Το iPod Touch δεν φορτίζει

Το iPod Touch δεν φορτίζει; 13 Διορθώσεις προς δοκιμή

Λοιπόν, συνδέσατε το Apple iPod Touch σας, περιμένοντας με ανυπομονησία να εμφανιστεί αυτό το ικανοποιητικό σύμβολο κεραυνού, το οποίο σηματοδοτεί ότι η συσκευή σας πίνει χαρούμενα τον απαραίτητο χυμό. Αλλά δυστυχώς δεν γίνεται τίποτα.

Πάρτε μια βαθιά ανάσα πριν συντάξετε το εγκώμιο του ή βιαστείτε στο πλησιέστερο Apple Store. Το iPod Touch σας μπορεί να προκαλεί μόνο ένα μικρό ξέσπασμα, και υπάρχουν πολλοί τρόποι να το πείσετε να επιστρέψει στον συνηθισμένο, λειτουργικό του εαυτό.

Γνωρίστε το iPod Touch σας: Μια γρήγορη ανακεφαλαίωση μοντέλων

Το να γνωρίζετε με ποια γενιά αντιμετωπίζετε είναι πολύ σημαντικό εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα φόρτισης του iPod Touch. Διαφορετικές γενιές έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά και η γνώση της ηλικίας της συσκευής σας μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε εάν η φθορά της μπαταρίας μπορεί να είναι ένας παράγοντας.

(Πίστωση εικόνας: Apple)

Ακολουθεί μια γρήγορη περιγραφή που θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε το μοντέλο του iPod Touch:

Γενιά
Ημερομηνία εισαγωγής
Χωρητικότητα αποθήκευσης
Ειδικά χαρακτηριστικά
Χρωματιστά
Αριθμός μοντέλου
Μάιος 201932, 128, 256 GBΚάμερα 8MP, κάμερα FaceTime HDN/AA2178
Ιούλιος 201516, 32, 64, 128 GBΚάμερα iSight, κάμερα FaceTime HDΠέντε χρώματα, (ΠΡΟΪΟΝ)ΚΟΚΚΙΝΟA1574
Οκτώβριος 2012 – Ιούνιος 201416, 32, 64 GBΚάμερα iSight, κάμερα FaceTime HDΠέντε χρώματαA1421, A1509
5η (μέσα 2013)Μάιος 201316 GBΚάμερα FaceTime HDΑσήμιA1509
Σεπ 2010 – Οκτώβριος 20128, 16, 32, 64 GBΚάμερα iSight, κάμερα FaceTime HDΑσπρο μαύροA1367
Σεπτέμβριος 200932, 64 GBΟθόνη ευρείας οθόνης 3,5 ιντσών Multi-TouchN/AA1318
2οΣεπτέμβριος 20088, 16, 32 GBΟθόνη ευρείας οθόνης 3,5 ιντσών Multi-TouchN/A, κάλυμμα κεραίας σε σχήμα οβάλA1288, A1319
1οςΣεπ 2007 – Φεβ 20088, 16, 32 GBΠρώτο Wi-Fi iPod, οθόνη ευρείας οθόνης 3,5 ιντσών Multi-TouchN/AA1213

1. Ενημερώστε το υλικολογισμικό σας

Υποθέτοντας ότι το iPod Touch σας έχει αρκετή ισχύ μπαταρίας ή θα εξακολουθεί να λειτουργεί με συνδεδεμένο καλώδιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ευκαιρία για να βεβαιωθείτε ότι το iOS έχει ενημερωθεί στην πιο πρόσφατη έκδοση, μόνο σε περίπτωση που τα προβλήματα φόρτισής σας είναι αποτέλεσμα σφάλματος που έχει επιλυθεί στο τη νεότερη έκδοση του λειτουργικού συστήματος.

2. Δεν δημιουργούνται όλοι οι φορτιστές ίσοι

Έχουμε πάει όλοι εκεί. Είστε σε ένα τσίμπημα και αυτός ο φορτιστής τρίτων στο Amazon είναι πολύ φθηνότερος από τον φορτιστή της Apple. Προσοχή όμως, δεν είναι όλοι οι φορτιστές και τα καλώδια ίσα. Η χρήση αξεσουάρ που δεν είναι πιστοποιημένα από την Apple μπορεί να οδηγήσει σε κακή απόδοση φόρτισης και να βλάψει την μπαταρία του iPod Touch με την πάροδο του χρόνου.

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα φόρτισης και χρησιμοποιείτε φορτιστή ή καλώδιο τρίτου κατασκευαστή, μεταβείτε σε ένα πιστοποιημένο από την Apple και δείτε εάν αυτό επιλύει το πρόβλημα. Οι φορτιστές και τα καλώδια της Apple έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν βέλτιστα με τις συσκευές τους, διασφαλίζοντας αποτελεσματική φόρτιση και μακροχρόνια υγεία της μπαταρίας.

3. Ελέγξτε για καθαρή θύρα φόρτισης και άθικτο καλώδιο

Ένα φθαρμένο ή κατεστραμμένο καλώδιο φόρτισης μπορεί να είναι ο σιωπηλός ένοχος πίσω από τις ανησυχίες σας για τη φόρτιση. Ελέγχετε πάντα το καλώδιο σας για εμφανή φθορά. Αν εντοπίσετε κάποιο, ήρθε η ώρα για αντικατάσταση. Επίσης, ο γρήγορος καθαρισμός της θύρας φόρτισης με πλαστική ή ξύλινη οδοντογλυφίδα λύνει συχνά το πρόβλημα. Χνούδια και υπολείμματα μπορεί να συσσωρευτούν με την πάροδο του χρόνου, αποτρέποντας την ασφαλή σύνδεση.

4. Χρησιμοποιήστε την πρίζα απευθείας από τον τοίχο

Μερικές φορές, το πρόβλημα δεν είναι με το iPod Touch ή το καλώδιο φόρτισης, αλλά με την ίδια την πηγή τροφοδοσίας. Εάν χρησιμοποιείτε καλώδιο επέκτασης ή προσαρμογέα πολλαπλών βυσμάτων, παρακάμψτε τα και συνδέστε τον φορτιστή απευθείας σε μια πρίζα τοίχου. Αυτές οι πρόσθετες υποδοχές μερικές φορές αποτυγχάνουν ή παρέχουν ασυνεπή ισχύ, καθιστώντας δύσκολη τη φόρτιση της συσκευής σας.

5. Περιβαλλοντικοί Παράγοντες

Το iPod Touch σας είναι ένα ευαίσθητο πλάσμα. Οι εξαιρετικά κρύες ή ζεστές συνθήκες μπορεί να επηρεάσουν την ικανότητά του να φορτίζει. Να βεβαιώνεστε πάντα ότι η συσκευή βρίσκεται σε περιβάλλον με θερμοκρασία δωματίου. Μια πολύ ζεστή ή πολύ κρύα συσκευή θα αρνηθεί να φορτίσει ως μηχανισμός αυτοσυντήρησης.

6. Μεγαλύτερη φόρτιση

Μην βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα εάν μόλις συνδέσατε το iPod Touch και δεν φαίνεται να συμβαίνει τίποτα. Μερικές φορές, η μπαταρία είναι τόσο αποφορτισμένη που χρειάζεται 15 με 30 λεπτά για να συγκεντρώσει αρκετή φόρτιση ακόμα και για να ξεκινήσει η συσκευή. Η υπομονή συχνά λύνει αυτό που αρχικά φαίνεται σαν σοβαρό ζήτημα.

7. Αναγκαστική επανεκκίνηση του iPod

Εάν το iPod Touch σας εξακολουθεί να μην ανταποκρίνεται, ίσως είναι καιρός για λίγη σκληρή αγάπη. ΕΝΑ αναγκαστική επανεκκίνηση μπορεί συχνά να βγάλει τη συσκευή σας από μια κούραση που προκαλείται από σφάλμα. Κρατήστε τα κουμπιά λειτουργίας και μείωσης της έντασης του ήχου μαζί μέχρι να δείτε το λογότυπο της Apple να εμφανίζεται. Σε παλαιότερα μοντέλα iPod Touch, θα κρατάτε πατημένο το κουμπί Home αντί για το κουμπί μείωσης της έντασης του ήχου, αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Είναι σαν το τεχνολογικό ισοδύναμο μιας βουτιάς κρύου νερού στο πρόσωπο — αναζωογονητικό και συχνά αποτελεσματικό. Αλλά θυμηθείτε, αυτή είναι μια προσωρινή διόρθωση. Εάν πρέπει να κάνετε επανεκκίνηση συχνά, μπορεί να αντιμετωπίζετε βαθύτερα ζητήματα συστήματος.

8. Ανεπαρκής ισχύς σύνδεσης

Εάν φορτίζετε το iPod Touch μέσω υπολογιστή, χρησιμοποιήστε μια θύρα USB υψηλής ισχύος. Οι θύρες χαμηλής κατανάλωσης, όπως αυτές στο πληκτρολόγιο, δεν παρέχουν αρκετό χυμό για σωστή φόρτιση. Πάντα να συνδέεστε απευθείας στη θύρα USB του υπολογιστή σας για να εξασφαλίσετε επαρκή φόρτιση.

Ακόμη και τότε, ορισμένες θύρες σε έναν υπολογιστή μπορεί να μην προσφέρουν αρκετό χυμό, γι’ αυτό δοκιμάστε διαφορετικές θύρες μέχρι να βρείτε κάποια που έχει αρκετή ισχύ. Μπορεί επίσης να θέλετε να δοκιμάσετε έναν τροφοδοτούμενο διανομέα USB.

9. Κρατήστε τον υπολογιστή σας ξύπνιο

Εάν χρησιμοποιείτε έναν υπολογιστή ως πηγή φόρτισης, βεβαιωθείτε ότι παραμένει ξύπνιος. Οι υπολογιστές που μπαίνουν σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας, αναμονής ή αδρανοποίησης θα σταματήσουν να φορτίζουν τις συνδεδεμένες συσκευές. Είτε απενεργοποιήστε τις ρυθμίσεις εξοικονόμησης ενέργειας στον υπολογιστή σας ή κουνήστε το ποντίκι κάθε τόσο για να το κρατάτε ξύπνιο.

Ορισμένες σύγχρονες μητρικές έχουν την επιλογή να αφήνουν τις θύρες USB ενεργοποιημένες ενώ ο υπόλοιπος υπολογιστής είναι απενεργοποιημένος. Μπορείτε συνήθως να βρείτε αυτήν την επιλογή στο BIOS ή UEFI; συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο της μητρικής πλακέτας σας για να ελέγξετε εάν ο υπολογιστής ή ο φορητός υπολογιστής διαθέτουν αυτήν τη δυνατότητα.

10. Διορθώστε ζητήματα λογισμικού με τη λειτουργία αποκατάστασης

Μερικές φορές, το πρόβλημα είναι κάτι διαφορετικό από προβλήματα υλικού. Εάν μια απλή επανεκκίνηση ή αναγκαστική επανεκκίνηση δεν κάνει το κόλπο, ίσως χρειαστεί να θέσετε το iPod Touch σε λειτουργία ανάκτησης και να το επαναφέρετε μέσω του iTunes. Αυτό είναι λίγο πιο δραστικό, αλλά μπορεί να λύσει βαθύτερα προβλήματα συστήματος που δεν μπορούν να διορθωθούν με απλές επανεκκινήσεις.

Για να μπείτε στη λειτουργία ανάκτησης, απλώς κάνετε το ίδιο ακριβώς που κάνατε για να κάνετε αναγκαστική επανεκκίνηση, εκτός από αυτή τη φορά, θα συνδέσετε το iPod Touch στον υπολογιστή σας με Windows (με το iTunes) ή στο Mac σας (το οποίο έχει ήδη το σωστό λογισμικό ). Λειτουργεί σχεδόν το ίδιο για όλες τις συσκευές iOS, επομένως μπορείτε να ανατρέξετε στον οδηγό μας για το iPad για περισσότερες πληροφορίες.

11. Δοκιμάστε άλλους φορτιστές συσκευών Apple

Εάν έχετε δοκιμάσει όλα τα παραπάνω και εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα, ήρθε η ώρα να φέρετε το ιππικό. Εάν έχετε άλλες συσκευές Apple, όπως iPhone ή iPad, χρησιμοποιήστε τους φορτιστές τους για να δείτε εάν το πρόβλημα είναι ο φορτιστής του iPod Touch. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να απομονώσετε εάν το πρόβλημα είναι με τον φορτιστή ή την ίδια τη συσκευή.

12. Μια χαλαρή θύρα φόρτισης

Έχετε δοκιμάσει διαφορετικά καλώδια USB, προσαρμογείς, ακόμη και αναγκαστική επανεκκίνηση του iPod Touch, αλλά και πάλι δεν φορτίζει. Πριν ρίξεις τη πετσέτα, πρέπει να ελέγξεις κάτι ακόμα: την ίδια τη θύρα φόρτισης. Μια χαλαρή ή ταλαντευόμενη θύρα φόρτισης μπορεί να αποτρέψει μια ασφαλή σύνδεση μεταξύ της συσκευής σας και του φορτιστή, οδηγώντας σε ασυνεπή ή αποτυχημένη φόρτιση.

Εάν παρατηρήσετε ότι το καλώδιο φόρτισης δεν κάθεται καλά στη θύρα ή εάν πέφτει εύκολα, μπορεί να έχετε να κάνετε με χαλαρή θύρα. Αν και αυτό δεν είναι κάτι που μπορείτε να διορθώσετε στο σπίτι, είναι μια σχετικά απλή επισκευή για επαγγελματίες. Μεταφέρετε το iPod Touch σε ένα Apple Store ή σε εξουσιοδοτημένο πάροχο σέρβις της Apple για αξιολόγηση. Αυτή θα μπορούσε να είναι μια δωρεάν ή χαμηλού κόστους επιδιόρθωση ανάλογα με την κατάσταση της εγγύησής σας.

13. Μια παλιά μπαταρία

Ακόμα και οι καλύτερες μπαταρίες έχουν α περιορισμένη διάρκεια ζωής, και η μπαταρία του iPod Touch δεν αποτελεί εξαίρεση. Με την πάροδο του χρόνου, η ικανότητα της μπαταρίας να συγκρατεί μια φόρτιση μειώνεται και η χρήσιμη διάρκεια ζωής της μπαταρίας μειώνεται. Εάν έχετε το gadget της Apple για μερικά χρόνια και δεν φορτίζει όπως παλιά, η φθορά της μπαταρίας μπορεί να είναι ο ένοχος.

Η Apple παρέχει μια υπηρεσία μπαταρίας που μπορεί να δώσει νέα πνοή στο γερασμένο iPod Touch σας. Προτού εξετάσετε αυτήν την επιλογή, ελέγξτε την εγγύηση της συσκευής σας ή το πρόγραμμα AppleCare—ενδέχεται να πληροίτε τις προϋποθέσεις για δωρεάν ή με έκπτωση αντικατάσταση μπαταρίας. Εάν δεν έχετε εγγύηση, ζυγίστε το κόστος μιας νέας μπαταρίας έναντι της αξίας μιας πλήρως λειτουργικής συσκευής. Μερικές φορές, η επένδυση σε μια νέα μπαταρία είναι πιο οικονομική μακροπρόθεσμα από το να παλεύεις με μια παλιά που χρειάζεται συνεχώς φόρτιση ή να αγοράζεις ένα εντελώς νέο iPod.

Πότε να κυματίζετε τη λευκή σημαία και επικοινωνήστε με την υποστήριξη της Apple

Σε αυτό το σημείο, εάν έχετε δοκιμάσει τα πάντα και το iPod Touch εξακολουθεί να αρνείται να φορτίσει, είναι καιρός να παραδεχτείτε την ήττα σας και να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια. Ελέγξτε την εγγύησή σας και κατευθυνθείτε στο Apple Store ή σε εξουσιοδοτημένο πάροχο σέρβις της Apple για διεξοδική αξιολόγηση. Μερικές φορές, παρά τις καλύτερες προσπάθειές σας, η επαγγελματική παρέμβαση είναι η μόνη λύση.

Να τον έχετε λοιπόν, έναν περιεκτικό οδηγό για την αντιμετώπιση προβλημάτων φόρτισης του iPod Touch. Είτε πρόκειται για μια απλή λύση, όπως ο καθαρισμός της θύρας φόρτισης με μια οδοντογλυφίδα είτε για κάτι πιο περίπλοκο που απαιτεί επισκευή συστήματος, αυτός ο οδηγός σας καλύπτει. Και να θυμάστε, η επαγγελματική βοήθεια είναι απλώς μια επίσκεψη στο Apple Store όταν όλα τα άλλα αποτύχουν.

Πώς να φορτίσετε το Apple Watch σας (με ή χωρίς φορτιστή)

Τι είναι η “Βελτιστοποιημένη φόρτιση μπαταρίας” σε iPhone, iPad, MacBook και AirPods;

Πόσο διαρκούν τα Apple Watches;

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *