αργές λήψεις και ενημερώσεις από το App Store σε iPhone και iPad

8 Διορθώσεις για αργές λήψεις και ενημερώσεις από το App Store σε iPhone και iPad

Οι χαμηλές ταχύτητες λήψης του App Store μπορούν να μειώσουν την εμπειρία σας, ειδικά όταν θέλετε να εγκαταστήσετε μια νέα εφαρμογή ή να ενημερώσετε μια υπάρχουσα. Μερικές φορές οι λήψεις του App Store ανιχνεύονται με γρήγορους ρυθμούς ή κολλάνε εντελώς, με αποτέλεσμα να αναρωτιέστε αν πρέπει να διορθώσετε τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας ή το δίκτυο Wi-Fi. Συγκεντρώσαμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για να διορθώσετε αργές λήψεις από το App Store στο iPhone ή το iPad σας.

1. Επανεκκινήστε το iPhone ή το iPad σας

Η επανεκκίνηση του iPhone ή του iPad είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να διορθώσετε διάφορα προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων των αργών λήψεων εφαρμογών. Με αυτόν τον τρόπο θα τερματιστούν όλες οι εκτελούμενες εφαρμογές και οι διαδικασίες συστήματος, δίνοντας στη συσκευή σας μια νέα αρχή.

Στο iPhone σας, πατήστε παρατεταμένα το πλευρικό κουμπί και το κουμπί έντασης ήχου μέχρι να εμφανιστεί το ρυθμιστικό λειτουργίας. Σύρετε το ρυθμιστικό προς τα δεξιά και περιμένετε να απενεργοποιηθεί τελείως το iPhone ή το iPad σας. Στη συνέχεια, πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλευρικό κουμπί για να το ενεργοποιήσετε ξανά.

Πώς να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία “Ζητήστε άδεια” για λήψεις από το App Store

Πώς να εγκαταστήσετε το Downloader στο Firestick

Απενεργοποιήστε το iPhone

Ομοίως, μπορείτε επανεκκινήστε το iPad σας. Μετά από αυτό, πραγματοποιήστε λήψη ή ενημέρωση εφαρμογών από το App Store για να ελέγξετε εάν οι ταχύτητες είναι ακόμα χαμηλές.

2. Εκτελέστε μια δοκιμή ταχύτητας Διαδικτύου

Αυτό μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά είναι καλή ιδέα να ελέγξετε την ταχύτητα του διαδικτύου σας πριν δοκιμάσετε άλλες προηγμένες συμβουλές. Εάν η ισχύς του Wi-Fi ή του σήματος κινητής τηλεφωνίας στη συσκευή σας είναι κακή ή ασυνεπής, μπορεί να επηρεάσει τις ταχύτητες λήψης.

Ανοίξτε το Safari στο iPhone ή το iPad σας και εκτελέστε μια γρήγορη δοκιμή ταχύτητας Διαδικτύου. Εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, μεταβείτε σε μια ταχύτερη, πιο αξιόπιστη σύνδεση στο Διαδίκτυο και δείτε εάν αυτό βοηθά.

Δοκιμή ταχύτητας στο iPhone

3. Ελευθερώστε αποθηκευτικό χώρο

Ο ανεπαρκής αποθηκευτικός χώρος στο iPhone ή το iPad σας μπορεί να οδηγήσει σε υποτονική απόδοση και να επηρεάσει τις ταχύτητες λήψης του App Store. Είναι καλύτερο να διατηρήσετε στη συσκευή σας τουλάχιστον μερικά gigabyte δωρεάν αποθηκευτικού χώρου για να αποφύγετε τυχόν επιβράδυνση ή καθυστέρηση.

Για να ελέγξετε την κατάσταση αποθήκευσης, ανοίξτε το Ρυθμίσεις εφαρμογή και κατευθυνθείτε προς Γενικά > Αποθήκευση iPhone (Αποθηκευτικός χώρος iPad).

Ελέγξτε την κατάσταση αποθήκευσης iPhone

Εάν ο αποθηκευτικός χώρος είναι γεμάτος, σκεφτείτε να διαγράψετε μερικές εφαρμογές ή μεγάλα αρχεία. Μετά από αυτό, το App Store θα κατεβάσει και θα ενημερώσει τις εφαρμογές πιο γρήγορα στο iPhone ή το iPad σας.

Κατάσταση αποθήκευσης iPhone

4. Δώστε προτεραιότητα στη λήψη εφαρμογών

Όταν βρίσκονται σε εξέλιξη πολλές λήψεις ή ενημερώσεις εφαρμογών, μπορείτε να δώσετε προτεραιότητα σε αυτήν που χρειάζεστε πιο επειγόντως. Αυτό μπορεί να μειώσει τον χρόνο αναμονής, επιτρέποντάς σας να έχετε άμεση πρόσβαση στην εφαρμογή ή το παιχνίδι που επιθυμείτε.

Στην αρχική σας οθόνη, εντοπίστε την εφαρμογή ή το παιχνίδι που χρειάζεστε επειγόντως. Πατήστε παρατεταμένα το εικονίδιό του και επιλέξτε Προτεραιότητα λήψης από το μενού που προκύπτει.

Προτεραιότητα λήψης εφαρμογής στο iPhone

5. Αποσύνδεση και Είσοδος

Ένας άλλος τρόπος για να διορθώσετε τις αργές λήψεις εφαρμογών είναι να αποσυνδεθείτε από το App Store και να συνδεθείτε ξανά. Αυτό θα αντιμετωπίσει τυχόν δευτερεύοντα ζητήματα που σχετίζονται με τον λογαριασμό που μπορεί να προκαλούν το πρόβλημα.

Ανοιξε το App Storeκαι πατήστε το δικό σας εικονίδιο προφίλ στην επάνω δεξιά γωνία. Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να πατήσετε Αποσύνδεση.

Αποσυνδεθείτε από το App Store στο iPhone

Συνδεθείτε ξανά στο App Store και κατεβάστε ή ενημερώστε ξανά εφαρμογές.

6. Μετάβαση σε διακομιστή DNS τρίτου μέρους

Από προεπιλογή, το iPhone σας χρησιμοποιεί τον διακομιστή DNS που παρέχεται από τον πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου (ISP). Ωστόσο, εάν αυτός ο διακομιστής δεν λειτουργεί σωστά, η λήψη των εφαρμογών ενδέχεται να διαρκέσει περισσότερο από το συνηθισμένο. Μπορείτε να δοκιμάσετε να μεταβείτε σε έναν πιο αξιόπιστο διακομιστή DNS για να κάνετε τη λήψη εφαρμογών ταχύτερη στο iPhone ή το iPad σας.

1. Ανοιξε το Ρυθμίσεις εφαρμογή στο iPhone σας και μεταβείτε σε Wi-Fi.

Ρυθμίσεις Wi-Fi στο iPhone

2. Πατήστε το εικονίδιο πληροφοριών δίπλα στο δίκτυό σας Wi-Fi και πατήστε Διαμόρφωση DNS.

Διαμορφώστε τις ρυθμίσεις DNS στο iPhone

3. Επιλέγω Εγχειρίδιο και πατήστε Προσθήκη διακομιστή.

Προσθήκη διακομιστή DNS στο iPhone

4. Πληκτρολογήστε τη διεύθυνση IP του διακομιστή DNS που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Για να χρησιμοποιήσετε τον διακομιστή DNS της Google, πληκτρολογήστε 8.8.8.8 στο πεδίο κειμένου στην ενότητα διακομιστές DNS. Στη συνέχεια, πατήστε Προσθήκη διακομιστή ξανά και πληκτρολογήστε 8.8.4.4.

Ρυθμίσεις DNS στο iPhone

5. Πατήστε το κόκκινο μείον εικονίδιο στα αριστερά του παλιού διακομιστή DNS και επιλέξτε Διαγράφω.

Διαγραφή διακομιστή DNS στο iPhone

6. Παρακέντηση Αποθηκεύσετε στην επάνω δεξιά γωνία.

Αποθηκεύστε τις ρυθμίσεις DNS στο iPhone

Επανεκκινήστε το App Store και ελέγξτε αν έχουν βελτιωθεί οι ταχύτητες λήψης.

7. Απενεργοποιήστε προσωρινά το VPN

Όταν χρησιμοποιείτε μια σύνδεση VPN, η υπηρεσία δρομολογεί την κυκλοφορία μέσω διαφόρων διακομιστών. Αυτό μπορεί ενδεχομένως να επιβραδύνει τη συνολική σας ταχύτητα στο διαδίκτυο και να επηρεάσει τις ταχύτητες λήψης του App Store. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε προσωρινά τη σύνδεσή σας VPN και να δείτε αν αυτό κάνει διαφορά στις ταχύτητες λήψης.

8. Ελέγξτε την Κατάσταση διακομιστή του App Store

Μπορεί να υπάρχουν περισσότερα άτομα που αντιμετωπίζουν αργές λήψεις από το App Store σε iPhone ή iPad. Επομένως, οι διακομιστές του App Store ενδέχεται να αντιμετωπίζουν διακοπές.

Μπορείς επισκεφθείτε τη σελίδα Κατάσταση συστήματος της Apple και ελέγξτε εάν υπάρχει ένα εκτεταμένο πρόβλημα με τους διακομιστές του App Store. Εάν υπάρχει, πρέπει να περιμένετε μέχρι η Apple να διορθώσει το πρόβλημα.

Ελέγξτε την κατάσταση διακομιστή του App Store

Όχι άλλη αναμονή

Η αντιμετώπιση των χαμηλών ταχυτήτων λήψης του App Store μπορεί να είναι απογοητευτική, ειδικά όταν έχετε εγγραφεί σε πρόγραμμα Internet υψηλής ταχύτητας. Ευτυχώς, δεν υπάρχει λόγος να αρκεστούμε σε αυτό. Με τις λύσεις που αναφέρονται παραπάνω, μπορείτε να επιταχύνετε τις λήψεις εφαρμογών στο iPhone ή το iPad σας

Διαβάστε επίσης:Πώς να διορθώσετε το σφάλμα Δεν είναι δυνατή η σύνδεση στο App Store στο iPhone

7 Διορθώσεις για το Instagram που δεν κατεβάζει τροχούς σε Android και iPhone

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *