Πώς να ελέγξετε εάν το τηλέφωνό σας Samsung είναι αυθεντικό ή ψεύτικο

Πώς να ελέγξετε εάν το τηλέφωνό σας Samsung είναι αυθεντικό ή ψεύτικο

Ενώ η αγορά τηλεφώνων μέσω Διαδικτύου μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε την καλύτερη τιμή για το τηλέφωνο Samsung που επιθυμείτε, μπορεί να υπάρχουν φορές που μια συμφωνία φαίνεται πολύ καλή για να είναι αληθινή. Ως εκ τούτου, είναι πάντα καλύτερο να ελέγχετε εάν το τηλέφωνο Samsung είναι πρωτότυπο ή ψεύτικο μόλις λάβετε τη συσκευή. Αλλά πως?

Για να επαληθεύσετε εάν το τηλέφωνό σας Samsung είναι αυθεντικό ή ψεύτικο, εξετάστε μερικά πράγματα. Οι περισσότερες πλαστές συσκευές έχουν ορατές λεπτομέρειες που τις κάνουν να ξεχωρίζουν, όπως άβολα τοποθετημένοι φακοί κάμερας, εσφαλμένη προφορά ή εσφαλμένη τοποθέτηση του ονόματος/λογότυπου της επωνυμίας, ανομοιόμορφα ή λείπουν κουμπιά συσκευής κ.λπ.

Εάν εντοπίσετε κάτι τέτοιο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον πωλητή συσκευών για περαιτέρω διευκρίνιση. Ωστόσο, εάν τέτοια πράγματα δεν είναι ορατά ή δεν είναι πολύ εμφανή, προχωρήστε στους ελέγχους που αναφέρονται παρακάτω.

Διαβάστε επίσης: Πώς να εντοπίσετε ψεύτικα ρολόγια Apple

1. Ελέγξτε το Device IMEI Against the Box

Χρησιμοποιώντας έναν απλό κωδικό USSD, μπορείτε να ελέγξετε τον αριθμό IMEI που έχει εκχωρηθεί στο τηλέφωνό σας Samsung. Αυτό είναι μοναδικό σε κάθε φορητή συσκευή. Μόλις είναι ορατό, συγκρίνετε το με τα στοιχεία IMEI που είναι τυπωμένα στο κουτί που ήρθε το τηλέφωνο Samsung. Εάν ταιριάζουν, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το τηλέφωνό σας να είναι γνήσιο τηλέφωνο Samsung. Δείτε πώς να το κάνετε.

Βήμα 1: Ανοίξτε την εφαρμογή Τηλέφωνο και πατήστε Dialer.

Βήμα 2: Ανοίξτε το πληκτρολόγιο είναι ορατό, καλέστε *#06#.

Δείτε τη συσκευή IMEI

Βήμα 3: Στη συνέχεια, περιμένετε να εμφανιστεί το IMEI της συσκευής σας.

Δείτε τον αριθμό IMEI

Βήμα 4: Τώρα, ελέγξτε το πίσω ή το πλαϊνό βινιέτα στο κουτί του τηλεφώνου Samsung.

Στοιχεία πλαισίου ελέγχου 1

Οι αριθμοί IMEI θα πρέπει να είναι ορατοί με έναν γραμμωτό κώδικα από κάτω. Συγκρίνετε αυτό με τα ψηφία IMEI που είναι ορατά στην οθόνη του τηλεφώνου σας Samsung.

Οι περισσότερες συσκευές Samsung διαθέτουν προεγκατεστημένο ένα διαγνωστικό εργαλείο. Αυτό όχι μόνο μπορεί να βοηθήσει στη διάγνωση προβλημάτων της συσκευής, ειδικά αν τη δίνετε για επισκευές, αλλά και να βοηθήσει στην εξακρίβωση της νομιμότητας της συσκευής. Αυτό συμβαίνει επειδή μπορείτε να εκκινήσετε την εφαρμογή Εργαλείο διάγνωσης χρησιμοποιώντας τον κωδικό USSD μόνο εάν η συσκευή σας είναι γνήσια. Δείτε πώς να το κάνετε.

Βήμα 1: Ανοίξτε την εφαρμογή Τηλέφωνο και πατήστε στο Πληκτρολόγιο.

Βήμα 2: Τώρα, καλέστε *#0*#.

Καλέστε τον κωδικό USSD

Βήμα 3: Αυτό θα πρέπει να εκκινήσει αυτόματα το Διαγνωστικό Εργαλείο.

Χρησιμοποιήστε το Διαγνωστικό Εργαλείο

Εδώ, χρησιμοποιήστε τις επιλογές στην οθόνη για να εκτελέσετε ένα διαγνωστικό. Εάν λειτουργεί καλά, σημαίνει ότι το προϊόν Samsung είναι αυθεντικό. Μπορείτε να πατήσετε το κουμπί Πίσω δύο φορές για να βγείτε από το Εργαλείο διάγνωσης.

3. Καταχωρίστε το Προϊόν

Εάν έχετε συνδεθεί στον λογαριασμό σας Samsung στο τηλέφωνο Samsung, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχει ήδη καταχωρήσει το προϊόν στο λογαριασμό σας. Διαφορετικά, μπορείτε να καταχωρήσετε μη αυτόματα το προϊόν χρησιμοποιώντας και την εφαρμογή Samsung Members. Λάβετε υπόψη ότι πρέπει να είστε συνδεδεμένοι στον λογαριασμό σας για να δείτε τις σχετικές επιλογές. Μόλις τελειώσετε, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.

Βήμα 1: Ανοίξτε την εφαρμογή Samsung Members στο τηλέφωνό σας Samsung. Από τις επιλογές μενού, πατήστε Υποστήριξη.

Βήμα 2: Εδώ, πατήστε Εγγραφή.

Βήμα 3: Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα «Μη αυτόματη εισαγωγή ή γραμμωτός κώδικας» και πατήστε Εισαγωγή πληροφοριών.

Ανοίξτε την εφαρμογή Samsung Members

Βήμα 4: Από τη λίστα προϊόντων, επιλέξτε Τηλέφωνο.

Βήμα 5: Εδώ, εισαγάγετε το όνομα μοντέλου του τηλεφώνου σας και τα στοιχεία IMEI ή MEID.

Αυτά θα πρέπει να βρίσκονται στο κουτί του τηλεφώνου ή στην ενότητα Σχετικά με το τηλέφωνο στην εφαρμογή Ρυθμίσεις.

Βήμα 6: Μόλις οι επιλογές γίνουν διαθέσιμες, πατήστε Εγγραφή.

Εισαγάγετε τα στοιχεία της συσκευής

Εάν η συσκευή σας εγγραφεί με επιτυχία, σημαίνει ότι χρησιμοποιείτε ένα γνήσιο τηλέφωνο Samsung.

4. Συγκρίνετε τα χαρακτηριστικά και τις προδιαγραφές της συσκευής με τον ιστότοπο/εγχειρίδιο

Το τηλέφωνό σας Samsung έχει τις περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την έκδοση λογισμικού της συσκευής σας, τις πληροφορίες μπαταρίας κ.λπ. Μπορείτε να δείτε αυτές τις πληροφορίες και να τις συγκρίνετε με όσα αναφέρονται για τη συσκευή σας στον επίσημο ιστότοπο της Samsung ή στο εγχειρίδιο στο κουτί. Δείτε πώς μπορείτε να δείτε τις πληροφορίες της συσκευής.

Βήμα 1: Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο τηλέφωνό σας Samsung. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Σχετικά με το τηλέφωνο.

Βήμα 2: Μεταβείτε στη σελίδα και δείτε τις σχετικές πληροφορίες της συσκευής.

Ελέγξτε τα στοιχεία του τηλεφώνου

Βήμα 3: Στη συνέχεια, επισκεφτείτε τον ιστότοπο της Samsung σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης ιστού.

Αναζητήστε τη συσκευή σας χρησιμοποιώντας τη γραμμή αναζήτησης και συγκρίνετε τις λεπτομέρειες της συσκευής που είναι ορατές στην εφαρμογή Ρυθμίσεις. Μπορείτε επίσης να συγκρίνετε τις φυσικές λειτουργίες της συσκευής και τον τρόπο λειτουργίας τους, ειδικά την κάμερα, για να ελέγξετε αν το τηλέφωνο είναι γνήσιο.

5. Δοκιμάστε το Running Maintenance Mode

Η λειτουργία Maintenance Mode στο τηλέφωνό σας Samsung σάς επιτρέπει να κλειδώνετε τα προσωπικά σας δεδομένα όταν τα παραδίδετε σε κάποιον άλλο, όπως όταν δίνετε το τηλέφωνο για επισκευή. Αυτό είναι μοναδικό για τη Samsung και μπορεί να ενεργοποιηθεί χρησιμοποιώντας έναν κωδικό USSD. Αυτό το καθιστά έναν εξαιρετικό τρόπο για να επαληθεύσετε επίσης τη νομιμότητα του τηλεφώνου Samsung. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να το ενεργοποιήσετε.

Βήμα 1: Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις και πατήστε Φροντίδα συσκευής.

Βήμα 2: Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε στη λειτουργία Maintenance.

Πατήστε στο Maintenance Mode

Βήμα 3: Στη συνέχεια, πατήστε Ενεργοποίηση.

Βήμα 4: Όταν σας ζητηθεί, πατήστε Επανεκκίνηση.

Ενεργοποιήστε τη λειτουργία συντήρησης

Μόλις η συσκευή σας επανεκκινηθεί, θα πρέπει να εισέλθει στη λειτουργία συντήρησης εάν η συσκευή είναι νόμιμη.

6. Ελέγξτε για ενημερώσεις λογισμικού

Οι περισσότερες συσκευές Samsung λαμβάνουν τακτικές ενημερώσεις λογισμικού για τουλάχιστον 2-3 χρόνια. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να επαληθεύσετε τη νομιμότητα του τηλεφώνου Samsung, καθώς μόνο οι αυθεντικές κινητές συσκευές θα λαμβάνουν αυτές τις ενημερώσεις. Εάν μια ενημέρωση δεν είναι ορατή, ελέγξτε τη μη αυτόματα. Να πώς.

Βήμα 1: Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και πατήστε Ενημέρωση λογισμικού.

Βήμα 2: Εδώ, πατήστε Λήψη και εγκατάσταση.

Ελέγξτε για Ενημέρωση λογισμικού Android 6

Περιμένετε να ελέγξει η συσκευή Samsung για ενημερώσεις. Εάν είναι διαθέσιμες, πραγματοποιήστε λήψη και εγκατάσταση των ενημερώσεων λογισμικού. Η πιο πρόσφατη έκδοση Android θα πρέπει να εμφανίζεται μόλις ολοκληρωθεί η επανεκκίνηση του τηλεφώνου Samsung.

7. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε το Bixby

Ενώ οι περισσότερες συσκευές Android χρησιμοποιούν το Google Assistant, το Bixby είναι ένα μπόνους για τους χρήστες τηλεφώνων Samsung. Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα, ρυθμίστε ξανά το κουμπί Side για να ανοίξει το Bixby στο τηλέφωνό σας Samsung. Στη συνέχεια, ελέγξτε εάν το Bixby ανταποκρίνεται σε εντολές και λειτουργεί όπως αναμένεται. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να το κάνετε.

Βήμα 1: Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και πατήστε Σύνθετες λειτουργίες.

Βήμα 2: Εδώ, πατήστε στο Πλαϊνό κουμπί.

Ανοίξτε τις Προηγμένες λειτουργίες

Βήμα 3: Μεταβείτε στην ενότητα Πατήστε και κρατήστε πατημένο και επιλέξτε την επιλογή Wake Bixby.

Επιλέξτε Wake Bixby 1

Τώρα, πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλευρικό κουμπί στη συσκευή Samsung για να ενεργοποιήσετε το Bixby και να του δώσετε μια εντολή. Μπορεί επίσης να υπάρχουν φορές που το Bixby δεν θα λειτουργεί ακόμη και σε γνήσια τηλέφωνα Samsung. Επομένως, εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη χρήση του προσωπικού βοηθού, πρώτα αντιμετωπίστε το Πρόβλημα που δεν λειτουργεί το Bixby στο τηλέφωνό σας Samsung.

8. Επαληθεύστε το τηλέφωνο σε ένα κατάστημα Samsung

Ένας από τους ευκολότερους και απλούς τρόπους για να ελέγξετε την αυθεντικότητα του τηλεφώνου Samsung είναι να το μεταφέρετε σε ένα φυσικό κατάστημα ή κέντρο σέρβις της Samsung. Βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας το τιμολόγιο αγοράς και το κουτί της συσκευής. Στη συνέχεια, ζητήστε από το προσωπικό του καταστήματος να επαληθεύσει τη συσκευή χρησιμοποιώντας το σύστημά του. Εάν η συσκευή είναι γνήσια, το IMEI του τηλεφώνου, ο σειριακός αριθμός κ.λπ., θα πρέπει να εμφανιστεί στο σύστημά του.

Ελέγξτε την αυθεντικότητα του τηλεφώνου Samsung

Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο σας βοήθησε να ελέγξετε εάν το τηλέφωνό σας Samsung είναι αυθεντικό ή ψεύτικο. Εάν η συσκευή σας αποτύχει σε πολλά μέτωπα, σας συμβουλεύουμε να πάτε τουλάχιστον στη Samsung και να ελέγξετε τη συσκευή πριν αποφασίσετε. Εάν το τηλέφωνο είναι η πραγματική συμφωνία, μπορείτε να μεταφέρετε τα δεδομένα από την προηγούμενη κινητή συσκευή σας χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Smart Switch.

Πρόταση του techvortex – Καλύτερο VPN ποιότητας-τιμής

Διαβάστε επίσης: 6 επιδιορθώσεις για το Galaxy AI που δεν λειτουργεί με φωνητικές εντολές σε τηλέφωνα Samsung Galaxy

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *