Πώς να ελέγξετε την μπαταρία του ελεγκτή DualSense σε PS5 ή υπολογιστή

Έχετε βρεθεί ποτέ να βυθιστείτε σε ένα παιχνίδι, μόνο για να ξεμείνει από μπαταρία το χειριστήριο του PS5 σε μια κρίσιμη στιγμή; Αυτή μπορεί να είναι μια απογοητευτική εμπειρία για κάθε παίκτη. Είτε συμμετέχετε σε έντονες μάχες στο PlayStation 5 σας είτε εξερευνάτε τις απέραντες σφαίρες των παιχνιδιών υπολογιστή, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να ελέγχετε τη στάθμη της μπαταρίας του χειριστηρίου PS5 για να διασφαλίσετε το αδιάκοπο παιχνίδι.

Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας καθοδηγήσουμε στη διαδικασία ελέγχου της κατάστασης της μπαταρίας του ελεγκτή DualSense τόσο σε PS5 όσο και σε υπολογιστή με Windows. Μείνετε κοντά αν σας ενδιαφέρουν κάποιες πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με την μπαταρία του ελεγκτή PS5 σας.

Πώς να ελέγξετε την μπαταρία του ελεγκτή DualSense στο PS5

Ο έλεγχος της στάθμης της μπαταρίας του ελεγκτή DualSense σε ένα PS5 είναι αρκετά απλός, όπως θα περίμενε κανείς.

Πατήστε το κουμπί PS στο χειριστήριό σας για πρόσβαση στο κέντρο ελέγχου. Πλοηγηθείτε και επιλέξτε την επιλογή Αξεσουάρ (εικονίδιο ελεγκτή). Στο αναδυόμενο παράθυρο Αξεσουάρ, θα πρέπει να δείτε τα επίπεδα μπαταρίας όλων των ελεγκτών που είναι συνδεδεμένα στο PS5 σας.

Τα καλύτερα χειριστήρια παιχνιδιών

Πώς να συνδέσετε χειριστήρια Xbox στο iPhone/iPad

Σκέφτεστε να αγοράσετε ένα PS5

Έλεγχος μπαταρίας ελεγκτή στο PS5

Πώς να ελέγξετε την μπαταρία του ελεγκτή DualSense στα Windows

Το χειριστήριο DualSense του PS5 είναι επίσης συμβατό με υπολογιστές με Windows. Εάν έχετε συνδέσει το χειριστήριο DualSense σε έναν υπολογιστή μέσω Bluetooth, ίσως χρειαστεί να ελέγχετε περιοδικά τη στάθμη της μπαταρίας του ελεγκτή.

Ούτε τα Windows 10 ούτε τα 11 εμφανίζουν το επίπεδο μπαταρίας του ελεγκτή PS5, ανεξάρτητα από το αν το έχετε συνδέσει χρησιμοποιώντας Bluetooth ή καλώδιο USB. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή όπως το DS4Windows για να ελέγξετε το επίπεδο μπαταρίας του ελεγκτή PS5 στον υπολογιστή σας. Δείτε πώς:

Βήμα 1: Χρησιμοποιήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να κάνετε λήψη του αρχείου εγκατάστασης DS4Windows.

Κατεβάστε το πακέτο DS4Windows

Βήμα 2: Εξαγάγετε το πακέτο και κάντε διπλό κλικ στο αρχείο DS4Windows.exe για να το εκτελέσετε. Ακολουθήστε τις προτροπές στην οθόνη για να καθορίσετε πού θέλετε να αποθηκεύσετε τα δεδομένα χρήστη και να εγκαταστήσετε τα απαραίτητα προγράμματα οδήγησης.

Εκτελέστε το DS4Windows

Βήμα 3: Συνδέστε το χειριστήριο DualSense στον υπολογιστή σας και ανοίξτε την εφαρμογή DS4Windows. Κάτω από την καρτέλα Ελεγκτές, θα δείτε το χειριστήριο PS5 και το επίπεδο της μπαταρίας του σε ποσοστό.

Έλεγχος της μπαταρίας του ελεγκτή PS5 στον υπολογιστή

Πώς να μάθετε εάν το χειριστήριο PS5 φορτίζει

Είναι πάντα καλή ιδέα να επαληθεύετε εάν το χειριστήριο PS5 φορτίζει πραγματικά. Το τελευταίο πράγμα που θα θέλατε είναι να μην φορτίζεται καθόλου παρά το γεγονός ότι είναι δεμένο για ώρες σε μια πρίζα τοίχου.

Όταν φορτίζετε το χειριστήριό σας μέσω της κονσόλας, δεν θα δείτε κανένα φως στη γραμμή φωτός. Για να ελέγξετε την κατάσταση φόρτισης, πατήστε το κουμπί PS στο χειριστήριο και επιλέξτε την επιλογή Αξεσουάρ. Το εικονίδιο μπαταρίας για το χειριστήριο θα πρέπει να εμφανίζει ένα σύμβολο κεραυνού εάν φορτίζει.

Ελέγξτε εάν το χειριστήριο φορτίζεται στο PS5

Εάν φορτίζετε ένα χειριστήριο που δεν είναι συνδεδεμένο στην κονσόλα ή εάν το φορτίζετε μέσω power bank ή προσαρμογέα τοίχου, η φωτεινή γραμμή στο μπροστινό μέρος του ελεγκτή θα γίνει πορτοκαλί. Μόλις φορτιστεί πλήρως, η φωτεινή γραμμή θα αλλάξει σε σταθερό λευκό και στη συνέχεια θα απενεργοποιηθεί αυτόματα.

Ελέγξτε εάν το χειριστήριο PS5 φορτίζεται

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να φορτιστεί ένα νεκρό χειριστήριο PS5

Εάν η μπαταρία του χειριστηρίου PS5 σας είναι χαμηλή ή είναι πλήρως αποφορτισμένη, ίσως χρειαστεί να το φορτίσετε κατά την αναπαραγωγή ή εκ των προτέρων για μια αδιάκοπη εμπειρία. Ο χρόνος που χρειάζεται για τη φόρτιση ενός νεκρού ελεγκτή PS5 εξαρτάται από το αν το φορτίζετε από την κονσόλα, το σταθμό φόρτισης DualSense ή τον φορτιστή τοίχου.

Εάν φορτίζετε το χειριστήριο μέσω της κονσόλας PS5, θα χρειαστούν συνήθως περίπου τρεις ώρες για να φορτιστεί πλήρως ένα χειριστήριο που έχει εξαντληθεί πλήρως. Η χρήση ενός σταθμού φόρτισης DualSense θα μειώσει τον χρόνο φόρτισης σε περίπου 2-2,5 ώρες. Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε φορτιστή τοίχου, ο χρόνος φόρτισης θα εξαρτηθεί από την έξοδο του φορτιστή.

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με την μπαταρία του ελεγκτή PS5 DualSense

1. Μπορείτε να ελέγξετε το επίπεδο μπαταρίας του ελεγκτή PS5 στο Steam;

Όχι, δεν μπορείτε να ελέγξετε απευθείας το επίπεδο μπαταρίας του ελεγκτή PS5 στο ίδιο το Steam. Ωστόσο, μπορείτε να αγοράσετε το Εργαλείο DSX για 4,99 $ στο Steam, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν το επίπεδο μπαταρίας του ελεγκτή PS5 τους.

2. Μπορείτε να ελέγξετε την μπαταρία του ελεγκτή PS5 σε Android ή iPhone;

Όχι, ούτε το Android ούτε το iPhone εμφανίζουν το επίπεδο μπαταρίας του ελεγκτή PS5.

3. Είναι ασφαλές να φορτίσεις το χειριστήριο PS5 κατά τη διάρκεια της νύχτας;

Ναι, το χειριστήριο PS5 απενεργοποιείται αυτόματα μόλις φορτιστεί πλήρως, αποτρέποντας την υπερφόρτιση.

Μείνετε ενεργοποιημένοι

Όταν παίζετε, το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι το χειριστήριό σας να σβήσει ξαφνικά στη μέση του παιχνιδιού. Γι’ αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο να γνωρίζετε πώς να ελέγχετε το επίπεδο μπαταρίας του ελεγκτή PS5. Κάτι τέτοιο, όπως μόλις είδαμε, δεν είναι πολύ δύσκολο, είτε παίζετε παιχνίδια στο PS5 είτε στον υπολογιστή σας.

Διαβάστε επίσης :5 Διορθώσεις για το πληκτρολόγιο και το ποντίκι που δεν λειτουργούν στο PS5

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *