Πώς να οργανώσετε τις φωτογραφίες σας στο iPhone

Βασικά Takeaways

 • Ελέγξτε και διαγράψτε φωτογραφίες που δεν χρειάζεστε για να εξοικονομήσετε χώρο αποθήκευσης. Ενεργοποιήστε το iCloud Photos για αποθήκευση φωτογραφιών πλήρους μεγέθους.
 • Οργανώστε φωτογραφίες κατά ημερομηνία χρησιμοποιώντας την προεπιλεγμένη εφαρμογή Φωτογραφίες. Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία αναζήτησης για να βρείτε συγκεκριμένες φωτογραφίες ανά μήνα ή εκδήλωση.
 • Οργανώστε φωτογραφίες κατά άτομο ρυθμίζοντας την αναγνώριση προσώπου. Προσθέστε ετικέτες σε πρόσωπα με ονόματα για αυτόματη ομαδοποίηση και αναζήτηση φωτογραφιών ανά άτομο.

Εάν είστε χρήστης iPhone που τραβάει φωτογραφίες τακτικά, πιθανότατα θα έχετε χιλιάδες φωτογραφίες στη βιβλιοθήκη σας που καταλαμβάνουν τόσο πολύ χώρο αποθήκευσης. Τότε η οργάνωση γίνεται ουσιαστική. Ευτυχώς, υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι για να το πετύχετε.

εφαρμογές για λήψη καλύτερων φωτογραφιών στο iPhone

Πριν ξεκινήσετε: Μερικές γενικές συμβουλές για εξοικονόμηση χώρου

Αν και θα αναλύσουμε τους συγκεκριμένους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να οργανώσετε τις φωτογραφίες σας, θέλαμε επίσης να σας δώσουμε μερικές συμβουλές εξοικονόμησης χώρου για να ξεκινήσετε:

 1. Ελέγχετε πάντα τις φωτογραφίες σας. Είναι εύκολο να τραβήξετε μερικές φωτογραφίες και να τις ξεχάσετε, αλλά αυτές οι «λίγες φωτογραφίες» μπορούν να αθροιστούν. Για να αποφύγετε μελλοντικές καθυστερήσεις, συνηθίστε να κοιτάζετε τις φωτογραφίες σας αφού τις τραβήξετε. Αποφασίστε γρήγορα ποια να διαγράψετε.
 2. Μην κρατάτε σχεδόν διπλότυπες φωτογραφίες. Η λήψη μιας δέσμης παρόμοιων φωτογραφιών μπορεί να σας δώσει πολλές επιλογές—αλλά αν οι φωτογραφίες είναι σχεδόν ίδιες, δεν τις χρειάζεστε όλες. Συνηθίστε να διαγράφετε διπλότυπες φωτογραφίες iPhone για να μειώσετε την ακαταστασία αποθήκευσης.
 3. Βελτιστοποιήστε τον αποθηκευτικό χώρο του iPhone σας. Αν πάτε στο Ρυθμίσεις > Φωτογραφίες στο iPhone σας, θα δείτε μια επιλογή που ονομάζεται Φωτογραφίες iCloud. Μόλις το ενεργοποιήσετε, το iPhone σας θα ανεβάσει αυτόματα και θα αποθηκεύσει τις φωτογραφίες πλήρους μεγέθους στο iCloud.

Τώρα που ξέρετε πώς να εξοικονομήσετε χώρο στο iPhone σας, ας εξετάσουμε την οργάνωση των εικόνων σας με περισσότερες λεπτομέρειες.

1. Πώς να οργανώσετε φωτογραφίες στο iPhone σας κατά ημερομηνία

Κάθε φωτογραφία που τραβάτε στο iPhone σας έχει μεταδεδομένα. Αυτό δείχνει την ημερομηνία, την ώρα, την τοποθεσία, τις ρυθμίσεις κάμερας και πολλά άλλα, επιτρέποντάς σας να αναζητήσετε και να οργανώσετε τις εικόνες σας κατά ημερομηνία.

Για να οργανώσετε τις φωτογραφίες του iPhone κατά την ημερομηνία λήψης:

 1. Ανοίξτε την προεπιλογή Φωτογραφίες εφαρμογή και βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε στο Βιβλιοθήκη θέα.
 2. Μπορείτε να αλλάξετε την προβολή της Βιβλιοθήκης πατώντας μεταξύ Χρόνια, Μήνες, Ημέρεςκαι Όλες οι φωτογραφίες κοντά στο κάτω μέρος της οθόνης. Αυτό θα τμηματοποιήσει όλες τις φωτογραφίες στη βιβλιοθήκη σας σύμφωνα με την επιλογή σας.

Αλλά αν αναζητάτε μια συγκεκριμένη ημερομηνία, μήνα ή ακόμα και έτος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία αναζήτησης της προεπιλεγμένης εφαρμογής Φωτογραφίες του iPhone. Δείτε πώς:

 1. Ανοίξτε την προεπιλογή Φωτογραφίες εφαρμογή και πατήστε στο Αναζήτηση εικόνισμα.
 2. Στη γραμμή αναζήτησης, πληκτρολογήστε έναν μήνα ή ένα συμβάν. Στο παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης, επέλεξα Σεπτέμβριος.
 3. Όταν πληκτρολογείτε τον μήνα ή την ημερομηνία που θέλετε να δείτε, το τηλέφωνό σας θα εμφανίσει όλες τις φωτογραφίες που τραβήξατε εκείνη τη στιγμή.
 4. Από εκεί, μπορείτε να περιορίσετε περαιτέρω την επιλογή σας. Για παράδειγμα, θέλαμε να αναζητήσουμε φωτογραφίες οχημάτων που τραβήχτηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο. Δακτυλογραφώντας οχήματα μετά τον Σεπτέμβριο, η εφαρμογή έδειξε όλες τις εικόνες οχημάτων που τραβήχτηκαν αυτόν τον μήνα.

2. Πώς να οργανώσετε τις φωτογραφίες στο iPhone σας με το όνομα

Ο επόμενος καλύτερος τρόπος για να οργανώσετε τις φωτογραφίες στο iPhone σας είναι αυτοπροσώπως. Αυτή είναι μια βολική μέθοδος για να βρείτε φωτογραφίες από εσάς ή τους φίλους σας.

Οι σύγχρονες εκδόσεις του iOS μπορούν να αναγνωρίζουν πρόσωπα, επιτρέποντας στο iPhone σας να εντοπίζει και να τακτοποιεί αυτόματα τις φωτογραφίες σας ανά άτομο. Αυτά τα μοναδικά πρόσωπα αναγνωρίζονται ως μεμονωμένα άτομα, επιτρέποντας στο iPhone να ομαδοποιεί τις φωτογραφίες αυτού του ατόμου, ανεξάρτητα από την ημερομηνία ή το συμβάν ή ακόμα και αν είναι σε ομαδική φωτογραφία.

Ωστόσο, η οργάνωση των φωτογραφιών σας ανά όνομα ή άτομο απαιτεί κάποια ρύθμιση. Δείτε πώς να το κάνετε:

 1. Πρώτα, μπείτε στο Φωτογραφίες εφαρμογή και πατήστε Άλμπουμ.
 2. Παρακέντηση Ανθρωποι κάτω από Άνθρωποι & Μέρη.
 3. Κάτω από Ανθρωποι, θα δείτε ένα σωρό κύκλους με πρόσωπα. Επιλέξτε ένα από αυτά τα πρόσωπα και θα δείτε όλες τις εικόνες που περιέχουν αυτό το άτομο.
 4. Θα δείτε επίσης ότι τα πρόσωπα ορισμένων ανθρώπων δεν έχουν ονόματα. Για να τα ονομάσετε, επιλέξτε το πρόσωπο και πατήστε Προσθήκη ονόματος στην κορυφή. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε το όνομά τους.

Αφού ονομάσετε αυτό το άτομο, όλες οι φωτογραφίες με το πρόσωπό του θα επισημαίνονται αυτόματα και θα είναι δυνατή η αναζήτηση με το όνομά του.

Αν μπείτε στο Άλμπουμ ενότητα της εφαρμογής Φωτογραφίες, θα δείτε επίσης ότι η συσκευή σας δημιουργεί αυτόματα ένα άλμπουμ για αυτό το άτομο κάτω από Ανθρωποι.

3. Πώς να οργανώσετε τις φωτογραφίες στο iPhone σας κατά τοποθεσία

Η εφαρμογή iPhone Photos θα ταξινομήσει επίσης τις φωτογραφίες σας κατά τοποθεσία εάν ταξιδεύετε πολύ. Όμως, όπως και η προηγούμενη μέθοδος, πρέπει πρώτα να την ρυθμίσετε.

Όταν τραβάτε μια φωτογραφία με το iPhone σας, τα μεταδεδομένα της εικόνας καταγράφουν αυτόματα τη θέση της φωτογραφίας σας — εφόσον έχετε Υπηρεσίες τοποθεσίας ενεργοποιημένη για την εφαρμογή Κάμερα.

Για να ενεργοποιήσετε τις Υπηρεσίες τοποθεσίας, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 1. Ανοιξε το Ρυθμίσεις εφαρμογή.
 2. Παω σε Απόρρητο και ασφάλεια > Υπηρεσίες τοποθεσίας. Βεβαιωθείτε ότι η εναλλαγή στο επάνω μέρος είναι ενεργοποιημένη.
 3. Τώρα, μετακινηθείτε προς τα κάτω και επιλέξτε το ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ εφαρμογή.
 4. Συγουρεύομαι Κατά τη χρήση της εφαρμογής επιλέγεται.

Τώρα που αυτή η ρύθμιση είναι ενεργοποιημένη, το iPhone σας θα προσθέσει αυτόματα geotag σε νέες εικόνες. Στη συνέχεια, θα ταξινομήσει αυτές τις φωτογραφίες που βασίζονται στην τοποθεσία σε ένα προκατασκευασμένο άλμπουμ.

Για να δείτε τις φωτογραφίες σας:

Άλμπουμ φωτογραφιών iPhone Άτομα και μέρη
Χάρτης άλμπουμ φωτογραφιών iPhone

 1. Κατευθυνθείτε προς το Άλμπουμ τμήμα του Φωτογραφίες εφαρμογή.
 2. Κάτω από Άνθρωποι & Μέρηπατήστε Μέρη.
 3. Στον χάρτη, πατήστε τη μικρογραφία του μέρους που θέλετε να προβάλετε. Θα δείτε όλες τις φωτογραφίες από αυτήν την τοποθεσία.

4. Πώς να οργανώσετε τις φωτογραφίες στο iPhone σας σε άλμπουμ

Τώρα, ας υποθέσουμε ότι θέλετε να οργανώσετε τις φωτογραφίες σας σε άλμπουμ. Αυτή είναι η πιο απλή μέθοδος τακτοποίησης φωτογραφιών, καθώς μπορείτε να ομαδοποιήσετε φωτογραφίες που εκτείνονται σε πολλές τοποθεσίες, ημερομηνίες, άτομα ή συμβάντα.

Βασικά, τα μη αυτόματα άλμπουμ είναι κατάλληλα για οτιδήποτε δεν μπορεί να ταξινομήσει αυτόματα το iPhone σας από μόνο του.

Για να δημιουργήσετε ένα νέο άλμπουμ φωτογραφιών:

 1. Εκκινήστε το Φωτογραφίες εφαρμογή και πατήστε Άλμπουμ.
 2. Στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης, πατήστε το συν (+) σημάδι.
 3. Επιλέγω Νέο άλμπουμ.
 4. Μόλις πατήσετε Νέο άλμπουμ, θα σας ζητηθεί να ονομάσετε το άλμπουμ. Αφού το ονομάσετε, επιλέξτε Αποθηκεύσετε.
 5. Μόλις ονομαστεί το άλμπουμ, μπορείτε να αρχίσετε να προσθέτετε φωτογραφίες.

Μπορείτε επίσης να οργανώσετε πολλά άλμπουμ σε φακέλους. Για παράδειγμα, εάν τραβάτε φωτογραφίες διαφορετικών έργων για την εργασία σας, μπορεί να θέλετε να δημιουργήσετε έναν φάκελο εργασίας για να ταξινομήσετε όλα τα άλμπουμ που σχετίζονται με την εργασία.

 1. Πήγαινε στο δικό σου Άλμπουμ ενότητα και μετά αγγίξτε το συν (+) σημάδι στην επάνω αριστερή γωνία.
 2. Επιλέγω Νέος φάκελος.
 3. Ονομάστε το νέο φάκελο και πατήστε Αποθηκεύσετε.
 4. Μόλις μπείτε στο φάκελο που δημιουργήσατε πρόσφατα, πατήστε Επεξεργασία στην επάνω δεξιά γωνία.
 5. Στη συνέχεια, πατήστε το συν (+) σημάδι στην επάνω αριστερή γωνία.
 6. Μπορείς να διαλέξεις Νέο άλμπουμ για αποθήκευση φωτογραφιών ή πατήστε Νέος φάκελος για να υποκατηγοριοποιήσετε τα άλμπουμ σας.

Εάν υπάρχουν φωτογραφίες στο τηλέφωνό σας που ξεχάσατε να προσθέσετε σε ένα άλμπουμ:

 1. Πήγαινε στο δικό σου Άλμπουμ Ενότητα. Πατήστε Πρόσφατος.
 2. Παρακέντηση Επιλέγω στην επάνω δεξιά γωνία.
 3. Επιλέξτε τις φωτογραφίες που θέλετε να προσθέσετε.
 4. Πατήστε το έλλειψη (…) κουμπί στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης σας.
 5. Επιλέγω Προσθήκη στο άλμπουμ. Επιλέξτε το άλμπουμ στο οποίο θέλετε να προσθέσετε αυτές τις φωτογραφίες.

Από εδώ και πέρα, κάθε φορά που χρειάζεται να βρείτε φωτογραφίες από μια πολυήμερη εκδήλωση, θα πρέπει να μπορείτε να μεταβείτε στην εφαρμογή Φωτογραφίες και να προβάλετε το κατάλληλο άλμπουμ.

5. Πώς να οργανώσετε τις φωτογραφίες του iPhone στο Mac σας

Εφαρμογή Mac Photos που εμφανίζει Μνήμες

Ένας άλλος τρόπος για να οργανώσετε τις φωτογραφίες του iPhone σας είναι μέσω του Mac σας. Η έκδοση macOS της εφαρμογής Photos αντικατοπτρίζει όλα όσα βλέπετε στην εφαρμογή Φωτογραφίες του iPhone σας, υποθέτοντας ότι έχετε συνδεθεί στο ίδιο Apple ID και έχετε ενεργοποιημένο το iCloud.

Η εφαρμογή Φωτογραφίες στο macOS σάς επιτρέπει επίσης να ταξινομήσετε τις φωτογραφίες σας κατά Ανθρωποι, Μέρηκαι ημερομηνίες. Μπορείτε να προσθέσετε ετικέτες στα πρόσωπα των ατόμων στο Apple Photos για να οργανώσετε τις φωτογραφίες τους με το όνομά τους. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτήν την εφαρμογή, ανατρέξτε στις βασικές συμβουλές μας για τη διαχείριση της βιβλιοθήκης φωτογραφιών Mac σας.

Καλύτερη οργάνωση φωτογραφιών στο iPhone σας

Με μερικές γρήγορες συμβουλές και κόλπα, θα είστε σε καλό δρόμο για την οργάνωση φωτογραφιών στο iPhone σας. Όπως το Google Photos, η ενσωματωμένη εφαρμογή Φωτογραφίες της Apple είναι ένα ισχυρό εργαλείο που πρέπει να εκμεταλλευτείτε. Για να επωφεληθείτε από τα περισσότερα από τα πλεονεκτήματά του, ειδικά στις συσκευές Apple σας, θα χρειαστεί να πληρώσετε για μια συνδρομή iCloud.

Διαβάστε επίσης:Πού πηγαίνουν οι Φωτογραφίες FaceTime;

Πώς να μετονομάσετε φωτογραφίες στο iPhone

Το κοινόχρηστο άλμπουμ δεν εμφανίζεται στο iPhone;

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *