Πώς να διορθώσετε ένα «Αυτή η συσκευή είναι απενεργοποιημένη. (Κωδικός 22)” Σφάλμα στα Windows

Πώς να διορθώσω «Αυτή η συσκευή είναι απενεργοποιημένη. (Κωδικός 22)” Σφάλμα στα Windows

Τα Windows 11 ή τα Windows 10 εμφανίζουν ένα μήνυμα “Αυτή η συσκευή είναι απενεργοποιημένη. (Κωδικός 22)” σφάλμα στο βοηθητικό πρόγραμμα Device Manager; Εάν ναι, η εν λόγω συσκευή ενδέχεται να είναι απενεργοποιημένη στον υπολογιστή σας. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που συμβαίνει αυτό, συμπεριλαμβανομένης της αυτόματης και μη αυτόματης απενεργοποίησης της συσκευής. Θα σας δείξουμε μερικούς εύκολους τρόπους για να ενεργοποιήσετε ξανά τη συσκευή σας και να διορθώσετε το πρόβλημά σας.

Ο πιο συνηθισμένος λόγος που λαμβάνετε το παραπάνω σφάλμα είναι ότι κάποιος έχει απενεργοποιήσει μη αυτόματα τη συσκευή σας στη Διαχείριση Συσκευών. Ένας άλλος λόγος είναι ότι το σύστημά σας των Windows αναγκάστηκε να απενεργοποιήσει τη συσκευή σας για κάποιο λόγο. Ορισμένοι δευτερεύοντες λόγοι περιλαμβάνουν μια ελαττωματική θύρα στο μηχάνημά σας, μια εσφαλμένη αλλαγή συστήματος, ελαττωματικά προγράμματα οδήγησης συσκευών και πολλά άλλα.

Πώς να διορθώσετε το πρόβλημα χαμηλής αποθήκευσης στο Firestick

Ενεργοποιήστε ξανά την Απενεργοποιημένη συσκευή στη Διαχείριση Συσκευών

Ένας εύκολος τρόπος για να διορθώσετε ένα “Αυτή η συσκευή είναι απενεργοποιημένη. (Κωδικός 22)” το σφάλμα είναι η μη αυτόματη ενεργοποίηση της απενεργοποιημένης συσκευής σας στη Διαχείριση Συσκευών. Με αυτόν τον τρόπο ενεργοποιείται ξανά η συσκευή σας στον υπολογιστή σας και επιτρέπει στον υπολογιστή σας να επικοινωνεί με τη συσκευή.

 1. Ανοίξτε τον υπολογιστή σας Αρχή μενού, βρείτε Διαχειριστή της συσκευήςκαι ξεκινήστε το βοηθητικό πρόγραμμα.
 2. Επεκτείνετε την κατηγορία της συσκευής σας και βρείτε την απενεργοποιημένη συσκευή σας.
 3. Κάντε δεξί κλικ στη συσκευή σας και επιλέξτε Ενεργοποίηση συσκευής.

Τα Windows θα ενεργοποιήσουν ξανά αμέσως την επιλεγμένη συσκευή σας, επιτρέποντάς σας να εργαστείτε με τη συσκευή σας στον υπολογιστή σας.

Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας με Windows 11 ή Windows 10

Εάν η επανενεργοποίηση της συσκευής από τη Διαχείριση Συσκευών δεν επιλύθηκε το πρόβλημά σας, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και δείτε εάν αυτό επιλύει το πρόβλημά σας. Αυτό συμβαίνει επειδή το μηχάνημά σας μπορεί να αντιμετωπίζει μικρές δυσλειτουργίες, με αποτέλεσμα οι συνδεδεμένες συσκευές σας να μην λειτουργούν. Μπορείτε να επιλύσετε αυτά τα δευτερεύοντα ζητήματα επανεκκινώντας το λειτουργικό σας σύστημα.

 1. Ανοιξε το Αρχή μενού στον υπολογιστή σας με Windows 11 ή Windows 10.
 2. Επίλεξε το Εξουσία εικονίδιο στο μενού.
 3. Επιλέγω Επανεκκίνηση για να απενεργοποιήσετε και να ενεργοποιήσετε ξανά τον υπολογιστή σας.

Συνδέστε τη συσκευή σας σε άλλη θύρα ή υποδοχή στον υπολογιστή σας

Εάν η συσκευή σας παραμένει απενεργοποιημένη και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον υπολογιστή σας, μια λύση που μπορείτε να εφαρμόσετε είναι να αποσυνδέσετε τη συσκευή από την τρέχουσα θύρα ή υποδοχή και να τη συνδέσετε σε διαφορετική θύρα ή υποδοχή του υπολογιστή σας. Αυτό βοηθά στην επίλυση του προβλήματος εάν το προκάλεσε μια ελαττωματική θύρα ή υποδοχή.

Απλώς αποσυνδέστε τη συσκευή σας από τη θύρα στην οποία την έχετε συνδέσει αυτήν τη στιγμή. Στη συνέχεια, συνδέστε τη συσκευή σε μια άλλη αλλά του ίδιου είδους θύρα στον υπολογιστή σας. Στη συνέχεια, θα πρέπει να δείτε τη συσκευή στον υπολογιστή σας.

Επαναφέρετε την ενημέρωση του προγράμματος οδήγησης της συσκευής σας

Εάν η συσκευή σας έχει αρχίσει να δυσλειτουργεί μετά την εγκατάσταση μιας συγκεκριμένης ενημέρωσης προγράμματος οδήγησης, αυτή η ενημέρωση ενδέχεται να είναι ελαττωματική. Μερικές φορές, οι κατασκευαστές συσκευών καταλήγουν να πιέζουν ελαττωματικά προγράμματα οδήγησης, προκαλώντας διάφορα τυχαία προβλήματα στους υπολογιστές των καταναλωτών.

Ευτυχώς, τα Windows σάς επιτρέπουν να επαναφέρετε τις ενημερώσεις προγραμμάτων οδήγησης που έχετε εγκαταστήσει στον υπολογιστή σας. Αυτό σας επιτρέπει να επιστρέψετε στην προηγούμενη κατάσταση των προγραμμάτων οδήγησης σας.

 1. Ανοιξε Διαχειριστή της συσκευής κάνοντας δεξί κλικ στο δικό σας Αρχή εικονίδιο μενού και επιλέγοντας το όνομα του βοηθητικού προγράμματος.
 2. Επεκτείνετε την κατηγορία της συσκευής σας στο βοηθητικό πρόγραμμα.
 3. Κάντε δεξί κλικ στη συσκευή σας και επιλέξτε Ιδιότητες.
 1. Πρόσβαση στο Οδηγός καρτέλα στις Ιδιότητες.
 2. Επίλεξε το Roll Back Driver επιλογή.
 1. Όταν ολοκληρώσετε την απεγκατάσταση των ενημερώσεων του προγράμματος οδήγησης, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.

Μεταφέρετε τα προγράμματα οδήγησης της συσκευής σας στην πιο πρόσφατη έκδοση

Ένας λόγος που λαμβάνετε ένα “Αυτή η συσκευή είναι απενεργοποιημένη. (Κωδικός 22)” το σφάλμα είναι ότι τα προγράμματα οδήγησης της συσκευής σας είναι παλιά. Τα παλαιότερα προγράμματα οδήγησης μερικές φορές δεν λειτουργούν καλά με τα σύγχρονα συστήματα Windows, προκαλώντας πολλά προβλήματα.

Μπορείτε να επιλύσετε αυτό το ζήτημα ενημερώνοντας τα προγράμματα οδήγησης της συσκευής σας στην πιο πρόσφατη έκδοση.

 1. Εκκινήστε τον υπολογιστή σας Διαχειριστή της συσκευής χρησιμότητα.
 2. Αναπτύξτε την κατηγορία της συσκευής σας, κάντε δεξί κλικ στη συσκευή σας και επιλέξτε Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης.
 1. Επιλέγω Αναζητήστε αυτόματα προγράμματα οδήγησης στην επόμενη σελίδα.
 1. Περιμένετε μέχρι η Διαχείριση Συσκευών να βρει και να εγκαταστήσει τα πιο πρόσφατα προγράμματα οδήγησης για τη συσκευή σας.
 2. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας.

Εάν αυτό δεν επιλύσει το πρόβλημά σας, μπορείτε να κάνετε λήψη και να εγκαταστήσετε μη αυτόματα τα πιο πρόσφατα προγράμματα οδήγησης της συσκευής σας στον υπολογιστή σας. Οι περισσότεροι ιστότοποι κατασκευαστών συσκευών προσφέρουν την επιλογή λήψης προγραμμάτων οδήγησης, επιτρέποντάς σας να συλλάβετε τα απαιτούμενα προγράμματα οδήγησης εκτός του περιβάλλοντος των Windows.

Χρησιμοποιήστε την Επαναφορά Συστήματος για να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος 22

Μερικές φορές, μια συσκευή σταματά να λειτουργεί και καθίσταται άχρηστη λόγω μιας αλλαγής που έγινε στο σύστημά σας. Εσείς ή κάποιος άλλος μπορεί να έχετε ορίσει εσφαλμένα μια επιλογή στον υπολογιστή σας, με αποτέλεσμα η συσκευή σας να μην λειτουργεί.

Μπορείτε να το διορθώσετε επαναφέροντας τις αλλαγές σας χρησιμοποιώντας το βοηθητικό πρόγραμμα Επαναφοράς Συστήματος των Windows.

 1. Ανοιξε το Αρχή μενού, βρείτε Ανάκτησηκαι επιλέξτε αυτό το στοιχείο.
 2. Επιλέγω Ανοίξτε την Επαναφορά Συστήματος στην επόμενη σελίδα.
 1. Επιλέγω Επόμενο στην πρώτη οθόνη του βοηθητικού προγράμματος.
 2. Επιλέξτε το πιο πρόσφατο σημείο επαναφοράς στη λίστα και επιλέξτε Επόμενο.
 1. Επιλέγω Φινίρισμα για να ξεκινήσετε την αναίρεση των αλλαγών σας.

Αφαιρέστε και επανεγκαταστήστε τα προγράμματα οδήγησης της συσκευής σας

Εάν η συσκευή σας εξακολουθεί να μην έχει ξεκινήσει να λειτουργεί με τον υπολογιστή σας, τα εγκατεστημένα προγράμματα οδήγησης της συσκευής σας ενδέχεται να είναι κατεστραμμένα. Τέτοια προγράμματα οδήγησης εμποδίζουν τη σωστή επικοινωνία της συσκευής σας με τον υπολογιστή σας, προκαλώντας πολλά προβλήματα.

Μπορείτε να το επιλύσετε καταργώντας την εγκατάσταση και επανεγκατάσταση των προγραμμάτων οδήγησης της συσκευής σας.

 1. Ανοιξε Διαχειριστή της συσκευής στον υπολογιστή σας.
 2. Αναπτύξτε την κατηγορία της συσκευής σας, κάντε δεξί κλικ στη συσκευή σας και επιλέξτε Απεγκατάσταση συσκευής.
 3. Ενεργοποιήστε το Προσπαθήστε να αφαιρέσετε το πρόγραμμα οδήγησης για αυτήν τη συσκευή επιλογή και επιλέξτε Εντάξει.
 1. Αφήστε τη Διαχείριση Συσκευών να ολοκληρώσει την αφαίρεση της συσκευής σας.
 2. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας και τα Windows θα εγκαταστήσουν αυτόματα τα σωστά προγράμματα οδήγησης για τη συσκευή σας.

Επαναφέρετε τις ρυθμίσεις του BIOS σας

Οι ρυθμίσεις του BIOS επηρεάζουν τις συσκευές που έχετε συνδέσει στον υπολογιστή σας. Εάν αλλάξατε πρόσφατα τις ρυθμίσεις του BIOS και πιστεύετε ότι αυτό έχει προκαλέσει πρόβλημα στη συσκευή σας, επαναφέρετε το BIOS στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.

Μπορείτε να δείτε τον οδηγό μας στο πώς να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις του BIOS για να μάθετε πώς να φέρετε τις ρυθμίσεις σας στις προεπιλεγμένες τιμές. Μόλις το κάνετε αυτό, ενεργοποιήστε τον υπολογιστή σας και πιθανότατα το πρόβλημά σας θα διορθωθεί.

Αντικαταστήστε τη συσκευή υλικού σας

Εάν η συσκευή σας εξακολουθεί να είναι απενεργοποιημένη, το πρόβλημα μπορεί να οφείλεται στη συσκευή σας. Η συσκευή σας μπορεί να είναι ελαττωματική ή κατεστραμμένη και να μην μπορεί να λειτουργήσει σωστά με τον υπολογιστή σας. Σε αυτήν την περίπτωση, η καλύτερη λύση είναι να επισκεφτείτε το επίσημο κατάστημα του κατασκευαστή της συσκευής σας και να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα.

Ίσως χρειαστεί να διορθώσετε το πρόβλημα της συσκευής σας ή να αντικαταστήσετε την ελαττωματική συσκευή σας με μια νέα.

Αναγκάζοντας τα Windows να ενεργοποιήσουν την απενεργοποιημένη συσκευή στον υπολογιστή σας

Windows’ «Αυτή η συσκευή είναι απενεργοποιημένη. (Κωδικός 22)” παρουσιάζεται σφάλμα για διάφορους λόγους. Το μήνυμα σάς λέει ότι η συσκευή σας είναι απενεργοποιημένη, αλλά δεν σας λέει γιατί. Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να ξύνετε το κεφάλι σας για πολύ καιρό, καθώς ο παραπάνω οδηγός σας δείχνει μερικούς εύκολους τρόπους για να διορθώσετε το πρόβλημά σας.

Μόλις επιλύσετε το πρόβλημά σας, η συσκευή σας θα εμφανιστεί στον υπολογιστή σας και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη συσκευή για τις εργασίες σας. Απολαμβάνω!

Διαβάστε επίσης :Τρόπος παράβλεψης “Η προστασία τοπικής αρχής ασφαλείας είναι απενεργοποιημένη” στα Windows 11

Τα Windows 11 δεν έχουν ήχο: Τρόπος επιδιόρθωσης

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *