iPhone/Mac Κολλήσατε "Λήψη μηνυμάτων από το iCloud"; 10 Διορθώσεις που πρέπει να δοκιμάσετε

iPhone/Mac Κολλήσατε “Λήψη μηνυμάτων από το iCloud”; 10 Διορθώσεις που πρέπει να δοκιμάσετε

Το iCloud συγχρονίζει απρόσκοπτα όλα τα κείμενα iMessage και SMS, μαζί με τυχόν συνημμένα, στο iPhone, το iPad και το Mac σας. Αυτό καθιστά εύκολη τη διαχείριση των συνομιλιών σε οποιαδήποτε συσκευή Apple.

Μια επίμονη ειδοποίηση “Λήψη μηνυμάτων από το iCloud” εντός της εφαρμογής Messages σηματοδοτεί ένα πρόβλημα στη διαδικασία συγχρονισμού. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές τεχνικές στις οποίες μπορείτε να βασιστείτε για να διαγνώσετε και να διορθώσετε το πρόβλημα.

Διαβάστε επίσης:  Πώς να κλειδώσετε τα μηνύματα στο iPhone σας

1. Ελέγξτε την Κατάσταση διακομιστή iCloud

Είναι καλύτερο να ξεκινήσετε τα πράγματα ελέγχοντας την κατάσταση του διακομιστή του iCloud για να βεβαιωθείτε ότι το πρόβλημα συγχρονισμού με το Messages δεν έχει τελειώσει η Apple.

Να κάνω αυτό, επισκεφθείτε τη σελίδα Κατάσταση συστήματος της Apple. Αν τα συστήματα αρέσουν Apple ID, iMessageκαι Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας iCloud εμφανιστεί κάτω, περιμένετε να παραμείνει το σφάλμα “Λήψη μηνυμάτων από το iCloud” έως ότου η Apple επαναφέρει τα πάντα στο διαδίκτυο.

2. Απλά περίμενε

Μόλις ολοκληρώσατε τη ρύθμιση της συσκευής σας Apple; Ας υποθέσουμε ότι έχετε ένα σημαντικό ιστορικό μηνυμάτων κειμένου στο iCloud. Σε αυτήν την περίπτωση, δεν είναι ασυνήθιστο να βλέπετε τη “Λήψη μηνυμάτων από το iCloud” για ώρες, αν όχι ημέρες, καθώς η εφαρμογή Messages κατεβάζει σταδιακά τα δεδομένα.

Μείνετε υπομονετικοί και περιμένετε. Η διακοπή της διαδικασίας με την επανεκκίνηση της συσκευής σας ή το μπέρδεμα με τις ρυθμίσεις iCloud πολύ σύντομα μπορεί να προκαλέσει πρόσθετες καθυστερήσεις.

3. Αναγκαστική έξοδος από την εφαρμογή Μηνύματα

Εάν το iPhone, το iPad ή το Mac σας κολλήσει τυχαία στο συγχρονισμό μηνυμάτων από το iCloud, ένας γρήγορος τρόπος για να επαναφέρετε τη σφαίρα είναι να εγκαταλείψετε αναγκαστικά και να επανεκκινήσετε την εφαρμογή Messages.

iPhone και iPad

 1. Σύρετε προς τα πάνω από το κάτω άκρο της οθόνης για να εισέλθετε στο App Switcher.
 2. Σύρετε μακριά το Μηνύματα κάρτα.
 3. Ανοίξτε τα Μηνύματα μέσω της Αρχικής οθόνης ή της Βιβλιοθήκης εφαρμογών.

Μακ

 1. Ανοιξε το Μενού Apple και επιλέξτε Αναγκαστική διακοπή.
 2. Επιλέγω Μηνύματα και επιλέξτε Αναγκαστική έξοδος.
 3. Ανοίξτε τα Μηνύματα μέσω του Dock ή του Launchpad.

4. Ελέγξτε το Διαδίκτυό σας

Μια σταθερή σύνδεση στο Διαδίκτυο είναι ζωτικής σημασίας για την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών iCloud. Εάν χρησιμοποιείτε iPhone ή iPad χρησιμοποιώντας δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, μεταβείτε σε δίκτυο Wi-Fi για καλύτερη σταθερότητα.

Σε Mac, εκτελέστε μια δοκιμή ταχύτητας Διαδικτύου για να ελέγξετε την αξιοπιστία και την ταχύτητα της σύνδεσής σας. Επανεκκίνηση του δρομολογητή Wi-Fi  ή η προσωρινή παύση άλλων δραστηριοτήτων έντασης εύρους ζώνης μπορεί επίσης να βελτιώσει την ικανότητα του iCloud να συγχρονίζεται με τους διακομιστές της Apple.

Εάν η σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο εξακολουθεί να δημιουργεί προβλήματα, μάθετε επιπλέον μεθόδους αντιμετώπιση προβλημάτων αργού Wi-Fi και δεδομένα κινητής τηλεφωνίας.

5. Επανεκκινήστε τη συσκευή σας Apple

Εάν η κατάσταση “Λήψη μηνυμάτων από το iCloud” συνεχίζει να εμφανίζεται στα Μηνύματα, η επανεκκίνηση του iPhone ή του iPad μπορεί να είναι η λύση. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις, πατήστε Γενικός > ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣαπενεργοποιήστε τη συσκευή και εκκινήστε την αντίγραφα ασφαλείας.

Εναλλακτικά, μπορείτε να επανεκκινήσετε αναγκαστικά τη συσκευή iOS ή iPadOS εκτελώντας τις ακόλουθες ακολουθίες κουμπιών ή συνδυασμούς μέχρι να δείτε το λογότυπο της Apple:

 • Σε iPhone 8 και μεταγενέστερα και iPad χωρίς κουμπί Home, πατήστε γρήγορα και αφήστε το Ενταση πάνω κουμπί και μετά το Χαμήλωσε το και κρατήστε αμέσως πατημένο το Πλευρά κουμπί.
 • Στα iPhone 7 και 7 Plus, κρατήστε πατημένο το Χαμήλωσε το και Πλευρά κουμπιά ταυτόχρονα.
 • Στο iPhone 6s και παλαιότερες εκδόσεις και σε όλα τα iPad με κουμπί Home, πατήστε παρατεταμένα και τα δύο Σπίτι και Μπλουζα/Εξουσία κουμπιά ταυτόχρονα.

Για επανεκκίνηση ενός Mac, ανοίξτε το Μενού Apple και επιλέξτε Επανεκκίνηση— καταργήστε την επιλογή του πλαισίου στη συνέχεια Ανοίξτε ξανά τα παράθυρα όταν συνδέεστε ξανά και επιλέξτε Επανεκκίνηση ως επιβεβαίωση.

6. Ενεργοποίηση/Απενεργοποίηση Μηνυμάτων στο iCloud

Ακόμα δεν έχεις τύχη; Απενεργοποιήστε και ενεργοποιήστε ξανά το iCloud for Messages για να ξεκινήσετε τη διαδικασία συγχρονισμού από την αρχή.

iPhone και iPad

 1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις.
 2. Παω σε Apple ID > iCloud.
 3. Κάτω από Εφαρμογές που χρησιμοποιούν iCloudπατήστε Προβολή όλων.
 1. Παρακέντηση Μηνύματα.
 2. Απενεργοποιήστε το Συγχρονίστε αυτό το iPhone επιλογή.
 1. Περιμένετε 30 δευτερόλεπτα και ενεργοποιήστε ξανά Συγχρονίστε αυτό το iPhone.

Μακ

 1. Ανοίξτε την εφαρμογή Μηνύματα.
 2. Επιλέγω Μηνύματα > Ρυθμίσεις στη γραμμή μενού.
 3. Εναλλαγή στο iMessage αυτί.
 4. Καταργήστε την επιλογή του πλαισίου δίπλα Ενεργοποίηση Μηνυμάτων στο iCloud.
 5. Επιλέγω Απενεργοποιήστε αυτήν τη συσκευή.
 6. Περιμένετε 30 δευτερόλεπτα και ελέγξτε το Ενεργοποίηση Μηνυμάτων στο iCloud κιβώτιο ξανά.

7. Ελευθερώστε αποθηκευτικό χώρο

Μια συνεχής κατάσταση “Λήψη μηνυμάτων από το iCloud” στα Μηνύματα θα μπορούσε να σημαίνει χαμηλό αποθηκευτικό χώρο στη συσκευή σας Apple. Σε iPhone και iPad, μεταβείτε στο Ρυθμίσεις > Γενικός > Αποθήκευση και διαγράψτε ή αποφορτώστε τις περιττές εφαρμογές για να ελευθερώσετε χώρο.

Ομοίως, σε Mac, μεταβείτε στο Ρυθμίσεις συστήματος > Γενικός > Αποθήκευση και απεγκαταστήστε προγράμματα που δεν χρησιμοποιείτε πλέον. Μπορείτε επίσης να εκτελέσετε άλλες ενέργειες, όπως εντοπισμό και διαγραφή μεγάλων αρχείων, αφαίρεση παλιών αντιγράφων ασφαλείας iPhone/iPad, άδειασμα του Κάδου απορριμμάτων κ.λπ.

8. Ενημερώστε το λογισμικό συστήματος

Η ενημέρωση του iPhone, του iPad και του Mac σας με το πιο πρόσφατο λογισμικό συστήματος μπορεί να διορθώσει σφάλματα που επηρεάζουν την απόδοση του iCloud και να βελτιώσει τη λειτουργικότητα εγγενών εφαρμογών όπως το Messages.

iPhone και iPad

 1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις.
 2. Παω σε Γενικός > Αναβάθμιση λογισμικού.
 3. Παρακέντηση Ενημέρωση τώρα.

Μακ

 1. Ανοιξε το Μενού Apple και επιλέξτε Ρυθμίσεις συστήματος.
 2. Παω σε Γενικός > Αναβάθμιση λογισμικού.
 3. Επιλέγω Ενημέρωση τώρα.

9. Αποσυνδεθείτε από το iCloud

Ένας άλλος τρόπος για να διορθώσετε ένα κολλημένο σφάλμα “Λήψη μηνυμάτων από το iCloud” στα Μηνύματα είναι να αποσυνδεθείτε από το Apple ID σας και να εισέλθετε ξανά.

iPhone & iPad

 1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και πατήστε Apple ID.
 2. Παρακέντηση Αποσύνδεση και ακολουθήστε όλες τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να αποσυνδεθείτε.
 3. Επανεκκινήστε το iPhone σας.
 4. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και πατήστε Συνδεθείτε.
 5. Συνδεθείτε ξανά με τα διαπιστευτήριά σας Apple ID.

Μακ

 1. Ανοιξε το Μενού Apple και επιλέξτε Ρυθμίσεις συστήματος.
 2. Επιλέξτε το δικό σας Apple ID.
 3. Επιλέγω Αποσύνδεση.
 4. Κάντε επανεκκίνηση του Mac σας.
 5. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις συστήματος και επιλέξτε Συνδεθείτε.
 6. Συνδεθείτε ξανά στον λογαριασμό σας iCloud.

10. Επαναφέρετε τις ρυθμίσεις του δικτύου σας

Εάν οι παραπάνω διορθώσεις δεν έλυσαν το πρόβλημα στα Μηνύματα, ήρθε η ώρα να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις δικτύου του iPhone ή του iPad στις εργοστασιακές προεπιλογές. Η διαδικασία δεν θα διαγράψει δεδομένα εκτός από τα αποθηκευμένα δίκτυα Wi-Fi και τους κωδικούς πρόσβασης. Δείτε πώς:

 1. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις.
 2. Παρακέντηση Γενικός.
 3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Μεταφορά ή επαναφορά iPhone/iPad.
 1. Παρακέντηση Επαναφορά > Επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου.
 2. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης της συσκευής και επιβεβαιώστε την ενέργεια.

Οι Mac δεν προσφέρουν μια απλή μέθοδο για την επαναφορά των ρυθμίσεων δικτύου—ανατρέξτε στον οδηγό επαναφοράς ρυθμίσεων δικτύου Mac για μια λίστα εναλλακτικών λύσεων.

Αφού επαναφέρετε τις ρυθμίσεις δικτύου, συνδέστε ξανά τη συσκευή σας Apple στο διαδίκτυο και ανοίξτε τα Μηνύματα. Εάν μια κατεστραμμένη διαμόρφωση ρυθμίσεων δικτύου ήταν η πηγή του προβλήματος, η κατάσταση “Λήψη μηνυμάτων από το iCloud” πιθανότατα θα εξαφανιστεί.

Διαβάστε επίσης:

Πώς να διαγράψετε αρχεία στο iPhone ή το iPad σας

Πώς να αποσυνδέσετε το iPhone σας από ένα Mac

Πώς να αποσυγχρονίσετε το iPhone και το iPad σας

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *