πρόβλημα με την κίτρινη απόχρωση στην οθόνη του φορητού υπολογιστή Windows 11

9 τρόποι για να διορθώσετε το πρόβλημα με την κίτρινη απόχρωση στην οθόνη του φορητού υπολογιστή Windows 11

Συμπαγές και εύκολο στη χρήση. Αυτοί είναι από τους κορυφαίους λόγους για τους οποίους όλο και περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να επενδύσουν σε φορητό υπολογιστή αντί για τηλεόραση ή υπολογιστή. Χρησιμοποιώντας τον φορητό υπολογιστή σας, μπορείτε να καθίσετε και να παρακολουθήσετε εκπομπές, να ολοκληρώσετε την εργασία σας, να παρακολουθήσετε βιντεοκλήσεις κ.λπ. Ωστόσο, μπορεί να απογοητευτείτε όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα όπως μια κίτρινη απόχρωση στην οθόνη του φορητού υπολογιστή Windows 11.

Χωρίς τα κατάλληλα χρώματα οθόνης, όλα όσα παρακολουθείτε ή βλέπετε θα εμφανίζονται πολύ διαφορετικά από την αρχική τους εμφάνιση. Και ενώ τα πιο ζεστά χρώματα είναι γνωστό ότι είναι καλά για τα μάτια, η υπερβολική ποσότητα μπορεί να κάνει την οθόνη να φαίνεται αφύσικα κίτρινη. Λοιπόν, ας ρίξουμε μια ματιά σε 9 τρόπους που θα σας βοηθήσουν να διορθώσετε το πρόβλημα της κίτρινης απόχρωσης στην οθόνη του φορητού υπολογιστή σας Windows 11.

1. Απενεργοποιήστε το Night Light

Το Night Light βοηθά στη μείωση της καταπόνησης των ματιών μετατρέποντας την οθόνη σας σε μια πιο ζεστή απόχρωση. Ωστόσο, αυτό μπορεί να κάνει την οθόνη της οθόνης του υπολογιστή να γίνει κίτρινη, ειδικά εάν το Νυχτερινό φως έχει ρυθμιστεί σε πιο ζεστή ρύθμιση. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να απενεργοποιήσετε το Night Light στον φορητό υπολογιστή σας και να ελέγξετε ξανά. Δείτε πώς να το κάνετε.

Βήμα 1: Στην κάτω δεξιά γωνία, κάντε κλικ στο εικονίδιο δικτύου, ήχου ή μπαταρίας για να ανοίξετε τον πίνακα Γρήγορες ρυθμίσεις.

Υπόδειξη: Εάν δεν μπορείτε να βρείτε την επιλογή Night Light, επεξεργαστείτε το μενού Γρήγορες ρυθμίσεις και προσθέστε το εκεί πριν συνεχίσετε.

Βήμα 2: Κάντε κλικ στο πλακίδιο Night light.

Απενεργοποιήστε το Night Light

Αυτό θα απενεργοποιήσει αμέσως το Night Light στη συσκευή σας Windows 11 και θα αλλάξει το χρώμα της οθόνης ξανά στο κανονικό. Ωστόσο, εάν συνεχίσετε να βλέπετε μια κιτρινωπή οθόνη φορητού υπολογιστή, συνεχίστε με την αντιμετώπιση προβλημάτων.

2. Ελέγξτε την οθόνη για ζημιά

Εάν η οθόνη του φορητού υπολογιστή σας είναι κατεστραμμένη, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με τα χρώματα της οθόνης. Σε αυτήν την περίπτωση, η οθόνη του φορητού υπολογιστή σας θα εμφανίζεται κίτρινη ανεξάρτητα από τη ρύθμιση που θα αλλάξετε. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι η οθόνη και το σώμα της συσκευής σας είναι απαλλαγμένα από κάθε είδους ζημιά. Εάν όντως εντοπίσετε κάποιο πρόβλημα, επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή ή μεταβείτε στο πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο κέντρο σέρβις για να κάνετε τις επισκευές το συντομότερο.

Ωστόσο, εάν δεν υπάρχουν φυσικά προβλήματα με τη συσκευή σας, προχωρήστε στις διορθώσεις που αναφέρονται παρακάτω.

3. Προσθήκη νέου προφίλ sRGB

Ζητήματα με τα υπάρχοντα προφίλ χρωμάτων μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα εμφάνισης, όπως η οθόνη να εμφανίζεται κιτρινωπή ή τα χρώματα να μην εμφανίζονται σωστά. Όταν συμβεί αυτό, μπορείτε να ορίσετε ένα νέο προφίλ sRGB για την οθόνη του φορητού υπολογιστή σας. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να το κάνετε.

Βήμα 1: Χρησιμοποιήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Windows + R για να ανοίξετε το Run. Εδώ, πληκτρολογήστε colorcpl και πατήστε enter.

Ανοίξτε τη Διαχείριση χρωμάτων

Βήμα 2: Όταν ανοίξει το παράθυρο Διαχείριση χρωμάτων, ελέγξτε πρώτα την επιλογή «Χρήση των ρυθμίσεών μου για αυτήν τη συσκευή».

Βήμα 3: Όταν η επιλογή γίνει διαθέσιμη, κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη.

προσθήκη νέου προφίλ

Βήμα 4: Από τη λίστα επιλογών, επιλέξτε το σχετικό προφίλ χρώματος και κάντε κλικ στο OK.

Επιλέξτε προφίλ

Βήμα 5: Κάντε κλικ στο επιλεγμένο προφίλ χρώματος και κάντε κλικ στο «Ορισμός ως προεπιλεγμένο προφίλ».

Ορισμός προφίλ χρώματος

Μετά από αυτό, κάντε κλικ στο Κλείσιμο για να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις και να κλείσετε το παράθυρο. Στη συνέχεια, ελέγξτε εάν το πρόβλημα έχει επιλυθεί. Εάν όχι, συνεχίστε την αντιμετώπιση προβλημάτων.

4. Επαναφέρετε τις ρυθμίσεις προφίλ χρώματος στις προεπιλογές

Εάν η αλλαγή του προφίλ χρώματος δεν λειτουργεί, μπορείτε να επαναφέρετε όλες τις ρυθμίσεις διαχείρισης χρωμάτων στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις. Αυτό θα σας βοηθήσει να ορίσετε όλες τις ρυθμίσεις χρώματος οθόνης στην προεπιλογή του συστήματος και να αφαιρέσετε την κίτρινη απόχρωση από την οθόνη του φορητού υπολογιστή Windows 11. Να πώς.

Βήμα 1: Χρησιμοποιήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Windows + R για να ανοίξετε το Run. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε colorcpl και πατήστε enter για να ανοίξετε το παράθυρο Διαχείριση χρωμάτων.

Ανοίξτε τη Διαχείριση χρωμάτων

Βήμα 2: Από τις επιλογές του μενού, κάντε κλικ στο Για προχωρημένους.

Βήμα 3: Χρησιμοποιήστε όλα τα αναπτυσσόμενα μενού και ορίστε όλες τις ρυθμίσεις στην προεπιλογή συστήματος.

Ορίστε την προεπιλογή

Βήμα 4: Μετά από αυτό, κάντε κλικ στο Κλείσιμο.

5. Κάντε επανεκκίνηση των Windows 11

Εάν η πραγματοποίηση αλλαγών στις ρυθμίσεις οθόνης δεν λειτουργεί, μπορείτε να επανεκκινήσετε τον φορητό υπολογιστή Windows 11. Αυτό θα εφαρμόσει οποιαδήποτε αλλαγή ρυθμίσεων και μπορεί να λύσει το πρόβλημα της κίτρινης οθόνης, ειδικά εάν προκαλείται από προσωρινό σφάλμα. Δείτε πώς να το κάνετε.

Βήμα 1: Μεταβείτε στη γραμμή εργασιών και κάντε κλικ στο Έναρξη.

Ανοίξτε το μενού Έναρξη

Βήμα 2: Εδώ, κάντε κλικ στο κουμπί Τροφοδοσία. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Restart.

Κάντε επανεκκίνηση των Windows 11

Μετά την επανεκκίνηση του υπολογιστή σας, ελέγξτε εάν εξακολουθείτε να βλέπετε την κίτρινη απόχρωση.

6. Βαθμονόμηση χρώματος οθόνης

Ενώ οι οθόνες φορητών υπολογιστών δεν απαιτούν τακτικά βαθμονόμηση, μπορεί να γίνει όταν απαιτείται. Κάντε αυτό εάν βλέπετε μια κιτρινωπή απόχρωση ή εάν το HDR φαίνεται ξεφτισμένο στα Windows 11. Αυτό θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι τα χρώματα της συσκευής σας εμφανίζονται με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια. Να πώς.

Βήμα 1: Ανοίξτε το παράθυρο Διαχείριση χρωμάτων στη συσκευή σας.

Υπόδειξη: Δείτε όλους τους άλλους τρόπους που μπορείτε ανοίξτε τις ρυθμίσεις διαχείρισης χρωμάτων.

Βήμα 2: Εδώ, κάντε κλικ στο Για προχωρημένους. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Βαθμονόμηση εμφάνισης.

βαθμονόμηση οθόνης

Βήμα 3: Κάντε κλικ στο Επόμενο για να προχωρήσετε.

Κάντε κλικ στο Επόμενο

Βήμα 4: Πάλι, κάντε κλικ στο Επόμενο.

κάντε κλικ στο Επόμενο

Βήμα 5: Ελέγξτε τις διαθέσιμες πληροφορίες για τον έλεγχο των ρυθμίσεων χρώματος της οθόνης της συσκευής σας. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Επόμενο.

Πάλι κάντε κλικ στο Επόμενο

Βήμα 6: Χρησιμοποιήστε το ρυθμιστικό για να κάνετε τις κουκκίδες αόρατες όπως στην προηγούμενη σελίδα. Μετά από αυτό, κάντε κλικ στο Επόμενο.

Χρησιμοποιήστε το ρυθμιστικό και κάντε κλικ στο Επόμενο

Βήμα 7: Κάντε κλικ στο «Παράλειψη προσαρμογής φωτεινότητας και αντίθεσης» για να ξεκινήσετε απευθείας την προσαρμογή του χρώματος της οθόνης.

Σημείωση: Εάν θέλετε να επαναβαθμονομήσετε τις ρυθμίσεις φωτεινότητας και αντίθεσης της συσκευής σας, κάντε κλικ στο Επόμενο και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να το κάνετε.

Παραλείψτε τις ρυθμίσεις φωτεινότητας και αντίθεσης

Βήμα 8: Κάντε κλικ στο Επόμενο.

Ελέγξτε το χρώμα της συσκευής

Βήμα 9: Χρησιμοποιήστε τα ρυθμιστικά για να κάνετε τα χρώματα της παλέτας να φαίνονται όσο το δυνατόν πιο ουδέτερα γκρι. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο Επόμενο.

Χρησιμοποιήστε το ρυθμιστικό για να ρυθμίσετε το χρώμα

Βήμα 10: Κάντε κλικ στο Τέλος.

Κάντε κλικ στο Τέλος

Εάν θέλετε, μπορείτε να συνεχίσετε με τις οδηγίες στην οθόνη για να διορθώσετε το κείμενο εμφάνισης του φορητού υπολογιστή σας. Διαφορετικά, μπορείτε να κλείσετε το παράθυρο βαθμονόμησης μόλις κάνετε κλικ στο Finish.

7. Ενημερώστε το πρόγραμμα οδήγησης οθόνης

Σε περίπτωση που τα προγράμματα οδήγησης οθόνης της συσκευής σας δεν είναι ενημερωμένα, ενδέχεται ορισμένες λειτουργίες να μην λειτουργούν όπως αναμένεται. Αυτός μπορεί επίσης να είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η οθόνη της οθόνης του υπολογιστή σας έγινε κίτρινη. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να ελέγξετε και να εγκαταστήσετε μη αυτόματα τις σχετικές ενημερώσεις προγραμμάτων οδήγησης στη συσκευή σας Windows 11. Να πώς.

Βήμα 1: Μεταβείτε στη γραμμή εργασιών και κάντε δεξί κλικ στο Start. Κάντε κλικ στη Διαχείριση Συσκευών.

Ανοίξτε τη Διαχείριση συσκευής

Βήμα 2: Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο Display adapters και κάντε κλικ σε αυτό για να δείτε περισσότερες επιλογές.

Βήμα 3: Κάντε δεξί κλικ στο διαθέσιμο πρόγραμμα οδήγησης οθόνης και κάντε κλικ στο Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης.

Ανοίξτε το πρόγραμμα οδήγησης για ενημέρωση

Βήμα 4: Κάντε κλικ στο «Αυτόματη αναζήτηση για προγράμματα οδήγησης».

αναζήτηση ενημέρωσης προγράμματος οδήγησης

Εάν υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση, περιμένετε να γίνει λήψη και εγκατάσταση. Μπορείτε να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα οδήγησης οθόνης που είναι εγκατεστημένο επίσης. Στη συνέχεια, επανεκκινήστε το φορητό υπολογιστή Windows 11 και δείτε εάν το πρόβλημα έχει επιλυθεί.

8. Απεγκαταστήστε τις πρόσφατα εγκατεστημένες εφαρμογές

Ορισμένες εφαρμογές μπορούν να επηρεάσουν τις ρυθμίσεις χρώματος της συσκευής σας. Έτσι, σε περίπτωση που βλέπετε μια κιτρινωπή οθόνη μετά την εγκατάσταση μιας εφαρμογής, η απεγκατάστασή της μπορεί απλώς να διορθώσει το πρόβλημα. Αυτό θα βοηθήσει τη συσκευή σας να πάρει πίσω τον έλεγχο χρώματος της οθόνης, επαναφέροντας έτσι την οθόνη στο κανονικό. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να το κάνετε.

Βήμα 1: Μεταβείτε στη γραμμή εργασιών και κάντε κλικ στην Αναζήτηση. Πληκτρολογήστε ‘Πρόσθεσε ή αφαίρεσε προγράμματα’ και κάντε κλικ στη σχετική επιλογή από τα αποτελέσματα αναζήτησης.

Ανοίξτε τις ρυθμίσεις απεγκατάστασης

Βήμα 2: Κάντε κύλιση σε αυτήν τη λίστα και μεταβείτε στην πρόσφατα εγκατεστημένη εφαρμογή. Κάντε κλικ στο εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες μπροστά του.

Βήμα 3: Κάντε κλικ στο Uninstall.

Επιλέξτε εφαρμογή για απεγκατάσταση

Βήμα 4: Πάλι, κάντε κλικ στο Uninstall για επιβεβαίωση.

Κάντε κλικ στην απεγκατάσταση

Περιμένετε να ολοκληρωθεί η απεγκατάσταση της εφαρμογής. Μπορείτε να επαναλάβετε αυτήν τη διαδικασία για οποιαδήποτε άλλη πρόσφατα εγκατεστημένη εφαρμογή και να την απεγκαταστήσετε επίσης από τη συσκευή σας Windows 11.

9. Επαναφέρετε τα Windows 11

Κατά τη χρήση του Επαναφέρετε αυτόν τον υπολογιστή Η επιλογή μπορεί να φαίνεται τρομακτική, μπορεί να σας βοηθήσει να διορθώσετε τα περισσότερα προβλήματα της συσκευής. Πριν ξεκινήσετε, έχετε την επιλογή να διατηρήσετε ή να διαγράψετε τα δεδομένα του υπολογιστή σας. Αφού κάνετε μια επιλογή, ο υπολογιστής σας επαναφέρει όλες τις ρυθμίσεις στις προεπιλογές. Χρησιμοποιήστε αυτήν την επιλογή εάν εξακολουθείτε να βλέπετε μια κιτρινωπή απόχρωση στην οθόνη της συσκευής σας και δεν μπορείτε να καταλάβετε την ακριβή αιτία.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, ανατρέξτε στο άρθρο μας που εξηγεί πώς να επαναφέρετε τα Windows 11.

Συνήθεις ερωτήσεις για τη διόρθωση προβλημάτων κίτρινης οθόνης στα Windows 11

1. Μπορεί η σύνδεση σε μια εξωτερική οθόνη να διορθώσει το πρόβλημα με την κίτρινη απόχρωση στα Windows 11;

Εάν η οθόνη σας έχει ρυθμίσεις που τείνουν να παρακάμπτουν τις ρυθμίσεις του φορητού υπολογιστή σας, θα διορθώσει τυχόν κίτρινη απόχρωση που μπορεί να εξακολουθεί να εμφανίζεται στην οθόνη του φορητού υπολογιστή σας. Ωστόσο, ανάλογα με τις ρυθμίσεις χρώματος, ενδέχεται να εξακολουθείτε να βλέπετε μια ανοιχτή κίτρινη απόχρωση στην οθόνη της οθόνης.

2. Μπορούν άλλες κοντινές συσκευές να προκαλέσουν την εμφάνιση μιας κίτρινης απόχρωσης στον φορητό υπολογιστή Windows 11;

Όχι, οι κοντινές συσκευές είναι απίθανο να προκαλέσουν προβλήματα με το χρώμα της οθόνης στον φορητό υπολογιστή Windows 11. Ενδέχεται να επηρεάσουν άλλες λειτουργίες φορητού υπολογιστή.

Κάντε ξανά κανονική την οθόνη του φορητού υπολογιστή

Ενώ τα προβλήματα προβολής είναι συνήθως πολύ και λίγα, μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τη συνολική εμπειρία χρήστη σας. Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο σας βοήθησε να διορθώσετε το πρόβλημα της κίτρινης απόχρωσης στην οθόνη του φορητού υπολογιστή σας Windows 11. Μπορείτε επίσης να ανατρέξετε στον άλλο επεξηγητή μας εάν το έχετε δει ξεπλυμένα χρώματα μετά από ενημέρωση των Windows 11.

Διαβάστε επίσης :Πώς να απαλλαγείτε από τις μαύρες κηλίδες στην οθόνη του φορητού υπολογιστή σας

Πώς να διορθώσετε τον αποχρωματισμό της οθόνης στον υπολογιστή σας

Κορυφαίοι 5 τρόποι για να απαλλαγείτε από τις μαύρες κηλίδες στην οθόνη του Chromebook

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *