το PS5 δεν αναγνωρίζει τον εξωτερικό σκληρό δίσκο

Κορυφαίες 6 επιδιορθώσεις για το PS5 που δεν αναγνωρίζει τον εξωτερικό σκληρό δίσκο

Η κονσόλα PS5 προσφέρει 825 GB εσωτερικής αποθήκευσης, εκ των οποίων τα 667 GB είναι διαθέσιμα για την αποθήκευση παιχνιδιών υψηλής ποιότητας. Ως αποτέλεσμα, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο ή SSD κάποια στιγμή για να επεκτείνετε τον χώρο αποθήκευσης της κονσόλας σας. Εάν έχετε ήδη διασχίσει τη γέφυρα και αγοράσατε ένα νέο SSD, μόνο για να μην το αναγνωρίσει το PS5 σας, μην ανησυχείτε.

Διάφοροι παράγοντες, από ζητήματα συμβατότητας έως κατεστραμμένες βάσεις δεδομένων PS5, μπορούν να οδηγήσουν σε αυτό το πρόβλημα. Εάν δεν ξέρετε τι προκαλεί το πρόβλημα, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να κάνετε τον εξωτερικό σκληρό σας δίσκο να λειτουργεί στο PS5.

1. Βεβαιωθείτε ότι ο σκληρός σας δίσκος είναι συμβατός

Το PS5 σας υποστηρίζει σχεδόν όλους τους εξωτερικούς σκληρούς δίσκους που κυμαίνονται από 250 GB έως 8 TB σε χωρητικότητα αποθήκευσης, συνδεδεμένοι μέσω της διασύνδεσης USB SuperSpeed ​​(USB 3.0 ή νεότερη έκδοση). Ωστόσο, πρέπει να είναι μορφοποιημένο είτε σε exFAT είτε σε FAT32 και όχι σε NTFS. Επιπλέον, ενώ μπορείτε να συνδέσετε πολλές μονάδες αποθήκευσης USB στην κονσόλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο μία τη φορά.

Εάν ο σκληρός σας δίσκος δεν λειτουργεί παρά το γεγονός ότι είναι συμβατός, δοκιμάστε να τον συνδέσετε σε υπολογιστή και δείτε αν λειτουργεί. Εάν συμβαίνει, διαβάστε για άλλες πιθανές διορθώσεις.

Διαβάστε επίσης: Πώς να διορθώσετε το σφάλμα “Ο σκληρός δίσκος δεν έχει εγκατασταθεί” στα Windows 11

2. Εκτελέστε Βασική αντιμετώπιση προβλημάτων

Το PS5 υποστηρίζει τόσο μονάδες σκληρού δίσκου (HDD) όσο και μονάδες στερεάς κατάστασης (SSD). Ωστόσο, καθώς η κονσόλα διατίθεται με θύρα USB-A 2.0 στο μπροστινό μέρος, θα χρειαστεί να συνδέσετε τη μονάδα σε μία από τις δύο θύρες USB-A στο πίσω μέρος του PS5. Επιπλέον, εάν έχετε συνδέσει τον σκληρό δίσκο μέσω διανομέα USB, το PS5 δεν θα τον εντοπίσει, επομένως συνδέστε τον απευθείας σε μία από τις θύρες USB της κονσόλας.

Εάν ο σκληρός σας δίσκος είναι ήδη συνδεδεμένος στη σωστή θύρα USB, δοκιμάστε να τον αποσυνδέσετε και να τον επανασυνδέσετε. Ενώ κάνετε αυτό, επιθεωρήστε το καλώδιο USB 3.0 για τυχόν ζημιές και αντικαταστήστε το εάν χρειάζεται.

3. Διαμορφώστε τη μονάδα δίσκου ως εκτεταμένη αποθήκευση USB

Θα χρειαστεί να διαμορφώσετε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο με το PS5 σας για πρώτη φορά ως εξωτερικό χώρο αποθήκευσης. Ενώ το PS5 θα πρέπει να σας ζητήσει να διαμορφώσετε έναν πρόσφατα συνδεδεμένο εξωτερικό σκληρό δίσκο, η ειδοποίηση ενδέχεται να μην εμφανίζεται περιστασιακά ή να τη χάσετε. Σε τέτοιες περιπτώσεις, μπορείτε να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα για να διαμορφώσετε τη μονάδα δίσκου ως εκτεταμένη αποθήκευση.

Βήμα 1: Στην αρχική οθόνη του PS5, επιλέξτε το εικονίδιο Ρυθμίσεις στην επάνω δεξιά γωνία.

Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις στο PlayStation 5 (PS5)

Βήμα 2: Επιλέξτε Αποθήκευση από τη λίστα.

Μενού αποθήκευσης στο PS5

Βήμα 3: Επιλέξτε USB Extended Storage > Format as USB Extended Storage.

Διαμορφώστε τον σκληρό δίσκο ως εξωτερικό χώρο αποθήκευσης στο PS5

Περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία και στη συνέχεια θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μονάδα δίσκου σας ως εξωτερικό χώρο αποθήκευσης στο PS5 σας.

4. Διαμορφώστε το PS5 ώστε να παρέχει τροφοδοσία σε θύρες USB σε κατάσταση ανάπαυσης

Το PS5 σας δεν αναγνωρίζει τον εξωτερικό σκληρό δίσκο όταν τον ξυπνάτε από τη λειτουργία ανάπαυσης; Ή μήπως ο εξωτερικός σκληρός δίσκος σταματά να λειτουργεί όταν το PS5 είναι σε κατάσταση ανάπαυσης; Αυτό μπορεί να συμβεί εάν έχετε διαμορφώσει την κονσόλα έτσι ώστε να μην τροφοδοτεί τις θύρες USB κατά τη λειτουργία ανάπαυσης. Δείτε πώς μπορείτε να αλλάξετε αυτήν τη ρύθμιση.

Βήμα 1: Στην αρχική οθόνη του PS5, επιλέξτε το εικονίδιο Ρυθμίσεις στην επάνω δεξιά γωνία.

Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις στο PlayStation 5 (PS5)

Βήμα 2: Επιλέξτε Σύστημα από τη λίστα.

Ρυθμίσεις συστήματος στο PS5

Βήμα 3: Επιλέξτε Εξοικονόμηση ενέργειας > Λειτουργίες που είναι διαθέσιμες στη λειτουργία ανάπαυσης.

Λειτουργίες Διαθέσιμες σε PS5 Rest Mode

Βήμα 4: Επιλέξτε Supply Power to USB Ports και επιλέξτε Always.

Διαμορφώστε το PS5 ώστε να παρέχει τροφοδοσία σε θύρες USB σε κατάσταση ανάπαυσης

Μόλις ολοκληρώσετε τα παραπάνω βήματα, ο εξωτερικός σας SSD ή HDD δεν θα πρέπει να αποσυνδεθεί ακόμα και όταν το PS5 βρίσκεται σε κατάσταση ανάπαυσης.

5. Ανακατασκευάστε τη βάση δεδομένων PS5

Το PS5 σας διατηρεί μια βάση δεδομένων που περιέχει βασικά αρχεία συστήματος, πληροφορίες παιχνιδιού και άλλα απαραίτητα δεδομένα. Εάν η υπάρχουσα βάση δεδομένων του PS5 είναι κατεστραμμένη, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε προβλήματα με τη χρήση εξωτερικού σκληρού δίσκου. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να το διορθώσετε.

Βήμα 1: Απενεργοποιήστε το PS5 και συνδέστε το ασύρματο χειριστήριο DualSense στην κονσόλα μέσω καλωδίου USB.

Βήμα 2: Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί τροφοδοσίας του PS5 μέχρι να ηχήσει δύο φορές για να μπείτε σε ασφαλή λειτουργία.

Βήμα 3: Πατήστε το κουμπί PS στο χειριστήριο.

Βήμα 4: Επιλέξτε την επιλογή «Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης και ανασυγκρότηση βάσης δεδομένων».

Μενού PS5 Safe Mode

Βήμα 5: Επιλέξτε την επιλογή Rebuild Database.

Ανανεώστε τη βάση δεδομένων PS5

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, το PS5 σας θα πρέπει να εκκινήσει κανονικά. Στη συνέχεια, ελέγξτε εάν εξακολουθεί να αποτυγχάνει να αναγνωρίσει την εξωτερική μονάδα αποθήκευσης.

6. Ενημερώστε το λογισμικό συστήματος

Το PlayStation 5 σας λαμβάνει τακτικά ενημερώσεις που προσφέρουν βελτιώσεις στην απόδοση και διορθώσεις σφαλμάτων. Η εγκατάσταση αυτών των ενημερώσεων είναι καλή ιδέα εάν θέλετε να αποφύγετε τυχόν προβλήματα.

Βήμα 1: Στην αρχική οθόνη του PS5, επιλέξτε το εικονίδιο Ρυθμίσεις στην επάνω δεξιά γωνία της σελίδας.

Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις στο PlayStation 5 (PS5)

Βήμα 2: Επιλέξτε Σύστημα από τη λίστα.

Ρυθμίσεις συστήματος στο PS5

Βήμα 3: Επιλέξτε την καρτέλα Λογισμικό συστήματος και επιλέξτε «Ενημέρωση λογισμικού συστήματος και ρυθμίσεις».

Ενημέρωση λογισμικού PS5 και ρυθμίσεις

Βήμα 4: Επιλέξτε Ενημέρωση λογισμικού συστήματος για να συνεχίσετε.

Ενημέρωση λογισμικού PS5

Βήμα 5: Επιλέξτε Ενημέρωση με χρήση Διαδικτύου.

Ενημερώστε το λογισμικό PS5 χρησιμοποιώντας το Διαδίκτυο

Ενδυναμώστε την αποθήκευσή σας

Η χρήση ενός εξωτερικού σκληρού δίσκου με το PS5 είναι ένας βολικός τρόπος για να μειώσετε την πίεση στον εσωτερικό χώρο αποθήκευσης της κονσόλας. Ας ελπίσουμε ότι μία ή περισσότερες από τις παραπάνω συμβουλές βοήθησαν να διορθωθεί το υποκείμενο πρόβλημα και το PS5 σας αναγνωρίζει τον εξωτερικό σκληρό σας δίσκο όπως αναμένεται.

Πρόταση του techvortex – Καλύτερο VPN ποιότητας-τιμής

Διαβάστε επίσης: Σκέφτεστε να αγοράσετε ένα PS5; Τι πρέπει να ξέρετε

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *