charge phone

Πώς να βαθμονομήσετε την μπαταρία του τηλεφώνου σας Android

Τι είναι η βαθμονόμηση μπαταρίας και γιατί είναι σημαντική;

Καθώς το Android smartphone σας γερνάει, τόσο γερνάει και η μπαταρία μέσα σε αυτό. Η κυψέλη υποβαθμίζεται με την πάροδο του χρόνου, και υπάρχουν πιθανότητες το λειτουργικό σύστημα να χάσει την τροχιά της και να μην εμφανίσει το πραγματικό επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας. Θα μπορούσε επίσης να έχει ως αποτέλεσμα την απενεργοποίηση της συσκευής σας ακόμη και αν έχει απομείνει χυμός μπαταρίας. Η βαθμονόμηση της μπαταρίας στη συσκευή σας μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος επαναφέροντας το σύστημα και εμφανίζοντας το σωστό ποσοστό μπαταρίας.

Λάβετε υπόψη ότι η βαθμονόμηση της μπαταρίας δεν θα βελτιώσει ή θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας της συσκευής σας, ούτε θα διορθώσει προβλήματα που σχετίζονται με το υλικό, όπως κατεστραμμένες υποδοχές και θύρες ή φθαρμένη κυψέλη μπαταρίας.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TechVortex⁩ στο Viber

PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 2 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε επίσης : Πως να εξοικονομήσετε μπαταρία σε υπολογιστή με Windows

Πότε πρέπει να βαθμονομήσετε την μπαταρία στο smartphone σας;

Αν ρωτάτε: Πώς μπορώ να ξέρω ότι πρέπει να βαθμονομήσω την μπαταρία στο τηλέφωνό μου Android; Λοιπόν, επί του παρόντος, η βαθμονόμηση της μπαταρίας σας δεν είναι μια προτεινόμενη διαδικασία για νεότερα και smartphone υψηλής τεχνολογίας. Ορισμένα διαθέτουν χαρακτηριστικά προστασίας της μπαταρίας, συμπεριλαμβανομένου ενός τρόπου ενημέρωσης για την πραγματική κατάσταση της μπαταρίας και εάν η μπαταρία σας πρέπει να αντικατασταθεί.

Αλλά για smartphone, ειδικά παλαιότερα μοντέλα που παρουσιάζουν ενδείξεις προβλημάτων μπαταρίας, όπως ασυνεπές ποσοστό μπαταρίας, ξαφνική αποφόρτιση μπαταρίας και κολλημένο ποσοστό φόρτισης, ίσως χρειαστεί να πραγματοποιήσετε βαθμονόμηση της μπαταρίας.

Ωστόσο, η βαθμονόμηση της μπαταρίας δεν συνιστάται να εκτελείται τακτικά. Εάν οι ανησυχίες εξακολουθούν να επιμένουν, μπορεί να χρειάζεστε αντικατάσταση μπαταρίας περισσότερο από την επαναφορά του συστήματος μπαταρίας σας.

Παρακάτω είναι τα κύρια σημάδια όταν πρέπει να βαθμονομήσετε την μπαταρία στο τηλέφωνό σας:

 1. Εάν το smartphone σας εμφανίζει ασυνεπείς ενδείξεις ποσοστού μπαταρίας ή μετακινείται γρήγορα.
 2. Εάν το ποσοστό της μπαταρίας του smartphone σας πέφτει γρήγορα.
 3. Εάν το ποσοστό φόρτισής σας παραμένει κολλημένο σε ένα μόνο σημείο για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
 4. Εάν χρειάζεται να φορτίζετε το τηλέφωνό σας πολλές φορές την ημέρα.

Οι παραπάνω λίστες δεν αποτελούν πλήρη εγγύηση ότι πρέπει να βαθμονομήσετε την μπαταρία σας, αλλά αποτελούν καλές ενδείξεις. Εάν είστε έτοιμοι, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για το πώς να κάνετε βαθμονόμηση μπαταρίας.

Πώς να βαθμονομήσετε την μπαταρία σε smartphone Android

Η διαδικασία που αναφέρεται παρακάτω ισχύει για όλα τα smartphone και tablet Android. Σε περίπτωση που διαθέτετε τηλέφωνο ή tablet Samsung Galaxy, Κάντε κλικ ΕΔΩ.

 1. Αποφορτίστε την μπαταρία του τηλεφώνου σας μέχρι να απενεργοποιηθεί λόγω χαμηλής μπαταρίας.
 2. Ενεργοποιήστε ξανά το τηλέφωνό σας και αφήστε το να απενεργοποιηθεί ξανά μόνο του.
 3. Φορτίστε το τηλέφωνό σας έως και 100 τοις εκατό χωρίς να το ενεργοποιήσετε.
 4. Αποσυνδέστε το τηλέφωνό σας, ελέγξτε τη στάθμη της μπαταρίας αν είναι 100 τοις εκατό.
  1. Αν όχι, φορτίστε το μέχρι να πει 100 τοις εκατό.
 5. Αδειάστε την μπαταρία του τηλεφώνου σας μέχρι να σβήσει λόγω χαμηλής μπαταρίας.
 6. Φορτίστε το ξανά μέχρι να γίνει 100 τοις εκατό χωρίς να το ενεργοποιήσετε.

Αφού ολοκληρώσετε τα παραπάνω βήματα, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η επαναφορά του συστήματος διαχείρισης μπαταρίας Android της συσκευής σας.

Πώς να βαθμονομήσετε την μπαταρία σε smartphone Samsung Galaxy;

Τα smartphone Samsung Galaxy διαθέτουν μια επιλογή που ονομάζεται «Γρήγορη επαναφορά» στην οποία συνήθως έχουν πρόσβαση οι τεχνικοί για τη βαθμονόμηση τηλεφώνων που αναφέρουν ανακριβή στατιστικά στοιχεία μπαταρίας. Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την επιλογή για να βαθμονομήσετε την μπαταρία σε συσκευές Samsung.

 1. Αφήστε την μπαταρία του τηλεφώνου Galaxy σας να πέσει στο 5 τοις εκατό.
 2. Ανοίξτε την εφαρμογή κλήσης τηλεφώνου και εισάγετε τον παρακάτω κωδικό: *#0228#.
 3. Τap “Γρήγορη εκκίνηση” από το αναδυόμενο μενού και πατήστε ΟΚ.
 4. Περιμένετε να ενεργοποιηθεί ξανά η οθόνη και ελέγξτε εάν το ποσοστό της μπαταρίας έχει μειωθεί.
 5. Φορτίστε το τηλέφωνο Galaxy σας στο 100 τοις εκατό.
 6. Επανεκκινήστε το τηλέφωνό σας, αποσυνδέστε τον φορτιστή και ελέγξτε το ποσοστό της μπαταρίας.
  1. Επαναλάβετε αυτό το βήμα 2 έως 3 φορές.
 7. Συνδέστε ξανά το φορτιστή μέχρι η μπαταρία να πει 100 τοις εκατό.
 8. Άνοιξε το τηλέφωνο και ανοίξτε το dialer και πληκτρολογήστε: *#9900#.
 9. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο επαναφορά του batterystats.bin και αγγίξτε το.
 10. Βγείτε από το μενού και επανεκκινήστε το τηλέφωνο Samsung Galaxy.

Να θυμάστε ότι δεν συνιστάται η τακτική εκτέλεση αυτής της διαδικασίας. Ακόμη και όταν η μπαταρία σας έχει εξαντληθεί, η μπαταρία σας εξακολουθεί να έχει αρκετή εφεδρική φόρτιση για την αποφυγή βλάβης του συστήματος. Εκτελέστε αυτή τη διαδικασία το πολύ μία φορά κάθε τρεις μήνες. Εάν απαιτείται πιο συχνά από αυτό, έχετε μεγαλύτερα προβλήματα στο χέρι.

Για να το θέσουμε ξεκάθαρα: η πλήρης αποφόρτιση μιας μπαταρίας είναι κακό για αυτήν. Η προσπάθεια υπερφόρτωσης μιας μπαταρίας είναι επίσης κακό για αυτό. Και πάλι: κάντε αυτό μόνο όταν είναι πραγματικά απαραίτητο γιατί έχει αρνητικό αντίκτυπο στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Αλλά τα καλά νέα είναι ότι τα σύγχρονα smartphone έρχονται με χαρακτηριστικά προστασίας μπαταρίας που θα σταματήσουν αυτόματα τη φόρτιση.

Τι γίνεται αν η βαθμονόμηση της μπαταρίας δεν λειτουργεί;

Και πάλι, εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με την μπαταρία που συνεχίζει να επιμένει ακόμη και μετά την εκτέλεση της βαθμονόμησης της μπαταρίας, είναι καλύτερο και ευκολότερο να αντικαταστήσετε πλήρως την μπαταρία.

Αυτό ήταν πιο εύκολο να γίνει σε παλαιότερα smartphone που είχαν αφαιρούμενες μπαταρίες. Σε τέτοιες συσκευές, ο έλεγχος της μπαταρίας για ζημιές/προβλήματα ήταν εύκολος όπως η απενεργοποίηση της συσκευής, η αφαίρεση του καλύμματος και η επιθεώρηση της μπαταρίας.

Εάν έχετε ένα τέτοιο τηλέφωνο, θα πρέπει να ψάξετε για διογκώσεις ή διαρροές. Στην παρακάτω εικόνα, θα δείτε πώς μοιάζει μια κανονική μπαταρία δίπλα σε μια φουσκωμένη.

Στα περισσότερα σύγχρονα smartphone, η αφαίρεση του πίσω καλύμματος δεν αποτελεί επιλογή και δεν υπάρχει τρόπος να ρίξετε μια ματιά στη φυσική κατάσταση της μπαταρίας. Ωστόσο, μια μέθοδος αναγνώρισης μιας κατεστραμμένης μπαταρίας σε smartphone με μη αφαιρούμενες μπαταρίες είναι να ελέγξετε εάν δεν κάθεται πλέον στο τραπέζι – μια κατάσταση που μπορεί συχνά να προκύψει λόγω φουσκωμένης μπαταρίας.

Ταυτόχρονα, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη διάγνωση μπαταρίας όπως να γνωρίζετε την εναπομένουσα κατάσταση της μπαταρίας σας. Επιπλέον, μπορεί να είναι πιθανό ορισμένα προβλήματα της μπαταρίας να οφείλονται σε άλλους παράγοντες, όπως μια δυσλειτουργία της θύρας USB, η οποία χρειάζεται έναν κατάλληλο τεχνικό. Ελέγξτε καλύτερα τον οδηγό μας τι να κάνετε όταν ένα τηλέφωνο δεν φορτίζει.

Σε περίπτωση που ενημερώσατε πρόσφατα το τηλέφωνό σας σε νέο λογισμικό και τα ζητήματα που σχετίζονται με την μπαταρία εμφανιστούν αμέσως μετά, το πιθανότερο είναι ότι οφείλεται στο νέο υλικολογισμικό και όχι στην ίδια την μπαταρία. Σε ένα τέτοιο σενάριο, είναι καλύτερο για εσάς να περιμένετε απλώς τη μάρκα να εκδώσει μια επιδιόρθωση.

Αυτό είναι. Έχετε δοκιμάσει κάποια από αυτές τις μεθόδους για να βαθμονομήσετε την μπαταρία σας; Γνωρίζετε έναν εναλλακτικό τρόπο επίλυσης προβλημάτων μπαταρίας; Παρακαλούμε ενημερώστε μας στα σχόλια.

 

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *