Κορυφαίοι 6 τρόποι για να διορθώσετε το VPN που δεν λειτουργεί στο σχολικό Wi-Fi

Ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN) σάς επιτρέπει να αποκρύψετε τη διεύθυνση IP και το ιστορικό περιήγησής σας από τα αδιάκριτα βλέμματα. Δεν υπάρχει έλλειψη ικανών εφαρμογών VPN και οι άνθρωποι χρησιμοποιούν ως επί το πλείστον δίκτυο VPN σε δημόσιους χώρους όπως καφετέριες, αεροδρόμια, κολέγια και σχολεία. Ωστόσο, πολλά ιδρύματα τείνουν να επιβάλλουν περιορισμούς δικτύου στα δίκτυα VPN. Εάν έχετε αντιμετωπίσει το ίδιο, ελέγξτε τους κορυφαίους τρόπους για να διορθώσετε το VPN που δεν λειτουργεί στο σχολικό Wi-Fi.

Τα σχολεία και τα κολέγια συνήθως περιορίζουν τις εφαρμογές κοινωνικών μέσων όπως το Facebook, το TikTok, το Instagram, το Snapchat και άλλο περιεχόμενο για ενηλίκους στο δίκτυο Wi-Fi τους. Στόχος είναι να αποτραπεί η κακή χρήση τέτοιων δικτύων κοινωνικής δικτύωσης κατά τις ώρες μελέτης. Μερικοί μαθητές χρησιμοποιούν ένα δίκτυο VPN για να παρακάμψουν τέτοιους περιορισμούς. Δείτε πώς μπορείτε να εμποδίσετε το σχολικό Wi-Fi να μπλοκάρει το VPN.

Πρόταση του techvortex – Καλύτερο VPN ποιότητας-τιμής

Διαβάστε επίσης: Mac Συνδέθηκε σε Wi-Fi αλλά δεν υπάρχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο;

Πώς ένα σχολικό δίκτυο Wi-Fi εντοπίζει το VPN

Τα περισσότερα σχολεία έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο και οι διαχειριστές πληροφορικής περιορίζουν τους μαθητές από την πρόσβαση σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και τυχερών παιχνιδιών. Ένα δίκτυο VPN διοχετεύει την κυκλοφορία του δικτύου σας μέσω άλλου διακομιστή για να προστατεύσει τη διεύθυνση IP σας. Ωστόσο, αυτή η κίνηση πρέπει πρώτα να ταξιδέψει μέσω του σχολικού σας δικτύου.

Αυτό σημαίνει ότι το σχολείο σας μπορεί να δει πακέτα δεδομένων που ταξιδεύουν με το δίκτυό του προτού φτάσουν στον διακομιστή VPN. Ο διαχειριστής μπορεί να σας δει και να σας εντοπίσει μέσω της διεύθυνσης MAC, να εντοπίσει την κίνηση που διέρχεται από ένα δίκτυο VPN και να το αποκλείσει.

Χρησιμοποιεί ένα VPN στο σχολείο παράνομο

Ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο είναι απολύτως νόμιμο για χρήση στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες μεγάλες περιοχές σε όλο τον κόσμο. Τα προβλήματα μπορεί να προκύψουν όταν προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε εφαρμογές, υπηρεσίες και ιστότοπους που έχουν απαγορευτεί στην περιοχή σας.

Δεν χρειάζεται επίσης να χρησιμοποιείτε ανεπίσημες εφαρμογές και υπηρεσίες χωρίς άδεια. Αν σας πιάσουν στα χέρια οι αρχές, μπορεί να σας χαστουκίσουν με νομική ειδοποίηση.

διορθώστε το κουμπί σύνδεσης ChatGPT που δεν λειτουργεί ή λείπει απενεργοποιώντας το VPN

Δεν παραβιάζετε κανένα νόμο επισκεπτόμενοι εφαρμογές κοινωνικών μέσων ή υπηρεσίες παιχνιδιών όπως το Twitch. Ωστόσο, μπορεί να παραβιάσετε κατά λάθος τη σχολική πολιτική, κάτι που μπορεί να σας φέρει σε μπελάδες. Δεν συνιστούμε να κάνετε λήψη λογισμικού VPN σε σχολικό υπολογιστή. Μπορείτε να εγκαταστήσετε μια κορυφαία εφαρμογή VPN στον προσωπικό σας φορητό υπολογιστή ή συσκευή.

Εφόσον έχετε μια γενική ιδέα για το πώς το σχολείο σας εντοπίζει ένα δίκτυο VPN, χρησιμοποιήστε τα παρακάτω βήματα για να ξεμπλοκάρετε το VPN στο σχολικό Wi-Fi.

1. Ελέγξτε τη Σύνδεση δικτύου

Πριν ξεκινήσουμε με προηγμένα κόλπα, βεβαιωθείτε ότι το σχολείο ή το κολέγιό σας έχει ενεργή σύνδεση στο διαδίκτυο. Εάν το Wi-Fi του σχολείου σας λειτουργεί, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε προβλήματα με την πρόσβαση σε άλλους ιστότοπους σε δίκτυο VPN.

Θα πρέπει πρώτα να απενεργοποιήσετε το VPN στο τηλέφωνο ή τον φορητό υπολογιστή σας και να δοκιμάσετε να περιηγηθείτε σε ιστότοπους στο Wi-Fi του σχολείου σας. Εάν οι ιστότοποι δεν φορτώνονται σωστά, το Wi-Fi του σχολείου σας είναι ο κύριος ένοχος εδώ. Πρέπει να επικοινωνήσετε με τις αρχές ή τον διαχειριστή του σχολείου και να τους ζητήσετε να επαναφέρουν τη σύνδεση Wi-Fi.

Μόλις έχετε ένα δίκτυο Wi-Fi υψηλής ταχύτητας, συνδεθείτε σε ένα VPN και δοκιμάστε ξανά.

2. Δοκιμάστε έναν άλλο διακομιστή

Οι περισσότερες εφαρμογές VPN διαθέτουν εκατοντάδες διακομιστές για να διαλέξετε. Σε δημοφιλείς περιοχές όπως οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, μπορείτε επίσης να επιλέξετε από δεκάδες διακομιστές. Εάν ένας συγκεκριμένος διακομιστής αντιμετωπίσει διακοπή λειτουργίας, μπορείτε να συνδεθείτε σε άλλο διακομιστή και να προσπαθήσετε ξανά. Ας πάρουμε το ExpressVPN ως παράδειγμα.

Βήμα 1: Ανοίξτε το ExpressVPN στον υπολογιστή σας.

Βήμα 2: Μπορείτε να ελέγξετε τους προτεινόμενους διακομιστές και να επιλέξετε έναν από μια συγκεκριμένη περιοχή.

Το VPN δεν λειτουργεί στο σχολικό Wi-Fi 1

Η εφαρμογή συνοδεύεται επίσης από δοκιμή ταχύτητας για τον έλεγχο των ταχυτήτων Διαδικτύου σε έναν διακομιστή.

3. Αλλαγή πρωτοκόλλων

Μπορείτε να αλλάξετε πρωτόκολλα VPN και να δοκιμάσετε να συνδεθείτε σε ένα δίκτυο VPN.

Σημείωση: Θα χρησιμοποιήσουμε το ExpressVPN ως παράδειγμα. Τα βήματα μπορεί να διαφέρουν ανάλογα στην προτιμώμενη εφαρμογή δικτύου VPN.

Βήμα 1: Εκκινήστε το ExpressVPN και ανοίξτε το μενού προτιμήσεων.

Το VPN δεν λειτουργεί στο σχολικό Wi Fi 2

Βήμα 2: Μεταβείτε στο μενού Πρωτόκολλα. Διαλέξτε άλλο πρωτόκολλο και δοκιμάστε ξανά την τύχη σας.

Το VPN δεν λειτουργεί στο σχολικό Wi Fi 4

4. Απενεργοποιήστε το Threat Manager

Ένας ενεργός διαχειριστής απειλών μπορεί να παρεμβαίνει σε εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης και άγνωστους ιστότοπους στο Wi-Fi του σχολείου σας. Μπορείτε να το απενεργοποιήσετε χρησιμοποιώντας τα παρακάτω βήματα.

Βήμα 1: Μεταβείτε στο μενού προτιμήσεων VPN (ελέγξτε τα παραπάνω βήματα).

Βήμα 2: Μεταβείτε στο Threat Manager και απενεργοποιήστε την επιλογή «Αποκλεισμός παρακολούθησης και κακόβουλων ιστότοπων».

Το VPN δεν λειτουργεί στο σχολικό Wi Fi 3

5. Χρησιμοποιήστε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας

Εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη χρήση ενός δικτύου VPN στο σχολικό Wi-Fi; Ήρθε η ώρα να εγκαταλείψουμε το σχολικό Wi-Fi υπέρ των δεδομένων κινητής τηλεφωνίας. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε ένα hotspot στο τηλέφωνό σας και να το συνδέσετε στον φορητό υπολογιστή σας. Τώρα, συνδεθείτε σε ένα δίκτυο VPN και περιηγηθείτε στους αγαπημένους σας ιστότοπους χωρίς προβλήματα.

6. Μην χρησιμοποιείτε δωρεάν εφαρμογές VPN

Οι περισσότεροι μαθητές χρησιμοποιούν δωρεάν εφαρμογές VPN για να αποφύγουν τις αλλαγές συνδρομής στις επιλογές επί πληρωμή. Ωστόσο, αυτές οι δωρεάν εφαρμογές VPN έχουν περιορισμένα δεδομένα και ενδέχεται να μην λειτουργούν όπως αναμένεται. Μπορείτε να εγκαταλείψετε αυτές τις δωρεάν εφαρμογές και να χρησιμοποιήσετε γνωστές εφαρμογές όπως το ExpressVPN, το Surfshark και το Nord VPN για να περιηγηθείτε στους αγαπημένους σας ιστότοπους σε σχολικό Wi-Fi.

Ξεκλειδώστε τους αγαπημένους σας ιστότοπους σε ένα σχολικό Wi-Fi

Το VPN που δεν λειτουργεί στο σχολικό Wi-Fi μπορεί να σας μπερδέψει. Προτού μεταβείτε σε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, χρησιμοποιήστε τα παραπάνω κόλπα για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα.

Πρόταση του techvortex – Καλύτερο VPN ποιότητας-τιμής

Διαβάστε επίσης:Πώς να διορθώσετε ένα ζήτημα “Δεν ήταν δυνατή η σύνδεση στο δίκτυο Steam”.

Τα πιο κοινά πρότυπα και τύποι Wi-Fi, Επεξήγηση

Πώς να παρακολουθήσετε το δίκτυο NFL στο Firestick 

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *