Πώς να ελέγξετε εάν μια εφαρμογή ανήκει στο κράτος στο Google Play Store

Πώς να ελέγξετε εάν μια εφαρμογή ανήκει στο κράτος στο Google Play Store

Γρήγορες συμβουλές
  • Το Google Play Store εμφανίζει ένα σήμα για εφαρμογές που σχετίζονται με την κυβέρνηση σε 14 χώρες.
  • Αναζητήστε το σήμα Κυβέρνηση στην καταχώριση της εφαρμογής, που βρίσκεται πάνω από το κουμπί Εγκατάσταση.
  • Αυτή η πρωτοβουλία στοχεύει στη διαφοροποίηση των αυθεντικών εφαρμογών από εκείνες που επιχειρούν να τις μιμηθούν.

Σημείωση: Η Google παρουσίασε μια ενημέρωση για το Google Play που ειδοποιεί τώρα τους χρήστες εάν μια εφαρμογή είναι συνδεδεμένη με κρατική οντότητα. Έτσι, αυτή η ενημέρωση αντιμετωπίζει το διαδεδομένο ζήτημα των ψεύτικων εφαρμογών, καθιστώντας ευκολότερη τη διάκριση των γνήσιων εφαρμογών, ειδικά επειδή οι επίσημες κυβερνητικές εφαρμογές πλαστοπροσωπούνται ιδιαίτερα.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨techVorteX στο Viber  

Διαβάστε επίσης : Πώς να ανεβάσετε μια εφαρμογή στο Google Play Store

Πώς να κλείσετε όλες τις καρτέλες από τον ίδιο ιστότοπο στο Google Chrome

Πώς να εντοπίσετε κυβερνητικές εφαρμογές;

1. Ενημερώστε το Google Play Store σας

Ενημέρωσα το Play Store μου στην έκδοση 40.7.29-31 για πρόσβαση σε αυτήν τη δυνατότητα. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να βεβαιωθείτε ότι έχετε την πιο πρόσφατη έκδοση:

Βήμα 1: Ανοιξε το Google Play Store στη συσκευή σας Android και πατήστε την εικόνα του προφίλ σας στην επάνω δεξιά γωνία.

Βήμα 2: Σε Ρυθμίσειςπατήστε Σχετικά με > Ενημερώστε το Play Store. Εάν το Play Store είναι ενημερωμένο, δεν χρειάζεται να προβείτε σε περαιτέρω ενέργειες.

2. Εντοπισμός κυβερνητικών εφαρμογών στο Play Store

Βήμα 1: Ανοιξε το Google Play Store και αναζητήστε α εφαρμογή που σχετίζεται με την κυβέρνηση για παράδειγμα, η NASA.

Βήμα 2: Με το άνοιγμα της καταχώρισης της εφαρμογής, αναζητήστε α Κυβερνητικό εικονίδιο πάνω από το κουμπί εγκατάστασης, υποδεικνύοντας τη σχέση του με κρατική οντότητα.

Σημείωση: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα βήματα για να επαληθεύσετε άλλες εφαρμογές και να αποφύγετε τις πλαστογραφημένες κυβερνητικές εφαρμογές.

Υποστηριζόμενες χώρες

Η Google έχει κυκλοφορήσει αυτήν τη λειτουργία σε διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Ινδίας, της Νότιας Κορέας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Βραζιλίας, της Αυστραλίας, του Καναδά, της Γερμανίας, της Γαλλίας, του Μεξικού, της Ιαπωνίας και της Ινδονησίας. Επιπλέον, περισσότερες από 2000 εφαρμογές που σχετίζονται με την κυβέρνηση διαθέτουν το σήμα Κυβέρνηση στο Google Play.

Στις ΗΠΑ, εφαρμογές όπως η NASA, το Mobile Passport Control και το CBP One έχουν το σήμα. Ομοίως, στην Ινδία, η Google έχει προσθέσει το σήμα σε εφαρμογές όπως το Digi Locker και το mAadhaar. Ενισχύοντας έτσι την ασφάλεια εκατομμυρίων χρηστών σε όλο τον κόσμο και προστατεύοντάς τους από πιθανή πλαστοπροσωπία.

Μπόνους: Πρόσθετα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να ληφθούν

  • Εάν μια εφαρμογή ισχυρίζεται ότι έχει κρατική σχέση, αλλά δεν διαθέτει το σήμα της Κυβέρνησης, μπορεί να είναι ψεύτικη—οι χρήστες θα πρέπει να αποφεύγουν τέτοιες περιπτώσεις.
  • Οι χρήστες θα πρέπει να ελέγχουν τις κριτικές και τον αριθμό των λήψεων. Οι προσωποποιημένες εφαρμογές λαμβάνουν συνήθως λίγες κριτικές και λήψεις.
  • Επαληθεύετε πάντα τον εκδότη της εφαρμογής που βρίσκεται κάτω από το όνομα της εφαρμογής στην καταχώριση.
  • Αποφύγετε τη λήψη κυβερνητικών εφαρμογών από τυχαίους διαδικτυακούς συνδέσμους. Η λήψη αρχείων APK από μη ελεγχόμενους ιστότοπους μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους.

Συχνές ερωτήσεις

Έχουν όλες οι κυβερνητικές εφαρμογές το σήμα;

Όχι, επί του παρόντος, δεν έχουν λάβει όλες οι κυβερνητικές εφαρμογές το επίσημο σήμα της κυβέρνησης στο Play Store.

Πρέπει να εκχωρήσετε άδειες συστήματος Android σε κυβερνητικές εφαρμογές;

Μόλις επιβεβαιώσετε τη συσχέτιση της εφαρμογής με μια κρατική οντότητα, μπορείτε να της εκχωρήσετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να λειτουργεί σωστά.

Διαβάστε επίσης :

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *