πρόβλημα μη φόρτωσης του χώρου αποθήκευσης iPhone ή iPad

7 Διορθώσεις για το πρόβλημα μη φόρτωσης του χώρου αποθήκευσης iPhone ή iPad

Είναι καλή ιδέα να ελέγξετε την κατάσταση αποθήκευσης στο iPhone και το iPad σας. Μπορείτε να διασφαλίσετε ότι υπάρχει αρκετός ελεύθερος χώρος για να κάνετε το iPhone και το iPad σας να λειτουργούν ομαλά, χωρίς να προκαλούνται σφάλματα χαμηλής αποθήκευσης. Τι γίνεται όμως αν ο αποθηκευτικός σας χώρος iPhone ή iPad δεν φορτώνεται; Είτε έχετε κολλήσει με ελλιπείς πληροφορίες αποθήκευσης είτε δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στις λεπτομέρειες αποθήκευσης, αυτός ο οδηγός θα σας δείξει πώς να το διορθώσετε. Ας ΡΙΞΟΥΜΕ μια ΜΑΤΙΑ.

1. Περιμένετε για μερικά λεπτά

Όταν ανοίγετε για πρώτη φορά το μενού Αποθήκευση μετά από λίγο ή αφού προσθέσετε σημαντικό όγκο νέων δεδομένων, το iPhone ή το iPad σας μπορεί να χρειαστούν μερικά λεπτά για να αναλύσουν και να κατηγοριοποιήσουν τα πάντα. Αυτή η καθυστέρηση μπορεί να μοιάζει για πάντα, ειδικά όταν βιάζεστε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πληροφορίες αποθήκευσης.

Δώστε λίγο χρόνο στο iPhone ή το iPad σας για να υπολογίσετε τον αποθηκευτικό χώρο. Εάν δεν φορτώνει αποθηκευτικό χώρο ακόμα και μετά από αναμονή, προχωρήστε με τις παρακάτω επιδιορθώσεις.

Πως να διορθώσετε ορισμένους ιστότοπους που δεν φορτώνονται σε Mac

Πώς να διορθώσετε το πρόβλημα χαμηλής αποθήκευσης στο Firestick

2. Αναγκαστική επανεκκίνηση της συσκευής σας

Η αναγκαστική επανεκκίνηση του iPhone ή του iPad σας είναι ένας τακτοποιημένος τρόπος για να καθαρίσετε προσωρινές δυσλειτουργίες και να ελευθερώσετε πόρους του συστήματος. Εάν δεν είναι κάτι σημαντικό, αυτό θα πρέπει να κάνει τη συσκευή σας να φορτώσει τον αποθηκευτικό χώρο όπως αναμένεται.

Για αναγκαστική επανεκκίνηση του iPhone σας, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

1. Πατήστε και αφήστε γρήγορα το ένταση πάνω κουμπί.

2. Πατήστε και αφήστε γρήγορα το χαμήλωσε το κουμπί.

3. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλαϊνό κουμπί μέχρι να εμφανιστεί το λογότυπο της Apple.

Αναγκαστική επανεκκίνηση του iPhone

Ομοίως, μπορείτε αναγκαστική επανεκκίνηση του iPad σας επισης. Μόλις εκκινηθεί η συσκευή σας, ανοίξτε ξανά το μενού αποθήκευσης και δείτε εάν φορτώνεται σωστά.

3. Διαγράψτε τις ανεπιθύμητες εφαρμογές και αρχεία για να ελευθερώσετε χώρο αποθήκευσης

Είναι πλήρης ή σχεδόν πλήρης ο αποθηκευτικός σας χώρος iPhone ή iPad; Αυτό θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα να κολλήσει η συσκευή σας κατά τον υπολογισμό του αποθηκευτικού χώρου. Για να αποφευχθεί αυτό, είναι καλύτερο να διατηρήσετε τουλάχιστον μερικά gigabyte ελεύθερου αποθηκευτικού χώρου.

Μπορείτε να το πετύχετε διαγράφοντας ανεπιθύμητες εφαρμογές και παιχνίδια. Εναλλακτικά, μπορείτε να μεταφέρετε μερικά από τα μεγάλα αρχεία στην προτιμώμενη υπηρεσία αποθήκευσης cloud.

4. Αποσυνδεθείτε από το iCloud και συνδεθείτε ξανά

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο το iPhone ή το iPad σας ενδέχεται να μην φορτώνει τον χώρο αποθήκευσης οφείλεται σε προβλήματα συγχρονισμού με το iCloud. Μπορείτε να διορθώσετε τέτοια προβλήματα με την αποσύνδεση από το iCloud και την εκ νέου είσοδο. Ακολουθούν τα βήματα για να το κάνετε αυτό.

1. Ανοιξε το Ρυθμίσεις εφαρμογή και πατήστε το όνομά σας στην κορυφή. Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να πατήσετε Αποσύνδεση.

Αποσύνδεση από το iCloud στο iPhone

2. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης iCloud και πατήστε Αποσύνδεση για να επιβεβαιώσετε.

Επιβεβαιώστε την έξοδο από το iCloud στο iPhone

Συνδεθείτε ξανά στον λογαριασμό σας iCloud και ελέγξτε εάν το πρόβλημα παραμένει.

5. Εγκαταστήστε τις ενημερώσεις iOS

Το iPhone ή το iPad σας μπορεί να κολλήσει στον υπολογισμό των μεγεθών κατηγορίας, εάν εκτελεί μια έκδοση λογισμικού με σφάλματα ή ξεπερασμένη. Η Apple είναι συνήθως γρήγορη όταν πρόκειται να αντιμετωπίσει τέτοια ζητήματα. Ως εκ τούτου, είναι καλή ιδέα να εγκαταστήσετε εκκρεμείς ενημερώσεις iOS ή iPadOS.

Ανοιξε το Ρυθμίσεις εφαρμογή, πατήστε Γενικόςκαι επιλέξτε Αναβάθμιση λογισμικού από το παρακάτω μενού. Κάντε λήψη και εγκατάσταση ενημερώσεων σε εκκρεμότητα και ελέγξτε εάν αυτό λύνει το πρόβλημα.

Ελέγξτε για ενημερώσεις στο iPhone

6. Συνδέστε το iPhone ή το iPad σας σε έναν υπολογιστή

Μπορείτε να συνδέσετε το iPhone ή το iPad σας σε έναν υπολογιστή για να ελέγξετε την κατάσταση αποθήκευσης. Αυτή η λύση μπορεί να είναι χρήσιμη όταν το μενού αποθήκευσης iPhone ή iPad δεν φορτώνεται σωστά ή είναι κολλημένο σε έναν περιστρεφόμενο κύκλο.

Συνδέστε το iPhone ή το iPad στον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο USB. Στη συνέχεια, ανοίξτε Ευρίσκων (σε Mac) ή Αυτό το PC (στα Windows) για να ελέγξετε την κατάσταση αποθήκευσης της συσκευής σας.

7. Επαναφέρετε όλες τις ρυθμίσεις

Μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο επαναφοράς όλων των ρυθμίσεων όταν το iPhone ή το iPad σας εξακολουθεί να μην φορτώνει αποθηκευτικό χώρο. Αυτό θα επαναφέρει τη συσκευή σας στην προεπιλεγμένη διαμόρφωση, ενδεχομένως να διορθώσει τυχόν προβλήματα. Μην ανησυχείτε, αυτή η διαδικασία δεν θα επηρεάσει τα δεδομένα σας.

Για να επαναφέρετε το iPhone ή το iPad σας, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

1. Ανοιξε το Ρυθμίσεις εφαρμογή. Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να πατήσετε Γενικός και επιλέξτε Μεταφορά ή επαναφορά iPhone από το παρακάτω μενού.

Μεταφορά ή επαναφορά iPhone

2. Πατήστε Επαναφορά και επιλέξτε Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων από το μενού που προκύπτει. Στη συνέχεια, ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.

Επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου στο iPhone

Όχι άλλες καθυστερήσεις

Μπορεί να είναι ενοχλητικό όταν το iPhone ή το iPad σας δεν εμφανίζει τις πληροφορίες αποθήκευσης, αφήνοντάς σας στο σκοτάδι σχετικά με την κατανομή του ψηφιακού σας χώρου. Η εφαρμογή των παραπάνω συμβουλών σάς βοήθησε να επιλύσετε αυτό το ζήτημα και μπορείτε να λάβετε μια ολοκληρωμένη επισκόπηση του χώρου που καταλαμβάνουν διάφορες εφαρμογές, πολυμέσα και αρχεία συστήματος.

Διαβάστε επίσης:Πώς μπορώ να φορτώσω εφαρμογές στο FireStick;

3 Καλύτερες συσκευές θέρμανσης χώρου Wi-Fi φέτος

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *