Πώς να εκτελέσετε μια καθαρή εκκίνηση στα Windows 11

Το Microsoft Surface έχει κολλήσει στην οθόνη με το λογότυπο των Windows; Δοκιμάστε αυτές τις 5 επιδιορθώσεις τώρα

Είναι απογοητευτικό όταν το Surface δεν ενεργοποιείται ή δεν εκκινεί τα Windows, αλλά το πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί γρήγορα. Αυτό το άρθρο επισημαίνει λύσεις αντιμετώπισης προβλημάτων για συσκευές Surface που έχουν κολλήσει στο λογότυπο των Windows ή στη μαύρη οθόνη.

Προβλήματα με το υλικό ή το τροφοδοτικό του Surface θα μπορούσαν να το κάνουν να παραμείνει στην οθόνη με το λογότυπο των Windows κατά την εκκίνηση. Οι συσκευές επιφάνειας μπορούν επίσης να κολλήσουν στην οθόνη εκκίνησης ή σε βρόχο εκκίνησης κατά τη σύνδεση ή την εγκατάσταση ενημερώσεων. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων για να εκκινήσετε το Surface σας στα Windows.

1. Περιμένετε να εγκατασταθούν οι ενημερώσεις

Γίνεται επανεκκίνηση του Surface και κολλάει στην οθόνη με το λογότυπο των Windows κατά την εγκατάσταση προγραμμάτων οδήγησης ή ενημερώσεων των Windows; Ίσως χρειαστεί να περιμένετε μέχρι η συσκευή σας να ολοκληρώσει την εγκατάσταση των ενημερώσεων προτού εκκινήσει πέρα ​​από την οθόνη.

Η Microsoft λέει ότι μπορεί να χρειαστούν έως και 20 λεπτά για να εγκαταστήσουν μεγάλες ενημερώσεις οι συσκευές Surface. Δοκιμάστε το επόμενο βήμα αντιμετώπισης προβλημάτων εάν το Surface σας παραμείνει στην οθόνη με το λογότυπο των Windows μετά από 20 λεπτά.

Διαβάστε επίσης: Τρόπος ανανέωσης ή επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων του Microsoft Surface

2. Φορτίστε την επιφάνεια σας

Οι συσκευές Surface ενδέχεται να μην εγκαταστήσουν ενημερώσεις και να κολλήσουν στην οθόνη με το λογότυπο των Windows με χαμηλή μπαταρία. Βεβαιωθείτε ότι το Surface σας έχει τουλάχιστον 40 τοις εκατό μπαταρία πριν εγκαταστήσετε ενημερώσεις που απαιτούν επανεκκίνηση. Εναλλακτικά, συνδέστε το Surface σας σε μια πηγή ρεύματος κατά την επανεκκίνηση ή την εγκατάσταση μιας ενημέρωσης.

Σας συνιστούμε να χρησιμοποιείτε το τροφοδοτικό που αποστέλλεται με τη συσκευή Surface ή αυθεντικά αξεσουάρ φόρτισης με την επωνυμία Microsoft.

Εάν ο φορτιστής Surface σας διαθέτει θύρα φόρτισης USB, η σύνδεση μιας συσκευής στη θύρα μπορεί να διακόψει τη διαδικασία εκκίνησης του Surface σας—ειδικά εάν η μπαταρία του Surface σας είναι νεκρή ή ελαττωματική. Αποσυνδέστε οποιαδήποτε συσκευή είναι συνδεδεμένη στη θύρα φόρτισης του τροφοδοτικού σας και ελέγξτε εάν το Surface εκτελείται με επιτυχία.

3. Αποσυνδέστε τα εξωτερικά εξαρτήματα και συσκευές

Εξωτερικές συσκευές ή περιφερειακά (μονάδα flash USB, Type Cover, εξωτερική οθόνη, Surface Dock κ.λπ.) μπορεί να διαταράξουν τη διαδικασία εκκίνησης του Surface. Αποσυνδέστε τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο Surface σας και περιμένετε μερικά λεπτά μέχρι να εκκινήσει πέρα ​​από την οθόνη με το λογότυπο των Windows.

Εάν το Surface σας φορτίζει, βεβαιωθείτε ότι καμία άλλη συσκευή δεν είναι συνδεδεμένη στη θύρα USB του τροφοδοτικού. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να αποσυνδέσετε το τροφοδοτικό και να ελέγξετε εάν το Surface σας λειτουργεί με μπαταρία. Αναγκάστε να επανεκκινήσετε το Surface σας εάν εξακολουθεί να είναι κολλημένο στην οθόνη με το λογότυπο των Windows.

4. Αναγκαστική επανεκκίνηση ή Soft Reset του Microsoft Surface

Εάν το Surface σας δεν ανταποκρίνεται κατά την εκκίνηση ή τη χρήση, η εκκίνηση μιας μαλακής επαναφοράς θα πρέπει να το κάνει να λειτουργήσει ξανά. Η εκτέλεση μιας μαλακής επαναφοράς συνεπάγεται τη βίαια απενεργοποίηση του Surface και επανενεργοποίησή του.

Η μαλακή επαναφορά διαγράφει τη μνήμη του Surface και ανανεώνει το λειτουργικό του σύστημα. Το πώς θα κάνετε αναγκαστική επανεκκίνηση του Surface σας θα εξαρτηθεί από το μοντέλο και τη διαμόρφωσή του.

Αναγκαστική επανεκκίνηση της επιφάνειας χρησιμοποιώντας το κουμπί λειτουργίας

Για νεότερους φορητούς υπολογιστές Microsoft Surface και επιτραπέζιους υπολογιστές, κρατήστε το Κουμπί ενεργοποίησης – απενεργοποίησης για 20-30 δευτερόλεπτα θα πρέπει να τους αναγκάσει να επανεκκινήσουν.

Ακολουθήστε τα βήματα στην επόμενη ενότητα για να επανεκκινήσετε αναγκαστικά παλαιότερα μοντέλα Surface χρησιμοποιώντας τη μέθοδο «Τερματισμός λειτουργίας με δύο κουμπιά».

Αναγκαστική επανεκκίνηση του Microsoft Surface χρησιμοποιώντας τη μέθοδο δύο κουμπιών

Τα παρακάτω βήματα ισχύουν για τα ακόλουθα μοντέλα Surface: Surface RT, Surface Book, Surface 2, Surface 3, Surface Pro, Surface Pro 2, Surface Pro 3 και Surface Pro 4.

 1. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το Εξουσία και Ενταση πάνω κουμπί για περίπου 15 δευτερόλεπτα.
 2. Το Surface σας μπορεί να αναβοσβήνει το λογότυπο Surface ενώ κρατάτε και τα δύο κουμπιά. Αφήστε τα κουμπιά μόνο όταν απενεργοποιηθεί η οθόνη του Surface και περιμένετε δέκα δευτερόλεπτα.
 1. Πάτα το Κουμπί ενεργοποίησης – απενεργοποίησης για να ενεργοποιήσετε το Surface σας και να περιμένετε να εκκινήσει πέρα ​​από το λογότυπο Surface/Windows.

5. Επαναφέρετε σκληρά την επιφάνεια σας

Επαναφέρετε εργοστασιακά το Surface χρησιμοποιώντας μια μονάδα επαναφοράς USB, εάν κολλήσει στην οθόνη με το λογότυπο των Windows. Η διαδικασία ονομάζεται “σκληρή επαναφορά”, καθώς διαγράφει τα πάντα στο Surface σας—εφαρμογές, προσωπικά αρχεία και ρυθμίσεις.

Με μια μονάδα ανάκτησης, μπορείτε να κάνετε εκκίνηση στα Windows ή να επαναφέρετε το Surface σας ακόμα κι αν δεν ξεκινά.

 1. Κατεβάστε μια εικόνα ανάκτησης για το Surface σας χρησιμοποιώντας άλλο υπολογιστή Surface ή Windows. Αποθηκεύστε την εικόνα ανάκτησης σε μια νέα ή κενή μονάδα USB 3.0 με τουλάχιστον 16 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου.

Σημείωση: Πρέπει να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Microsoft και να δώσετε το δικό σας Αριθμός σειράς Surface για λήψη μιας εικόνας ανάκτησης από τον ιστότοπο της Microsoft.

 1. Χρησιμοποιήστε το εργαλείο “Recovery Media Creator” ή “Recovery Drive” για να μετατρέψετε τη μονάδα USB σε μονάδα ανάκτησης. Δείτε το σεμινάριο μας σχετικά με τη Δημιουργία μονάδας USB αποκατάστασης των Windows 11 για οδηγίες βήμα προς βήμα.
 2. Τερματίστε τη λειτουργία του Surface, τοποθετήστε τη μονάδα ανάκτησης στη θύρα USB και συνδέστε την σε μια πηγή τροφοδοσίας.
 3. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το Surface σας Κουμπί μείωσης έντασηςστη συνέχεια πατήστε και αφήστε το Κουμπί ενεργοποίησης – απενεργοποίησης.
 1. Απελευθερώστε το Κουμπί μείωσης έντασης όταν το λογότυπο Surface ή Microsoft εμφανίζεται στην οθόνη.
 2. Ενδέχεται να σας ζητηθεί να επιλέξετε μια προτιμώμενη γλώσσα και διάταξη πληκτρολογίου. Επιλέγω Αντιμετώπιση προβλημάτων ή Ανάκτηση από μονάδα δίσκου στην επόμενη οθόνη για να συνεχίσετε.

Σημείωση: Επιλέγω Παράβλεψη αυτής της μονάδας δίσκου εάν σας ζητηθεί να δώσετε ένα κλειδί ανάκτησης.

 1. Επιλέξτε μια επιλογή επαναφοράς στην επόμενη σελίδα. Η Microsoft συνιστά Καθαρίστε πλήρως τη μονάδα δίσκου κατά την επαναφορά του Surface για πώληση ή ανακύκλωση. Διαφορετικά, επιλέξτε Απλα αφαιρεσε τα ΑΡΧΕΙΑ μου εάν αντιμετωπίζετε ένα πρόβλημα.
 1. Επιλέγω Αναρρώνω για να ξεκινήσει η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων.

Η διαδικασία επαναφοράς διαρκεί αρκετά λεπτά. Το Surface σας θα επανεκκινήσει και θα εμφανίσει το λογότυπο του Surface κατά την επαναφορά.

Αναζωογονήστε την επιφάνεια σας

Η Microsoft συνιστά την εγκατάσταση των πιο πρόσφατων ενημερώσεων προγραμμάτων οδήγησης και υλικολογισμικού για το Surface και τα Windows κατά την επανεκκίνηση του Surface. Αυτό θα βοηθήσει στην άρση σφαλμάτων λογισμικού και στην επίλυση των υποκείμενων δυσλειτουργιών που προκαλούν δυσλειτουργία του Surface σας.

Η ζημιά σε ορισμένα εξαρτήματα υλικού (σκληρός δίσκος, μητρική πλακέτα κ.λπ.) μπορεί να οδηγήσει σε διακοπτόμενη αποτυχία εκκίνησης. Επικοινωνήστε με το Microsoft Surface εάν το Surface σας δεν θα εκκινήσει πέρα ​​από το λογότυπο των Windows αφού δοκιμάσετε τις παραπάνω διορθώσεις αντιμετώπισης προβλημάτων.

Διαβάστε επίσης: Πώς να εκτυπώσετε έγγραφα του Microsoft Word σε ασπρόμαυρο

Τρόπος δοκιμής ήχου στο Microsoft Teams

Πώς να αφαιρέσετε τους αγαπημένους φακέλους στο Microsoft Outlook

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *