Πώς να αποκλείσετε τις ανεπιθύμητες απαντήσεις στο X

Πώς να αποκλείσετε τις ανεπιθύμητες απαντήσεις και τις αναφορές στο X

Το X (πρώην Twitter) είναι ένας κόμβος για ποικίλο περιεχόμενο, που προσφέρει ένα μείγμα ειδήσεων, αθλητικών, ενημερώσεων τεχνολογίας και παγκόσμιων εκδηλώσεων. Ωστόσο, η εισροή ανεπιθύμητων σχολίων και αναφορών μπορεί να βλάψει την εμπειρία σας στην πλατφόρμα. Μην φοβάστε, καθώς σας έχουμε καλύψει! Αυτός ο οδηγός θα σας καθοδηγήσει στα βήματα για να αποκλείσετε τις ανεπιθύμητες απαντήσεις και τις αναφορές στο X.

Δυστυχώς, τα ανεπιθύμητα σχόλια και οι αναφορές είναι μια πραγματικότητα στο διαδίκτυο. Επιπλέον, με την αύξηση της δημοτικότητας της πλατφόρμας και την εισαγωγή των bots, έχει γίνει πιο ευάλωτη. Παρά τις προσπάθειες του Elon Musk να κρατήσει τα bots στη θέση τους εισάγοντας συνδρομές επί πληρωμή και επαληθεύσεις, οι απαντήσεις από bots είναι πολλές. Αν αυτό σας ενοχλεί, ακολουθήστε το.

Μέθοδος 1: Σίγαση λέξεων και φράσεων

Η σίγαση λέξεων και φράσεων είναι ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία για το φιλτράρισμα ανεπιθύμητου περιεχομένου — συμπεριλαμβανομένων των ανεπιθύμητων απαντήσεων και των αναφορών στο X. Αν και δεν εξαλείφει τα ανεπιθύμητα μηνύματα, μπορεί να μειώσει σημαντικά τον αριθμό των ανεπιθύμητων αναρτήσεων που βλέπετε καθημερινά.

Αποτρέποντας τις ειδοποιήσεις και αποκρύπτοντας περιεχόμενο που περιέχει αυτούς τους όρους, μπορείτε να εστιάσετε στις αλληλεπιδράσεις και το περιεχόμενο που έχουν σημασία για εσάς. Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε σίγαση συγκεκριμένων λέξεων ή φράσεων στο X timeline σας:

Βήμα 1: Εκκινήστε το X στη συσκευή σας και πατήστε το εικονίδιο του προφίλ σας.

Εκκινήστε το X πρώην Twitter στη συσκευή σας και πατήστε στο εικονίδιο του προφίλ σας

Βήμα 2: Πατήστε στο αναπτυσσόμενο μενού δίπλα στο «Ρυθμίσεις και υποστήριξη», επιλέξτε «Ρυθμίσεις και απόρρητο» και μεταβείτε στην ενότητα «Απόρρητο και ασφάλεια».

Πατήστε το αναπτυσσόμενο μενού δίπλα στην Υποστήριξη ρυθμίσεων και επιλέξτε Ρυθμίσεις και απόρρητο

Βήμα 3: Πατήστε «Σίγαση και αποκλεισμός» και επιλέξτε Σίγαση λέξεων.

Σημείωση: Εάν σας ζητηθεί δήλωση αποποίησης ευθύνης, πατήστε το κουμπί Κατάλαβα.

Πατήστε Σίγαση και αποκλεισμός και επιλέξτε Σίγαση λέξεων

Βήμα 4: Πατήστε το εικονίδιο + και στο πλαίσιο, πληκτρολογήστε τη λέξη ή τη φράση που θέλετε να κάνετε σίγαση. Προσαρμόστε τις υπόλοιπες ρυθμίσεις σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Μόλις τελειώσετε, πατήστε το κουμπί Αποθήκευση για να κάνετε αλλαγές.

Πατήστε το εικονίδιο και στο πλαίσιο πληκτρολογήστε τη λέξη ή τη φράση που θέλετε να κάνετε σίγαση και πατήστε Αποθήκευση

Διαβάστε επίσης: Πώς να διορθώσετε το X που έχει κολλήσει στην οθόνη φόρτωσης

Μέθοδος 2: Αποκλεισμός μεμονωμένων λογαριασμών

Για επίμονους αποστολείς ανεπιθύμητης αλληλογραφίας ή λογαριασμούς που συνεχίζουν να σας παρενοχλούν, ο αποκλεισμός μεμονωμένων λογαριασμών προσφέρει μια πιο άμεση λύση. Όταν αποκλείετε έναν λογαριασμό, δεν μπορούν πλέον να δουν το περιεχόμενό σας, να σας προσθέσουν ετικέτα σε αναρτήσεις ή να σας στείλουν μηνύματα.

Αυτό ουσιαστικά δημιουργεί ένα εμπόδιο μεταξύ εσάς και του προβληματικού χρήστη, εξαλείφοντας την ικανότητά του να στέλνει ανεπιθύμητα μηνύματα στις ειδοποιήσεις σας ή να διαταράσσει την εμπειρία σας στην πλατφόρμα. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να αποκλείσετε κάποιον στο X:

Βήμα 1: Μεταβείτε στο X στη συσκευή σας.

Βήμα 2: Εντοπίστε την απάντηση από έναν λογαριασμό ανεπιθύμητης αλληλογραφίας και πατήστε το εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες.

Μεταβείτε στο X, εντοπίστε την απάντηση από έναν λογαριασμό ανεπιθύμητης αλληλογραφίας και πατήστε το εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες

Βήμα 3: Επιλέξτε Αποκλεισμός @username από τις επιλογές και επιβεβαιώστε επιλέγοντας Αποκλεισμός στο αναδυόμενο μενού.

Επιλέξτε Αποκλεισμός @username και επιβεβαιώστε επιλέγοντας Αποκλεισμός

Μέθοδος 3: Ελέγξτε και αφαιρέστε τον εαυτό σας από τις λίστες ανεπιθύμητων μηνυμάτων

Εάν έχετε να κάνετε με πολλά ενοχλητικά spam bots στο Twitter, μπορεί να είναι συντριπτικό. Οι λογαριασμοί ανεπιθύμητης αλληλογραφίας λειτουργούν μέσω αυτοματοποιημένων λιστών. Αυτές οι λίστες χρησιμοποιούνται για τη στόχευση χρηστών για αναφορές και απαντήσεις.

Επιπλέον, ο μη αυτόματος αποκλεισμός μερικών αναρτήσεων δεν θα επιλύσει το πρόβλημα, καθώς αυτά τα ρομπότ δεν σταματούν ποτέ και επικεντρώνονται σε ορισμένες αναρτήσεις για να σας ξεγελάσουν. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να απαλλαγείτε από αυτά και να σταματήσετε αυτές τις ενοχλητικές απαντήσεις ανεπιθύμητης αλληλογραφίας στις αναρτήσεις σας:

Βήμα 1: Ανοίξτε το X.

Βήμα 2: Πατήστε στο εικονίδιο του προφίλ σας και επιλέξτε Λίστες.

Πατήστε το εικονίδιο του προφίλ σας και επιλέξτε Λίστες

Βήμα 3: Πατήστε το εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες και επιλέξτε την επιλογή “Λίστες στις οποίες βρίσκεστε”.

Πατήστε το εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες και επιλέξτε την επιλογή Lists you are on

Βήμα 4: Επιλέξτε μια λίστα στην οποία δεν θέλετε πλέον να είστε μέρος και πατήστε το εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες.

Επιλέξτε μια λίστα στην οποία δεν θέλετε πλέον να είστε μέρος και πατήστε το εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες

Βήμα 5: Επιλέξτε Αποκλεισμός @username και επιβεβαιώστε πατώντας Αποκλεισμός στο αναδυόμενο παράθυρο.

Επιλέξτε Αποκλεισμός @username και επιβεβαιώστε πατώντας Αποκλεισμός στο αναδυόμενο παράθυρο

Μέθοδος 4: Επιλέξτε ποιος μπορεί να απαντήσει στις δημοσιεύσεις σας

Το Twitter σάς δίνει σημαντικό έλεγχο ως προς το ποιος αλληλεπιδρά με τα tweets σας, επιτρέποντάς σας να βελτιώσετε το κοινό σας και να μειώσετε σημαντικά την πιθανότητα ανεπιθύμητων και ανεπιθύμητων απαντήσεων. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να εμποδίσετε τα spam bots στο X να επηρεάζουν τις αναρτήσεις σας:

Βήμα 1: Μεταβείτε στο X και πατήστε το εικονίδιο +.

Μεταβείτε στο X και πατήστε το εικονίδιο

Βήμα 2: Επιλέξτε Δημοσίευση και πατήστε «Όλοι μπορούν να απαντήσουν».

Επιλέξτε Δημοσίευση και πατήστε Όλοι μπορούν να απαντήσουν

Βήμα 3: Επιλέξτε από τις παρακάτω επιλογές στην ενότητα Ποιος μπορεί να απαντήσει:

  • Ολοι: Οποιοσδήποτε στο Twitter μπορεί να απαντήσει στο tweet σας.
  • Επαληθευμένοι λογαριασμοί: Μόνο λογαριασμοί με μπλε επαληθευμένο σημάδι επιλογής δίπλα στο όνομά τους μπορούν να απαντήσουν.
  • Λογαριασμοί που ακολουθείτε: Μόνο άτομα που ακολουθείτε μπορούν να απαντήσουν.
  • Μόνο οι λογαριασμοί που αναφέρετε: Μόνο άτομα με απευθείας ετικέτα (χρησιμοποιώντας το σύμβολο “@”) στο tweet σας μπορούν να απαντήσουν.

Βήμα 4: Γράψτε το tweet και πατήστε το κουμπί Δημοσίευση.

Επιλέξτε Ποιος μπορεί να απαντήσει γράψτε ένα tweet και πατήστε Δημοσίευση

Ανατρέξτε στον οδηγό μας για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς να ορίσετε ποιος μπορεί να απαντήσει στο tweet σας στο X.

Μέθοδος 5: Μετάβαση σε ιδιωτικό λογαριασμό

Αν έχετε βαρεθεί τις συνεχείς απαντήσεις και αναφορές ανεπιθύμητων μηνυμάτων, το να κάνετε τον λογαριασμό σας X απόρρητο προσφέρει μια απλή λύση. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αποφασίσετε ποιος μπορεί να δει τα tweets σας και να μιλήσει μαζί σας. Τα ρομπότ δεν μπορούν να σας ενοχλήσουν τόσο πολύ.

Ωστόσο, σημειώστε ότι αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα λιγότερα άτομα να δουν τις αναρτήσεις σας. Αλλά, από τη θετική πλευρά, θα κάνει την εμπειρία σας στο διαδίκτυο πιο ειρηνική. Για να κάνετε τον X λογαριασμό σας ιδιωτικό, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

Βήμα 1: Μεταβείτε στο X (πρώην Twitter) στη συσκευή σας και πατήστε το εικονίδιο του προφίλ σας.

Εκκινήστε το X πρώην Twitter στη συσκευή σας και πατήστε στο εικονίδιο του προφίλ σας

Βήμα 2: Επιλέξτε το αναπτυσσόμενο βέλος δίπλα στην επιλογή “Ρυθμίσεις και υποστήριξη”, πατήστε “Ρυθμίσεις και απόρρητο” και επιλέξτε “Απόρρητο και ασφάλεια”.

Πατήστε το αναπτυσσόμενο μενού δίπλα στην Υποστήριξη ρυθμίσεων και επιλέξτε Ρυθμίσεις και απόρρητο

Βήμα 3: Μεταβείτε στην επιλογή “Κοινό και προσθήκη ετικετών” και κάντε εναλλαγή στην επιλογή “Προστασία των αναρτήσεών σας”.

Μεταβείτε στην ενότητα Κοινό και προσθήκη ετικετών και κάντε εναλλαγή στην επιλογή Προστασία της ανάρτησής σας

Μέθοδος 6: Αναφορά ανεπιθύμητων λογαριασμών

Εάν έχετε δοκιμάσει τα πάντα και εξακολουθείτε να ψάχνετε έναν τρόπο να αποκλείσετε τις απαντήσεις και τις αναφορές Ανεπιθύμητων στο X χωρίς να κάνετε σημαντικά βήματα, όπως ο αποκλεισμός λογαριασμών, η αναφορά του λογαριασμού Ανεπιθύμητου είναι μια άλλη επιλογή. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να αναφέρετε έναν λογαριασμό ως ανεπιθύμητο:

Βήμα 1: Ανοίξτε το X και εντοπίστε το spam tweet.

Βήμα 2: Πατήστε το εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες στο tweet και επιλέξτε Αναφορά ανάρτησης.

Πατήστε το εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες στο tweet και επιλέξτε Αναφορά ανάρτησης

Βήμα 3: Κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε Ανεπιθύμητα. Πατήστε στο κουμπί Επόμενο και στη συνέχεια Τέλος για να ολοκληρώσετε την αναφορά.

Επιλέξτε Ανεπιθύμητα, πατήστε το κουμπί Επόμενο και πατήστε Τέλος

Προστατέψτε τις X αναρτήσεις σας από ανεπιθύμητα μηνύματα

Η προστασία του εαυτού σας στο διαδίκτυο είναι απαραίτητη, η οποία επεκτείνεται στη διαχείριση των αλληλεπιδράσεών σας στο X. Η εκμάθηση πώς να αποκλείετε τις ανεπιθύμητες απαντήσεις και τις αναφορές στο X σάς βοηθά να λάβετε προληπτικά μέτρα για να προστατεύσετε τον εαυτό σας από ανεπιθύμητο περιεχόμενο και πιθανή παρενόχληση.

Διαβάστε επίσης :

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *