαρμογής WhatsApp στο τηλέφωνό σας Android. Ανοιξε Ρυθμίσεις > Εφαρμογές > WhatsApp > Αποθήκευση και πατήστε επάνω Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης και Καθαρισμός δεδομένων.

Εκκαθάριση δεδομένων στο Android

Δεδομένου ότι το WhatsApp για iPhone δεν σας επιτρέπει να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη, θα χρειαστεί να διαγράψετε την εφαρμογή και να την εγκαταστήσετε ξανά.

9. Εγκαταστήστε παλαιότερη έκδοση WhatsApp (Android)

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να κάνετε λήψη της προηγούμενης έκδοσης του WhatsApp από το APKMirror και την εγκατάστασή του. Εάν υπάρχει κάποιο σφάλμα που προκαλεί το πρόβλημα στην πιο πρόσφατη έκδοση του WhatsApp, αυτό θα πρέπει να το διορθώσει. Ωστόσο, τα προβλήματα με την τελευταία έκδοση είναι ένα σπάνιο σενάριο.

10. Επικοινωνήστε με την Υποστήριξη WhatsApp

Εάν κάποια από τις λύσεις δεν λειτουργεί, η τελική σας επιλογή είναι να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη του WhatsApp για να σας βοηθήσει να λύσετε το πρόβλημα. Μοιραστείτε τον αριθμό τηλεφώνου, το email, το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείτε με το WhatsApp στη φόρμα επικοινωνίας (σύνδεσμος παρακάτω) και περιγράψτε το πρόβλημα λεπτομερώς. Το WhatsApp θα επικοινωνήσει μαζί σας μέσω email και μηνυμάτων WhatsApp.

Επικοινωνήστε με το WhatsApp

Λάβετε τον κωδικό επαλήθευσης για το WhatsApp

Ανεξάρτητα από τον λόγο του προβλήματος, μπορείτε εύκολα να διορθώσετε το πρόβλημα του κωδικού προβλήματος επαλήθευσης WhatsApp με τις μεθόδους που αναφέρονται παραπάνω. Από τον επανέλεγχο του αριθμού τηλεφώνου μέχρι την επιλογή επαλήθευσης κλήσης, έχουμε πολλές επιλογές για να επαληθεύσουμε τους λογαριασμούς WhatsApp. Μπορούμε επίσης να επικοινωνήσουμε απευθείας με την υποστήριξη του WhatsApp, εάν καμία από τις λύσεις δεν λειτουργεί.

Διαβάστε επίσης:

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *