Πώς να χρησιμοποιήσετε το Google Gemini για να συνοψίσετε ένα βίντεο στο YouTube

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Google Gemini για να συνοψίσετε ένα βίντεο στο YouTube

Το Google Gemini είναι η έκδοση ChatGPT της Google που έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει την ψηφιακή σας ζωή. Μπορεί να ενσωματωθεί με άλλες υπηρεσίες όπως το Google Workspace, οι Χάρτες Google, ακόμη και το Youtube.

Ένα από τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του Gemini είναι η δυνατότητα σύνοψης βίντεο YouTube. Αντί να παρακολουθείτε μεγάλα βίντεο για να βρείτε τις πληροφορίες που χρειάζεστε, μπορείτε να λάβετε συνοπτικές περιλήψεις που τονίζουν τα βασικά σημεία. Εάν είστε κάποιος που παρακολουθεί πολλά βίντεο, η επέκταση YouTube του Google Gemini μπορεί να σας βοηθήσει με περιλήψεις, αναλύσεις και οποιεσδήποτε ερωτήσεις μπορεί να έχετε.

Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την έρευνα, την εκμάθηση νέων δεξιοτήτων ή την ενημέρωση για τις τελευταίες τάσεις. Από τη ρύθμιση του εργαλείου μέχρι την εξαγωγή ουσιαστικών περιλήψεων, θα καλύψουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτό το ισχυρό χαρακτηριστικό.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TechVortex⁩ στο Viber  

 PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε επίσης : Πώς να αλλάξετε τον Βοηθό Google σε Google Gemini στο Android

3 τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το Google Gemini AI στο iPhone σας

Γρήγορα βήματα

  • Εκκινήστε την εφαρμογή Gemini (Android) ή αποκτήστε πρόσβαση στην εφαρμογή Google ή στο πρόγραμμα περιήγησης (iOS)
  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε συνδεθεί στον σωστό λογαριασμό Google
  • Πατήστε τη φωτογραφία του προφίλ σας και επιλέξτε Επεκτάσεις
  • Ενεργοποιήστε την επιλογή YouTube για να την ενεργοποιήσετε.
  • Αντιγράψτε τη διεύθυνση URL του βίντεο στο YouTube
  • Επικολλήστε το στο Gemini και ζητήστε το με “Σύνοψη αυτού του βίντεο” ή παρόμοιο.

1. Ρυθμίστε το Google Gemini σε υπολογιστή ή κινητό

Ανοίξτε το Google Gemini στο πρόγραμμα περιήγησής σας στην επιφάνεια εργασίας σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε συνδεθεί στον λογαριασμό Google που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Μόλις συνδεθείτε, κατευθυνθείτε στην αριστερή πλαϊνή γραμμή και κάντε κλικ στις Ρυθμίσεις. Από το μενού επιλέξτε Επεκτάσεις. Αναζητήστε την επιλογή YouTube και εναλλάξτε το διακόπτη για ενεργοποίηση αν δεν είναι ήδη μπλε.

Για χρήστες Android, ανοίξτε την εφαρμογή Gemini. Οι χρήστες iOS μπορούν να ανοίξουν το Gemini στην εφαρμογή Google ή μέσω ενός προγράμματος περιήγησης για κινητά. Πατήστε στη φωτογραφία του προφίλ σας για πρόσβαση στις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας. Μεταβείτε στις Επεκτάσεις για να δείτε τη λίστα με τις διαθέσιμες ενσωματώσεις. Βρείτε την επιλογή YouTube και χρησιμοποιήστε τον διακόπτη εναλλαγής για ενεργοποίηση αν χρειαστεί.

2. Λάβετε τη διεύθυνση URL του βίντεο YouTube

Ανοίξτε το βίντεο του YouTube θέλετε να συνοψίσετε. Σε μια επιφάνεια εργασίας, μπορείτε να αντιγράψετε τη διεύθυνση URL από τη γραμμή διευθύνσεων. Σε φορητή συσκευή, πατήστε το μενού Κοινή χρήση και αντιγράψτε τον σύνδεσμο.

3. Επικολλήστε τον σύνδεσμο στο Google Gemini

(Εικόνα: © Future)

Στη συνέχεια, μεταβείτε στο Google Gemini και επικολλήστε το σύνδεσμο βίντεο στο πεδίο εισαγωγής. Πληκτρολογήστε μια προτροπή φυσικής γλώσσας όπως “‘κανε μια σύνοψη σε αυτό το βίντεο” ή “Δώσε μου μια γρήγορη σύνοψη”. Το Google Gemini θα επεξεργαστεί το βίντεο και θα δημιουργήσει μια συνοπτική περίληψη για εσάς.

4. Δημιουργήστε τη σύνοψη

(Εικόνα: © Future)

Πατήστε Enter. Το Google Gemini θα επεξεργαστεί τώρα το βίντεο και θα δημιουργήσει μια συνοπτική περίληψη για εσάς.

Το Google Gemini χρησιμοποιεί το κείμενο που δημιουργεί αυτόματα το YouTube, όπως λεζάντες και μεταγραφές, για να δημιουργήσει περιλήψεις. Εάν ένα βίντεο δεν διαθέτει αυτά τα στοιχεία, ο Δίδυμος δεν θα μπορεί να εξάγει πληροφορίες από αυτό. Η λειτουργία σύνοψης περιορίζεται επίσης σε ορισμένες γλώσσες και προς το παρόν υποστηρίζεται μόνο για βίντεο YouTube στα Αγγλικά, Ιαπωνικά και Κορεατικά.

Με το Gemini, οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν μουσική καθορίζοντας ένα τραγούδι, άλμπουμ, καλλιτέχνη, λίστα αναπαραγωγής, ακόμη και είδος. Ενώ το ChatGPT έχει κατακτήσει τον κόσμο, το Google Gemini αλλάζει το παιχνίδι. Ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε αυτό το εργαλείο σήμερα για να βελτιώσετε την παραγωγικότητά σας.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *