το πληκτρολόγιο που πληκτρολογεί λάθος χαρακτήρες

Κορυφαίες 4 επιδιορθώσεις για το πληκτρολόγιο που πληκτρολογεί λάθος χαρακτήρες στα Windows 11

Στον υπολογιστή σας, το πληκτρολόγιο παίζει ζωτικό ρόλο. Μεταδίδει σήματα που ταιριάζουν με το πλήκτρο που έχετε πατήσει στον υπολογιστή και οι είσοδοι σας εμφανίζονται τελικά στην οθόνη. Ωστόσο, κάποιοι οι χρήστες έχουν παρατηρήσει ότι το πληκτρολόγιό τους πληκτρολογεί λάθος ή καταχωρεί πολλά γράμματα στα Windows 11.

Είναι πιθανό το πληκτρολόγιό σας να πληκτρολογεί σύμβολα αντί για γράμματα και αριθμούς ή να πληκτρολογεί διπλά. Η αιτία αυτού του προβλήματος είναι συνήθως ένα ελαττωματικό πληκτρολόγιο, αλλά θα μπορούσε επίσης να οφείλεται σε αναντιστοιχία διάταξης ή σε πρόβλημα με το πακέτο γλώσσας. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. έχουμε συγκεντρώσει έναν οδηγό με τις καλύτερες λύσεις για να σας βοηθήσουμε να επιλύσετε αυτό το πρόβλημα.

Αποποίηση ευθυνών techvortex.eu

Πρόταση του techvortex – Καλύτερο VPN ποιότητας-τιμής

Διαβάστε επίσης: Σφάλμα “Υπάρχει κάτι λάθος με τον διακομιστή μεσολάβησης” στο Chrome

1. Ελέγξτε για σφάλματα και αντικαταστήστε το κακό πληκτρολόγιο

Πριν εξετάσετε τυχόν άλλες λύσεις σε αυτόν τον οδηγό, βεβαιωθείτε ότι το πληκτρολόγιο δεν είναι ελαττωματικό. Ένα κακό ή κατεστραμμένο πληκτρολόγιο δεν είναι ασυνήθιστο, κυρίως εάν το έχετε χρησιμοποιήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε το πληκτρολόγιο σε διαφορετικό υπολογιστή για να δείτε εάν το πρόβλημα παραμένει. Σημειώστε ότι αυτό θα είναι δυνατό μόνο εάν χρησιμοποιείτε εξωτερικό πληκτρολόγιο. Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε φορητό υπολογιστή, θα πρέπει να συνδέσετε ένα πληκτρολόγιο στη συσκευή για να δείτε εάν μπορείτε να επαναλάβετε το πρόβλημα.

Εάν ένα διαφορετικό πληκτρολόγιο λειτουργεί τέλεια, τότε μπορείτε να σκεφτείτε να αντικαταστήσετε το παλιό με ένα νέο μονάδα πληκτρολογίου.

2. Επιβεβαιώστε ότι χρησιμοποιείτε το σωστό είδος διάταξης πληκτρολογίου

Υπάρχουν μερικές διατάξεις πληκτρολογίου, συμπεριλαμβανομένων των QWERTY, AZERTY, Dvorak, Colemak κ.λπ. Εάν έχετε επιλέξει λάθος διάταξη για το πληκτρολόγιό σας στην εφαρμογή Ρυθμίσεις, μπορεί να παρατηρήσετε ότι το πληκτρολόγιο του φορητού υπολογιστή πληκτρολογεί λάθος ή πολλούς χαρακτήρες. Δείτε πώς μπορείτε να επιβεβαιώσετε τη διάταξή σας.

Βήμα 1: Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα πρέπει να έχετε διάταξη QWERTY ή AZERTY, η οποία μπορεί να αναγνωριστεί κοιτάζοντας την πρώτη σειρά του κλειδιού αλφαβήτου. Λάβετε αυτό υπόψη σας και συνεχίστε με τα παρακάτω βήματα.

Βήμα 2: Κάντε κλικ στο μενού Έναρξη στη γραμμή εργασιών και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο Ρυθμίσεις.

Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις 3

Βήμα 3: Στο αριστερό παράθυρο, κάντε κλικ στην επιλογή Ώρα και γλώσσα και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Γλώσσα και περιοχή στα δεξιά.

Ανοιχτή γλώσσα και περιοχή

Βήμα 4: Κάντε κλικ στις ελλείψεις για την Προτιμώμενη γλώσσα και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στις Επιλογές γλώσσας.

Ανοίξτε τις επιλογές γλώσσας

Βήμα 5: Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Πληκτρολόγια και επαληθεύστε εάν έχει προστεθεί το σωστό πληκτρολόγιο για εσάς. Εάν όχι, κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη πληκτρολογίου και επιλέξτε το κατάλληλο πληκτρολόγιο.

Προσθέστε ένα πληκτρολόγιο

3. Ενημερώστε την προεπιλεγμένη μέθοδο εισαγωγής

Πολλαπλές ή μη συμβατές μέθοδοι εισαγωγής θα οδηγήσουν σε διενέξεις και μπορεί να ευθύνονται για το πληκτρολόγιο που πληκτρολογεί λάθος ή πολλά γράμματα στα Windows 11. Για να επιλύσετε αυτό το πρόβλημα, πρέπει να ενημερώσετε τη ρύθμιση “Παράκαμψη της προεπιλεγμένης μεθόδου εισαγωγής”, όπως φαίνεται παρακάτω.

Βήμα 1: Κάντε κλικ στο μενού Έναρξη στη γραμμή εργασιών και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο Ρυθμίσεις.

Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις 3

Βήμα 2: Στο αριστερό τμήμα του παραθύρου, κάντε κλικ στην επιλογή Ώρα & γλώσσα και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Πληκτρολόγηση στα δεξιά.

Επιλογή πληκτρολόγησης

Βήμα 3: Κάντε κλικ στην επιλογή Προηγμένες ρυθμίσεις πληκτρολογίου.

Προηγμένες ρυθμίσεις πληκτρολογίου

Βήμα 4: Επιλέξτε «Αγγλικά (Ηνωμένες Πολιτείες) – ΗΠΑ» ή μια κατάλληλη μέθοδο εισαγωγής από το αναπτυσσόμενο μενού «Παράκαμψη για την προεπιλεγμένη μέθοδο εισαγωγής».

Υπερβολική γλώσσα

4. Επανεγκαταστήστε τα προγράμματα οδήγησης πληκτρολογίου

Εάν το πληκτρολόγιό σας πληκτρολογεί λάθος ή πολλά γράμματα στα Windows 11, πιθανότατα έχετε προβλήματα με τα προγράμματα οδήγησης πληκτρολογίου. Τα προγράμματα οδήγησης είναι απαραίτητο λογισμικό που βοηθά τα στοιχεία υλικού να επικοινωνούν με το λειτουργικό σύστημα. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να απεγκαταστήσετε και να επανεγκαταστήσετε τα παλιά προγράμματα οδήγησης με μια λειτουργική, ενημερωμένη έκδοση, όπως φαίνεται παρακάτω.

Βήμα 1: Κάντε δεξί κλικ στο μενού Έναρξη και επιλέξτε Διαχείριση Συσκευών.

Άνοιγμα διαχείρισης συσκευών 22

Βήμα 2: Αναπτύξτε την κατηγορία Πληκτρολόγια, κάντε δεξί κλικ στο πρόγραμμα οδήγησης, κάντε κλικ στην απεγκατάσταση συσκευής και επιβεβαιώστε την επιλογή σας.

Απεγκατάσταση συσκευής 3

Βήμα 3: Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας και επανεκκινήστε τη Διαχείριση Συσκευών.

Βήμα 4: Κάντε κλικ στο εικονίδιο για Σάρωση για αλλαγές υλικού και θα πρέπει να εγκατασταθεί αυτόματα ένα νέο ενημερωμένο πρόγραμμα οδήγησης.

Σάρωση για αλλαγές υλικού 3

Χρήση του πληκτρολογίου των Windows 11 χωρίς πρόβλημα

Αν και τα μικρά προβλήματα σε έναν υπολογιστή δεν είναι μια ασυνήθιστη εμπειρία, ο στόχος είναι να μπορείτε να χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας χωρίς κανένα πρόβλημα. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να βρείτε τις λύσεις που έχουμε εξερευνήσει ως πολύ αποτελεσματικές επιδιορθώσεις για την εσφαλμένη καταχώριση των εισόδων από το πληκτρολόγιό σας.

Αποποίηση ευθυνών techvortex.eu

Πρόταση του techvortex – Καλύτερο VPN ποιότητας-τιμής

Διαβάστε επίσης: Τι είναι η “Εφαρμογή εισαγωγής κειμένου της Microsoft” στα Windows;

Πώς να επιλύσετε ένα σφάλμα NSIS στα Windows

Δουλειά από το σπίτι: Ο απόλυτος οδηγός σας για εργασίες εισαγωγής δεδομένων

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *