Πώς να βρείτε τον αριθμό IMEI στο Android

Πώς να βρείτε τον αριθμό IMEI στο Android (με/χωρίς τηλέφωνο)

Εάν χάσατε το τηλέφωνό σας ή το παίρνετε για επισκευή, το πρώτο πράγμα που σας ζητούν είναι ο αριθμός IMEI της συσκευής. Συντομογραφία του International Mobile Equipment Identity, ο αριθμός IMEI είναι ένας 15ψήφιος μοναδικός κωδικός που εκχωρείται σε μεμονωμένες κινητές συσκευές. Βοηθά στην αναγνώριση του τηλεφώνου σας και, εάν χαθεί ή κλαπεί, παρακολουθείτε ή αποκλείετε την εκ νέου πώλησή του. Πώς όμως μπορείτε να βρείτε τον αριθμό IMEI στο τηλέφωνό σας Android;

Όταν βρίσκετε τον αριθμό IMEI στη συσκευή σας Android, μερικές φορές μπορεί να έχετε δύο επιλογές. Αυτό συμβαίνει εάν το τηλέφωνό σας είναι διπλής SIM, δηλαδή έχει δύο ξεχωριστές υποδοχές SIM. Σε αυτήν την περίπτωση, δύο ξεχωριστοί αριθμοί IMEI θα καταχωρηθούν και στις δύο υποδοχές. Ωστόσο, συνήθως χρειάζεστε IMEI 1 για τεκμηρίωση. Σε αυτό το σημείωμα, ας μπούμε κατευθείαν σε αυτό.

Τι είναι ο αριθμός EID στο iPhone και πώς μπορείτε να τον βρείτε

Γιατί το iPhone σας εμφανίζει “Μόνο SOS” και πώς να το διορθώσετε

Πώς να βρείτε τον αριθμό τηλεφώνου κάποιου στο Telegram

1. Ελέγξτε το IMEI χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Ρυθμίσεις

Ο ευκολότερος τρόπος για να ελέγξετε το IMEI στο τηλέφωνό σας Android είναι χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Ρυθμίσεις. Εδώ, μπορείτε να ελέγξετε το IMEI όλων των υποδοχών SIM στο τηλέφωνό σας. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε στα στοκ τηλέφωνα Android, Xiaomi και Samsung.

Σε απόθεμα συσκευές Android

Βήμα 1: Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και πατήστε Σχετικά με το τηλέφωνο.

Βήμα 2: Κάντε κύλιση προς τα κάτω και ελέγξτε το IMEI της συσκευής.

Ανοίξτε το Σχετικά με το τηλέφωνο Android

Σε τηλέφωνα Xiaomi

Βήμα 1: Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις και πατήστε Σχετικά με το τηλέφωνο.

Βήμα 2: Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Λεπτομερείς πληροφορίες και προδιαγραφές».

Ανοίξτε το Σχετικά με το τηλέφωνο Xiaomi

Βήμα 3: Πατήστε Κατάσταση.

Βήμα 4: Τώρα, ελέγξτε τον σχετικό αριθμό IMEI που έχει εκχωρηθεί στη συσκευή σας.

Δείτε τον αριθμό IMEI Xiaomi

Σε συσκευές Samsung

Βήμα 1: Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο τηλέφωνό σας. Στη συνέχεια, πατήστε Σχετικά με το τηλέφωνο.

Βήμα 2: Εδώ, ελέγξτε τον αριθμό IMEI.

Ελέγξτε τα στοιχεία του τηλεφώνου 1

2. Χρησιμοποιήστε τον κωδικό USSD για να δείτε τον αριθμό IMEI

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Ρυθμίσεις ή να βρείτε τις λεπτομέρειες IMEI, χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα κλήσης τηλεφώνου για να δείτε τον αριθμό IMEI. Για να το κάνετε αυτό, πληκτρολογήστε τον σχετικό κωδικό USSD, γνωστό και ως γρήγορο κωδικό, για να αποκαλύψετε τον αριθμό IMEI της συσκευής σας και, σε ορισμένες περιπτώσεις, και τον σειριακό αριθμό. Δείτε πώς να το κάνετε.

Βήμα 1: Ανοίξτε την εφαρμογή Τηλέφωνο και πατήστε στο Πληκτρολόγιο.

Βήμα 2: Τώρα, χρησιμοποιήστε το πληκτρολόγιο για να καλέσετε *#06#.

Δείτε τη συσκευή IMEI 1

Βήμα 3: Περιμένετε να εμφανιστούν τα στοιχεία IMEI.

Υπόδειξη: Μπορείτε να πατήσετε παρατεταμένα το IMEI και να το αντιγράψετε. Στη συνέχεια, επικολλήστε το όπου απαιτείται.

Δείτε τον αριθμό IMEI

3. Ελέγξτε τα στοιχεία IMEI από τον συσχετισμένο λογαριασμό

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Samsung Members εάν δεν έχετε πρόσβαση στη συσκευή σας Samsung ή εάν την κλέψουν. Αυτό θα σας βοηθήσει να βρείτε τον αριθμό IMEI του χαμένου ή κλεμμένου τηλεφώνου σας. Κατεβάστε την εφαρμογή Samsung Members σε οποιαδήποτε συσκευή και συνδεθείτε στον σχετικό λογαριασμό Samsung. Μόλις τελειώσετε, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να δείτε τις λεπτομέρειες IMEI.

Βήμα 1: Ανοίξτε την εφαρμογή Samsung Members και πατήστε Υποστήριξη από τις επιλογές μενού.

Βήμα 2: Στη συνέχεια, πατήστε στο Τα προϊόντα μου.

Βήμα 3: Μεταβείτε στη σχετική συσκευή και πατήστε το εικονίδιο i πριν από αυτήν.

Δείτε τα καταχωρημένα προϊόντα

Βήμα 4: Κάντε κύλιση προς τα κάτω και ελέγξτε τα στοιχεία IMEI.

Ελέγξτε τον αριθμό IMEI

4. Χρήση του δίσκου κάρτας SIM

Ο δίσκος κάρτας SIM της συσκευής σας Android έχει τυπωμένα όλα τα σχετικά στοιχεία IMEI. Αυτό είναι εξαιρετικά χρήσιμο εάν το τηλέφωνό σας είναι διπλής SIM και δεν είστε σίγουροι για το ποιος αριθμός IMEI ανήκει σε ποια υποδοχή SIM. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε την καρφίτσα της SIM που συνοδεύει τη συσκευή σας Android και πατήστε την υποδοχή δίπλα στο στήριγμα της κάρτας SIM.

Περιμένετε να εμφανιστεί η θήκη SIM. Εάν και οι δύο SIM βρίσκονται σε έναν δίσκο SIM, ελέγξτε τον αριθμό IMEI που είναι τυπωμένος από πάνω. Εναλλακτικά, εάν οι υποδοχές SIM είναι ξεχωριστές, βγείτε ξεχωριστά τις θήκες SIM για να ελέγξετε τους αριθμούς IMEI. Βεβαιωθείτε ότι έχετε εισάγει τη θήκη SIM στη σωστή υποδοχή αφού σημειώσετε τον αριθμό IMEI.

5. Μέσω αυτοκόλλητων στο πίσω μέρος του τηλεφώνου

Ορισμένες συσκευές Android διαθέτουν ένα αυτοκόλλητο πληροφοριών συσκευής συνδεδεμένο στο πίσω μέρος του τηλεφώνου. Χρησιμοποιώντας αυτό, ελέγξτε τους αριθμούς IMEI της συσκευής σας. Εάν διαθέτετε σαρωτή γραμμωτού κώδικα, χρησιμοποιήστε τον για να σαρώσετε τον γραμμωτό κώδικα IMEI και να τον αποκτήσετε αμέσως στην άλλη συσκευή, εξοικονομώντας σας από τη μη αυτόματη εισαγωγή του 15ψήφιου κωδικού.

6. Χρήση του κουτιού του τηλεφώνου σας

Εάν εξακολουθείτε να κρατάτε το κουτί του τηλεφώνου σας, είστε τυχεροί. Εκτυπωμένα στο πίσω μέρος αυτού του κουτιού είναι τα βασικά στοιχεία της συσκευής. Χρησιμοποιώντας αυτό, μπορείτε να βρείτε τον αριθμό IMEI χωρίς το φυσικό τηλέφωνο. Αυτός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να λάβετε τα στοιχεία του IMEI, ειδικά εάν δεν έχετε τη συσκευή εγγεγραμμένη σε άλλη εφαρμογή ή έχετε απενεργοποιήσει το Find My της Google.

Ελέγξτε τις λεπτομέρειες του πλαισίου 2

Για να το ελέγξετε αυτό, αναποδογυρίστε το κουτί μέχρι να εντοπίσετε το χρονογράφημα με τις σχετικές λεπτομέρειες. Ανάλογα με το πόσες υποδοχές SIM έχει το τηλέφωνό σας, οι αριθμοί IMEI θα πρέπει να αναφέρονται εδώ, μαζί με τους γραμμωτούς κώδικες τους.

Σημείωση: Εάν έχετε αγοράσει τη συσκευή σας Android από εξουσιοδοτημένο πωλητή, ελέγξτε το τιμολόγιο αγοράς για να δείτε εάν αναφέρονται τα στοιχεία της συσκευής, όπως ο αριθμός IMEI.

7. Χρήση του Google Find My

Η λειτουργία Find My της Google όχι μόνο μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε τη συσκευή σας αλλά και να αποκαλύψετε ορισμένες άλλες σημαντικές πληροφορίες. Ένα από αυτά είναι η εύρεση του αριθμού IMEI του τηλεφώνου σας Android. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε τη σελίδα Εύρεση μου της Google και επιλέξτε τη συσκευή. Συνδεθείτε στον λογαριασμό Google που σχετίζεται με το τηλέφωνό σας και προχωρήστε με τα παρακάτω βήματα.

Βήμα 1: Ανοίξτε τη σελίδα Google My Account σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης ιστού.

Βήμα 2: Μεταβείτε στη γραμμή αναζήτησης και πληκτρολογήστε Βρείτε το τηλέφωνό σας. Κάντε κλικ στο σχετικό αποτέλεσμα αναζήτησης.

Ανοίξτε το Google Find my

Βήμα 3: Εδώ, κάντε κλικ στη σχετική συσκευή.

Επιλέξτε το τηλέφωνο

Βήμα 4: Μόλις ανοίξει η σελίδα της συσκευής, κάντε κλικ στο εικονίδιο i μπροστά από τη συσκευή.

Βήμα 5: Ελέγξτε τον αριθμό IMEI.

Ελέγξτε τα στοιχεία της συσκευής

Σημειώστε αυτόν τον αριθμό κάπου εάν σκοπεύετε να αναφέρετε τη συσκευή ως χαμένη ή κλεμμένη. Επιπλέον, χρησιμοποιήστε τις άλλες διαθέσιμες επιλογές σελίδας για να κουδουνίσετε, να κλειδώσετε ή να διαγράψετε απομακρυσμένα τη συσκευή σας Android.

Ελέγξτε το IMEI στο Android

Ο αριθμός IMEI της συσκευής σας μπορεί να βοηθήσει τις αρμόδιες αρχές να αναγνωρίσουν τη συσκευή σας εάν χαθεί ή κλαπεί. Ελπίζουμε λοιπόν ότι αυτό το άρθρο σας βοήθησε να βρείτε τον αριθμό IMEI στο τηλέφωνό σας Android.

Διαβάστε επίσης :Πώς να ελέγξετε εάν το τηλέφωνό σας Samsung είναι αυθεντικό ή ψεύτικο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *