Πώς να βελτιστοποιήσετε την απόδοση του Steam Deck στα παιχνίδια

Πώς να εγκαταστήσετε και να παίξετε το Apex Legends στο Steam Deck

Είστε φαν του Apex Legends και θέλετε να το παίξετε στην κονσόλα χειρός σας; Μην ανησυχείτε, γιατί χάρη στην ευελιξία του Steam Deck, μπορείτε να πέσετε στο Kings Canyon, στον Όλυμπο και όχι μόνο. Παρόλο που η EA έχει διαθέσει το Apex Legends λήψη στο Steam Deck, η εκτέλεσή του απαιτεί ακόμα λίγη επεξεργασία. Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας καθοδηγήσουμε στα βήματα για την απρόσκοπτη εγκατάσταση και αναπαραγωγή του γεμάτου δράση Apex Legends στη συσκευή σας Steam Deck.

Είτε είστε έμπειρος παίκτης της Apex είτε αρχάριος στη σκηνή του battle royale, σας έχουμε καλύψει. Θα σας δείξουμε τον σωστό τρόπο εγκατάστασης του Apex Legends στο Steam Deck σας και τις καλύτερες ρυθμίσεις για να παίξετε επίσης το παιχνίδι. Ας ξεκινήσουμε.

Διαβάστε επίσης : Τα καλύτερα αξεσουάρ Nintendo Switch

Το Apex Legends μπορεί να παίξει στο Steam Deck

Προτού μπούμε στη λεπτομέρεια της εγκατάστασης, ας αντιμετωπίσουμε το φλέγον ερώτημα: Is Apex Legends συμβατό με το Steam Deck? Η απάντηση είναι ένα ηχηρό ναι! Η Respawn Entertainment έχει δουλέψει σκληρά για να διασφαλίσει ότι ο δημοφιλής τίτλος του battle royale μπορεί να αναπαραχθεί πλήρως στη φορητή συσκευή παιχνιδιών της Valve. Στην πραγματικότητα, το παιχνίδι είναι επίσημα πιστοποιημένο από τη Valve ως Deck Verified.

Εγκαταστήστε και παίξτε το Apex Legends στο Steam Deck

Επειδή το Steam Deck δεν προσφέρει υλικό αιχμής, ούτε το Apex Legends είναι ένα ελαφρύ παιχνίδι, δεν μπορείτε να περιμένετε πραγματικά εξαιρετική απόδοση. Τούτου λεχθέντος, το Steam Deck σάς επιτρέπει να απολαμβάνετε το Apex Legends σε σταθερά 60 FPS, υπό την προϋπόθεση ότι κάνετε κάποιες λεπτομέριες στις ρυθμίσεις. Θα το δούμε αργότερα σε αυτόν τον οδηγό, αλλά πρώτα, ας ξεκινήσουμε εγκαθιστώντας το Apex Legends στο Deck σας.

Πώς να εγκαταστήσετε και να παίξετε το Apex Legends στο Steam Deck

Δεδομένου ότι το Apex Legends είναι διαθέσιμο στην αγορά του Steam, η εγκατάσταση του παιχνιδιού δεν θα πρέπει να είναι δύσκολη. Ωστόσο, όπως ίσως γνωρίζετε ήδη, το Apex Legends χρησιμοποιεί το Easy Anti Cheat ή το EAC για προστασία από τους χάκερ. Είναι μια ξεχωριστή ενότητα, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την κυκλοφορία του Apex Legends. Δείτε πώς να το εγκαταστήσετε στο Steam Deck σας.

Βήμα 1: Κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας στο Steam Deck σας. Τώρα, επιλέξτε «Μετάβαση στην επιφάνεια εργασίας» από τη λίστα επιλογών.

1. επιλέξτε Switch to Desktop

Βήμα 2: Μέσα στη λειτουργία Desktop, εκκινήστε την εφαρμογή Steam. Μεταβείτε στην καρτέλα Βιβλιοθήκη και αναζητήστε “Proton EasyAntiCheat Runtime”. Κάντε κλικ στο Εγκατάσταση για να το εγκαταστήσετε στο Steam Deck σας.

2. αναζητήστε το Proton EasyAntiCheat Runtime. Κάντε κλικ στο Εγκατάσταση για να το εγκαταστήσετε στο Steam Deck σας

Βήμα 3: Τώρα που το EAC είναι εγκατεστημένο στο Steam Deck σας, μπορείτε να εγκαταστήσετε το Apex Legends στη συσκευή χειρός σας. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε πρώτα στη Λειτουργία παιχνιδιού. Στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί Steam στο Deck σας και επιλέξτε Store.

3. πατήστε το κουμπί Steam στο Deck σας και επιλέξτε Store

Βήμα 4: Τώρα, μέσα στο κατάστημα Steam, αναζητήστε το ‘Apex Legends’ και επιλέξτε Εγκατάσταση.

4. Μέσα στο κατάστημα Steam αναζητήστε το Apex Legends και επιλέξτε Εγκατάσταση

Βήμα 5: Μόλις γίνει λήψη του παιχνιδιού, ξεκινήστε το. Το παιχνίδι θα εγκαταστήσει πρώτα πολλά σενάρια για το DirectX, την υπηρεσία EasyAntiCheat και άλλα. Αφού εγκαταστήσετε όλα τα σενάρια, το παιχνίδι θα ξεκινήσει κανονικά.

Βήμα 6: Σε αυτό το σημείο, συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας EA. Κάντε κλικ στο κάτω πλαίσιο διαλόγου για να συνδεθείτε ή πατήστε Εγγραφή για να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό EA.

5. Απλώς κάντε κλικ στο κάτω πλαίσιο διαλόγου για να συνδεθείτε ή πατήστε Εγγραφή για να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό EA

Βήμα 7: Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας EA και αυτό είναι όλο. Μόλις τελειώσετε, μπορείτε να παίξετε το Apex Legends στο Steam Deck σας.

6. Μόλις τελειώσετε, μπορείτε να παίξετε το Apex Legends στο Steam Deck σας

Τώρα που το Apex Legends είναι σε λειτουργία, ας τροποποιήσουμε τις ρυθμίσεις για βέλτιστη απόδοση και διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Για να τα προσαρμόσετε, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και μεταβείτε στην καρτέλα Βίντεο.

7. μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και μεταβείτε στην καρτέλα Βίντεο

Ακολουθούν οι προτεινόμενες ρυθμίσεις του Apex Legends Steam Deck

 • Λειτουργία προβολής: ΠΛΗΡΗΣ ΟΘΟΝΗ
 • Αναλογία απεικόνισης: 16:10 (εγγενής)
 • Ανάλυση: 1280 x 800 (εγγενής)
 • Οπτικό πεδίο (FOV): 80
 • Κλιμάκωση ικανότητας FOV: Ατομα με ειδικές ανάγκες
 • Sprint View Shake: Ελάχιστο
 • V-Sync: Ατομα με ειδικές ανάγκες
 • Προσαρμόσιμος στόχος FPS ανάλυσης: 60
 • Προσαρμοστική Υπερδειγματοληψία: Ενεργοποιημένο
 • Προϋπολογισμός ροής υφής: Πολύ υψηλό (6 GB VRAM)
 • Φιλτράρισμα υφής: Διγραμμικό
 • Ποιότητα απόφραξης περιβάλλοντος: Μεσαίο
 • Κάλυψη σκιών από τον ήλιο: Χαμηλό
 • Λεπτομέρεια σκιάς του ήλιου: Χαμηλό
 • Spot Shadow Λεπτομέρεια: Χαμηλό
 • Ογκομετρικός Φωτισμός: Ατομα με ειδικές ανάγκες
 • Dynamic Spot Shadows: Ατομα με ειδικές ανάγκες
 • Λεπτομέρεια μοντέλου: Μεσαίο
 • Λεπτομέρεια εφέ: Χαμηλό
 • Σημάδια κρούσης: Χαμηλό
 • Ragdolls: Χαμηλό

Μόλις τελειώσετε με τις αλλαγές, πατήστε το πλήκτρο ‘Y’ στο Steam Deck σας για να αποθηκεύσετε και να εφαρμόσετε αυτές τις αλλαγές. Εκτός από αυτό, αξίζει να σημειωθεί ότι το Apex Legends εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το Proton για να τρέχει στο Steam Deck. Ως εκ τούτου, μπορείτε να δοκιμάσετε εγκατάσταση και χρήση του Proton GE στο Steam Deck σας για να δείτε αν βελτιώνει την απόδοσή σας.

Παίξτε Apex Legends

Και αυτό είναι όλο. Εγκαταστήσατε με επιτυχία και βελτιστοποιήσατε το Apex Legends στο Steam Deck σας. Τώρα, αρπάξτε τον αγαπημένο σας θρύλο, βουτήξτε στις συναρπαστικές αρένες και διεκδικήστε τη θέση που σας αξίζει ως πρωταθλητής. Η αναπαραγωγή του Apex Legends στο Steam Deck προσφέρει έναν μοναδικό συνδυασμό φορητότητας και ανταγωνιστικής δράσης.

Αν και δεν είναι τόσο διαισθητικό όσο ένα πληκτρολόγιο και το ποντίκι, η διάταξη ελεγκτή του Steam Deck μιμείται το παιχνίδι σε μια κονσόλα ενώ σας επιτρέπει να κυριαρχείτε στους αγώνες από την άνεση του καναπέ σας. Έτσι, προχωρήστε και κατακτήστε τα Apex Games στο φορητό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος που είναι το Steam Deck.

Διαβάστε επίσης : Το Steam κατεβάζει ή εγκαθιστά ενημερώσεις κάθε φορά που το εκκινείτε;

Κορυφαίοι 7 τρόποι για να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος Steam 107

Πώς να διορθώσετε ένα ζήτημα “Δεν ήταν δυνατή η σύνδεση στο δίκτυο Steam”.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *