Πώς να μεταφέρετε μηνύματα κειμένου (SMS) από Android σε Android

Πώς να μεταφέρετε μηνύματα κειμένου (SMS) από Android σε Android

Διαθέτοντας μια εύχρηστη διεπαφή, οι συσκευές Android είναι η επιλογή περισσότερων από τους μισούς χρήστες smartphone παγκοσμίως. Κατά τη ρύθμιση μιας νέας συσκευής ή την επαναφορά μιας παλιάς, γίνεται ευκολότερη η μεταφορά δεδομένων, όπως μηνύματα κειμένου, από Android σε Android.

Όταν ρυθμίζετε τη συσκευή σας Android, η σύνδεση σε έναν νέο ή προηγούμενο λογαριασμό Google διασφαλίζει ότι δημιουργούνται αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας. Αυτό μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά μηνυμάτων κειμένου από το Android στο Android. Αλλά αν δεν είστε λάτρης της Google, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ορισμένες λειτουργίες συσκευής ή εφαρμογές τρίτων για να επιτύχετε το ίδιο κατόρθωμα. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα.

1. Χρήση Google Backups

Όταν αλλάζετε σε μια νέα συσκευή ή ρυθμίζετε ξανά μια παλιά, τα αντίγραφα ασφαλείας της Google μπορούν να σας βοηθήσουν να μεταφέρετε τα δεδομένα σας απρόσκοπτα. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να μεταφέρετε μηνύματα κειμένου ή SMS στο νέο τηλέφωνο Android. Για να γίνει αυτό, ωστόσο, τα αντίγραφα ασφαλείας του Google Drive πρέπει να είναι ενεργοποιημένα για την παλιά σας συσκευή. Εάν δεν είστε σίγουροι, δείτε πώς μπορείτε να ελέγξετε.

Πώς να διορθώσετε το iMessage δεν παραδόθηκε στο iPhone σας

Πώς να χρησιμοποιήσετε το iPhone ως κωδικό πρόσβασης για να συνδεθείτε στο X

Βήμα 1: Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις και πατήστε στο Google.

Βήμα 2: Εδώ, πατήστε στην επιλογή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Ανοίξτε τις ρυθμίσεις Google 4

Βήμα 3: Στην περιοχή Αποθήκευση λογαριασμού, ελέγξτε τον λογαριασμό που έχει επιλεγεί αυτήν τη στιγμή για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας αυτής της συσκευής. Στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι η εναλλαγή “Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας από το Google One” είναι ενεργοποιημένη.

Ενεργοποιήστε την εναλλαγή

Αυτό σημαίνει ότι αυτή η συσκευή δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας όλων των δεδομένων της, συμπεριλαμβανομένων των μηνυμάτων κειμένου, στον επιλεγμένο λογαριασμό Google. Εάν αυτή η εναλλαγή είναι απενεργοποιημένη, ενεργοποιήστε την και περιμένετε μέχρι ο συνδεδεμένος λογαριασμός Google να δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων της συσκευής σας. Τώρα μπορείτε να συνδεθείτε σε αυτόν τον λογαριασμό στη νέα σας συσκευή και να περιμένετε να γίνει επαναφορά των δεδομένων από τα αντίγραφα ασφαλείας. Με αυτόν τον τρόπο, όλα τα μηνύματα κειμένου θα αποκατασταθούν επίσης.

Υπόδειξη: Εάν θέλετε να επαναφέρετε τα μηνύματα από το αντίγραφο ασφαλείας της Google στο παλιό σας τηλέφωνο, θα πρέπει πρώτα να επαναφέρετε αυτήν τη συσκευή Android. Στη συνέχεια, επαναφέρετε όλα τα δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων των μηνυμάτων κειμένου.

2. Χρήση Samsung Smart Switch

Εάν κάνετε εναλλαγή σε μια συσκευή Samsung, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εγγενή εφαρμογή Smart Switch της Samsung για να μεταφέρετε όλα τα σχετικά δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων των μηνυμάτων κειμένου. Αυτό λειτουργεί επίσης εάν κάνετε εναλλαγή από συσκευή Android άλλης μάρκας. Εάν θέλετε, μπορείτε να επιλέξετε μόνο τα μηνύματα κειμένου που θα μεταφερθούν. Για περισσότερες λεπτομέρειες, ανατρέξτε στον οδηγό μας σχετικά με τη χρήση του Samsung Smart Switch για τη μεταφορά δεδομένων.

3. Με σύνδεση στο Google Messages

Εάν χρησιμοποιείτε πολλούς λογαριασμούς για διαφορετικά τηλέφωνα Android, συνδεθείτε στον σχετικό λογαριασμό στην εφαρμογή Μηνύματα Google. Αυτό όχι μόνο θα προσθέσει τον λογαριασμό Google στο τηλέφωνό σας, αλλά θα μεταφέρει και όλα τα σχετικά μηνύματα κειμένου. Βεβαιωθείτε ότι ο λογαριασμός στον οποίο συνδέεστε είναι ο λογαριασμός στον οποίο έχουν δημιουργηθεί αντίγραφα ασφαλείας των μηνυμάτων. Να πώς.

Βήμα 1: Ανοίξτε την εφαρμογή Google Messages και πατήστε το εικονίδιο του προφίλ σας στην επάνω δεξιά γωνία.

Βήμα 2: Στη συνέχεια, πατήστε το εικονίδιο με το βέλος δίπλα στον λογαριασμό που προστέθηκε αυτήν τη στιγμή για να δείτε περισσότερες επιλογές. Εδώ, πατήστε Προσθήκη άλλου λογαριασμού.

Προσθήκη νέου λογαριασμού 1

Βήμα 3: Εδώ, πληκτρολογήστε το σχετικό αναγνωριστικό Gmail και πατήστε Επόμενο. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού και πατήστε Επόμενο.

Εισαγάγετε το αναγνωριστικό email και τον κωδικό πρόσβασης

Βήμα 4: Περιμένετε να ολοκληρωθεί η σύνδεση του λογαριασμού.

Βήμα 5: Στη συνέχεια, πατήστε ξανά στην εικόνα του προφίλ σας. Πατήστε στο κάτω βέλος για να δείτε τις επιλογές λογαριασμού.

Βήμα 6: Εδώ, πατήστε στον λογαριασμό που προστέθηκε πρόσφατα από τις επιλογές.

Επιλέξτε τον νέο λογαριασμό gmail 1

Περιμένετε να ολοκληρωθεί ο συγχρονισμός των μηνυμάτων από τον πρόσφατα επιλεγμένο λογαριασμό στην εφαρμογή Μηνύματα Google. Μόλις ολοκληρωθεί, θα πρέπει να αντικατοπτρίζει τα αντίγραφα ασφαλείας των μηνυμάτων από τον Λογαριασμό σας Google.

4. Χρήση Γρήγορης κοινής χρήσης

Εάν θέλετε να μοιραστείτε ένα μόνο κείμενο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Γρήγορης κοινής χρήσης του Android. Έρχεται ενσωματωμένο στις περισσότερες συσκευές Android και σας επιτρέπει να στέλνετε και να λαμβάνετε αρχεία σε άλλες συσκευές Android μέσω Bluetooth. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για τη μετεγκατάσταση ορισμένων κειμένων από το Android στο Android χωρίς τη χρήση εφαρμογών τρίτων. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να το κάνετε.

Σημείωση: Βεβαιωθείτε ότι το Bluetooth είναι ενεργοποιημένο και στις δύο συσκευές Android πριν συνεχίσετε.

Βήμα 1: Τραβήξτε προς τα κάτω από το επάνω μέρος της οθόνης για να ανοίξετε τις Γρήγορες ρυθμίσεις. Εδώ, πατήστε Γρήγορη κοινή χρήση.

Υπόδειξη: Μπορείτε να επεξεργαστείτε το μενού Γρήγορες ρυθμίσεις και να προσθέσετε την επιλογή Γρήγορη κοινή χρήση.

Βήμα 2: Όταν σας ζητηθεί, επιλέξτε εάν θέλετε να είναι ορατή μόνο στις επαφές σας ή σε όλους για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, πατήστε Τέλος.

Ανοίξτε τις ρυθμίσεις γρήγορης κοινής χρήσης

Βήμα 3: Τώρα, μεταβείτε στο μήνυμα που θέλετε να μοιραστείτε στην εφαρμογή Μηνύματα Google.

Βήμα 4: Πατήστε παρατεταμένα το μήνυμα και πατήστε το εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες. Πατήστε Κοινή χρήση.

Ανοίξτε τις επιλογές μηνυμάτων

Βήμα 5: Εδώ, πατήστε Γρήγορη κοινή χρήση.

Βήμα 6: Πατήστε στη σχετική κοντινή επαφή ή επιλέξτε μία από τη λίστα επαφών της συσκευής σας.

Επιλέξτε συσκευή για Γρήγορη κοινή χρήση

Βήμα 7: Περιμένετε να εμφανιστεί το PIN κοινής χρήσης στην οθόνη σας.

Βήμα 8: Ταυτόχρονα, ένα αίτημα Γρήγορης κοινής χρήσης θα εμφανιστεί στην άλλη συσκευή.

Βήμα 9: Αντιστοιχίστε το PIN και πατήστε Αποδοχή.

Εισαγάγετε τον κωδικό της συσκευής

Βήμα 11: Πατήστε Αντιγραφή.

Πατήστε Αντιγραφή

Τώρα, αντιγράψτε το μήνυμα σε οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή ή δημιουργήστε μια Σημείωση για να αποθηκεύσετε το μήνυμα κειμένου στο νέο σας τηλέφωνο Android.

Σημείωση: Εάν δεν μπορείτε να βρείτε την επιλογή Γρήγορης κοινής χρήσης, στείλτε το μήνυμα κειμένου στον εαυτό σας ή σε κάποιον άλλο στο WhatsApp. Όσο η άλλη συσκευή Android χρησιμοποιεί αυτόν τον αριθμό WhatsApp, τα μηνύματα κειμένου θα είναι διαθέσιμα εκεί.

5. Χρήση εφαρμογών μεταφοράς τρίτων

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καμία από τις παραπάνω επιλογές ή θέλετε να μεταφέρετε μαζικά μηνύματα από μια συσκευή Android σε άλλη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή, όπως το SMS Backup & Restore. Αυτό θα σας επιτρέψει να μεταφέρετε μαζικά μηνύματα με ελάχιστα προβλήματα. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να δημιουργήσετε πρώτα αντίγραφα ασφαλείας των μηνυμάτων και στη συνέχεια να τα επαναφέρετε στην άλλη συσκευή Android.

Δημιουργήστε ένα αντίγραφο ασφαλείας

Βήμα 1: Κατεβάστε και ανοίξτε την εφαρμογή SMS Backup & Restore στην παλιά σας συσκευή Android. Εδώ, πατήστε «Ρύθμιση αντιγράφου ασφαλείας».

Βήμα 2: Ενεργοποιήστε την εναλλαγή για Μηνύματα και πατήστε Επόμενο.

Δημιουργήστε ένα αντίγραφο ασφαλείας

Βήμα 3: Από τις επιλογές, επιλέξτε πού θέλετε να δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας των μηνυμάτων κειμένου. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει κάτι διαφορετικό από το τηλέφωνό σας.

Βήμα 4: Εάν σας ζητηθεί, εισαγάγετε τα σχετικά διαπιστευτήρια λογαριασμού.

Βήμα 5: Επιλέξτε τη συχνότητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και πατήστε Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας τώρα.

Επιλέξτε πού θα αποθηκεύσετε το αντίγραφο ασφαλείας

Βήμα 6: Εάν σας ζητηθεί, επιλέξτε ένα επαναλαμβανόμενο πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και πατήστε Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας τώρα.

Ορίστε επαναλαμβανόμενα αντίγραφα ασφαλείας

Τώρα που έχουν δημιουργηθεί αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων στο cloud, ήρθε η ώρα να τα επαναφέρετε στην άλλη συσκευή. Να πώς.

Επαναφέρετε το αντίγραφο ασφαλείας

Βήμα 1: Τώρα, ανοίξτε την εφαρμογή SMS Backup & Restore στην άλλη συσκευή. Πατήστε Επαναφορά.

Βήμα 2: Εάν σας ζητηθεί, πατήστε Ναι.

Επαναφορά αντιγράφου ασφαλείας

Βήμα 3: Εδώ, πατήστε στην επιλογή στην οποία έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας των μηνυμάτων σας στο παρελθόν. Βεβαιωθείτε ότι ο λογαριασμός είναι συνδεδεμένος και συνδεδεμένος.

Βήμα 4: Επιλέξτε το αντίγραφο ασφαλείας και πατήστε OK.

Επιλέξτε αντίγραφο ασφαλείας

Βήμα 5: Εδώ, βεβαιωθείτε ότι η εναλλαγή για τα Μηνύματα είναι ενεργοποιημένη. Στη συνέχεια, πατήστε Επαναφορά.

Επαναφορά από αντίγραφο ασφαλείας

Περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία επαναφοράς. Στη συνέχεια, ανοίξτε τη σχετική εφαρμογή μηνυμάτων για να δείτε εάν όλα τα μηνύματα έχουν μεταφερθεί από την προηγούμενη συσκευή σας Android στη νέα.

Αντιγραφή κειμένων από Android σε Android

Ενώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων καταλαμβάνουν σιγά σιγά, τα παραδοσιακά μηνύματα εξακολουθούν να υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό. Ελπίζουμε λοιπόν ότι αυτό το άρθρο σας βοήθησε να μεταφέρετε μηνύματα κειμένου (SMS) από την προηγούμενη συσκευή Android στη νέα συσκευή Android για να διασφαλίσετε ότι δεν θα χάσετε βασικά κείμενα.

Διαβάστε επίσης :

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *