Τι είναι το Apple Business Connect (και πώς να το χρησιμοποιήσετε);

Τι είναι το Apple Business Connect (και πώς να το χρησιμοποιήσετε);

Τον Ιανουάριο του 2023, η Apple κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση του Apple Business Connect, α εργαλείο που δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τις μικρές επιχειρήσεις προσεγγίσουν πιθανά κοινά ή πελάτες. Αυτό το εργαλείο χρησιμοποιεί Χάρτες της Apple και άλλες εφαρμογές που σχετίζονται με την Apple για να σας βοηθήσουν να αναπτύξετε πλήρως τις δυνατότητές σας. Αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τι είναι το Apple Business Connect και πώς να το χρησιμοποιήσετε.

Τι είναι το Apple Business Connect;

Το Apple Business Connect είναι ένα εργαλείο στους Χάρτες της Apple που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ενημερώσετε το προφίλ της επιχείρησής σας. Είναι παρόμοιο με το Εταιρικό προφίλ Google που λειτουργεί με τους Χάρτες Google, αλλά έχει σχεδιαστεί για χρήστες της Apple. Αλλά αυτό το νέο εργαλείο δεν περιορίζεται στους Χάρτες της Apple. Μπορείτε να προσαρμόσετε το προφίλ της επιχείρησής σας με άλλες εφαρμογές της Apple όπως το Siri, το Πορτοφόλι ή το Apple Play.

Μέχρι πρόσφατα, το Apple Business Connect προσέφερε μια περιορισμένη υπηρεσία και ήταν σχετικά άγνωστη στον επιχειρηματικό κόσμο. Η Apple αποφάσισε να αναβαθμίσει το παιχνίδι της και να βελτιώσει τις υπηρεσίες της. Τώρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Apple Business Connect για να βελτιώσετε την ορατότητα της επιχείρησής σας στους Χάρτες Apple χρησιμοποιώντας εικόνες, οδηγίες για την επιχείρησή σας, τον ιστότοπο, τις τιμές, τις κριτικές και πολλά άλλα.

Επιπλέον, αυτή η υπηρεσία θα σας επιτρέψει να επιλέξετε με ακρίβεια τον τύπο της επιχείρησής σας, να δημιουργήσετε προσφορές, να ανακοινώσετε εκδηλώσεις ή να προσκαλέσετε τους πελάτες σας να αναλάβουν δράση, όπως επίσκεψη στον ιστότοπο, απόκτηση έκπτωσης ή παραγγελία. Η βελτιωμένη διεπαφή δεν είναι επωφελής μόνο για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων αλλά και για τους πελάτες. Το Apple Business Connect διευκολύνει τη λήψη τακτικών ενημερώσεων σχετικά με επιχειρηματικές πληροφορίες και διευκολύνει την πληρωμή για υπηρεσίες μέσω του Apple Pay.

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε το Apple Business Connect

Το Apple Business Connect είναι ένα δωρεάν εργαλείο με πολλές προσεγμένες λειτουργίες για να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε και να προωθήσετε την επιχείρησή σας. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε με αυτό το νέο χρήσιμο εργαλείο:

 • Διαχειριστείτε την εμφάνιση της κάρτας θέσης της επιχείρησής σας (Μεταφόρτωση φωτογραφιών, ορισμός εικόνας κεφαλίδας, ενημέρωση λογότυπου επιχείρησης ή ωράριο λειτουργίας)
 • Προωθήστε τις πιο πρόσφατες προσφορές σας μέσω των Showcases (ορίστε εκπτώσεις, εκπτώσεις προϊόντων, εποχιακά προϊόντα ή παροτρύνσεις για δράση). Οι βιτρίνες είναι παρόμοιες με τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, μπορεί να χρειαστούν έως και τρεις εργάσιμες ημέρες για να εγκριθούν. Μόλις ανοίξει το Showcase, θα εμφανίζεται για 30 ημέρες.
 • Διαχείριση Apple Connections (Για παράδειγμα, ενσωματώστε το ABC με άλλες υπηρεσίες της Apple, όπως το Tap to Pay. Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε το Apple Business Essentials για υποστήριξη πελατών 24/7).

Ρύθμιση Apple Business Connect

Εάν έχετε μια μικρή επιχείρηση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το υπάρχον Apple ID σας ή να δημιουργήσετε ένα νέο για την εγγραφή της επιχείρησης Ο ιστότοπος αυτοεξυπηρέτησης της Apple. Για να ξεκινήσετε τη διαδικασία:

 1. Επιλέξτε το μπλε Ξεκίνα κουμπί.
 1. Συνδεθείτε με το Apple ID σας.
 1. Προσθέστε την τοποθεσία της επιχείρησής σας. Χρησιμοποιήστε τη γραμμή αναζήτησης για να αναζητήσετε την τοποθεσία της επιχείρησής σας. Όταν εμφανιστεί η επιχείρησή σας, επιλέξτε την. Εάν έχετε περισσότερες από μία επιχειρήσεις, μπορείτε εύκολα να τις προσθέσετε αργότερα.
 1. Επιβεβαιώστε τη διεύθυνση τοποθεσίας της επιχείρησής σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε εισαγάγει τα σωστά στοιχεία για:
 • Χώρα/Περιοχή.
 • Δρόμος.
 • Unite, Suit, κ.λπ.
 • Πόλη.
 • Κατάσταση.
 • Ταχυδρομικός κώδικας.
 1. Προσθήκη στοιχείων τοποθεσίας επιχείρησης. Το ABC θα συμπληρώσει εκ των προτέρων τις πληροφορίες για την τοποθεσία της επιχείρησής σας και την κύρια κατηγορία, αλλά μπορείτε να επεξεργαστείτε αυτές τις λεπτομέρειες για να είστε πιο ακριβείς. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε επιπλέον κατηγορίες σε αυτό το σημείο εάν θέλετε. Εδώ είναι επίσης όπου θα εισαγάγετε τον σύνδεσμο προς τον ιστότοπό σας, εάν η επιχείρησή σας διαθέτει έναν.
 1. Προσθέστε στοιχεία εταιρείας. Εισαγάγετε το νόμιμο όνομα και τη διεύθυνση της εταιρείας σας. Επιλέξτε το πλαίσιο εάν η εταιρεία και η διεύθυνση τοποθεσίας είναι ίδια. Εάν δεν είναι, θα πρέπει να εισαγάγετε τη διεύθυνση της εταιρείας με μη αυτόματο τρόπο. Μπορείτε να εισαγάγετε τον αριθμό του Data Universal Numbering System (DUNS) εάν έχετε. Εάν δεν διαθέτετε τον αριθμό DUNS, επιλέξτε το πλαίσιο ότι έχετε τη νομική εξουσία να συμφωνήσετε εκ μέρους της επιχείρησης. Επιβεβαιώστε ότι η επιχείρησή σας συμφωνεί με τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών.
 1. Επαληθεύστε την εταιρεία σας. Μπορείτε να επιλέξετε να το κάνετε μέσω:
 • Τηλεφωνική κλήση: Θα λάβετε μια τηλεφωνική κλήση στον αριθμό τηλεφώνου της επιχείρησης που καταχωρίσατε.
 • Έλεγχος εγγράφου: Ανεβάστε ένα επίσημο έγγραφο που αποδεικνύει την τοποθεσία της επιχείρησής σας.

Η διαδικασία επαλήθευσης μπορεί να διαρκέσει κάποιο χρόνο. Εάν επιλέξετε την τηλεφωνική κλήση, θα είναι σχεδόν άμεση. Ωστόσο, ο έλεγχος εγγράφων μπορεί να διαρκέσει έως και πέντε ημέρες.

Ενημερώστε τις κάρτες θέσεων, δημιουργήστε βιτρίνες και προσθέστε ενέργειες

Χρησιμοποιήστε το Apple Business Connect για να αυξήσετε την αφοσίωση των πελατών σας και να κάνετε μια ουσιαστική παρουσία στην αγορά.

Προσαρμογή καρτών θέσεων

Το Place Card σας είναι η τοποθεσία της επιχείρησής σας που μπορούν να βρουν οι δυνητικοί πελάτες σε διάφορες εφαρμογές της Apple, όπως Χάρτες, Πορτοφόλι, Siri ή Ημερολόγιο. Διατηρείτε τις κάρτες σας πάντα ενημερωμένες, ώστε οι σωστές πληροφορίες να είναι πάντα εκεί έξω. Συμπληρώστε τις Place Cards με εικόνες και προθήκες γιατί είναι η Place Card που αντιπροσωπεύει την επιχείρησή σας στον διαδικτυακό κόσμο.

Μπορείτε να ρυθμίσετε τις κάρτες Play για να εμφανίζουν τα ακόλουθα:

 • Η κεφαλίδα περιέχει μια εγκεκριμένη εικόνα και λογότυπο της επιχείρησής σας.
 • Το όνομα της επιχείρησής σας.
 • Κατηγορίες επιχειρήσεων (είδος επιχείρησης ή υπηρεσίας που διαχειρίζεστε).
 • Η ενότητα Πληροφορίες είναι όπου μπορείτε να περιγράψετε την επιχείρησή σας και την τοποθεσία της.
 • Πληροφορίες τοποθεσίας επιχείρησης, όπως διεύθυνση, αριθμός τηλεφώνου και ώρες εργασίας.
 • Σύνδεσμος στον επίσημο ιστότοπό σας.
 • Πρόσκληση σε δράση.
 • Βιτρίνα που περιέχει ειδικές προσφορές ή εκδηλώσεις.
 • Πρόσθετες φωτογραφίες που αντιπροσωπεύουν την επιχείρησή σας.
 • Χρήσιμες πληροφορίες, όπως προσβασιμότητα σε αναπηρικά αμαξίδια, δωρεάν Wi-Fi ή χώρο στάθμευσης που προορίζεται για πελάτες.
 • Κατάσταση της επιχείρησής σας: Είναι ανοιχτή ή προσωρινά κλειστή;

Σημείωση: Όλες οι φωτογραφίες που ανεβάζετε πρέπει να έχουν εγκριθεί από την Apple προτού εμφανιστούν στην κάρτα σας. Γι’ αυτό να είστε υπομονετικοί. που μπορεί να πάρει λίγο χρόνο.

Δημιουργία βιτρινών

Το Showcase είναι ένα εργαλείο που θα σας επιτρέψει να επισημάνετε ορισμένες πτυχές της επιχείρησής σας, όπως προωθήσεις, εκδηλώσεις, νέα αντικείμενα ή παροτρύνσεις για δράση. Οι βιτρίνες είναι διασκεδαστικές και ελκυστικές και διασφαλίζουν ότι οι πελάτες σας θα επιστρέψουν.

Προγραμματίστε τις εκθέσεις εκ των προτέρων και διευκολύνει τη διαχείριση της τοποθεσίας της επιχείρησής σας. Βεβαιωθείτε ότι οι πελάτες και το κοινό σας βλέπουν κάτι νέο κάθε εβδομάδα ή κάθε μήνα και συνεχίστε να επιστρέφουν για περισσότερα.

Λάβετε υπόψη ότι οι βιτρίνες πρέπει να εγκρίνονται από την Apple, επομένως προγραμματίστε τις τουλάχιστον τρεις ημέρες πριν τις θέλετε να δημοσιευτούν, ώστε να υπάρχει αρκετός χρόνος για να τις εξετάσει η Apple. Εάν αποφασίσετε να επεξεργαστείτε μια βιτρίνα ενώ βρίσκεται στη φάση ελέγχου, θα παρατείνει τη διαδικασία έγκρισης. Μόλις δημοσιευτεί η βιτρίνα, θα παραμείνει ανοιχτή για 30 ημέρες.

Ο καλύτερος τρόπος για να αυξήσετε την αλληλεπίδραση των χρηστών με την επιχείρησή σας στους Χάρτες Apple είναι να κάνετε μια πρόσκληση για δράση. Ζητήστε από τους πελάτες σας να:

 • Κάλεσε τώρα.
 • Πάρε οδηγίες.
 • Κάντε κλικ στον ιστότοπό σας.
 • Προσθέστε την επιχείρησή σας στα αγαπημένα σας.
 • Προτείνετε αυτό το μέρος.

Μπορείτε ακόμη να εξατομικεύσετε τις παροτρύνσεις για δράση προσθέτοντας συνδέσμους στην εφαρμογή σας ή σε αξιόπιστους ιστότοπους τρίτων, όπως το Booking ή το OpenTable.

Apple Business Connect API

Εάν είστε ιδιοκτήτης πολλών επιχειρήσεων ή μιας αλυσίδας επιχειρήσεων, μπορείτε να τα προσθέσετε όλα στο Apple Business Connect ως μεμονωμένες λίστες χαρτών. Ωστόσο, εάν είστε κάτοχος 25 ή περισσότερων επιχειρήσεων με την ίδια επωνυμία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη νέα λειτουργικότητα του Apple Business Connect API για να τις διαχειριστείτε στην εφαρμογή Χάρτες Apple, στο Πορτοφόλι, στο Siri ή στις εφαρμογές Ημερολόγιο.

Ωστόσο, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μία από τις λίγες εγκεκριμένες πλατφόρμες διαχείρισης καταχώρισης για πρόσβαση στο API. Τα δημοφιλή είναι το DAC group, το Yext, το SOCI Uberall και το Rio SEO.

Το API θα σας επιτρέψει να κάνετε την επιχείρησή σας στο διαδίκτυο πιο ελκυστική με τον προγραμματισμό, την παραγγελία και την προβολή. Τυχόν αλλαγές που κάνετε στις καταχωρίσεις της επιχείρησής σας θα εφαρμοστούν πιο γρήγορα με το API. Το προφίλ σας BCE θα είναι ακόμα πιο διαδραστικό με την ικανότητα συναλλαγών του. Ωστόσο, τα επαγγελματικά μηνύματα είναι ένα βασικό στοιχείο της δέσμης API, επομένως βεβαιωθείτε ότι είστε διαθέσιμοι στους πελάτες σας.

Δοκιμάστε το Apple Business Connect

Η ικανότητα του Apple Business Connect να παρέχει ακριβείς και ενημερωμένες πληροφορίες στους Χάρτες όχι μόνο βελτιώνει την εμπειρία χρήστη, αλλά επίσης καλλιεργεί την εμπιστοσύνη μεταξύ των επιχειρήσεων και των πελατών τους. Η αγκαλιά εργαλείων όπως το Apple Business Connect δεν γίνεται απλώς θέμα ευκολίας, αλλά ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Διαβάστε επίσης:Πώς να κάνετε τους Χάρτες Google την προεπιλεγμένη εφαρμογή πλοήγησης στο iPhone σας

7 προηγμένες δυνατότητες των Χαρτών Google που το καθιστούν ηλεκτρικό εργαλείο ταξιδιού

 

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *