Πώς να διορθώσετε έναν κωδικό σφάλματος 0x80072f8f – 0x20000 στα Windows

Πώς να διορθώσω έναν κωδικό σφάλματος 0x80072f8f – 0x20000 στα Windows

Το σφάλμα 0x80072f8f – 0x20000 του Media Creation Tool σας εμποδίζει να εκκινήσετε το εργαλείο και να δημιουργήσετε τη μονάδα εκκίνησης των Windows. Πολλά στοιχεία μπορούν να οδηγήσουν το εργαλείο δημιουργίας πολυμέσων ή το σύστημά σας να αναφέρει αυτό το σφάλμα. Το εργαλείο σας μπορεί να μην έχει τα απαιτούμενα δικαιώματα για εκτέλεση ή ο υπολογιστής σας μπορεί να έχει πρόβλημα συστήματος. Ανεξάρτητα από αυτό, θα σας δείξουμε πώς να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα στον υπολογιστή σας με Windows 11 ή Windows 10.

Εάν είστε περίεργοι να μάθετε τι προκαλεί τη μη εκτέλεση του Media Creation Tool, ορισμένοι λόγοι είναι ότι ο υπολογιστής σας δεν είναι συμβατός με το λειτουργικό σύστημα που θέλετε να εγκαταστήσετε, το πρόγραμμα προστασίας από ιούς έχει αποκλείσει την πρόσβασή σας στο εργαλείο, ο δίσκος σας δεν είναι Δεν έχετε αρκετό ελεύθερο χώρο για να φιλοξενήσετε τα ληφθέντα αρχεία του εργαλείου και πολλά άλλα.

Επιλύστε τα προβλήματα σύνδεσής σας στο Διαδίκτυο

Όπως γνωρίζετε, το Media Creation Tool χρησιμοποιεί τη σύνδεση του υπολογιστή σας στο διαδίκτυο για τη λήψη των απαιτούμενων αρχείων του λειτουργικού συστήματος. Εάν η σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο δεν λειτουργεί ή είναι ασταθής, αυτός μπορεί να είναι ο λόγος που αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη χρήση του εργαλείου.

Σε αυτήν την περίπτωση, ελέγξτε και διορθώστε προβλήματα με τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο προτού εκτελέσετε το εργαλείο. Μπορείτε να μάθετε εάν η σύνδεσή σας είναι ελαττωματική ανοίγοντας ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού και εκκινώντας έναν ιστότοπο. Ο ιστότοπός σας δεν θα φορτωθεί εάν η σύνδεσή σας έχει προβλήματα.

Μπορείτε να προσπαθήσετε να επιλύσετε τα προβλήματα σύνδεσής σας κάνοντας επανεκκίνηση στον δρομολογητή σας, χρησιμοποιώντας σύνδεση Ethernet αντί για ασύρματη, συνδέοντας ξανά το δίκτυο Wi-Fi σας ή επικοινωνώντας με τον πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου (ISP).

Βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας πληροί τις ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος του λειτουργικού σας συστήματος

Εάν προσπαθείτε να αναβαθμίσετε την τρέχουσα έκδοση των Windows, βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας πληροί τουλάχιστον τις ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος της έκδοσης των Windows στην οποία κάνετε αναβάθμιση. Εάν ο υπολογιστής σας δεν πληροί τις απαιτήσεις του στοχευόμενου λειτουργικού συστήματος, μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα.

Ακολουθούν οι ελάχιστες απαιτήσεις των Windows 10:

 • Πρέπει να εκτελείτε την πιο πρόσφατη έκδοση του τρέχοντος λειτουργικού σας συστήματος
 • Διαθέτει επεξεργαστή 1 GHz ή γρηγορότερο
 • Έχετε 1 GB RAM για 32 bit και 2 GB RAM για 64 bit έκδοση Windows 10
 • Έχετε 16 GB χώρο στο δίσκο για 32-bit και 20 GB χώρο στο δίσκο για 64-bit έκδοση Windows 10
 • DirectX 9 ή νεότερη έκδοση με πρόγραμμα οδήγησης WDDM 1.0
 • Ανάλυση οθόνης 800 x 600 pixel

Εάν κάνετε αναβάθμιση σε Windows 11, το σύστημά σας πρέπει να πληροί τις ακόλουθες απαιτήσεις:

 • Επεξεργαστής 1 GHz ή γρηγορότερος με δύο ή περισσότερους πυρήνες
 • 4 GB RAM
 • 64 GB χώρος στο δίσκο
 • Κάρτα γραφικών συμβατή με DirectX 12 ή νεότερη έκδοση με πρόγραμμα οδήγησης WDDM 2.0
 • Το υλικολογισμικό συστήματος είναι συμβατό με UEFI και Secure Boot
 • TPM 2.0
 • Οθόνη 720p

Ελέγξτε τις τρέχουσες προδιαγραφές του υπολογιστή σας και βεβαιωθείτε ότι πληρούν τις ελάχιστες απαιτήσεις της έκδοσης των Windows που θέλετε να εγκαταστήσετε.

Εκτελέστε το Εργαλείο δημιουργίας πολυμέσων ως διαχειριστής

Εάν η σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο λειτουργεί και ο υπολογιστής σας πληροί τις ελάχιστες απαιτήσεις για την έκδοση των Windows που θέλετε να εκτελέσετε, εκτελέστε το Εργαλείο δημιουργίας πολυμέσων με δικαιώματα διαχειριστή και δείτε εάν αυτό επιλύει το πρόβλημά σας.

Αυτό συμβαίνει επειδή το εργαλείο ενδέχεται να μην διαθέτει τα δικαιώματα για την εκτέλεση απαιτούμενων εργασιών, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται ένα μήνυμα σφάλματος. Η εκτέλεση του εργαλείου ως διαχειριστής του δίνει όλα τα δικαιώματα που χρειάζεται.

 1. Βρες το δικό σου Εργαλείο δημιουργίας πολυμέσων.
 2. Κάντε δεξί κλικ στο εργαλείο και επιλέξτε Εκτελέστε ως διαχειριστής.
 1. Επιλέγω Ναί στο Ελεγχος λογαριασμού χρήστη προτροπή.

Χρησιμοποιήστε μια άλλη θύρα στον υπολογιστή σας

Εάν προσπαθείτε να δημιουργήσετε μια μονάδα flash USB με δυνατότητα εκκίνησης, βεβαιωθείτε ότι η μονάδα σας είναι συνδεδεμένη σε μια θύρα που λειτουργεί στον υπολογιστή σας. Η τρέχουσα θύρα που χρησιμοποιείτε με τη μονάδα USB ενδέχεται να μην λειτουργεί, προκαλώντας διακοπές στη λειτουργία του Media Creation Tool.

Μπορείτε να το διορθώσετε αποσυνδέοντας τη μονάδα USB από την τρέχουσα θύρα και συνδέοντας τη συσκευή σε άλλη θύρα του υπολογιστή σας. Μόλις το κάνετε αυτό, εκτελέστε το Εργαλείο δημιουργίας πολυμέσων για να φτιάξετε τη μονάδα εκκίνησης.

Απενεργοποιήστε το πρόγραμμα προστασίας από ιούς του υπολογιστή σας

Ένας λόγος που το Media Creation Tool αποτυγχάνει να ξεκινήσει είναι ότι το πρόγραμμα προστασίας από ιούς έχει αποκλείσει την πρόσβασή σας στο εργαλείο. Αυτό συμβαίνει όταν το πρόγραμμα προστασίας από ιούς αναγνωρίζει το αρχείο σας ως πιθανή απειλή.

Εάν έχετε κατεβάσει το εργαλείο από τον επίσημο ιστότοπο της Microsoft, μπορείτε να απενεργοποιήσετε προσωρινά την προστασία προστασίας από ιούς για να εκτελέσετε το εργαλείο και να εκτελέσετε τις εργασίες σας. Ωστόσο, εάν έχετε αποκτήσει το εργαλείο από αλλού, το εργαλείο σας μπορεί πράγματι να έχει ιό ή κακόβουλο λογισμικό. Σε αυτήν την περίπτωση, διαγράψτε αμέσως το εργαλείο από τον υπολογιστή σας και πραγματοποιήστε λήψη του εργαλείου από τον επίσημο ιστότοπο της Microsoft.

Για να απενεργοποιήσετε την προστασία από ιούς στο Microsoft Defender Antivirus:

 1. Εκκινήστε το Ασφάλεια των Windows εφαρμογή στον υπολογιστή σας.
 2. Επιλέγω Προστασία από ιούς και απειλές στην εφαρμογή.
 3. Επιλέγω Διαχείριση ρυθμίσεων σύμφωνα με το Ρυθμίσεις προστασίας από ιούς και απειλές επί κεφαλής.
 1. Κλείσε το Προστασία σε πραγματικό χρόνο επιλογή.
 1. Επιλέγω Ναί στο Ελεγχος λογαριασμού χρήστη προτροπή.
 2. Εκκινήστε το δικό σας Εργαλείο δημιουργίας πολυμέσων.

Φροντίστε να ενεργοποιήσετε ξανά την προστασία προστασίας από ιούς όταν ολοκληρώσετε τις εργασίες σας με το Εργαλείο δημιουργίας πολυμέσων. Αυτό γίνεται για να διασφαλιστεί ότι ο υπολογιστής σας παραμένει προστατευμένος από οποιεσδήποτε απειλές.

Διαγράψτε όλα τα αρχεία στο φάκελο SoftwareDistribution

Το SoftwareDistribution είναι ο φάκελος στον υπολογιστή σας όπου τα Windows πραγματοποιούν λήψη και αποθήκευση των αρχείων σας Windows Update. Μερικές φορές, αυτή η προσωρινή μνήμη ενημέρωσης καταστρέφεται, προκαλώντας διάφορα προβλήματα στον υπολογιστή σας.

Το σύστημά σας των Windows ενδέχεται να προσπαθεί να εγκαταστήσει όλες τις διαθέσιμες ενημερώσεις από αυτόν τον φάκελο προτού σας επιτρέψει να αναβαθμίσετε την έκδοση των Windows. Εφόσον αυτή η προσωρινή μνήμη ενημέρωσης είναι κατεστραμμένη, η διαδικασία ενημέρωσης αποτυγχάνει, οδηγώντας σε διάφορα σφάλματα.

Μπορείτε να το διορθώσετε διαγράφοντας όλα τα περιεχόμενα του φακέλου SoftwareDistribution στον υπολογιστή σας. Αυτό δεν διαγράφει τα προσωπικά σας δεδομένα.

 1. Ανοιξε το Αρχή μενού, βρείτε Γραμμή εντολώνκαι επιλέξτε Εκτελέστε ως διαχειριστής.
 2. Επιλέγω Ναί στο Ελεγχος λογαριασμού χρήστη προτροπή.
 3. Πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή CMD και πατήστε Εισαγω. Αυτή η εντολή διακόπτει τη διαδικασία του Windows Update. Κρατα το CMD ανοιχτό παράθυρο καθώς θα επιστρέψετε σε αυτό το παράθυρο σύντομα.καθαρή στάση wuauserv
 1. Ανοιξε το Τρέξιμο παράθυρο διαλόγου πατώντας Windows + R.
 2. Πληκτρολογήστε την παρακάτω διαδρομή Τρέξιμο και πατήστε Εισαγω: C:\Windows\SoftwareDistribution
 3. Επιλέξτε όλα τα αρχεία στο φάκελο πατώντας Ctrl + ΕΝΑ.
 1. Κάντε δεξί κλικ σε ένα επιλεγμένο αρχείο και επιλέξτε Διαγράφω (εικονίδιο κάδου απορριμμάτων).
 2. Επιστροφή στο CMD παράθυρο, πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή και πατήστε Εισαγω. Αυτή η εντολή ξεκινά την υπηρεσία Windows Update: net start wuauserv
 3. Τρέξτε το δικό σας Εργαλείο δημιουργίας πολυμέσων.

Ελευθερώστε χώρο στο δίσκο στον υπολογιστή σας με Windows

Εφόσον το Media Creation Tool πραγματοποιεί λήψη και αποθήκευση τεράστιων αρχείων στο σύστημά σας, πρέπει να έχετε επαρκή ελεύθερο χώρο στο δίσκο για να χωρέσετε αυτά τα αρχεία. Εάν ο χώρος στο δίσκο στον υπολογιστή σας εξαντλείται, ελευθερώστε λίγο χώρο για να αποθηκεύσετε τα αρχεία του εργαλείου.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να ελευθερώστε χώρο στο δίσκο ενός υπολογιστή με Windows. Μπορείτε να βρείτε και να διαγράψετε με μη αυτόματο τρόπο ανεπιθύμητα μεγάλα αρχεία από τον αποθηκευτικό χώρο σας ή να χρησιμοποιήσετε ένα ενσωματωμένο βοηθητικό πρόγραμμα που ονομάζεται Εκκαθάριση δίσκου για να αφαιρέστε ανεπιθύμητα αρχεία από το σύστημά σας αυτομάτως.

Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τελευταία μέθοδο:

 1. Ανοιξε Αρχήεύρημα ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ δισκουκαι εκτελέστε το βοηθητικό πρόγραμμα.
 2. Επιλέξτε τη μονάδα δίσκου του λειτουργικού σας συστήματος στο αναπτυσσόμενο μενού και επιλέξτε Εντάξει.
 3. Επιλέξτε τα αρχεία που θέλετε να αφαιρέσετε στο Αρχεία προς διαγραφή Ενότητα.
 1. Επιλέγω Εντάξει στον πάτο.
 2. Επιλέγω Διαγραφή αρχείων στο μήνυμα για να ξεκινήσετε την αφαίρεση των επιλεγμένων αρχείων σας.

Ενεργοποιήστε τις εκδόσεις TLS στον υπολογιστή σας με Windows

Ένα στοιχείο που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με το Media Creation Tool και να οδηγήσει σε σφάλμα 0x80072f8f – 0x20000 είναι η απενεργοποίηση διαφόρων επιλογών TLS (Transport Layer Security) στον υπολογιστή σας. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε όλες τις διαθέσιμες επιλογές TLS για να επιλύσετε το πρόβλημά σας.

 1. Ανοιξε Τρέξιμο πατώντας Windows + R.
 2. Πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή Τρέξιμο και πατήστε Εισαγω: inetcpl.cpl
 3. Πρόσβαση στο Προχωρημένος καρτέλα στο ανοιχτό παράθυρο διαλόγου.
 4. Ενεργοποιήστε το Χρησιμοποιήστε το TLS 1.0, Χρησιμοποιήστε το TLS 1.1, Χρησιμοποιήστε το TLS 1.2και Χρησιμοποιήστε το TLS 1.3 επιλογές.
 1. Επιλέγω Ισχύουν ακολουθούμενη από Εντάξει στο κάτω μέρος για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας.

Ενεργοποιήστε την αναβάθμιση λειτουργικού συστήματος στο μητρώο των Windows

Είναι πιθανό η επιλογή αναβάθμισης λειτουργικού συστήματος να είναι απενεργοποιημένη στο μητρώο των Windows, εμποδίζοντάς σας να αναβαθμίσετε την έκδοση των Windows. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να τροποποιήσετε το μητρώο σας για να επιτρέψετε αναβαθμίσεις λειτουργικού συστήματος στον υπολογιστή σας.

 1. Ανοιξε Τρέξιμο πατώντας Windows + Rπληκτρολογήστε τα ακόλουθα στο πλαίσιο και πατήστε Εισαγω:
  regedit
 2. Επιλέγω Ναί στο Ελεγχος λογαριασμού χρήστη προτροπή.
 3. Πλοηγηθείτε στην ακόλουθη διαδρομή Επεξεργαστής Μητρώου:
  Υπολογιστής\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WindowsUpdate\Auto Update
 4. Κάντε δεξί κλικ οπουδήποτε κενό στο δεξιό παράθυρο και επιλέξτε Νέος > Τιμή DWORD (32-bit)..
 1. Χρήση AllowOSUpgrade ως όνομα καταχώρισης.
 2. Κάντε διπλό κλικ στην καταχώρηση, εισάγετε 1 στο Δεδομένα αξίας πεδίο και επιλέξτε Εντάξει.
 1. Κλείσε Επεξεργαστής Μητρώου.
 2. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας και εκτελέστε Εργαλείο δημιουργίας πολυμέσων.

Καθαρίστε την εκκίνηση του υπολογιστή σας με Windows

Εάν το εργαλείο δημιουργίας πολυμέσων εξακολουθεί να μην εκτελείται, μια εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή που είναι εγκατεστημένη στον υπολογιστή σας μπορεί να προκαλεί το πρόβλημα. Αυτή η εφαρμογή μπορεί να παρεμβαίνει στη λειτουργία του εργαλείου, με αποτέλεσμα το εργαλείο να μην εκκινεί ή να μη λειτουργεί όπως αναμένεται.

Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να καθαρίσετε την εκκίνηση του υπολογιστή σας με Windows, κάτι που εμποδίζει την εκτέλεση των εφαρμογών τρίτων κατασκευαστών. Αυτό σας βοηθά να επαληθεύσετε εάν ένα στοιχείο τρίτου μέρους προκαλεί τη μη λειτουργία των εφαρμογών σας. Μπορείτε να ανατρέξετε στον οδηγό μας για αυτό το θέμα για να μάθετε πώς να εκτελέσετε τη διαδικασία.

Αντιμετώπιση προβλημάτων ενός σφάλματος εργαλείου δημιουργίας πολυμέσων 0x80072f8f – 0x20000

Το να μην μπορείτε να εκτελέσετε το Media Creation Tool σημαίνει ότι δεν μπορείτε δημιουργήστε μια μονάδα δίσκου με δυνατότητα εκκίνησης για την αγαπημένη σας έκδοση των Windows. Υπάρχουν διάφορα στοιχεία που μπορούν να εμποδίσουν την εκτέλεση ή τη λειτουργία αυτού του εργαλείου, όπως εξηγήθηκε παραπάνω.

Μόλις μπείτε και διορθώσετε αυτά τα στοιχεία, το εργαλείο θα αρχίσει να λειτουργεί όπως θα έπρεπε, επιτρέποντάς σας να δημιουργήσετε όλα τα είδη υποστηριζόμενων μονάδων εκκίνησης. Απολαμβάνω!

Διαβάστε επίσης :Τρόπος επιδιόρθωσης ενός σφάλματος Windows “Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά τη φόρτωση του εργαλείου αντιμετώπισης προβλημάτων

Πώς να εκτελέσω μια εικονική μηχανή στο Linux

Πώς να ενεργοποιήσω το “Ιστορικό αρχείων” στα Windows(

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *