Πως να διορθώσετε ότι η οθόνη του iPad δεν περιστρέφεται

8 τρόποι για να διορθώσετε ότι η οθόνη του iPad δεν περιστρέφεται

Έχετε κατέβασε μια νέα σειρά του Netflix για να παρακολουθήσετε το 8ωρο ταξίδι πτήσης σας. Έχετε πλήρως φόρτισαν τα AirPods σας επισης. Ανοίγετε την εφαρμογή Netflix στο iPad σας και βλέπετε ότι η οθόνη του iPad σας δεν θα περιστραφεί σε οριζόντια λειτουργία. Αφού δοκιμάσετε μερικά hacks, αναγκάζεστε να παρακολουθήσετε την παράσταση κρατώντας το iPad σας κάθετα. Λοιπόν, αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να το διορθώσετε εάν η οθόνη του iPad σας δεν περιστρέφεται.

Η λειτουργία οριζόντιου προσανατολισμού στο iPad σας είναι βολική όταν παίζετε παιχνίδια, παρακολουθείτε ταινίες κ.λπ., ενώ η λειτουργία πορτραίτου βοηθάει όταν κάνετε κλικ σε φωτογραφίες ή διαβάζετε ένα μυθιστόρημα. Μην ανησυχείς όμως. Υπάρχουν εύκολοι τρόποι για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα. Επομένως, εάν η οθόνη του iPad σας δεν συνεργάζεται, διαβάστε για να επιλύσετε το πρόβλημα.

Πώς να απενεργοποιήσετε την περιστροφή οθόνης στο iPhone

Γιατί δεν περιστρέφεται η οθόνη του iPad μου

Μπορεί να υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους η οθόνη του iPad σταμάτησε να περιστρέφεται. Για αρχή, μπορεί να έχετε απενεργοποιήσει την αυτόματη περιστροφή ή η εφαρμογή δεν επιτρέπει την περιστροφή της οθόνης. Εάν δεν είναι αυτά, συνημμένα όπως ένα πληκτρολόγιο ενδέχεται να εμποδίσουν την περιστροφή της οθόνης του iPad σας.

Επιπλέον, ένα επιταχυνσιόμετρο και ένα γυροσκόπιο μέσα σε ένα iPad βοηθούν στην περιστροφή της οθόνης. Πολλές φορές, εάν αυτά τα στοιχεία έχουν αποτύχει, η περιστροφή της οθόνης σας θα έχει πρόβλημα. Μην στεναχωριέσαι όμως. Θα παρουσιάσουμε απλούς τρόπους για να το διορθώσετε εάν πρόκειται για πρόβλημα που σχετίζεται με λογισμικό. Ας ξεκινήσουμε.

Πώς να διορθώσετε εάν η οθόνη του iPad δεν περιστρέφεται

Με βάση τα προαναφερθέντα ζητήματα, προτείνουμε ορισμένες επιλογές αντιμετώπισης προβλημάτων. Αυτά θα σας βοηθήσουν να διορθώσετε το πρόβλημα.

1. Ελέγξτε τον πλευρικό διακόπτη

Έχετε αυτά τα παλιά iPad όπου η συσκευή περιστρέφεται με το διακόπτη ενός κουμπιού; Λοιπόν, αυτός είναι ο πλαϊνός διακόπτης σας. Αν δυσκολεύεστε να περιστρέψετε την οθόνη του iPad σας από κατακόρυφη σε οριζόντια ή αντίστροφα, ελέγξτε τον πλευρικό διακόπτη.

Πλαϊνός διακόπτης iPad

Εάν το κλείδωμα περιστροφής του πλευρικού διακόπτη είναι ενεργοποιημένο, η οθόνη σας προφανώς δεν θα περιστρέφεται. Απλά απενεργοποιήστε το. Στη συνέχεια, μπορείτε να περιστρέψετε ομαλά το iPad σας σε οποιονδήποτε βολικό προσανατολισμό.

2. Ενεργοποιήστε την Αυτόματη περιστροφή

Το κουμπί πλευρικού διακόπτη σε παλαιότερες εκδόσεις iPad άλλαξε με την εναλλαγή αυτόματης περιστροφής σε νεότερα μοντέλα iPad. Η αυτόματη περιστροφή αποφασίζει εάν το iPad σας θα περιστρέφεται ελεύθερα ή θα επιβεβαιώνεται σε έναν προσανατολισμό. Έτσι, εάν η αυτόματη περιστροφή του iPad σας είναι απενεργοποιημένη, το iPad σας δεν θα περιστραφεί σε έναν επιθυμητό προσανατολισμό. Δείτε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε την αυτόματη περιστροφή στο iPad σας.

Βήμα 1: Τραβήξτε προς τα κάτω το Κέντρο Ελέγχου στο iPad σας. Μπορείτε να δείτε μια εναλλαγή με κλειδαριά.

Βήμα 2: Πατήστε στο διακόπτη για να ενεργοποιήσετε την αυτόματη περιστροφή. Εάν η αυτόματη περιστροφή είναι ήδη ενεργοποιημένη, απενεργοποιήστε την μία φορά. Στη συνέχεια, απενεργοποιήστε το ξανά για να ενεργοποιήσετε την αυτόματη περιστροφή.

Ενεργοποίηση αυτόματης περιστροφής

3. Ελέγξτε την εφαρμογή

Δυσκολεύεστε να αλλάξετε τον προσανατολισμό μιας συγκεκριμένης εφαρμογής ακόμα και όταν το περιστρεφόμενο κλείδωμα είναι απενεργοποιημένο; Λοιπόν, οι πιθανότητες είναι ότι η εφαρμογή που χρησιμοποιείτε είναι εσωτερικά ρυθμισμένη να λειτουργεί σε έναν συγκεκριμένο προσανατολισμό.

Η οθόνη του iPad δεν περιστρέφεται

Έτσι, η συμβουλή μας είναι να ανοίξετε μερικές άλλες εφαρμογές στο iPad σας. Ενεργοποιήστε την αυτόματη περιστροφή και ελέγξτε εάν άλλες εφαρμογές περιστρέφονται ελεύθερα. Εάν είναι, η συγκεκριμένη εφαρμογή δεν είναι βελτιστοποιημένη για αυτόν τον προσανατολισμό.

4. Αναγκαστική επανεκκίνηση του iPad σας

Εάν τίποτα δεν λειτουργεί, αυτή είναι η τελευταία λύση. Αυτό το κόλπο βοήθησε χρήστες του Διαδικτύου να περιστρέψουν την οθόνη του iPad τους. Αναγκαστική επανεκκίνηση του iPad σας.

  • Εάν έχετε iPad με το κουμπί αρχικής οθόνης: Πατήστε παρατεταμένα το κουμπί αρχικής οθόνης καθώς και το επάνω κουμπί μέχρι να εμφανιστεί το λογότυπο της Apple.
  • Εάν έχετε τα νεότερα μοντέλα με Face ID: Πατήστε και αφήστε το κάτω μέρος της έντασης, ακολουθούμενο από το κουμπί μείωσης της έντασης. Στη συνέχεια, πατήστε και κρατήστε πατημένο το επάνω κουμπί μέχρι να εμφανιστεί το λογότυπο της Apple.

5. Αποσυνδέστε το εξωτερικό πληκτρολόγιο

Ένα πληκτρολόγιο ή παρόμοια συνημμένα συχνά εμποδίζουν τις δυνατότητες περιστροφής της οθόνης των συσκευών σας. Επομένως, εάν χρησιμοποιείτε ένα συνημμένο πληκτρολόγιο με το iPad σας, αφαιρέστε το. Μόλις αφαιρέσετε το συνημμένο, ελέγξτε αν η οθόνη του iPad σας περιστρέφεται όπως θα έπρεπε. Εάν λειτουργεί, το πρόβλημα είναι το πληκτρολόγιό σας. Εάν όχι, δοκιμάστε τις άλλες επιδιορθώσεις παρακάτω για να διορθώσετε την περιστροφή της οθόνης του iPad σας.

Αποσύνδεση πληκτρολογίου επίλυση του προβλήματος περιστροφής οθόνης του iPad

6. Ενημερώστε το iPad σας

Η ενημέρωση οποιασδήποτε συσκευής αφαιρεί σφάλματα που σχετίζονται με το λογισμικό. Ομοίως, εάν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα λογισμικού στο iPad σας, η ενημέρωση λογισμικού είναι μια καλή λύση. Επομένως, εάν έχετε βαρεθεί να μην περιστρέφεται η οθόνη του iPad σας, μεταβείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις και ενημερώστε το iPad σας.

Για να κάνετε λήψη της ενημέρωσης, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού. Πατήστε Λήψη και εγκατάσταση για να ενημερώσετε το iPad εάν είναι διαθέσιμο. Αυτό ελπίζουμε να κάνει την οθόνη του iPad να περιστρέφεται.

7. Ελέγξτε τη λειτουργία του επιταχυνσιόμετρου και του γυροσκόπιου

Το επιταχυνσιόμετρο και το γυροσκόπιο μέσα στο iPad σας καθοδηγούν τη λειτουργία περιστροφής. Εάν αυτές οι λειτουργίες δεν λειτουργούν όπως θα έπρεπε — μπορεί να δείτε ότι η οθόνη του iPad σας δεν περιστρέφεται. Αυτές οι λειτουργίες μπορούν να δοκιμαστούν χρησιμοποιώντας εφαρμογές τρίτων στο iPad.

Δείτε πώς μπορείτε να ελέγξετε εάν το επιταχυνσιόμετρο και το γυροσκόπιό σας λειτουργούν καλά.

Βήμα 1: Κατεβάστε την εφαρμογή Sensors Toolbox χρησιμοποιώντας το παρακάτω κουμπί.

Βήμα 2: Ανοίξτε την εφαρμογή Sensors Toolbox. Εάν οι εικόνες του επιταχυνσιόμετρου και του γυροσκόπιου είναι πάνω ή κάτω από το μηδέν, οι αισθητήρες σας είναι άθικτοι.

Γυροσκόπιο επιταχυνσιόμετρο

8. Επικοινωνήστε με την Υποστήριξη της Apple

Εάν δεν υπήρχε ένδειξη στο επιταχυνσιόμετρο και στα γυροσκοπικά εξαρτήματα, είναι πιθανό η οθόνη του iPad σας να μην περιστρέφεται λόγω βαθύτερου προβλήματος λογισμικού ή βλάβης υλικού. Σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι καλύτερα να πάρετε το iPad σας Υποστήριξη Apple.

Είναι πιθανό το επιταχυνσιόμετρο και το γυροσκόπιο του iPad σας να μην λειτουργούν. Οι επαγγελματίες της Apple θα πρέπει να μπορούν να κάνουν μια εις βάθος ανάλυση του ζητήματος.

Διορθώστε προβλήματα εναλλαγής

Κατανοούμε ότι η δυνατότητα περιστροφής του iPad είναι απαραίτητη, καθώς μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε το tablet σας σε διαφορετικούς προσανατολισμούς όταν κάνετε κύλιση σε μια ιστοσελίδα ή παρακολουθείτε μια βιντεοκλήση. Έτσι, ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός βοήθησε στην επίλυση των προβλημάτων περιστροφής στο iPad σας.

Διαβάστε επίσης :Πώς να απενεργοποιήσετε την περιστροφή οθόνης στο Android

Πώς να περιστρέψετε μια εικόνα στο Microsoft Word

Τι είναι διαφορετικό και ποιο πρέπει να αγοράσετε;

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *