Πως να διορθώσετε το αρχείο Hosts που δεν λειτουργεί στα Windows

8 τρόποι για να διορθώσετε το αρχείο Hosts που δεν λειτουργεί στα Windows

Το αρχείο hosts είναι απαραίτητο για τον τρόπο σύνδεσης των υπολογιστών σε ένα δίκτυο. Είναι σαν ένας χάρτης που βοηθά στην αντιστοίχιση ονομάτων ιστοτόπων με συγκεκριμένους αριθμούς στον υπολογιστή σας. Εάν έχετε πρόσφατα επεξεργάστηκε το αρχείο hosts στα Windows σας και τα πράγματα δεν πάνε καλά, μην ανησυχείς. Αυτό το άρθρο θα σας δείξει εύκολους τρόπους για να διορθώσετε το αρχείο κεντρικών υπολογιστών που δεν λειτουργεί στα Windows.

Είτε προσπαθείτε να αποκλείσετε την πρόσβαση σε συγκεκριμένους ιστότοπους, να ανακατευθύνετε την επισκεψιμότητα ή να διαχειρίζεστε αναλύσεις τοπικού τομέα, η αντιμετώπιση προβλημάτων του αρχείου κεντρικών υπολογιστών μπορεί να είναι απαραίτητη. Από προβλήματα αδειών έως σφάλματα σύνταξης, ο εντοπισμός της βασικής αιτίας ενός δυσλειτουργικού αρχείου κεντρικού υπολογιστή μπορεί να είναι δύσκολος. Επομένως, ακολουθήστε για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα.

1. Ξεπλύνετε την προσωρινή μνήμη DNS

Η κρυφή μνήμη DNS αποθηκεύει πληροφορίες σχετικά με ιστότοπους που έχετε επισκεφτεί προηγουμένως και εάν αυτά τα δεδομένα γίνουν παλιά ή κατεστραμμένα, μπορεί να οδηγήσουν σε διενέξεις με τις καταχωρίσεις αρχείων κεντρικού υπολογιστή. Με ξέπλυμα της προσωρινής μνήμης DNS εκκαθαρίζετε αυτές τις αποθηκευμένες πληροφορίες και αναγκάζετε το σύστημα να ζητήσει εκ νέου και να ενημερώσει τις εγγραφές DNS.

Επιπλέον, διασφαλίζει επίσης ότι το λειτουργικό σύστημα ανακτά τις πιο ενημερωμένες πληροφορίες από το αρχείο κεντρικών υπολογιστών, επιτρέποντάς του να αντιστοιχίζει με ακρίβεια τα ονόματα κεντρικών υπολογιστών σε διευθύνσεις IP, όπως καθορίζεται στο αρχείο. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε στη συσκευή σας:

Βήμα 1: Πατήστε Windows + S στο πληκτρολόγιό σας και πληκτρολογήστε Γραμμή εντολών. Κάντε κλικ στην επιλογή Εκτέλεση ως διαχειριστής και πατήστε Ναι όταν εμφανιστεί το μήνυμα προτροπής.

Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Windows, εισάγετε τη γραμμή εντολών και πατήστε Εκτέλεση ως διαχειριστής 1

Βήμα 2: Εισαγάγετε την παρακάτω εντολή στο παράθυρο της γραμμής εντολών και πατήστε Enter.

ipconfig /flushdns
Εισαγάγετε την εντολή flush και πατήστε το πλήκτρο Enter

Τώρα, μπορείτε να δείτε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης που λέει, “Έχετε καταργήσει επιτυχώς το DNS”. Μόλις το δείτε, επανεκκινήστε τη συσκευή σας για να εφαρμόσετε τις αλλαγές και να ελέγξετε εάν το πρόβλημα έχει επιλυθεί.

2. Επαναφέρετε την προσωρινή μνήμη NetBIOS

Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με το αρχείο κεντρικών υπολογιστών που δεν λειτουργεί σωστά, η επαναφορά της προσωρινής μνήμης του NetBIOS μπορεί να σας βοηθήσει. Η κρυφή μνήμη NetBIOS είναι σαν χώρος αποθήκευσης ονομάτων και των αντίστοιχων διευθύνσεων IP τους. Εάν αυτή η αποθήκευση μπερδευτεί, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με την εύρεση διευθύνσεων, κάτι που επηρεάζει το αρχείο κεντρικών υπολογιστών.

Η επαναφορά της προσωρινής μνήμης του NetBIOS κάνει το σύστημα να τη δημιουργήσει ξανά, επιδιορθώνοντας το αρχείο hosts να μην λειτουργεί στα Windows. Αυτό διασφαλίζει ότι το αρχείο hosts μπορεί να αντιστοιχίσει σωστά τα ονόματα με τις διευθύνσεις IP. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να επαναφέρετε την προσωρινή μνήμη NetBIOS στη συσκευή σας Windows και να διορθώσετε το αρχείο κεντρικών υπολογιστών των Windows:

Βήμα 1: Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Windows και εισάγετε Γραμμή εντολών στο πλαίσιο αναζήτησης. Επιλέξτε Εκτέλεση ως διαχειριστής και επιλέξτε Ναι όταν σας ζητηθεί.

Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη αναζήτησης για Γραμμή εντολών και επιλέξτε Εκτέλεση ως διαχειριστής

Βήμα 2: Πληκτρολογήστε τα παρακάτω που αναφέρονται στο παράθυρο CMD και πατήστε Enter.

nbtstat -R
Πληκτρολογήστε την εντολή για επαναφορά του NetBIOS και πατήστε Enter

3. Απενεργοποιήστε το DNS μέσω HTTPS (DoH)

Το πρωτόκολλο DoH κρυπτογραφεί ερωτήματα DNS, παρακάμπτοντας πιθανώς τοπικές διαμορφώσεις DNS, όπως αυτές που καθορίζονται στο αρχείο κεντρικών υπολογιστών. Αυτή η κρυπτογράφηση μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα του συστήματος να επιλύει ονόματα τομέα σύμφωνα με τις καταχωρήσεις στο αρχείο κεντρικών υπολογιστών.

Απενεργοποιώντας το DoH, οι χρήστες μπορούν να διασφαλίσουν ότι τα ερωτήματα DNS συμμορφώνονται με τις ρυθμίσεις του αρχείου κεντρικών υπολογιστών, επιτρέποντας την ακριβή και προσαρμοσμένη ανάλυση ονομάτων τομέα. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome:

Σημείωση: Τα βήματα είναι τα ίδια για άλλα προγράμματα περιήγησης ιστού όπως το Firefox.

Βήμα 1: Εκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησης Chrome. Κάντε κλικ στο εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες και επιλέξτε Ρυθμίσεις.

Κάντε κλικ στο εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες και επιλέξτε Ρυθμίσεις

Βήμα 2: Μεταβείτε στην επιλογή Απόρρητο και ασφάλεια από τα αριστερά και επιλέξτε Ασφάλεια στα δεξιά.

Μεταβείτε στην ενότητα Απόρρητο και ασφάλεια και επιλέξτε Ασφάλεια

Βήμα 3: Κάντε κύλιση προς τα κάτω και απενεργοποιήστε τη Χρήση ασφαλούς DNS.

Κάντε κύλιση προς τα κάτω και απενεργοποιήστε τη Χρήση ασφαλούς DNS

4. Ελέγξτε τη μορφή κωδικοποίησης του αρχείου κεντρικών υπολογιστών

Ο έλεγχος της μορφής κωδικοποίησης του αρχείου κεντρικών υπολογιστών είναι ένα κρίσιμο βήμα αντιμετώπισης προβλημάτων όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα κατά την ανάκτηση αρχείων κεντρικού υπολογιστή. Εάν το αρχείο hosts δεν έχει κωδικοποιηθεί σωστά σε μορφή ANSI ή UTF-8, μπορεί να οδηγήσει σε σφάλματα, καθιστώντας το αρχείο hosts αναποτελεσματικό. Για να ελέγξετε τη μορφή κωδικοποίησης, ακολουθήστε τα βήματα που περιγράφονται παρακάτω:

Σημείωση: Το UTF-8 είναι η συνιστώμενη κωδικοποίηση, που υποστηρίζει ένα ευρύτερο φάσμα χαρακτήρων.

Βήμα 1: Πατήστε το πλήκτρο Windows + S στο πληκτρολόγιό σας. Εισαγω Αυτό το PC στο πλαίσιο αναζήτησης και κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

Πατήστε το Windows S type This PC και κάντε κλικ στο Open

Βήμα 2: Επικολλήστε τα παρακάτω στη γραμμή διευθύνσεων και πατήστε Enter:

C:\Windows\System32\drivers\etc
Επικολλήστε τη διεύθυνση του αρχείου hosts και πατήστε Enter

Βήμα 3: Εντοπίστε το αρχείο hosts. Κάντε δεξί κλικ πάνω του και επιλέξτε Άνοιγμα με.

Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο hosts και επιλέξτε Άνοιγμα με 1

Βήμα 4: Επιλέξτε Σημειωματάριο από το αναδυόμενο παράθυρο και κάντε κλικ στην επιλογή Μόνο μία φορά.

Επιλέξτε Σημειωματάριο από το αναδυόμενο παράθυρο και κάντε κλικ στην επιλογή Μόνο μία φορά

Βήμα 5: Τώρα, κάντε κλικ στο Αρχείο και επιλέξτε Αποθήκευση ως.

Υπόδειξη: Μπορείτε επίσης να πατήσετε Ctrl + Shift + S.

Κάντε κλικ στο Αρχείο και επιλέξτε Αποθήκευση ως

Βήμα 6: Βεβαιωθείτε ότι η κωδικοποίηση είναι UTF-8 ή ANSI και πατήστε Αποθήκευση.

Βεβαιωθείτε ότι η κωδικοποίηση είναι UTF 8 ή ANSI και πατήστε Αποθήκευση

5. Ελέγξτε για ζητήματα άδειας

Είναι καλό να ελέγξετε ζητήματα που σχετίζονται με τις άδειες, εάν το αρχείο κεντρικών υπολογιστών στη συσκευή σας δεν λειτουργεί όπως αναμενόταν. Το αρχείο κεντρικών υπολογιστών βασίζεται στο ότι διαθέτει δικαιώματα ανάγνωσης και ανάγνωσης και εκτέλεσης για τη βέλτιστη λειτουργία. Ας εμβαθύνουμε στα απλά βήματα για να ελέγξουμε την άδεια για το αρχείο hosts:

Βήμα 1: Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Windows. Ψάχνω για Αυτό το PC και κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

Πατήστε το Windows S type This PC και κάντε κλικ στο Open

Βήμα 2: Επικολλήστε τα παρακάτω στη γραμμή διευθύνσεων και πατήστε το πλήκτρο Enter.

C:\Windows\System32\drivers\etc
Επικολλήστε τη διεύθυνση του αρχείου hosts και πατήστε Enter

Βήμα 3: Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο hosts και επιλέξτε Ιδιότητες.

Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο hosts και επιλέξτε Ιδιότητες

Βήμα 4: Μεταβείτε στην καρτέλα Ασφάλεια και βεβαιωθείτε ότι έχουν επιλεγεί τόσο η Ανάγνωση & εκτέλεση όσο και η Ανάγνωση. Τώρα κάντε κλικ στο OK.

Μεταβείτε στην καρτέλα Ασφάλεια και βεβαιωθείτε ότι έχουν επιλεγεί τόσο η εκτέλεση ανάγνωσης όσο και η ανάγνωση και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο OK

6. Επαναφέρετε το αρχείο Hosts

Το αρχείο hosts είναι υπεύθυνο για την αντιστοίχιση των ονομάτων κεντρικών υπολογιστών σε διευθύνσεις IP και εάν καταστραφεί ή ρυθμιστεί εσφαλμένα με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα συνδεσιμότητας. Μια βιώσιμη λύση όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη λειτουργικότητά του είναι η επαναφορά του αρχείου κεντρικών υπολογιστών. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε:

Βήμα 1: Πατήστε το πλήκτρο Windows στο πληκτρολόγιό σας. Στο πλαίσιο αναζήτησης, πληκτρολογήστε Αυτό το PC και κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

Πατήστε το Windows S type This PC και κάντε κλικ στο Open

Βήμα 2: Για να βρείτε το αρχείο hosts, εισαγάγετε την παρακάτω τοποθεσία στη γραμμή διευθύνσεων και πατήστε Enter.

C:\Windows\System32\drivers\etc
Επικολλήστε τη διεύθυνση του αρχείου hosts και πατήστε Enter

Βήμα 3: Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο hosts και επιλέξτε το εικονίδιο Διαγραφή.

Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο hosts και επιλέξτε Διαγραφή

Βήμα 4: Κάντε κλικ στο Continue στο αναδυόμενο παράθυρο και επιλέξτε Yes στο μήνυμα.

Βήμα 5: Τώρα, κατευθυνθείτε σε έναν νέο φάκελο. Κάντε δεξί κλικ στην κενή περιοχή, επιλέξτε Νέο και επιλέξτε Έγγραφο κειμένου.

Μεταβείτε σε έναν νέο φάκελο με δεξί κλικ στην κενή περιοχή, επιλέξτε Νέο και επιλέξτε Έγγραφο κειμένου

Βήμα 6: Ανοίξτε το αρχείο και επικολλήστε τις παρακάτω πληροφορίες σε αυτό.

#

127.0.0.1 localhost

::1 localhost

127.0.0.1 3ca52znvmj.adobe.io

127.0.0.1 cc-api-data.adobe.io

127.0.0.1 ic.adobe.io

127.0.0.1 genuine.adobe.com

127.0.0.1 prod.adobegenuine.com

127.0.0.1 assets.adobedtm.com

Βήμα 7: Κάντε κλικ στο Αρχείο και επιλέξτε Αποθήκευση ως.

Κάντε κλικ στο Αρχείο και επιλέξτε Αποθήκευση ως

Βήμα 8: Μετονομάστε το αρχείο σε κεντρικούς υπολογιστές. Βεβαιωθείτε ότι η κωδικοποίηση είναι UTF-8 και κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση.

Μετονομάστε το αρχείο σε κεντρικούς υπολογιστές βεβαιωθείτε ότι η κωδικοποίηση είναι UTF 8 και κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση

Βήμα 9: Τώρα, αντιγράψτε το αρχείο hosts και επικολλήστε το στο φάκελο etc.

Εκχωρήστε τα απαιτούμενα δικαιώματα και επανεκκινήστε τη συσκευή σας. Αυτό θα πρέπει να διορθώσει το αρχείο κεντρικών υπολογιστών των Windows. Εάν εξακολουθεί να μην λειτουργεί, ακολουθήστε την επόμενη μέθοδο.

7. Απενεργοποιήστε το διακομιστή μεσολάβησης

Η απενεργοποίηση του διακομιστή μεσολάβησης επιτρέπει στο σύστημα να χρησιμοποιήσει απευθείας το αρχείο κεντρικών υπολογιστών. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να βρει διευθύνσεις ιστότοπου με βάση τις πληροφορίες στο αρχείο κεντρικών υπολογιστών. Αυτό είναι χρήσιμο όταν θέλετε ακριβή έλεγχο του τρόπου επίλυσης των ονομάτων τομέα. Διασφαλίζει ότι οι πληροφορίες στο αρχείο κεντρικών υπολογιστών χρησιμοποιούνται πρώτα, ώστε το σύστημα να μπορεί να βρίσκει διευθύνσεις με μεγαλύτερη αξιοπιστία και ακρίβεια. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε:

Βήμα 1: Πατήστε το πλήκτρο Windows + I και ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις.

Βήμα 2: Μεταβείτε στο Network & Internet και επιλέξτε Proxy.

Μεταβείτε στο Network Internet και επιλέξτε Proxy

Βήμα 3: Στην ενότητα Αυτόματη ρύθμιση διακομιστή μεσολάβησης, απενεργοποιήστε την εναλλαγή για Αυτόματος εντοπισμός ρυθμίσεων.

Στην περιοχή Αυτόματη ρύθμιση διακομιστή μεσολάβησης, απενεργοποιήστε το κουμπί δίπλα στην επιλογή Αυτόματος εντοπισμός ρυθμίσεων

Βήμα 4: Κάντε κλικ στην Επεξεργασία δίπλα στην επιλογή “Χρήση διακομιστή μεσολάβησης” στην περιοχή Μη αυτόματη ρύθμιση διακομιστή μεσολάβησης.

Κάντε κλικ στην Επεξεργασία δίπλα στην επιλογή Χρήση διακομιστή μεσολάβησης στην περιοχή Μη αυτόματη ρύθμιση διακομιστή μεσολάβησης

Βήμα 5: Απενεργοποιήστε την εναλλαγή για “Χρήση διακομιστή μεσολάβησης” και κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση.

Απενεργοποιήστε το παρακάτω κουμπί Χρησιμοποιήστε έναν διακομιστή μεσολάβησης και κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση

8. Flush Socket Pools στο Chrome

Το Chrome, όπως και πολλά προγράμματα περιήγησης, χρησιμοποιεί socket pools για βελτιστοποίηση της απόδοσης. Αυτές οι ομάδες διατηρούν ανοιχτές συνδέσεις με ιστότοπους που επισκέπτεστε συχνά, βελτιώνοντας την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα. Ωστόσο, οι αποθηκευμένες πληροφορίες σε αυτές τις ομάδες μπορεί μερικές φορές να έρχονται σε διένεξη με τις πρόσφατες ενημερώσεις στο αρχείο κεντρικών υπολογιστών, οδηγώντας σε ασυνέπειες.

Το ξέπλυμα των πισινών υποδοχών αναγκάζει το Chrome να απορρίψει τυχόν αποθηκευμένα δεδομένα σύνδεσης στην κρυφή μνήμη και να ξεκινήσει νέες συνδέσεις ιστότοπου. Αυτή η διαδικασία διασφαλίζει ότι το Chrome συμμορφώνεται με τις ενημερωμένες καταχωρήσεις αρχείων κεντρικών υπολογιστών, επιλύοντας τις αποκλίσεις. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε:

Βήμα 1: Εκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησης Chrome.

Βήμα 2: Μεταβείτε στη θέση του αρχείου host πληκτρολογώντας το παρακάτω κείμενο στη γραμμή διευθύνσεων του Chrome και πατήστε Enter.

chrome://net-internals/#sockets

Βήμα 3: Κάντε κλικ στο κουμπί Flush socket pools.

Μεταβείτε στις πρίζες και κάντε κλικ στο κουμπί Flush socket pools

Βήμα 4: Τώρα, επανεκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησης Chrome για να τεθούν σε ισχύ οι αλλαγές.

Βρέθηκε αρχείο κεντρικών υπολογιστών

Το αρχείο hosts που δεν λειτουργεί στη συσκευή σας Windows μπορεί να είναι απογοητευτικό. Ελπίζουμε οι προτεινόμενες λύσεις που αναφέρθηκαν προηγουμένως να σας βοήθησαν να διορθώσετε το πρόβλημα. Ενημερώστε μας ποια από τις παραπάνω επιδιορθώσεις λειτούργησαν για εσάς.

Διαβάστε επίσης :Πώς να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το Google Chrome στο Mac σας

Πώς να αντιγράψετε μια διαδρομή αρχείου σε Mac

Η εφαρμογή Google δεν λειτουργεί στο iPhone σας

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *