Πώς να προσαρμόσετε την ανάλυση σε δεύτερη οθόνη σε Mac

Πώς να προσαρμόσετε την ανάλυση σε δεύτερη οθόνη σε Mac

Οι περισσότεροι χρήστες Mac εργάζονται με μια εξωτερική οθόνη για να κάνουν πολλές εργασίες σαν επαγγελματίας. Ωστόσο, όταν συνδέετε το Mac σας με μια εξωτερική οθόνη, πρέπει να τροποποιήσετε την ανάλυση για να επιτύχετε την τέλεια ισορροπία μεταξύ της σαφήνειας του κειμένου και του μεγέθους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το προεπιλεγμένο μενού Εμφάνιση στις Ρυθμίσεις Mac ή σε εφαρμογές τρίτων όπως το DisplayBuddy ή το BetterDisplay για να προσαρμόσετε την ανάλυση, το προφίλ χρώματος, τον ρυθμό ανανέωσης και άλλες λεπτομέρειες σε μια συνδεδεμένη οθόνη.

Δεν υπάρχει έλλειψη ικανών οθονών για χρήση με Mac. Είτε χρησιμοποιείτε οθόνη Full HD, QHD ή 4K, ελέγξτε τα παρακάτω κόλπα για να προσαρμόσετε την εμπειρία σας στο macOS σαν επαγγελματίας. Όσο είστε σε αυτό, σκεφτείτε να διαβάσετε την αφιερωμένη μας ανάρτηση στις κορυφαίες οθόνες 4K για Mac.

Διαβάστε επίσης :Το χειριστήριο Xbox Series X αποσυνδέεται;

Πλήκτρα και συντομεύσεις τηλεχειριστηρίου Amazon Firestick

1. Προσαρμόστε το επίπεδο κλιμάκωσης της οθόνης για εξωτερική οθόνη

Το macOS διαθέτει ένα εύχρηστο μενού Οθόνης για την αλλαγή των ρυθμίσεων εμφάνισης μιας εξωτερικής οθόνης. Εάν δεν θέλετε να ασχοληθείτε με εφαρμογές τρίτων, χρησιμοποιήστε τα παρακάτω βήματα για να τροποποιήσετε την ανάλυση.

Βήμα 1: Κάντε κλικ στο εικονίδιο Apple στην επάνω αριστερή γωνία και ανοίξτε τις Ρυθμίσεις συστήματος.

Προσαρμόστε την ανάλυση για δεύτερη οθόνη σε Mac 5

Βήμα 2: Κάντε κύλιση στις Οθόνες.

Βήμα 3: Ελέγξτε τη συνδεδεμένη οθόνη στο επάνω μέρος και κοιτάξτε τις προεπιλεγμένες επιλογές ανάλυσης. Ακολουθούν οι επιλογές ανάλυσης στην οθόνη 4K Samsung M7 (όταν είναι συνδεδεμένη σε MacBook M1 Pro 14 ιντσών).

Προσαρμόστε την ανάλυση για δεύτερη οθόνη σε Mac 6
  • 1920 x 1080
  • 2560 x 1440
  • 3008 x 1692
  • 3360 x 1890
  • 3840 x 2160

Όπως αναμενόταν, το κείμενο του συστήματος γίνεται μικρότερο καθώς αυξάνετε την ανάλυση. Ακόμα κι αν επιλέξετε QHD ή Full-HD, το σύστημα macOS είναι αρκετά έξυπνο ώστε να το κλιμακώσει ώστε να ταιριάζει με την ανάλυση της οθόνης σας. Για παράδειγμα, συνδέσαμε μια οθόνη 4K στο MacBook μας και επιλέξαμε 2.560 x 1.440 από τις ρυθμίσεις συστήματος macOS. Το σύστημα το κλιμάκωσε σε ανάλυση 4K χωρίς να παρακάμψει ούτε ένα ρυθμό.

Σημειώστε ότι η χρήση κλιμακούμενης ανάλυσης μπορεί να επηρεάσει την απόδοση του Mac σας. Αν και η πτώση απόδοσης δεν είναι ορατή σε μοντέλα Mac προηγμένης τεχνολογίας, ενδέχεται να παρατηρήσετε μεγαλύτερους χρόνους φόρτωσης για παλαιότερες συσκευές.

Προσαρμόστε την ανάλυση για δεύτερη οθόνη σε Mac 7

Εάν θέλετε να ελέγξετε όλες τις επιλογές ανάλυσης στη λίστα, κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στο Για προχωρημένους στο ίδιο μενού. Ενεργοποιήστε την εναλλαγή “Εμφάνιση αναλύσεων ως λίστα” και ελέγξτε τις διαθέσιμες επιλογές.

Προσαρμόστε την ανάλυση για δεύτερη οθόνη σε Mac 8

Μπορείτε να τροποποιήσετε την ακόλουθη παράμετρο από το μενού Οθόνες εκτός από την ανάλυση της οθόνης:

  • Προφίλ χρώματος: Το σύστημα σάς επιτρέπει να επιλέξετε ένα άλλο προφίλ χρώματος όπως Adobe RGB, Display P3, εικόνα P3 και άλλα. Οι επαγγελματίες χρήστες μπορούν επίσης να προσαρμόσουν ένα προφίλ χρώματος σε Mac.
  • Ρυθμός ανανέωσης: Εάν εργάζεστε με οθόνη υψηλής ταχύτητας ανανέωσης, φροντίστε να τροποποιήσετε τον ρυθμό ανανέωσης από το ίδιο μενού.
  • Υψηλό δυναμικό εύρος
  • Περιστροφή

2. BetterDisplay

Το μενού Εμφάνιση στις Ρυθμίσεις Mac είναι βασικό στην καλύτερη περίπτωση. Εξάλλου, οι σχετικές επιλογές είναι θαμμένες μέσα στο μενού Ρυθμίσεις. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές τρίτων εάν θέλετε να έχετε πρόσβαση σε όλες τις σχετικές επιλογές προσαρμογής στη γραμμή μενού του Mac, συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής ανάλυσης οθόνης σε εξωτερικές οθόνες.

Υπάρχουν δεκάδες εφαρμογές τρίτων για τον έλεγχο εξωτερικών οθονών σε Mac. Ωστόσο, δεν λειτουργεί κάθε εφαρμογή όπως αναμένεται. Έχουμε επιλέξει μερικές επιλογές για εσάς. Ας ξεκινήσουμε πρώτα με το BetterDisplay.

Βήμα 1: Κατεβάστε το BetterDisplay από τον Ιστό χρησιμοποιώντας τον παρακάτω σύνδεσμο.

Βήμα 2: Κάντε διπλό κλικ στο ληφθέν αρχείο και επιβεβαιώστε την απόφασή σας.

Προσαρμόστε την ανάλυση για δεύτερη οθόνη σε Mac 1

Βήμα 3: Το BetterDisplay ζητά άδεια Προσβασιμότητας για να κάνει σχετικές τροποποιήσεις στο Mac σας.

Προσαρμόστε την ανάλυση για δεύτερη οθόνη σε Mac 2

Βήμα 4: Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις προσβασιμότητας και ενεργοποιήστε την εναλλαγή δίπλα στο BetterDisplay.

Προσαρμόστε την ανάλυση για δεύτερη οθόνη σε Mac 4

Βήμα 5: Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης Mac για έλεγχο ταυτότητας.

Προσαρμόστε την ανάλυση για δεύτερη οθόνη σε Mac 3

Τώρα μπορείτε να ελέγξετε το εικονίδιο του μενού BetterDisplay στην κορυφή. Κάντε κλικ σε αυτό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ρυθμιστικό για να τροποποιήσετε τη δεύτερη ανάλυση οθόνης. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε τον ρυθμό ανανέωσης, την περιστροφή της οθόνης και το προφίλ χρώματος, να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία HDR και πολλά άλλα.

Προσαρμόστε την ανάλυση για δεύτερη οθόνη σε Mac 10

Το BetterDisplay προσφέρει μια δοκιμαστική περίοδο 2 εβδομάδων και μετά από αυτό, πρέπει να αγοράσετε την επαγγελματική έκδοση, η οποία κοστίζει 21 $.

3. DisplayBuddy

Το DisplayBuddy είναι μια ικανή εναλλακτική λύση στο BetterDisplay. Ενισχύει το BetterDisplay προσφέροντας υποστήριξη Siri, συντομεύσεις Mac, καλύτερη διεπαφή χρήστη και καλύτερη υποστήριξη για εγκατάσταση πολλαπλών οθονών.

Για παράδειγμα, μπορείτε να συγχρονίσετε στοιχεία ελέγχου σε πολλές οθόνες, να δημιουργήσετε προεπιλογές για να αποθηκεύσετε ρυθμίσεις σε όλες τις οθόνες και πολλά άλλα. Μόλις ρυθμίσετε το DisplayBuddy, κάντε κλικ στο εικονίδιο της εφαρμογής στη γραμμή μενού και τροποποιήστε την ανάλυση. Το DisplayBuddy κοστίζει 18 $ ως εφάπαξ αγορά.

Προσαρμόστε την ανάλυση για δεύτερη οθόνη σε Mac 11

Προσαρμόστε την οθόνη Mac σας

Η χρήση δεύτερης οθόνης σε εγγενή ανάλυση ενδέχεται να μην αποφέρει επιθυμητά αποτελέσματα. Πρέπει να προσαρμόσετε τη φωτεινότητα της εξωτερικής οθόνης, την ανάλυση, τον ρυθμό ανανέωσης και άλλες σημαντικές παραμέτρους για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη νέα σας ρύθμιση. Εφόσον ασχολούμαστε με το θέμα, εξετάστε το ενδεχόμενο να επενδύσετε σε μια οθόνη ultrawide, εάν η τρέχουσα οθόνη σας εμποδίζει τη ροή εργασιών σας.

Διαβάστε επίσης :Πώς να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Reading Mode στο Android

καλύτερες οθόνες υπολογιστών για φοιτητές

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *