Πώς να μάθετε αν κάποιος σας απέκλεισε στο iMessage

Πώς να μάθετε αν κάποιος σας απέκλεισε στο iMessage

Το iMessage είναι μια πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων που σας επιτρέπει να επικοινωνείτε με τους φίλους και την οικογένειά σας τόσο μεμονωμένα όσο και μέσα ομαδικές συνομιλίες. Παρόμοια με άλλες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, έχετε την επιλογή να αποκλείσετε κάποιον εάν δεν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί του. Ωστόσο, τι συμβαίνει όταν κάποιος σας αποκλείει στο iMessage;

Σε περίπτωση που δεν λαμβάνετε απαντήσεις από τον δέκτη, είναι πολύ πιθανό να έχετε αποκλειστεί. Αυτή η ανάρτηση θα μιλήσει λεπτομερώς για το πώς μπορείτε να μάθετε εάν κάποιος σας απέκλεισε στο iMessage. Θα αναφέρουμε μερικές συμβουλές για να ελέγξετε και να επιβεβαιώσετε το ίδιο στο iPhone σας.

1. Ελέγξτε το χρώμα της φυσαλίδας συνομιλίας

Η πράσινη φούσκα συνομιλίας είναι η πρώτη ένδειξη ότι έχετε αποκλειστεί από κάποιον στο iMessage. Κάθε φορά που στέλνετε ένα iMessage, το συννεφάκι συνομιλίας θα πρέπει να γίνεται μπλε. Αυτό επιβεβαιώνει ότι το κείμενό σας έχει σταλεί ως iMessage στον παραλήπτη. Υπονοεί επίσης ότι ο δέκτης έχει ενεργοποιήσει το iMessage. Εάν δεν συμβαίνει αυτό, παρά τις επόμενες προσπάθειες, σημαίνει ότι έχετε αποκλειστεί. Λάβετε υπόψη ότι μπορείτε ακόμα να στείλετε μηνύματα κειμένου αλλά όχι iMessages στις επαφές σας.

Πώς να απενεργοποιήσετε το iMessage σε Mac ή iPhone

Οι φωτογραφίες δεν εμφανίζονται στο iMessage

iMessages “Πατήστε για λήψη Δεν λειτουργεί;

πράσινες φυσαλίδες συνομιλίας μήνυμα κειμένου iphone

2. Αναζητήστε αποδείξεις ανάγνωσης

Ο επόμενος τρόπος για να μάθετε εάν έχετε αποκλειστεί είναι ελέγχοντας τις αποδείξεις ανάγνωσης. Ακριβώς όπως στο WhatsApp, θα δείτε τις ειδοποιήσεις “Παράδοση” και “Ανάγνωση” κάτω από το iMessage σας. Όταν λέει «Ανάγνωση», σημαίνει ότι ο δέκτης έχει ανοίξει το iMessage σας. Τούτου λεχθέντος, όταν αποστέλλεται ένα μήνυμα κειμένου αντί για ένα iMessage, δεν βλέπετε την απόδειξη ανάγνωσης, δηλαδή «Ανάγνωση» κάτω από το συννεφάκι του μηνύματος. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει όταν λαμβάνονται και διαβάζονται μηνύματα κειμένου σε τηλέφωνα Android.

iphone κατάσταση παράδοσης μηνυμάτων

3. Αναζητήστε αυτοματοποιημένες απαντήσεις

Εφόσον οι αποδείξεις ανάγνωσης μπορούν να απενεργοποιηθούν για το iMessage, θα πρέπει επίσης να προσέχετε τις αυτοματοποιημένες απαντήσεις. Εάν η επαφή σας έχει ρυθμιστεί αυτόματες απαντήσεις ενώ χρησιμοποιείτε τη λειτουργία εστίασης ή απορρίπτετε τις εισερχόμενες κλήσεις, δεν σας έχουν αποκλείσει στο iMessage. Οι αποκλεισμένες επαφές δεν θα λάβουν ποτέ τέτοιες αυτοματοποιημένες απαντήσεις, είτε με τη μορφή μηνυμάτων κειμένου είτε με iMessages.

4. Ελέγξτε την κατάσταση Do Not Disturb

Όταν η επαφή σας αλλάξει σε Μην ενοχλείτε, το παράθυρο συνομιλίας θα εμφανίσει το εικονίδιο της Σελήνης. Αυτό σημαίνει ότι η επαφή σας σίγησε τις ειδοποιήσεις iPhone. Αυτό σημαίνει επίσης ότι η επαφή σας δεν σας έχει αποκλείσει στο iMessage. Μπορείτε επίσης να θέσετε σε σίγαση τις ειδοποιήσεις χρησιμοποιώντας τη λειτουργία εστίασης στο iPhone σας.

εικονίδιο iphone imessage σελήνης

5. Ελέγξτε την κατάσταση iMessage σας

Η υπηρεσία iMessage μπορεί να είναι ανενεργή στο iPhone σας ή να μην λειτουργεί σωστά λόγω προβλημάτων δικτύου. Προτείνουμε τη μετάβαση σε δίκτυο 5G ή Wi-Fi για βελτιωμένες ταχύτητες. Μετά από αυτό, δείτε πώς μπορείτε να ελέγξετε την κατάσταση του iMessage.

Βήμα 1: Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone σας και πατήστε Μηνύματα.

ρυθμίσεις μηνυμάτων iphone

Βήμα 2: Ενεργοποιήστε το iMessage εάν είναι απενεργοποιημένο για το iPhone σας.

ενεργοποιήστε το iMessage στο iPhone

Βήμα 3: Πατήστε Αποστολή και λήψη και βεβαιωθείτε ότι ο αριθμός του κινητού σας είναι επιλεγμένος για αποστολή iMessage.

Εάν στείλετε iMessage από το iCloud ID σας, είναι πιθανό η επαφή σας να μην σας αναγνωρίσει και να σταματήσει να ανταποκρίνεται.

Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τον επίσημο Κατάσταση συστήματος Apple σελίδα για να ελέγξετε εάν οι υπηρεσίες iMessage λειτουργούν καλά.

6. Επιλέξτε Χωρίς αποστολή μηνύματος

Ένας τρόπος για να μάθετε εάν έχετε αποκλειστεί στο iMessage είναι να πραγματοποιήσετε μια κλήση αφού απενεργοποιήσετε το Caller ID στο iPhone σας. Είναι μια ενσωματωμένη λειτουργία που εμφανίζει τον αριθμό τηλεφώνου σας στο iPhone της επαφής σας όταν πραγματοποιείτε μια κλήση. Εάν το απενεργοποιήσετε, η οθόνη του iPhone της επαφής σας θα εμφανίζει «Άγνωστος αριθμός» όταν καλείτε. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε.

Βήμα 1: Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και πατήστε στο Τηλέφωνο.

Ρυθμίσεις τηλεφώνου iphone 2

Βήμα 2: Πατήστε «Εμφάνιση αναγνωριστικού καλούντος» και απενεργοποιήστε τη λειτουργία.

Σε περίπτωση που η επιλογή “Εμφάνιση του αναγνωριστικού καλούντος μου” είναι μειωμένη και δεν μπορείτε να την απενεργοποιήσετε, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας και να επιβεβαιώσετε εάν απαιτείται να είναι ενεργή ανά πάσα στιγμή το αναγνωριστικό καλούντος.

Βήμα 3: Εάν μπορείτε να το απενεργοποιήσετε, κλείστε τις Ρυθμίσεις και καλέστε την επαφή σας για να δείτε αν λάβετε απάντηση.

Εάν η επαφή σας δεν ανταποκρίνεται στις κλήσεις σας, μπορείτε επίσης να ελέγξετε σε άλλες εφαρμογές κοινωνικών μέσων όπως το Facebook και το Instagram εάν έχετε αποκλειστεί. Μπορείτε να στείλετε μήνυμα στην επαφή σας σε αυτές τις εφαρμογές όπου είστε συνδεδεμένοι και να δείτε εάν είστε ακόμα στη λίστα φίλων.

Έχετε αποκλειστεί;

Αυτές οι μέθοδοι θα σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε εάν κάποιος σας έχει αποκλείσει στο iMessage. Λάβετε υπόψη ότι ενδέχεται να μην αποκλειστείτε εάν δείτε το σφάλμα “Δεν παραδόθηκε” κατά την αποστολή ενός iMessage, καθώς μπορεί να σχετίζεται με διαφορετικό ζήτημα στο iPhone σας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για επιδιόρθωση αυτού του σφάλματος ακολουθώντας τον χρήσιμο οδηγό μας.

Διαβάστε επίσης :

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *