το χειριστήριο PS5 που δεν ενημερώνεται

6 Διορθώσεις για το χειριστήριο PS5 που δεν ενημερώνεται

Όπως η κονσόλα παιχνιδιών PS5, το χειριστήριο DualSense λαμβάνει επίσης ενημερώσεις υλικολογισμικού για βελτίωση της απόδοσης και βελτίωση της σταθερότητας. Είναι εύκολο να εγκαταστήσετε αυτές τις ενημερώσεις για τον ελεγκτή PS5, αλλά η διαδικασία ενδέχεται να αντιμετωπίσει προβλήματα. Εάν το χειριστήριο PS5 DualSense δεν ενημερώνεται ή κολλήσει κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης, ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να επιλύσετε το πρόβλημα.

1. Επανεκκινήστε την κονσόλα PS5

Οι ενημερώσεις του ελεγκτή DualSense μπορεί μερικές φορές να κολλήσουν κατά την εγκατάσταση. Όταν συμβεί αυτό, το χειριστήριο PS5 DualSense δεν θα ολοκληρώσει την ενημέρωση, ακόμα κι αν το αφήσετε σε αδράνεια για λίγα λεπτά. Αρκετοί χρήστες στο Reddit είπε ότι η επανεκκίνηση του PS5 διόρθωσε την κολλημένη ενημέρωση του ελεγκτή για αυτούς. Ως εκ τούτου, πρέπει να το δοκιμάσετε πρώτα.

Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας στο PS5 μέχρι να απενεργοποιηθεί. Περιμένετε μερικά λεπτά και, στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί PS στο χειριστήριό σας για να ενεργοποιήσετε την κονσόλα σας. Εάν όλα πάνε καλά, το PS5 σας θα ολοκληρώσει την ενημέρωση του χειριστηρίου.

Διαβάστε επίσης: Πώς να ελέγξετε την μπαταρία του ελεγκτή DualSense σε PS5 ή υπολογιστή

Κουμπί λειτουργίας στο PS5

2. Συνδέστε τον ελεγκτή χρησιμοποιώντας καλώδιο USB-C

Το χειριστήριο PS5 DualSense μπορεί να εγκαταστήσει ενημερώσεις ασύρματα. Μετά την ενημέρωση υλικολογισμικού 7.0 της Sony, η ανταλλαγή δεδομένων ενδέχεται να μην είναι απρόσκοπτη. Τα χαμηλά επίπεδα μπαταρίας του ελεγκτή, οι παρεμβολές από άλλες συσκευές Bluetooth και άλλοι παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν τη διαδικασία.

Για να αποφύγετε τέτοια προβλήματα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καλώδιο USB-C στον ελεγκτή DualSense στο PS5. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν υποστηρίζει κάθε καλώδιο USB μεταφορά δεδομένων. Επομένως, εάν χρησιμοποιείτε καλώδιο USB που μπορεί να τροφοδοτήσει μόνο ρεύμα, το χειριστήριο του PS5 δεν θα ενημερώσει. Εάν δεν είστε σίγουροι, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε το καλώδιο USB που συνοδεύει το PS5 σας για να αποφύγετε τυχόν προβλήματα.

Αφού συνδέσετε το χειριστήριο DualSense στο PS5, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ενημερώσετε το υλικολογισμικό μη αυτόματα:

1. Στην αρχική οθόνη του PS5, επιλέξτε το Ρυθμίσεις εικονίδιο στην επάνω δεξιά γωνία.

Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις στο PS5

2. Επιλέγω αξεσουάρ από τη λίστα.

Αξεσουάρ στο PS5

3. Παω σε Ελεγκτής (Γενικά) > Λογισμικό συσκευής ασύρματου ελεγκτή DualSense. Στη συνέχεια, πραγματοποιήστε λήψη και εγκατάσταση ενημερώσεων σε εκκρεμότητα.

Ενημερώστε το υλικολογισμικό DualSense Controller στο PS5

3. Εγκαταστήστε τις ενημερώσεις λογισμικού PS5

Ένας άλλος λόγος που το PS5 σας ενδέχεται να μην εμφανίζει ή να μην εγκαταστήσει την ενημέρωση του ελεγκτή είναι εάν υπάρχει πρόβλημα με το λογισμικό συστήματος. Επομένως, εάν φαίνεται ότι δεν μπορείτε να ενημερώσετε το χειριστήριο DualSense ακόμη και αφού το συνδέσετε, ενημερώστε το λογισμικό του συστήματος PlayStation 5 ακολουθώντας αυτά τα βήματα:

1. Στο PS5, ανοίξτε το Ρυθμίσεις μενού και μεταβείτε στο Σύστημα.

Ρυθμίσεις συστήματος στο PS5

2. Κατευθύνομαι προς Λογισμικό συστήματος > Ενημέρωση λογισμικού συστήματος και ρυθμίσεις.

Μενού λογισμικού συστήματος στο PS5

3. Επιλέγω Ενημέρωση λογισμικού συστήματος να συνεχίσει.

Ενημέρωση λογισμικού συστήματος PS5

4. Επίλεξε το Ενημέρωση με χρήση Διαδικτύου επιλογή.

Ενημερώστε το λογισμικό PS5 χρησιμοποιώντας το Διαδίκτυο

Αφού ενημερώσετε την κονσόλα, αφήστε την να ελέγξει και να ενημερώσει το χειριστήριο PS5 DualSense άλλη μια φορά.

4. Επαναφέρετε τον ελεγκτή PS5 DualSense

Εάν η ενημέρωση του ελεγκτή PS5 DualSense εξακολουθεί να μην λειτουργεί, μπορείτε να την επαναφέρετε. Αυτό θα διορθώσει όλα τα ζητήματα απόδοσης και σύνδεσης που εμποδίζουν τη διαδικασία ενημέρωσης.

Για να επαναφέρετε το χειριστήριο PS5 DualSense:

1. Αποσυνδέστε το χειριστήριο DualSense από την κονσόλα σας και απενεργοποιήστε το πατώντας παρατεταμένα το Κουμπί PS για τουλάχιστον 10-15 δευτερόλεπτα.

2. Πιάστε ένα συνδετήρα ή κάτι παρόμοιο και τοποθετήστε το στη μικρή τρύπα στο πίσω μέρος του ελεγκτή DualSense. Όταν ακούσετε ένα κλικ, κρατήστε πατημένο το κλιπ για πέντε δευτερόλεπτα.

Επαναφορά ελεγκτή PS5

Χρησιμοποιήστε ένα καλώδιο USB για να συνδέσετε το χειριστήριο DualSense στο PS5 και πατήστε το κουμπί PS. Όταν ανάψει το χειριστήριο PS5 DualSense, συνδέστε το στην κονσόλα PS5 και ενημερώστε το.

5. Εκκαθαρίστε την προσωρινή μνήμη λογισμικού συστήματος

Τα παλιά ή κατεστραμμένα δεδομένα προσωρινής μνήμης συστήματος θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ικανότητα του PS5 να ενημερώσει το χειριστήριο. Εάν συμβαίνει αυτό, η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης του συστήματος PS5 θα βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος. Εδώ είναι τα βήματα για το ίδιο.

1. Απενεργοποιήστε το PS5 και συνδέστε το χειριστήριό σας στην κονσόλα μέσω καλωδίου USB.

2. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το Κουμπί λειτουργίας του PS5 έως ότου ηχήσει δύο φορές για να μπείτε σε ασφαλή λειτουργία.

3. Πάτα το Κουμπί PS στον ελεγκτή.

4. Επίλεξε το Εκκαθαρίστε την προσωρινή μνήμη και ανακατασκευάστε τη βάση δεδομένων επιλογή.

PS5 Ασφαλής λειτουργία

5. Επίλεξε το Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης λογισμικού συστήματος επιλογή και επιλέξτε Εντάξει στο παρακάτω μενού.

Διαγράψτε την προσωρινή μνήμη συστήματος στο PS5

6. Επιστρέψτε στο μενού Ασφαλούς λειτουργίας και επιλέξτε το Επανεκκινήστε το PS5 επιλογή. Όταν το PS5 σας εκκινεί κανονικά, μπορείτε να ενημερώσετε το χειριστήριο.

Επανεκκινήστε το PS5 από την ασφαλή λειτουργία

6. Ενημερώστε τον ελεγκτή χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή σας

Η χρήση του PS5 δεν είναι ο μόνος τρόπος ενημέρωσης του ελεγκτή DualSense. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον υπολογιστή σας με Windows για να ενημερώσετε το υλικολογισμικό του ελεγκτή. Δείτε πώς:

1. Αποκτήστε το λογισμικό ενημέρωσης υλικολογισμικού για τον ελεγκτή DualSense στον υπολογιστή σας και εγκαταστήστε το.

Κάντε λήψη του προγράμματος ενημέρωσης υλικολογισμικού για τον ασύρματο ελεγκτή DualSense.

2. Κάντε διπλό κλικ στο αρχείο εγκατάστασης και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να εγκαταστήσετε την εφαρμογή.

Εγκαταστήστε το Firmware Updater for DualSense Controller στα Windows

3. Μετά από αυτό, εκκινήστε το Ενημέρωση υλικολογισμικού για ασύρματο χειριστήριο DualSense εφαρμογή.

4. Συνδέστε το χειριστήριο DualSense στον υπολογιστή σας μέσω καλωδίου USB.

Χρησιμοποιήστε το Firmware Updater για τον ελεγκτή DualSense στα Windows

5. Η εφαρμογή ενημέρωσης υλικολογισμικού θα ελέγχει αυτόματα για ενημερώσεις μόλις εντοπίσει τον ελεγκτή σας. Εάν υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση, κάντε κλικ στο Ενημέρωση τώρα κουμπί για να το εγκαταστήσετε.

Ενημερώστε το υλικολογισμικό του ελεγκτή DualSense χρησιμοποιώντας υπολογιστή με Windows

Αναβαθμίστε την εμπειρία σας

Το να διασφαλίσετε ότι το χειριστήριο PS5 σας είναι ενημερωμένο είναι ζωτικής σημασίας για μια βέλτιστη εμπειρία παιχνιδιού. Ωστόσο, περιστασιακά, η διαδικασία ενημέρωσης ενδέχεται να αντιμετωπίσει απροσδόκητα ζητήματα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η εφαρμογή των παραπάνω συμβουλών θα βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος.

Πρόταση του techvortex – Καλύτερο VPN ποιότητας-τιμής

Διαβάστε επίσης: Σκέφτεστε να αγοράσετε ένα PS5; Τι πρέπει να ξέρετε

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *