Πώς να επαναφέρετε το εικονίδιο τηλεφώνου που λείπει στο iPhone/iPad

Πώς να επαναφέρετε το εικονίδιο τηλεφώνου που λείπει στο iPhone/iPad

Δεν είναι ασυνήθιστο να θεωρείτε δεδομένη την εφαρμογή Phone στο iPhone σας. Εξάλλου, είναι πάντα διαθέσιμο στο Dock, όπως ήταν από το αρχικό iPhone. Γι’ αυτό είναι τόσο εκνευριστικό αν δεν το δεις ξαφνικά.

Ευτυχώς, η επαναφορά ενός εικονιδίου τηλεφώνου που λείπει στο Dock στο iPhone σας είναι αρκετά απλή. Σε αυτό το σεμινάριο, θα σας δείξουμε διάφορες τεχνικές που θα σας βοηθήσουν να το κάνετε αυτό.

Πώς να βρείτε φωτογραφίες FaceTime Live στο iPhone

Γιατί το εικονίδιο του τηλεφώνου χάνεται στο iPhone σας

Η εφαρμογή Phone είναι αναμφίβολα η πιο απαραίτητη εφαρμογή στο iPhone σας, επομένως η Apple δεν σας επιτρέπει να τη διαγράψετε. Εσείς ή οποιοσδήποτε άλλος διαχειρίζεται το τηλέφωνό σας, δεν μπορείτε επίσης να το αποκλείσετε με περιορισμούς χρόνου οθόνης ή διαχείρισης φορητής συσκευής.

Ωστόσο, αυτό είναι είναι δυνατό να μετακινήσετε το τηλέφωνο από το Dock σε έναν φάκελο ή σε άλλη σελίδα της Αρχικής οθόνης ή να το αφαιρέσετε, ώστε να είναι προσβάσιμο μόνο από τη Βιβλιοθήκη εφαρμογών. Εάν το εικονίδιο του τηλεφώνου δεν είναι ορατό, μάλλον γι’ αυτό.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Αναζήτησης του iPhone σας ή τη Βιβλιοθήκη εφαρμογών για να ανακτήσετε το εικονίδιο του τηλεφώνου. Μια άλλη επιλογή είναι να επαναφέρετε την αρχική οθόνη στην αρχική της εργοστασιακή διάταξη.

Επαναφορά της εφαρμογής τηλεφώνου που λείπει μέσω της Αναζήτησης iPhone

Ο πιο γρήγορος τρόπος για να εντοπίσετε την εφαρμογή Phone και να την προσθέσετε ξανά στο Dock στο iPhone σας είναι μέσω της ενσωματωμένης λειτουργίας Αναζήτησης στο iOS. Δείτε πώς:

 1. Σύρετε προς τα κάτω σε οποιαδήποτε σελίδα της Αρχικής οθόνης για να καλέσετε την Αναζήτηση. Ή, πατήστε το Αναζήτηση εικονίδιο πάνω από την αποβάθρα.
 2. Τύπος Τηλέφωνο και η εφαρμογή θα πρέπει να εμφανίζεται αμέσως στα αποτελέσματα αναζήτησης.
 3. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το Τηλέφωνο και αρχίστε να το σύρετε—η κίνηση σας βγάζει στην Αρχική οθόνη.
 4. Σύρετε το δάχτυλό σας πάνω από το Dock.
 5. Αφήστε το και το εικονίδιο Τηλέφωνο θα εμφανιστεί στο Dock.

Σύρετε και αποθέστε την εφαρμογή από τη βιβλιοθήκη εφαρμογών

Εάν η εφαρμογή Τηλέφωνο δεν εμφανίζεται στην Αναζήτηση iPhone, χρησιμοποιήστε τη μέθοδο που βασίζεται στη βιβλιοθήκη εφαρμογών. Μόλις:

 1. Σύρετε επανειλημμένα προς τα αριστερά στην Αρχική οθόνη σας μέχρι να φτάσετε στη Βιβλιοθήκη εφαρμογών.
 2. Εντοπίστε την εφαρμογή Τηλέφωνο μέσα στο Κοινωνικός κατηγορία. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε τη γραμμή αναζήτησης στο επάνω μέρος και φιλτράρετε με το όνομα.
 3. Πατήστε παρατεταμένα το Τηλέφωνο και αρχίστε να το σύρετε—η κίνηση βγαίνει από τη Βιβλιοθήκη εφαρμογών και φέρνει την Αρχική οθόνη για προβολή.
 4. Σύρετε το δάχτυλό σας πάνω από το Dock.
 5. Αφήστε το και το εικονίδιο Τηλέφωνο θα εμφανιστεί στο Dock.

Επαναφέρετε τη διάταξη της αρχικής οθόνης στο iPhone

Μια άλλη τεχνική για να επαναφέρετε το εικονίδιο του τηλεφώνου στο iPhone σας είναι να επαναφέρετε τη διάταξη της αρχικής οθόνης στις εργοστασιακές προεπιλογές. Η ενέργεια επαναφέρει όλα τα εικονίδια εγγενών εφαρμογών στις αρχικές τους τοποθεσίες, αναδιατάσσει τις εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών αλφαβητικά και διαγράφει προσαρμοσμένους φακέλους.

Εάν έχετε μια αποδιοργανωμένη Αρχική οθόνη με πολλές εφαρμογές που λείπουν και θέλετε να ξεκινήσετε από την αρχή:

 1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις μέσω της Αρχικής οθόνης ή της Βιβλιοθήκης εφαρμογών.
 2. Παω σε Γενικός > Μεταφορά ή επαναφορά iPhone > Επαναφορά.
 1. Παρακέντηση Επαναφορά διάταξης αρχικής οθόνης.
 2. Παρακέντηση Επαναφορά της αρχικής οθόνης για να επιβεβαιώσετε την ενέργεια.
 1. Βγείτε στην Αρχική οθόνη για να βρείτε όλες τις προεγκατεστημένες εφαρμογές—συμπεριλαμβανομένου του τηλεφώνου—όπου τις βλέπατε συνήθως σε ένα νέο iPhone που έχει ρυθμιστεί.

Πώς να αντιμετωπίσετε προβλήματα με την αρχική οθόνη στο iPhone

Εάν η εφαρμογή Τηλέφωνο εξαφανίζεται επανειλημμένα στο iPhone σας ή η συσκευή αντιμετωπίζει πρόβλημα με την καταγραφή των κινήσεων μεταφοράς και απόθεσης, πιθανότατα αντιμετωπίζετε ένα απροσδόκητο πρόβλημα στο λογισμικό συστήματος που προκαλεί δυσλειτουργία της Αρχικής οθόνης. Οι ακόλουθες επιδιορθώσεις θα βοηθήσουν στην επίλυση του προβλήματος.

Επανεκκινήστε το iPhone σας

Η επανεκκίνηση του iPhone σας είναι μια αποτελεσματική μέθοδος για την επίλυση τυχαίων σφαλμάτων και δυσλειτουργιών στο iOS. Να κάνω αυτό:

 1. Κράτα το Πλευρά και το Ενταση πάνω ή Κάτω κουμπιά ταυτόχρονα μέχρι να εμφανιστεί η οθόνη Slide to Power Off.
 2. Σύρετε το Εξουσία εικονίδιο στα δεξιά και περιμένετε 30 δευτερόλεπτα για να κλείσει πλήρως η συσκευή.
 3. Κράτα το Πλευρά κουμπί μέχρι να δείτε το λογότυπο της Apple για να ενεργοποιήσετε ξανά τη συσκευή.

Ένας πιο γρήγορος τρόπος για να επανεκκινήσετε το iPhone σας είναι να ρωτήσετε το Siri—απλώς πείτε, “Hey Siri, επανεκκινήστε το iPhone μου” και πατήστε Επανεκκίνηση στο αναδυόμενο παράθυρο επιβεβαίωσης.

Ενημερώστε το λογισμικό συστήματος

Εάν έχετε ενημερώσει πρόσφατα σε μια κύρια έκδοση λογισμικού συστήματος, όπως το iOS 17.0, είναι σύνηθες να αντιμετωπίζετε διάφορα προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων ζητημάτων σταθερότητας με την Αρχική οθόνη. Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε αυτά τα ζητήματα είναι να εγκαταστήσετε νεότερες ενημερώσεις, οι οποίες συνήθως περιλαμβάνουν πολλές διορθώσεις σφαλμάτων, αμέσως μόλις τις κυκλοφορήσει η Apple. Να κάνω αυτό:

 1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις.
 2. Παω σε Γενικός > Αναβάθμιση λογισμικού.
 3. Εάν υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση, πατήστε Ενημέρωση τώρα.

Για να βεβαιωθείτε ότι το iPhone σας είναι ενημερωμένο με την πιο πρόσφατη έκδοση του iOS, εξετάστε το ενδεχόμενο να ενεργοποιήσετε τις αυτόματες ενημερώσεις λογισμικού συστήματος. Στην οθόνη Ενημέρωση λογισμικού, πατήστε Αυτόματες ενημερώσειςμετά ενεργοποιήστε τον διακόπτη δίπλα Ενημερώσεις iOS.

Επαναφέρετε τις ρυθμίσεις στις εργοστασιακές προεπιλογές

Τα επίμονα προβλήματα στο iOS θα μπορούσαν να προέρχονται από μια κατεστραμμένη διαμόρφωση ρυθμίσεων. Εάν το πρόβλημα παραμένει, ήρθε η ώρα να επαναφέρετε όλες τις ρυθμίσεις στο iPhone σας στις εργοστασιακές προεπιλογές. Δεν θα χάσετε δεδομένα, αλλά η διαδικασία θα διαγράψει τα αποθηκευμένα δίκτυα Wi-Fi και τους κωδικούς πρόσβασης. Αν θέλετε να προχωρήσετε:

 1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις.
 2. Παω σε Γενικός > Μεταφορά ή επαναφορά iPhone > Επαναφορά.
 3. Παρακέντηση Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων.
 4. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης της συσκευής σας και τον κωδικό πρόσβασης Screen Time.
 5. Παρακέντηση Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων ως επιβεβαίωση.

Το iOS επανεκκινείται αυτόματα καθώς επαναφέρει τις ρυθμίσεις στο iPhone σας. Αφού επιστρέψετε στην Αρχική οθόνη, επαναλάβετε τις τεχνικές στην αρχή αυτού του οδηγού για να προσθέσετε ξανά το εικονίδιο του τηλεφώνου που λείπει.

Η εφαρμογή Phone επέστρεψε!

Το να εξαφανιστεί ξαφνικά το εικονίδιο του τηλεφώνου στο iPhone σας μπορεί να είναι τρομακτικό και απογοητευτικό, αλλά ποτέ δεν έχει εξαφανιστεί πραγματικά και μπορεί πάντα να ανακτηθεί μέσω της Αναζήτησης, της Βιβλιοθήκης εφαρμογών ή της επαναφοράς της αρχικής οθόνης. Η επανεκκίνηση του iPhone σας, η ενημέρωση του iOS και η επαναφορά των ρυθμίσεων της συσκευής μπορούν να επιλύσουν τυχόν υποκείμενα τεχνικά ζητήματα εάν το πρόβλημα επανεμφανιστεί.

Διαβάστε επίσης:6 τρόποι πρόσβασης στο φάκελο εφαρμογών στο Mac

Δεν μπορείτε να σύρετε επάνω στο iPhone σας

 

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *