Πώς να προσθέσετε διαδραστικά γραφικά στοιχεία στην επιφάνεια εργασίας του Mac σας

Βασικά Takeaways

  • Το macOS Sonoma σάς επιτρέπει να προσθέτετε εύχρηστα widget στην επιφάνεια εργασίας του Mac σας, παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες και διαδραστικές λειτουργίες.
  • Η προσθήκη widget είναι εύκολη. Απλώς σύρετε και αποθέστε από το Κέντρο ειδοποιήσεων ή χρησιμοποιήστε το ενσωματωμένο πρόγραμμα περιήγησης γραφικών στοιχείων.
  • Μπορείτε να προσαρμόσετε την εμφάνιση του γραφικού σας στοιχείου, να επιλέξετε πού εμφανίζεται και να επεξεργαστείτε τις πληροφορίες που εμφανίζει.

Θέλατε ποτέ να προσθέσετε εύχρηστα γραφικά στοιχεία στην επιφάνεια εργασίας του Mac σας; Το macOS Sonoma το κάνει αυτό δυνατό. Μπορείτε όχι μόνο να ρίξετε μια ματιά στις πολύτιμες πληροφορίες τους, αλλά και να αλληλεπιδράσετε με αυτά τα γραφικά στοιχεία. Θα σας δείξουμε πώς να τα προσθέσετε.

Πώς να επιλέξετε πολλά αρχεία σε Mac

Εάν το γραφικό στοιχείο που χρειάζεστε βρίσκεται ήδη στο Κέντρο ειδοποιήσεων, απλώς σύρετέ το και αποθέστε το στην επιφάνεια εργασίας σας. Εναλλακτικά, μπορείτε Ελεγχος-Κάντε κλικ στην ταπετσαρία της επιφάνειας εργασίας και επιλέξτε Επεξεργασία γραφικών στοιχείων για να χρησιμοποιήσετε το ενσωματωμένο πρόγραμμα περιήγησης widget.

Πρόγραμμα περιήγησης γραφικών στοιχείων macOS με επιλεγμένο το γραφικό στοιχείο Φωτογραφίες

Επιλέξτε μια εφαρμογή από το Όλα τα γραφικά στοιχεία πλαϊνή γραμμή ή αναζητήστε το και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο μέγεθος του γραφικού στοιχείου που θέλετε στη δεξιά πλευρά για να το προσθέσετε στην επιφάνεια εργασίας αμέσως. Εάν ένα γραφικό στοιχείο προέρχεται από το iPhone σας, θα φέρει ετικέτα iPhone στην επάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης γραφικών στοιχείων.

Για να χρησιμοποιήσετε διαδραστικά γραφικά στοιχεία iPhone, το τηλέφωνό σας πρέπει να εκτελεί iOS 17 ή νεότερη έκδοση, να χρησιμοποιεί τον ίδιο λογαριασμό iCloud με το Mac σας και να έχει εγκατεστημένη την εφαρμογή που περιλαμβάνει το γραφικό στοιχείο.

Για να τοποθετήσετε μη αυτόματα το γραφικό στοιχείο στην επιφάνεια εργασίας, σύρετέ το στο σημείο που επιθυμείτε. Συνεχίστε να προσθέτετε άλλα γραφικά στοιχεία και, στη συνέχεια, ολοκληρώστε κάνοντας κλικ Εγινε στην κάτω δεξιά γωνία.

Για να αφαιρέσετε ένα γραφικό στοιχείο από την επιφάνεια εργασίας του Mac σας, Ελεγχος-Κάντε κλικ στο widget και επιλέξτε Κατάργηση γραφικού στοιχείου. Εάν θέλετε να αφαιρέσετε πολλά γραφικά στοιχεία, Ελεγχος-κάντε κλικ στην ταπετσαρία της επιφάνειας εργασίας ή στο widget και επιλέξτε Επεξεργασία γραφικών στοιχείων. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο μείον (-) κουμπί στην επάνω αριστερή γωνία του γραφικού στοιχείου.

Αφαίρεση ενός γραφικού στοιχείου καιρού από την επιφάνεια εργασίας του Mac

Η κατάργηση ενός γραφικού στοιχείου από την επιφάνεια εργασίας δεν θα το απεγκαταστήσει ούτε θα διαγράψει τα δεδομένα του.

Για να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις για όλα τα γραφικά στοιχεία, κάντε κλικ στο Λογότυπο Apple στη γραμμή μενού και επιλέξτε Ρυθμίσεις συστήματος στο αναπτυσσόμενο μενού. Στη συνέχεια, επιλέξτε Desktop & Dock από την πλαϊνή γραμμή και μετακινηθείτε στο Widgets με κατεύθυνση προς τα δεξιά.

Επιλογές widget στις Ρυθμίσεις συστήματος στο macOS Sonoma

Εδώ, μπορείτε να επιλέξετε πού θα εμφανίζονται τα γραφικά στοιχεία σας, να επιλέξετε το στυλ του γραφικού στοιχείου και να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τα γραφικά στοιχεία iPhone στο Mac σας.

Ορισμένα γραφικά στοιχεία, όπως το Ημερολόγιο και ο Καιρός, σας επιτρέπουν να επεξεργάζεστε τις πληροφορίες που εμφανίζονται—όπως η επιλογή πόλης για την πρόγνωση καιρού. Επομένως, εάν θέλετε να προσαρμόσετε μεμονωμένες ρυθμίσεις γραφικών στοιχείων, Ελεγχος-Κάντε κλικ σε ένα γραφικό στοιχείο επιφάνειας εργασίας και επιλέξτε Επεξεργασία [Widget Name]. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε Μικρό, Μεσαίο, Μεγάλοή Πολύ μεγάλο για να προσαρμόσετε το μέγεθος του widget. ,

Προσαρμογή μεγέθους widget και αλλαγή πόλης για το γραφικό στοιχείο Weather στο macOS Sonoma

Τα διαδραστικά γραφικά στοιχεία μπορεί να είναι ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του macOS Sonoma, αλλά δεν είναι τέλεια. Για παράδειγμα, εμφανίζονται σε όλους τους χώρους και δεν μπορούν να περιοριστούν σε συγκεκριμένο χώρο. Και τα γραφικά στοιχεία iPhone συχνά απαιτούν το άνοιγμα της εφαρμογής iPhone για να μπορέσετε να τα χρησιμοποιήσετε στο macOS.

Ωστόσο, τα widgets μπορούν να εξοικονομήσουν χρόνο και θα ενισχύσουν την παραγωγικότητά σας. Αξίζει να τα δοκιμάσετε, ειδικά αν τα αγαπάτε στο iPhone αλλά δεν έχετε δοκιμάσει ακόμα τα αντίστοιχα Mac.

Διαβάστε επίσης:Πώς να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία αναμονής στο iOS 17

Πώς να προετοιμάσετε το Mac σας για την αναβάθμιση του macOS 14 Sonoma με το Cleaner One Pro

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *