Πώς να χρησιμοποιήσετε το iPhone ως κωδικό πρόσβασης για να συνδεθείτε στο X

Πώς να χρησιμοποιήσετε το iPhone ως κωδικό πρόσβασης για να συνδεθείτε στο X (Twitter)

Το X (Twitter) δημιούργησε SMS για 2FA (έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων) μια δυνατότητα επί πληρωμή για χρήστες που δεν είναι μπλε. Ενώ μια δωρεάν εναλλακτική είναι διαθέσιμη ως εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας, απαιτεί πρόσθετη εγκατάσταση. Πρόσφατα, εισήγαγαν μια άλλη επιλογή ελέγχου ταυτότητας που περιλαμβάνει τη χρήση σας iPhone ως κλειδί πρόσβασης. Αυτή είναι μια από τις πιο ασφαλείς μεθόδους, καθώς απαιτεί τα βιομετρικά σας δεδομένα για επιτυχή έλεγχο ταυτότητας. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε για έναν κωδικό πρόσβασης και πώς να χρησιμοποιήσετε το iPhone σας για τον λογαριασμό σας X (Twitter).

Τι είναι ένας κωδικός πρόσβασης

Ο κωδικός πρόσβασης είναι ένα ψηφιακό διαπιστευτήριο που σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε ιστότοπους και εφαρμογές χωρίς να χρειάζεστε έναν τυπικό κωδικό πρόσβασης. Ωστόσο, το X (Twitter) το χρησιμοποιεί για έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων. Προσφέρει μια ασφαλέστερη και πιο βολική μέθοδο για την επαλήθευση της ταυτότητάς σας και χρησιμοποιείται συχνά με δακτυλικά αποτυπώματα ή αναγνώριση προσώπου.

Η συσκευή σας αποθηκεύει με ασφάλεια κωδικούς πρόσβασης και χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση για την προστασία των πληροφοριών σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κωδικούς πρόσβασης σε διάφορες συσκευές για εύκολες και ασφαλείς διαδικασίες σύνδεσης. Ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες phishing και hacking, οι κωδικοί πρόσβασης προσπαθούν να βελτιώσουν την ευκολία και την ασφάλεια της σύνδεσης.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε το iPhone ως κωδικό πρόσβασης για 2FA

Η χρήση του iPhone σας ως κλειδιού πρόσβασης για έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA) παρέχει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας για τον λογαριασμό σας X (Twitter). Σε αντίθεση με άλλες μεθόδους 2FA, όπως το OTP μέσω SMS ή email, το κλειδί πρόσβασης προσφέρει βελτιωμένη ασφάλεια. Άλλοι μπορούν να διαβάσουν μηνύματα SMS, και αν αφήσετε το email σας συνδεδεμένο αλλού μπορεί να οδηγήσει σε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση. Αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε πρόσβαση χάκερ στον λογαριασμό σας.

Ωστόσο, το κλειδί πρόσβασης χρησιμοποιεί βιομετρικά στοιχεία όπως το FaceID ή το TouchID ως 2FA, το οποίο είναι σημαντικά πιο ασφαλές από τα OTP. Οι πιθανότητες να αντιγράψει κάποιος τα βιομετρικά σας στοιχεία είναι εξαιρετικά χαμηλές. Επιπλέον, η χρήση κλειδιού πρόσβασης εξαλείφει την ανάγκη επαλήθευσης SMS και email, μειώνοντας την ακαταστασία και απλοποιώντας τη διαδικασία ελέγχου ταυτότητας.

Τη στιγμή της γραφής, τον Φεβρουάριο του 2024, αυτή η δυνατότητα είναι αποκλειστική για iPhone, παρόλο που εμφανίζει μια συσκευή Android ως επιλογή για προσθήκη ως κλειδί πρόσβασης.

Διαβάστε επίσης: Διατηρήστε τα tweets σας ιδιωτικά με αυτόν τον οδηγό για να κάνετε τον λογαριασμό σας X (Twitter) ιδιωτικό.

Πώς να προσθέσετε το iPhone σας ως κωδικό πρόσβασης

Μπορείτε να συνδέσετε οποιοδήποτε iPhone ή iPad με κάμερα που λειτουργεί και εκτελεί iOS 16 ή iPadOS 16 αντίστοιχα ως κλειδί πρόσβασης για τον λογαριασμό σας X (Twitter). Για να προσθέσετε το iPhone σας, αποκτήστε πρόσβαση στον λογαριασμό σας X (Twitter) μέσω ενός προγράμματος περιήγησης ιστού. Τα βήματα είναι πανομοιότυπα τόσο για το macOS όσο και για τα Windows. Έχουμε δείξει τη διαδικασία χρησιμοποιώντας έναν υπολογιστή με Windows. Εδώ είναι οι οδηγίες για το πώς να προχωρήσετε.

1. Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Twitter μέσω οποιουδήποτε προγράμματος περιήγησης στον υπολογιστή σας και επιλέξτε Περισσότερο.

Επισκεφτείτε το X (Twitter)

X (Twitter)

2. Επιλέγω Ρυθμίσεις και απόρρητο.

ρυθμίσεις και απόρρητο

3. Στις Ρυθμίσεις, επιλέξτε Ασφάλεια και πρόσβαση στον λογαριασμό και μετά κάντε κλικ στο Ασφάλεια που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά.

ασφάλεια και πρόσβαση στον λογαριασμό στο twitter

4. Στη συνέχεια, εντοπίστε Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων.

Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων

5. Επίλεξε το Κλειδί ασφαλείας.

Κλειδί ασφαλείας

6. Θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο που θα εξηγεί σχετικά με το κλειδί ασφαλείας. Κάντε κλικ στο Ξεκίνα κουμπί κάτω από αυτό.

ξεκίνα

7. Στη συνέχεια, απλώς κάντε κλικ στο Προσθήκη κλειδιού να προχωρήσει.

Προσθήκη κλειδιού για είσοδο στο twitter

8. Το σύστημα θα σας ζητήσει να καθορίσετε πού να αποθηκεύσετε το κλειδί πρόσβασης. Επιλέγω συσκευή iPhone, iPad ή Android και μετά κάντε κλικ στο Επόμενο.

επιλέξτε iPhone για κωδικό πρόσβασης

9. Για να αποθηκεύσετε τον κωδικό πρόσβασης, ανοίξτε την Κάμερα στο iPhone/iPad σας, σαρώστε τον κωδικό QR και πατήστε το κίτρινο αναδυόμενο παράθυρο που λέει Αποθηκεύστε έναν κωδικό πρόσβασης.

Αποθηκεύστε έναν κωδικό πρόσβασης

10. Στη συνέχεια, πατήστε Να συνεχίσεικαι αφού το σύστημα σαρώσει το βιομετρικό σας (σε αυτήν την περίπτωση, FaceID), θα εμφανιστεί ένα μήνυμα στο πρόγραμμα περιήγησής σας που επιβεβαιώνει την επιτυχή αποθήκευση του κλειδιού πρόσβασης.

Σάρωση βιομετρικών για αποθήκευση του κωδικού πρόσβασης

11. Για να εκχωρήσετε ένα όνομα στον αποθηκευμένο κωδικό πρόσβασης στο πρόγραμμα περιήγησής σας, εισαγάγετε το όνομα που θέλετε και προχωρήστε κάνοντας κλικ στο Επόμενο.

ονομάστε το κλειδί ασφαλείας σας

12. Μετά από αυτό, το σύστημα θα εμφανίσει μια συμβουλή ασφαλείας για την προσοχή σας. Κάντε κλικ Το έπιασα να προχωρήσει.

Συμβουλή για την ασφάλεια του λογαριασμού

13. Θα δείτε τώρα έναν εφεδρικό κωδικό που αναφέρεται, για να σας βοηθήσει να συνδεθείτε, σε περίπτωση που τοποθετήσετε λάθος το iPhone σας. Αυτός ο εφεδρικός κωδικός θα είναι απαραίτητος για τον έλεγχο ταυτότητας, εάν δεν έχετε το κλειδί πρόσβασης για εξουσιοδότηση. Εάν θέλετε να αλλάξετε τον εφεδρικό κωδικό, κάντε κλικ στο Λάβετε εφεδρικό κωδικό ή αλλιώς επάνω Εγινε.

Λάβετε εφεδρικό κωδικό

14. Ο εφεδρικός σας κωδικός θα είναι ορατός. Αντιγράψτε το και αποθηκεύστε το σε ένα μέρος όπου μπορείτε να ανατρέξετε εύκολα σε αυτό όποτε χρειαστεί. Για να λάβετε έναν νέο εφεδρικό κωδικό, κάντε κλικ στο Δημιουργήστε έναν νέο κωδικό.

Δημιουργήστε έναν νέο κωδικό

Διαβάστε επίσης: Δείτε τι συμβαίνει όταν μπλοκάρετε κάποιον στο X (Twitter).

Πώς να χρησιμοποιήσετε το iPhone ως κωδικό πρόσβασης

Αφού ορίσετε το iPhone σας ως κωδικό πρόσβασης, μπορείτε τελικά να το χρησιμοποιήσετε για να συνδεθείτε με ασφάλεια στο X (Twitter). Δείτε πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για εξουσιοδότηση στο X (Twitter)

1. Αφού εισαγάγετε το αναγνωριστικό χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας για να συνδεθείτε στο X (Twitter), θα πρέπει να επιλέξετε μια μέθοδο επαλήθευσης. Για να χρησιμοποιήσετε τον κωδικό πρόσβασής σας, επιλέξτε Χρησιμοποιήστε ένα κλειδί ασφαλείας και μετά Επόμενο.

Χρησιμοποιήστε ένα κλειδί ασφαλείας

2. Επιλέγω Συσκευή iPhone, iPad ή Android και μετά Επόμενο. Η οθόνη σας θα εμφανίσει έναν κωδικό QR.

επιλέξτε iPhone

3. Ανοίξτε την εφαρμογή κάμερας ή τον σαρωτή στο iPhone σας και κατευθυνθείτε προς τον Κώδικα QR. Θα δεις Συνδεθείτε με κωδικό πρόσβασης εάν κάνετε σάρωση με την εφαρμογή Κάμερα. Απλώς αγγίξτε το.

συνδεθείτε με κωδικό πρόσβασης

4. Παρακέντηση Να συνεχίσεισαρώστε τα βιομετρικά σας στοιχεία και θα συνδεθείτε στον λογαριασμό σας X (Twitter).

συνδεθείτε με κωδικό πρόσβασης

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Κάμερα καθώς και την εφαρμογή Σαρωτής του iPhone σας για να σαρώσετε τον κωδικό QR. Με την εφαρμογή Scanner, δεν χρειάζεται να πατήσετε σε ένα κίτρινο αναδυόμενο παράθυρο που λέει Είσοδος με κωδικό πρόσβασης.

Πώς να διαγράψετε έναν κωδικό πρόσβασης

Διαγράψτε το κλειδί πρόσβασης στο iPhone σας για να αποφύγετε τη μη εξουσιοδοτημένη είσοδο, ειδικά εάν σκοπεύετε να παραδώσετε το iPhone ή το iPad σας σε άλλο άτομο. Μπορείτε εύκολα να διαγράψετε τους κωδικούς πρόσβασης από την εφαρμογή X (Twitter) και την έκδοση Ιστού.

1. Πλοηγηθείτε στο Ρυθμίσεις και απόρρητο > Ασφάλεια και πρόσβαση λογαριασμού > Ασφάλεια > Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων όπως αναφέρθηκε στην προηγούμενη μέθοδο. Στη συνέχεια, πηγαίνετε στο Διαχείριση κλειδιών ασφαλείας.

διαχείριση κωδικών πρόσβασης

2. Επιλέξτε το κλειδί που θέλετε να διαγράψετε.

Διαχείριση κλειδιών ασφαλείας

3. Κάνε κλικ στο Διαγραφή κλειδιού και θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας X (Twitter).

Διαγραφή κλειδιού

4. Μετά από αυτό, επιβεβαιώστε ξανά για να διαγράψετε αυτόν τον κωδικό πρόσβασης.

διαγράψτε τον κωδικό πρόσβασης

Πώς να μετονομάσετε έναν κωδικό πρόσβασης

Στην αρχή, κατά τη ρύθμιση, μπορεί να ονομάσατε γρήγορα ένα κλειδί και να θέλετε να το μετονομάσετε σωστά. Εναλλακτικά, εάν έχετε αποθηκευμένα πολλά κλειδιά, μπορεί να θέλετε να τα οργανώσετε δίνοντάς τους τα κατάλληλα ονόματα. Το καλό είναι ότι μπορείτε να μετονομάσετε ξανά το κλειδί σας ανά πάσα στιγμή στο πρόγραμμα περιήγησής σας στον ιστό καθώς και στην εφαρμογή για κινητά. Να πώς.

1. Πρώτα επιλέξτε το κλειδί που θέλετε να μετονομάσετε. Για να επιλέξετε το κλειδί, ακολουθήστε τα βήματα που αναφέρονται στην προηγούμενη μέθοδο. Στη συνέχεια, επιλέξτε Μετονομασία κλειδιού

Μετονομασία κλειδιού

2. Ίσως χρειαστεί να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας. Αφού το εισαγάγετε, πληκτρολογήστε το όνομα του κλειδιού και επιλέξτε Επόμενο. Αυτό θα ενημερώσει το όνομα κλειδιού.

Μετονομασία κλειδιού πρόσβασης

Πώς να ελέγξετε τον εφεδρικό κωδικό

Εάν ξεχάσατε να σημειώσετε τον εφεδρικό κωδικό κατά τη ρύθμιση του κωδικού πρόσβασης, μην ανησυχείτε, μπορείτε να λάβετε τον εφεδρικό κωδικό αργότερα. Απλώς πλοηγηθείτε στο Ρυθμίσεις και απόρρητο > Ασφάλεια και πρόσβαση λογαριασμού > Ασφάλεια > Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων όπως αναφέρθηκε προηγουμένως και επιλέξτε Εφεδρικοί κωδικοί κάτω από Πρόσθετες μέθοδοι. Εκεί μπορείτε να αντιγράψετε τον κωδικό καθώς και να δημιουργήσετε έναν νέο εφεδρικό κωδικό.

Λάβετε εφεδρικούς κωδικούς

Συνδεθείτε με ασφάλεια με κωδικό πρόσβασης

Επιπλέον, με τον κωδικό πρόσβασης ως έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, μπορείτε να κάνετε έλεγχο ταυτότητας ακόμα και όταν δεν έχετε σύνδεση κινητής τηλεφωνίας για λήψη SMS. Το Passkey είναι ένας προηγμένος και εύκολος τρόπος για να προστατεύσετε τον λογαριασμό σας X (Twitter) από εισβολές.

Για οποιονδήποτε λόγο, εάν χάσατε τον κωδικό πρόσβασης ή ξεχάσατε τον εφεδρικό κωδικό, δείτε πώς μπορείτε να συνδεθείτε στο X (Twitter) χωρίς τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων.

Διαβάστε επίσης:

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *