Πώς να βρείτε την έκδοση Android

Πώς να βρείτε την έκδοση Android ενός τηλεφώνου Android

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε την έκδοση λογισμικού Android του τηλεφώνου σας Android. Με αυτό, μπορείτε να γνωρίζετε τις δυνατότητες που υποστηρίζει, τις οφειλόμενες ενημερώσεις ή ακόμα και να επιλύσετε ένα πρόβλημα στο τηλέφωνό σας Android. Τα περισσότερα τηλέφωνα Android διαθέτουν προσαρμοσμένη επεξεργασία διεπαφής πάνω από το λειτουργικό σύστημα vanilla Android. Δεδομένου ότι αυτό κάνει τα περισσότερα τηλέφωνα Android διαφορετικά, δημιουργείται σύγχυση να βρείτε την έκδοση Android σε ένα smartphone. Θα εξηγήσουμε πώς να βρείτε την έκδοση Android οποιουδήποτε smartphone.

Ενώ προσπαθούμε να καλύψουμε τις πιο δημοφιλείς επωνυμίες τηλεφώνων Android εκεί έξω, είναι δύσκολο να έχουμε πρόσβαση και να συμπεριλάβουμε κάθε μοντέλο τηλεφώνου Android/λειτουργικό λειτουργικό σύστημα.

Πώς να επαναφέρετε το εικονίδιο τηλεφώνου που λείπει στο iPhone/iPad

Πώς να βρείτε τη διεύθυνση MAC στα Windows 11

Samsung

Τα τηλέφωνα Samsung Galaxy διαθέτουν την έκδοση One UI του Android. Μαζί με την έκδοση Android, η Samsung ενημερώνει επίσης την έκδοση One UI. Δείτε πώς μπορείτε να βρείτε την έκδοση Android του τηλεφώνου Samsung Galaxy και την έκδοση One UI.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο τηλέφωνο Samsung Galaxy. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο κάτω μέρος της σελίδας και επιλέξτε το Για το τηλέφωνο επιλογή.

Σχετικά με το τηλέφωνο στο OneUI

2. Στη σελίδα Σχετικά με το τηλέφωνο, επιλέξτε το Πληροφορίες λογισμικού επιλογή. Θα βρείτε την έκδοση Android και επίσης την έκδοση One UI του τηλεφώνου σας Samsung.

Έκδοση OneUI

Για να ελέγξετε για τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις, επιλέξτε το Αναβάθμιση λογισμικού επιλογή στην αρχική οθόνη της εφαρμογής Ρυθμίσεις. Στην επόμενη οθόνη, επιλέξτε το Λήψη και εγκατάσταση επιλογή. Το σύστημα θα ελέγξει για τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις εάν είναι διαθέσιμες και παρέχει την επιλογή λήψης.

Κατεβάστε την τελευταία έκδοση OneUI

Google Pixel

Τα τηλέφωνα Google Pixel είναι γνωστά για την προσφορά της εμπειρίας Pixel με τις λιγότερες οπτικές τροποποιήσεις. Δείτε πώς μπορείτε να βρείτε την έκδοση Android των τηλεφώνων σας Pixel.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο τηλέφωνο Pixel.

2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε το Για το τηλέφωνο επιλογή.

Σχετικά με το τηλέφωνο Pixel

3. Σε αυτήν τη σελίδα, θα βρείτε την έκδοση Android στην οποία εκτελείται το τηλέφωνό σας Pixel.

Έκδοση Android Pixel

Για να ελέγξετε εάν υπάρχουν ενημερώσεις, από την αρχική σελίδα της εφαρμογής Ρυθμίσεις, πατήστε στο Σύστημα επιλογή και πατήστε Ενημέρωση συστήματος. Η συσκευή αναζητά τις πιο πρόσφατες διαθέσιμες ενημερώσεις για το τηλέφωνό σας.

Ενημέρωση συστήματος Pixel

Motorola (Lenovo)

Η Motorola διαθέτει MyUX ως προσαρμοσμένη διεπαφή πάνω από το Android. Ωστόσο, σε αντίθεση με άλλες Motorola δεν έχει αριθμούς έκδοσης για το προσαρμοσμένο περιβάλλον εργασίας λογισμικού της. Απλώς ενημερώνουν την έκδοση Android ακριβώς όπως το Pixel. Δείτε πώς μπορείτε να βρείτε την έκδοση Android στο τηλέφωνό σας Moto.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο τηλέφωνό σας Motorola και επιλέξτε το Για το τηλέφωνο επιλογή.

2. Στο Για το τηλέφωνο σελίδα, θα βρείτε τον αριθμό έκδοσης Android.

Έκδοση Android Moto

Ωστόσο, για να ελέγξετε αν υπάρχουν πιο πρόσφατες ενημερώσεις, η επιλογή είναι διαθέσιμη απευθείας στην αρχική σελίδα της εφαρμογής Ρυθμίσεις. Επίλεξε το Ενημέρωση συστήματος επιλογή στις Ρυθμίσεις και πατήστε στο Ελεγχος για ενημερώσεις επιλογή για λήψη των πιο πρόσφατων ενημερώσεων.

Moto ενημέρωσης συστήματος

OnePlus και Oppo

Τα τηλέφωνα OnePlus και Oppo λειτουργούν με OxygenOS και ColorOS ταυτόχρονα. Ωστόσο, ολόκληρη η διεπαφή χρήστη του λειτουργικού συστήματος είναι παρόμοια μεταξύ τους, ειδικά στην εφαρμογή Ρυθμίσεις. Δείτε πώς μπορείτε να βρείτε την έκδοση Android μαζί με τις εκδόσεις OxygenOS και ColorOS στα τηλέφωνά σας OnePlus και Oppo.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο τηλέφωνό σας OnePlus ή Oppo και επιλέξτε το Σχετικά με τη συσκευή επιλογή. Στην επόμενη σελίδα, θα βρείτε την έκδοση OxygenOS ή ColorOS του τηλεφώνου σας.

Έκδοση Android Oxygen OS

2. Κάντε κύλιση παρακάτω για να βρείτε την έκδοση Android του τηλεφώνου σας.

Έκδοση Android Oxygen OS

Για να ελέγξετε για την πιο πρόσφατη ενημέρωση λογισμικού, στο Σχετικά με τη συσκευή σελίδα, πατήστε στο OxygenOS ή το ColorOS επιλογή στο επάνω μέρος της σελίδας. Το τηλέφωνό σας θα αναζητήσει τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις.

Ενημέρωση του Oxygen OS

Τίποτα

Τα τηλέφωνα Nothing διαθέτουν Nothing OS πάνω από το λειτουργικό σύστημα Android. Δείτε πώς μπορείτε να βρείτε την έκδοση Nothing OS και την έκδοση Android OS σε τηλέφωνα Nothing.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και επιλέξτε το Για το τηλέφωνο επιλογή στο κάτω μέρος της σελίδας.

2. Στη σελίδα Πληροφορίες, θα δείτε την έκδοση Nothing OS στην κορυφή.

Καμία έκδοση OS

3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ίδια σελίδα για να βρείτε την έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android.

Έκδοση Android Nothing OS

Για να ελέγξετε για τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις στο τηλέφωνό σας Nothing, πατήστε στο Επιλογή συστήματος στην εφαρμογή Ρυθμίσεις και επιλέξτε το Ενημέρωση συστήματος επιλογή. Θα βρείτε εάν υπάρχουν νέες ενημερώσεις στο λειτουργικό σας σύστημα.

Ενημέρωση συστήματος στο Nothing OS

Xiaomi / POCO

Τα τηλέφωνα Redmi, Xiaomi και Poco έχουν εγκαταστήσει το MIUI. Δείτε πώς μπορείτε να βρείτε την έκδοση MIUI και την έκδοση Android σε τηλέφωνα Xiaomi.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και πατήστε στο Για το τηλέφωνο επιλογή στο επάνω μέρος των Ρυθμίσεων.

2. Στην επόμενη σελίδα, θα δείτε την έκδοση MIUI και επίσης την έκδοση Android.

Έκδοση MIUI σε Android

Για ενημέρωση, πατήστε στο Έκδοση MIUI που θα ελέγξει για τις πιο πρόσφατες διαθέσιμες ενημερώσεις για το τηλέφωνό σας.

Ενημερώστε την έκδοση MIUI

Vivo

Τα τηλέφωνα Vivo λειτουργούν με Funtouch OS πάνω από το Android. Όπως και άλλα τηλέφωνα, μπορείτε να μάθετε την έκδοση Android και την έκδοση Funtouch OS σε τηλέφωνα Vivo.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και πατήστε στο Για το τηλέφωνο επιλογή στο κάτω μέρος.

2. Μπορείτε να ελέγξετε την έκδοση Funtouch OS και επίσης την έκδοση Android.

Διασκεδαστική έκδοση λειτουργικού συστήματος αφής Android

Για ενημέρωση, στην εφαρμογή Ρυθμίσεις, ανοίξτε το Ενημέρωση συστήματος και ελέγξτε για τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις.

Διασκεδαστική ενημέρωση λειτουργικού συστήματος αφής

Τίποτα

Τα τηλέφωνα Nothing διαθέτουν Nothing OS πάνω από το Android. Δείτε πώς μπορείτε να βρείτε την έκδοση Nothing OS και την έκδοση Android στα τηλέφωνα Nothing.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και επιλέξτε το Για το τηλέφωνο επιλογή στο κάτω μέρος της σελίδας.

2. Στη σελίδα Πληροφορίες, θα δείτε την έκδοση Nothing OS στην κορυφή.

Καμία έκδοση OS

3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ίδια σελίδα για να βρείτε την έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android.

Έκδοση Android Nothing OS

Για να ελέγξετε για τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις στο τηλέφωνό σας Nothing, πατήστε στο Επιλογή συστήματος στην εφαρμογή Ρυθμίσεις και, στη συνέχεια, επιλέξτε το Ενημέρωση συστήματος επιλογή. Θα βρείτε εάν υπάρχουν νέες ενημερώσεις στο λειτουργικό σας σύστημα.

Ενημέρωση συστήματος στο Nothing OS

Βρείτε εύκολα την έκδοση Android

Τα τηλέφωνα Android από διαφορετικές μάρκες συνοδεύονται από την έκδοση του Android UI. Ενώ ορισμένες μάρκες όπως η Samsung έχουν επίσης μια έκδοση για τη διεπαφή τους, ορισμένες μάρκες όπως η Moto δεν έχουν. Γενικά, μπορείτε να βρείτε την έκδοση στην επιλογή Σχετικά με το τηλέφωνο ή Σχετικά με τη συσκευή. Μπορείτε να ελέγξετε για τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις στην ίδια επιλογή ή από την επιλογή Ενημέρωση λογισμικού στην αρχική σελίδα Ρυθμίσεις. Εκτός από την έκδοση Android, μπορείτε να βρείτε το μοντέλο και το όνομα του τηλεφώνου σας Android.

Διαβάστε επίσης:Πώς να βρείτε τον αριθμό τηλεφώνου κάποιου στο Telegram

Πως να κάνετε αντιγραφή και επικόλληση κειμένου στο Android

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *