AirPods Pro 1ης γενιάς έναντι 2ης γενιάς: Τι είναι διαφορετικό;

AirPods Pro – Beats Powerbeats Pro Τι είναι διαφορετικό και ποιο πρέπει να αγοράσετε;

Τα AirPods Pro και Beats Powerbeats Pro της Apple είναι δύο από τις πιο δημοφιλείς επιλογές στην αγορά. Και τα δύο προϊόντα αποτελούν μέρος του οικοσυστήματος της Apple και μοιράζονται ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά, αλλά έχουν επίσης ξεχωριστά χαρακτηριστικά που τα καθιστούν κατάλληλα για διαφορετικούς τύπους χρηστών.

Τα AirPods Pro και Beats Powerbeats Pro της Apple φέρουν το ονοματεπώνυμο «pro», το οποίο στις μέρες μας απλώς υποδηλώνει τα καλύτερα που προσφέρει μια συγκεκριμένη εταιρεία. Σε αυτήν την περίπτωση, ο όρος “pro” μιλά για την premium φύση αυτών των δύο προϊόντων στην οικογένεια της Apple. Ας δούμε πώς συγκρίνονται αυτά τα αδερφικά προϊόντα.

Διαβάστε επίσης :Το Powerbeats Pro δεν συνδέεται με το τηλέφωνο ή τον υπολογιστή σας;

Σχεδιασμός και άνεση

Όσον αφορά τη σχεδίαση και την άνεση, τα AirPods Pro και Powerbeats Pro έχουν χαρακτηριστική εμφάνιση και εφαρμογή. Το AirPods Pro έρχεται με τρία διαφορετικά μεγέθη άκρες αυτιών, μια βελτίωση από τα αρχικά AirPods, διαβόητα για κακή εφαρμογή. Η συμπερίληψη αυτών των συμβουλών επιτρέπει μια πολύ πιο ευέλικτη εφαρμογή, επιλύοντας προβλήματα προσαρμογής και απομόνωσης που μαστίζουν τα αρχικά AirPods.

Το Powerbeats Pro, από την άλλη πλευρά, έρχεται επίσης με τρεις άκρες αυτιών διαφορετικού μεγέθους, αλλά έχουν επίσης σχεδιασμό με άγκιστρο αυτιού. Αυτή η πρόσθετη δυνατότητα δίνει στο Powerbeats Pro ένα πλεονέκτημα στον τρόπο που ταιριάζει. Ακόμα κι αν το ακροφύσιο των ακουστικών πέσει έξω από το αυτί σας, το άγκιστρο αυτιού διασφαλίζει ότι παραμένουν στη θέση τους. Αυτό είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα για όσους έχουν βιώσει την απογοήτευση να ρίξουν ένα μόνο αληθινό ασύρματο ακουστικό στο δρόμο.

Καταλληλότητα προπόνησης

Τα AirPods Pro και Powerbeats Pro είναι κατάλληλα για χρήση κατά τη διάρκεια της προπόνησης, αλλά το καθένα έχει δυνατά και αδύνατα σημεία. Το Powerbeats Pro, με τη σχεδίαση με άγκιστρο αυτιού και τα πλήρη χειριστήρια αναπαραγωγής, συμπεριλαμβανομένων των ρυθμίσεων έντασης, είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για έντονη άσκηση. Το άγκιστρο αυτιού κατανέμει το βάρος των ακουστικών ομοιόμορφα πάνω από το αυτί και σε περίπτωση που πέσει ένα ακουστικό (ένα λιγότερο πιθανό γεγονός), είναι πολύ πιο εύκολο να εντοπιστεί χάρη στο μεγαλύτερο μέγεθος του Powerbeats Pro.

Ενώ το Powerbeats Pro φαίνεται σχεδιασμένο με γνώμονα τον αθλητή του γυμναστηρίου, το AirPods Pro μπορεί να κρατήσει το δικό του σε μια ρύθμιση προπόνησης. Μοιράζονται την ίδια βαθμολογία αντοχής στο νερό IPX4 με το Powerbeats Pro και κάνουν μια αξιοπρεπή δουλειά για να μένουν στα αυτιά. Ωστόσο, η έλλειψη ελέγχου της έντασης του ήχου στο AirPods Pro (εκτός αν χρησιμοποιείτε Siri ή στο AirPod Pro 2 ή νεότερη έκδοση, μια λεπτή κίνηση ολίσθησης) μπορεί να απαιτεί να αγγίζετε το τηλέφωνό σας πιο συχνά, κάτι που μπορεί να είναι άβολο κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ενώ η βαθμολογία IPX4 σημαίνει ότι αυτά τα ακουστικά μπορούν να διαχειριστούν τον ιδρώτα ή λίγο ψιλόβροχο, δεν έχουν σχεδιαστεί για να βυθίζονται στο νερό. Επομένως, εάν σκέφτεστε να κάνετε μια βουτιά στην πισίνα ή να σας πιάσει δυνατή βροχή, είναι καλύτερο να κρατήσετε τα AirPods Pro και Powerbeats Pro με ασφάλεια κρυμμένα μακριά.

Χαρακτηριστικά

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά, και τα δύο ακουστικά έχουν τα μοναδικά τους σημεία πώλησης. Ωστόσο, για εμάς, το AirPods Pro παίρνει την τούρτα προσφέροντας ένα πιο ολοκληρωμένο σύνολο χαρακτηριστικών συνολικά.

Το AirPods Pro εισάγει την τεχνολογία ενεργού ακύρωσης θορύβου (ANC), ένα σημαντικό βήμα σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Αυτή η λειτουργία λειτουργεί χρησιμοποιώντας ένα μικρόφωνο που βλέπει προς τα έξω για να ανιχνεύει εξωτερικούς ήχους, τους οποίους τα ακουστικά στη συνέχεια αντιμετωπίζουν με αντιθόρυβο για να ακυρώσουν. Ως αποτέλεσμα, οι ακροατές μένουν στον δικό τους κόσμο της μουσικής, των podcast ή των τηλεφωνικών κλήσεων, απαλλαγμένοι από ενοχλητικούς θορύβους περιβάλλοντος.

Τι γίνεται όμως αν χρειάζεται να γνωρίζετε το περιβάλλον σας; Ας πούμε ότι κάνετε τζόκινγκ σε ένα πάρκο ή περιμένετε μια ανακοίνωση του μετρό; Εδώ είναι χρήσιμη η λειτουργία διαφάνειας του AirPods Pro. Αυτή η λειτουργία επιτρέπει στον θόρυβο του περιβάλλοντος να περνάει, επιτρέποντάς σας να ακούτε τι συμβαίνει γύρω σας ενώ εξακολουθείτε να απολαμβάνετε τον ήχο σας. Η μετάβαση μεταξύ της λειτουργίας ANC και της λειτουργίας Διαφάνειας είναι απρόσκοπτη, χάρη στο σύστημα εξαερισμού εξισορρόπησης πίεσης που καταπολεμά την αίσθηση «αναρρόφησης αυτιού» που συχνά σχετίζεται με ακουστικά που απομονώνουν τον θόρυβο.

Τα AirPods Pro και PowerBeats Pro διαθέτουν και τα δύο δυνατότητα Spatial Audio, σχεδιασμένο για να παρέχει μια εμπειρία ήχου σαν θέατρο. Συμβατή με περιεχόμενο σε συνδυασμό με ήχο surround 5.1 και 7.1, καθώς και με Dolby Atmos, αυτή η λειτουργία χρησιμοποιεί το γυροσκόπιο και τα επιταχυνσιόμετρα μέσα στα μπουμπούκια για να χαρτογραφήσει τη θέση των ακουστικών σε σχέση με τη συσκευή σας iOS, παρέχοντας μια καθηλωτική, κατευθυντική εμπειρία ήχου.

Κωδικοποιητές σύνδεσης και Bluetooth

Τόσο το AirPods Pro όσο και το Powerbeats Pro χρησιμοποιούν το τσιπ Apple H1, το οποίο βοηθά στην παροχή σταθερής, χαμηλής καθυστέρησης σύνδεσης για συσκευές Apple, όπως iPhone ή iPad. Αυτό το τσιπ λειτουργεί με Bluetooth 5.0, μειώνοντας την ενόχληση των συνεχών παραπηδήσεων και του τραυλισμού που μερικές φορές μπορεί να ταλαιπωρούν τα αληθινά ασύρματα ακουστικά.

Η σύζευξη γίνεται επίσης απλή με το τσιπ H1. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε το κουμπί “Σύνδεση” που εμφανίζεται στη συσκευή σας iOS. Αυτό θα τα ζευγαρώσει αυτόματα με όλες τις συσκευές στο iCloud σας. Για χρήστες Android, θα πρέπει να περάσετε από τις ρυθμίσεις Bluetooth και μπορεί να αντιμετωπίσετε μερικά ακόμη τραυλισμό, αλλά αυτά είναι σχετικά σπάνια.

Όσον αφορά τους κωδικοποιητές Bluetooth, τόσο το AirPods Pro όσο και το Powerbeats Pro χρησιμοποιούν AAC. Αν και αυτό λειτουργεί άψογα με συσκευές iOS, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτός ο κωδικοποιητής λειτουργεί καλά μόνο μερικές φορές με συσκευές Android.

Διάρκεια ζωής μπαταρίας

Όσον αφορά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, το Powerbeats Pro λάμπει. Προσφέρουν έως και 9 ώρες χρόνο ακρόασης με μία μόνο φόρτιση, σε σύγκριση με τις 4,5 ώρες του AirPods Pro. Αυτό είναι πιθανό επειδή το Powerbeats Pro δεν χρησιμοποιεί τη λειτουργία ANC που απαιτεί ενέργεια που κάνει το AirPods Pro.

Και τα δύο ακουστικά συνοδεύονται από αληθινές θήκες ασύρματης φόρτισης που χρησιμοποιούν προσαρμογέα Lightning και μπορούν να φορτίσουν γρήγορα τα ακουστικά. Η θήκη Powerbeats Pro παρέχει 90 λεπτά αναπαραγωγής μετά από πέντε λεπτά φόρτισης, ελαφρώς μεγαλύτερη από τη θήκη AirPods Pro, η οποία αποδίδει 60 λεπτά αναπαραγωγής μετά από πέντε λεπτά. Ωστόσο, μόνο η θήκη AirPods Pro υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση και (προαιρετικό για παλαιότερες γενιές AirPod Pro) σύνδεση MagSafe.

Ποιότητα ήχου

Εάν είστε ηχοφίλη σε μια αναζήτηση για την απόλυτη κορυφή της αναπαραγωγής ήχου, ψάξτε αλλού. Αυτά τα ακουστικά θα αντικαταστήσουν μόνο τα ακουστικά στούντιο κάποια στιγμή σύντομα. Ωστόσο, στην κατηγορία των πραγματικά ασύρματων ακουστικών, τα AirPods Pro και τα Powerbeats Pro προσφέρουν περισσότερο από ικανοποιητικό ήχο για τις καθημερινές ανάγκες των περισσότερων ακροατών.

Με τα AirPods Pro, η Apple αντιμετωπίζει ένα σημαντικό παράπονο από προηγούμενες γενιές – την έλλειψη ασφαλούς σφραγίδας. Χάρη στην εισαγωγή άκρων αυτιών σιλικόνης σε τρία διαφορετικά μεγέθη, το AirPods Pro εξασφαλίζει άνετη εφαρμογή στον ακουστικό πόρο, οδηγώντας σε βελτιωμένη απομόνωση θορύβου και, κατά συνέπεια, ανώτερη ποιότητα ήχου. Τα ακουστικά επωφελούνται επίσης από την τεχνολογία Adaptive EQ της Apple, η οποία συντονίζει αυτόματα τις χαμηλές και μεσαίες συχνότητες της μουσικής στο σχήμα του αυτιού ενός ατόμου, με αποτέλεσμα μια πλούσια, καθηλωτική εμπειρία ακρόασης.

Από την άλλη πλευρά, το Powerbeats Pro απευθύνεται σε έναν διαφορετικό τύπο ακροατή. Σχεδιασμένα με γνώμονα τις προπονήσεις, αυτά τα ακουστικά δίνουν έμφαση στις χαμηλές συχνότητες για να προσφέρουν ήχο βαρύ στα μπάσα που μπορεί να σας δώσει κίνητρο κατά τη διάρκεια έντονων προπονήσεων. Τα μεσαία θα μπορούσαν να είναι πιο χαλαρά, πράγμα που σημαίνει ότι τα φωνητικά και άλλα όργανα μπορεί να καθίσουν πίσω κατά τη διάρκεια των κομματιών μπάσου προς τα εμπρός. Αυτό το χαρακτηριστικό δεν είναι ιδανικό για μια ισορροπημένη εμπειρία ακρόασης, αλλά θα μπορούσε να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για να διατηρήσετε την αδρεναλίνη ανεβασμένη κατά τη διάρκεια της προπόνησής σας.

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, επειδή και τα δύο ακουστικά χρησιμοποιούν τον κωδικοποιητή AAC για μετάδοση Bluetooth, οι χρήστες Android μπορεί να βρουν ότι αυτός ο κωδικοποιητής παίζει λιγότερο όμορφα από άλλους, επομένως η ποιότητα του ήχου μπορεί να διακυβευτεί ελαφρώς για αυτούς.

Το AirPods Pro προσφέρει ένα συνολικό ισορροπημένο προφίλ ήχου, εστιάζοντας στη δημιουργία ασφαλούς σφράγισης για καλύτερη απομόνωση θορύβου, ενώ το Powerbeats Pro δίνει προτεραιότητα στην ισχυρή απόκριση μπάσων που έχει σχεδιαστεί για να ενεργοποιεί τις προπονήσεις σας. Η προτίμησή σας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις συνήθειες ακρόασης και τα περιβάλλοντα στα οποία χρησιμοποιείτε συχνότερα τα ακουστικά σας.

Τηλεφωνική κλήση και ενσωμάτωση Siri

Τόσο το AirPods Pro όσο και το Powerbeats Pro ενσωματώνονται άψογα με το Siri, επιτρέποντας την εύκολη λειτουργία φωνητικών εντολών. Αυτό είναι ιδιαίτερα βολικό για εργασίες όπως η προσαρμογή της έντασης του ήχου στο AirPods Pro κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης.

Όσον αφορά την ποιότητα των τηλεφωνικών κλήσεων, και τα δύο σετ ακουστικών αποδίδουν καλά με καθαρή έξοδο ήχου και αξιοπρεπή ακύρωση θορύβου. Ωστόσο, ορισμένοι χρήστες ανέφεραν ότι το AirPods Pro παρέχει ελαφρώς καλύτερη ποιότητα κλήσης από το Powerbeats Pro, αλλά αυτό είναι κυρίως υποκειμενικό και υπόκειται στις συγκεκριμένες συνθήκες μιας δεδομένης κλήσης.

Τελικές σκέψεις

Η επιλογή μεταξύ των AirPods Pro και Powerbeats Pro εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την προσωπική προτίμηση και την προβλεπόμενη χρήση. Αν ψάχνετε για ακουστικά με ασφαλή εφαρμογή και μεγάλη διάρκεια μπαταρίας για προπόνηση, το Powerbeats Pro είναι πιθανώς η καλύτερη επιλογή. Ωστόσο, εάν οι προηγμένες λειτουργίες όπως η ενεργή ακύρωση θορύβου είναι σημαντικές για εσάς ή προτιμάτε μια μικρότερη, πιο διακριτική σχεδίαση, τότε το AirPods Pro θα ταιριάζει καλύτερα.

Ανεξάρτητα από την επιλογή σας, τα AirPods Pro και Powerbeats Pro προσφέρουν ήχο υψηλής ποιότητας, απρόσκοπτη ενσωμάτωση με το οικοσύστημα της Apple και αξιόπιστη απόδοση, καθιστώντας τα εξαιρετικές επιλογές για κάθε χρήστη της Apple που αναζητά ένα ζευγάρι αληθινά ασύρματα ακουστικά.

Διαβάστε επίσης :

AirPods Pro 1ης γενιάς έναντι 2ης γενιάς

Πώς να διορθώσετε τα Windows 11 που δεν ανιχνεύουν ακουστικά

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *