Πώς να σταματήσετε την απενεργοποίηση της οθόνης του iPhone σας

Πώς να σταματήσετε την απενεργοποίηση της οθόνης του iPhone σας

Η λειτουργία αυτόματου κλειδώματος είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή σε όλα τα νέα iPhone, επειδή η οθόνη κλειδώματος iPhone διατηρεί τα πράγματά σας απόρρητα. Μετά από 30 δευτερόλεπτα αδράνειας, το iPhone σας κλειδώνει μόνο του. Πώς όμως θα εμποδίσετε το iPhone σας να σβήσει;

Το αυτόματο κλείδωμα μπορεί να είναι πολύ απογοητευτικό όταν η οθόνη σβήνει κατά την ανάγνωση ενός άρθρου ή των email σας. Αλλά μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία αυτόματου κλειδώματος εύκολα στις ρυθμίσεις της οθόνης. Μπορείτε επίσης να παρατείνετε το χρονόμετρο με το οποίο το τηλέφωνο απενεργοποιεί την οθόνη. Αυτό το άρθρο θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία.

Διαβάστε επίσης: Είναι μαύρη η οθόνη κλειδώματος του iPhone σας; 9 Διορθώσεις για δοκιμή(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πώς να κάνετε την οθόνη του iPhone σας να παραμένει ενεργοποιημένη

Για να αποτρέψετε την αδράνεια της οθόνης του τηλεφώνου σας μετά από 30 δευτερόλεπτα, απλά πρέπει να απενεργοποιήσετε τη ρύθμιση αυτόματου κλειδώματος. Δείτε πώς:

 1. Ανοιξε το Ρυθμίσεις εφαρμογή από την αρχική οθόνη του iPhone σας.
 2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να βρείτε και να πατήσετε Οθόνη & Φωτεινότητα.
 1. Επίλεξε το Αυτόματο κλείδωμα επιλογή.
 1. Παρακέντηση Ποτέ.
 1. Ένα μπλε σημάδι επιλογής θα εμφανιστεί δίπλα στο Ποτέ επιλογή, η οποία δείχνει ότι απενεργοποιήσατε με επιτυχία τη λειτουργία αυτόματου κλειδώματος.
 2. Έξοδος από το Σύνθεσηs app.

Προειδοποίηση: Αν και η απενεργοποίηση της λειτουργίας αυτόματου κλειδώματος μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη, δεν πρέπει να κρατάτε την οθόνη σας ανοιχτή για πολύ. Μια οθόνη που δεν κοιμάται ποτέ θα εξαντλήσει την μπαταρία σας πολύ γρήγορα και θα χρησιμοποιείτε τον φορτιστή πιο συχνά. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης αν θέλετε το τηλέφωνό σας να παραμένει ξύπνιο περισσότερο. Αυτό θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας για κάποιο χρονικό διάστημα. Επίσης, με τη ρύθμιση αυτόματου κλειδώματος απενεργοποιημένη, μπορείτε να κλειδώσετε την οθόνη μόνο εάν πατήσετε χειροκίνητα το κουμπί λειτουργίας στο πλάι της συσκευής. Γι’ αυτό είναι καλύτερο να απενεργοποιήσετε προσωρινά αυτήν τη δυνατότητα.

Πώς να αλλάξετε τη ρύθμιση χρονικού ορίου λήξης οθόνης στο iPhone σας

Αντί να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία αυτόματου κλειδώματος, μπορείτε να αλλάξετε τον προεπιλεγμένο χρονοδιακόπτη με τον οποίο το iPhone σας απενεργοποιείται και κλειδώνει μόνο του. Αυτό θα σας δώσει περισσότερο χρόνο για να διαβάσετε από την οθόνη του τηλεφώνου σας χωρίς να σκοτεινιάζετε. Αλλά θα σας βοηθήσει επίσης να διατηρήσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, επειδή όσο μεγαλύτερος είναι ο χρόνος κλειδώματος της οθόνης, τόσο περισσότερη ενέργεια μπαταρίας θα καταναλώνει το iPhone σας. Τέλος, με τη λειτουργία αυτόματου κλειδώματος απενεργοποιημένη, πρέπει να θυμάστε να κλειδώνετε το τηλέφωνό σας χειροκίνητα κάθε φορά. Εάν το ξεχάσετε, θα κινδυνεύετε να εκθέσετε προσωπικά δεδομένα όπως φωτογραφίες ή μηνύματα κειμένου. Θα διευκολύνετε τους άλλους να έχουν πρόσβαση στις προσωπικές σας πληροφορίες.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να αλλάξετε την ώρα κλειδώματος οθόνης στο iPhone σας:

 1. Ανοιξε Ρυθμίσεις.
 2. Επιλέγω Οθόνη & Φωτεινότητα από το μενού Ρυθμίσεις.
 1. Παρακέντηση Αυτόματο κλείδωμα.
 1. Επιλέξτε την ώρα που θέλετε το iPhone σας να παραμείνει ανενεργό πριν κλειδώσει η οθόνη. Θα σας δοθούν επιλογές μεταξύ 30 δευτερολέπτων (η προεπιλεγμένη ρύθμιση) και Ποτέ. Αλλά αυτή τη φορά, αποφύγετε την επιλογή Ποτέ. Αντίθετα, δοκιμάστε τρία, τέσσερα ή πέντε λεπτά. Αυτός πρέπει να είναι αρκετός χρόνος για να διαβάσετε κάτι άνετα.
 1. Με την επιλογή που έγινε, η νέα σας ρύθμιση εφαρμόζεται αυτόματα. Μπορείτε να επιστρέψετε με ασφάλεια και να βγείτε από την εφαρμογή Ρυθμίσεις.

Ο έλεγχος των ρυθμίσεων αυτόματου κλειδώματος της οθόνης του iPhone σας είναι ένα μικρό αλλά σημαντικό βήμα προς την εξατομίκευση της συσκευής σας. Είτε διαβάζετε ένα ebook, είτε ακολουθείτε μια συνταγή ή απλά θέλετε να κρατήσετε την οθόνη σας ξύπνια κατά τη διάρκεια βασικών εργασιών, οι μέθοδοι που περιγράφονται σε αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε περισσότερο έλεγχο της συμπεριφοράς του iPhone σας.

Διαβάστε επίσης:

Πώς να αλλάξετε την ταπετσαρία φόντου της οθόνης κλειδώματος των Windows 11

Πώς να σταματήσετε τις ειδοποιήσεις Android από την ενεργοποίηση της οθόνης

Πώς να απενεργοποιήσετε/ αφαιρέσετε την κάμερα στην οθόνη κλειδώματος του iPhone σας

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *